Tomb Raider: The Legend Of Lara Croft [Netflix]

Nie ma u nas jeszcze tego serialu? Załóż więc o nim temat.
Jeśli nie jesteś pewny, użyj wyszukiwarki by sprawdzić czy na pewno jeszcze go nie mamy.
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lubec
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

USA Tomb Raider: The Legend Of Lara Croft [Netflix]

Post autor: Lubec »

obrazek
Tomb Raider: Legenda Lary Croft [2024] [Netflix]

ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Akcja serii rozgrywa się w tym samym uniwersum, co trylogia gier wideo rozpoczęta w 2013 r. i ma miejsce po wydarzeniach z gry Shadow of the Tomb Raider z 2018 r.
Po wydarzeniach z serii „Survivor” Lara Croft opuszcza przyjaciół i wyrusza na jeszcze bardziej ryzykowne, samotne misje.
Jednak zostaje zmuszona do powrotu, gdy ktoś o tajemniczych powiązaniach kradnie z Croft Manor potężny chiński artefakt.
Śmiała decyzja Lary sprawi, że przeżyje ona przygody na całym świecie i trafi do zapomnianych grobowców, w których będzie musiała naprawdę poznać siebie i zdecydować, jaką bohaterką chce zostać.

Produkcja: USA,
Gatunek: Animowany,Przygodowy
Obsada:
Hayley Atwell ... Lara Croft
Richard Armitage ... Charles Devereaux
Allen Maldonado ... Zip
Earl Baylon ... Jonah Maiava
Ming-na Wen ... Eva Tong
Nolan North ... Conrad Roth
Roxana Ortega ... Abby Ortiz
Zoe Boyle ... Camilla Roth
Awatar użytkownika
Sirm
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Widziałem na razie jeden odcinek i do kolejnych mnie nie ciągnie, najgorsze, że sam nawet nie wiem co mi tu nie odpowiada, jakieś takie to nijakie. Zobaczę jeszcze kolejny, może zaskoczy ale wątpię.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
RobertSuchon
piszę
piszę
Ulubiony Serial: Prison Break

Post autor: RobertSuchon »

Ktoś jeszcze jakieś opinie? Warto się brać za to czy lepiej odpuścić?
Awatar użytkownika
Lubec
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Będzie drugi sezon.

Musze w końcu obejrzeć, choćby żeby sprawdzić jak wypada Hayley Atwell.
Awatar użytkownika
Lubec
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jestem po całości i... jestem rozczarowany. Jak dla mnie za duże nasycenie wątkami nadnaturalnymi, co prawda nie grałem jeszcze w nową trylogię, ale nie kojarzę, żeby w grach było ich tak dużo.
Za mało Lary w Larze, tym bardziej, że jeszcze musi dzielić czas ekranowy z towarzyszami, których wcześniej nie znałem (nie wiem czy są to postaci z gier czy wymyślone na potrzeby serialu, ale celuję w to drugie) i sztampowym czarnym charakterem. Poza tym dostajemy płytkie wątki osobistej tragedii, gdzie scenarzyści chcieli zagrać na naszych emocjach, ale wyszło to bardzo sztucznie i tych emocji nie wzbudza. Ponad to łopatologiczny rozwój postaci podany po jak najmniejszej linii oporu, żeby czasem widzowie nie mieli wątpliwości o co chodziło. Czasami dialogi są całkiem niezłe, ale postrzegam to jako wypadek przy pracy.
Od strony technicznej jest poprawnie, kreska jest prosta, ale nie prostacka, choć elementy nieożywione wypadają lepiej niż postaci. Animacja niestety czasami rwie i jak dla mnie jest mało płynna, ale można się do tego przyzwyczaić.
Na plus mogę policzyć występ Hayley Atwell, która dobrze wypada w roli pani archeolog, ale nie mówimy tu o czymś wybitnym.

Podsumowując jak ktoś spodziewał się czegoś w stylu animowanego Indiany Jonesa to się rozczaruje. Według mnie jest to mocny średniak, bo jednak było kilka fajnych momentów. Mam nadzieję, że drugi sezon będzie lepszy.
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ