Dyskusje o streamingach
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Dyskusje o streamingach
Dziwna sprawa. O ile mogę zrozumieć wstrzymanie produkcji to usuwanie własnych produkcji jest niezrozumiałe dla mnie.
-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Niestety widocznie ambitne europejskie produkcje nie podobają się hamburgerom i dostaniemy więcej papki dla mas...
-
grego1980
Dyskusje o streamingach
Duży minus na Disney+.
Bałagan straszny mają.
Oglądam Scrubs właśnie. A takie sitcomy często oglądam z lektorem. A tutaj niektóre odcinki są z lektorem, inne nie.
Zdarzył się odcinek bez dzwięku, inny z podwójnym.
Nie wiem czy ktoś to sprawdzał przed wypuszczeniem.
Ale chyba nie.
Bałagan straszny mają.
Oglądam Scrubs właśnie. A takie sitcomy często oglądam z lektorem. A tutaj niektóre odcinki są z lektorem, inne nie.
Ale chyba nie.
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Warto to zgłosić i wskazać, które konkretnie odcinki. Disney+ wypuścił ogromną bazę w PL więc babole mogą się zdarzać. Moim zdaniem i tak to jest pikuś przy tym co odwala HBO MAX Polska :/
-
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
maniak serialowy
- Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
- Grupa: Project Haven
Dyskusje o streamingach
tak, mnie też to wnerwia :/ Niestety przez to, że na streamingach tyle rzeczy wrzucają, spada na łeb, na szyję jakość napisów. Wczoraj zabrałam się za Ostry dyżur, napisy włączone, pojawiają się, jest ok, nagle coś tam gadają, ale napisów nie ma - mam wrażenie, że napisy to po prostu spisany skrócony lektor, wiele kwestii pomijanych, od czapy łączone, wkruwia to tym bardziej, że słyszę, co oni mówią i często napisy nie oddają sensu wypowiedzi.grego1980 pisze: 15 lipca 2022, 15:29 Duży minus na Disney+.
Bałagan straszny mają.
Ale chyba nie.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
It might all be gone tomorrow.
Work toward it.
But every now and then,
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Dyskusje o streamingach
Netflix... premiera Better Caul Saul była w niedzielę, dziś środa i nadal nie ma polskiej wersji...
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Jeśli chodzi o BSC to jest niezła parodia w wykonaniu NF. Przełączenie apki na język angielski umożliwiało obejrzenie Saula z polskimi napisami. Na "polskim" interfejsie apki nadal go nie było... żenada
-
sindar
-
Expert
Dyskusje o streamingach
HBO Max czekają dalsze zmiany po połączeniu Warnera z Discovery - z zapowiedzi wynika, że będą dalsze oszczędności dotyczące także tej platformy - ma ona w ogóle zniknąć, przynajmniej pod taką nazwą...
Zobaczymy, co to będzie oznaczało dla seriali z HBO, już niedawno ogłoszone zmiany nie brzmiały zbyt zachęcająco...
Zobaczymy, co to będzie oznaczało dla seriali z HBO, już niedawno ogłoszone zmiany nie brzmiały zbyt zachęcająco...
-
grego1980
Dyskusje o streamingach
Jakby ktoś chciał wypróbować apple tv za darmoszkę to obecnie na gruponie jest promocja
2miesiące +7dni
https://www.groupon.pl/deals/apple-tv-34
2miesiące +7dni
https://www.groupon.pl/deals/apple-tv-34
-
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
maniak serialowy
- Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
- Grupa: Project Haven
Dyskusje o streamingach
Ale to tylko dla nowych klientów.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
Work toward it.
But every now and then,
-
grego1980
Dyskusje o streamingach
Chyba nie.
https://filmozercy.com/wpis/dwa-miesiac ... h-klientow
Ale szczegółów nie znam bo sie rejestrowałem.
https://filmozercy.com/wpis/dwa-miesiac ... h-klientow
Ale szczegółów nie znam bo sie rejestrowałem.
-
grego1980
Dyskusje o streamingach
Kolejne promo na apple tv.
U mnie pykło.
U mnie pykło.
-
sindar
-
Expert
Dyskusje o streamingach
Za to Apple absurdalnie podnosi cenę abonamentu... Chyba niestety czas podjąć decyzję.
Z wieści dot. streamingów warto też zauważyć, że SkyShowtime ma wejść do Polski w lutym. Kolejna mocna konkurencja na naszym rynku.
Z wieści dot. streamingów warto też zauważyć, że SkyShowtime ma wejść do Polski w lutym. Kolejna mocna konkurencja na naszym rynku.
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
wszystko zależy z jaką biblioteką wejdą na start... liczę, że dostaniemy MoK S01 i S02 pełne tłumaczenie oraz Tulsa King jak i inne seriale od Sheridana. Oby tylko jakość napisów to nie było jakieś guano z poprawianego translatora jak dało na początku HBO MAX w Polsce :/
Ja Apple TV+ mam w pakiecie Apple One dla rodziny i tam to się opłaca bo jest na 6 osób w rodzinie i masz dostęp do chmury oraz Apple Music i Apple Arcade. Tak więc wtedy miesięcznie wychodzą śrubki.
Ja Apple TV+ mam w pakiecie Apple One dla rodziny i tam to się opłaca bo jest na 6 osób w rodzinie i masz dostęp do chmury oraz Apple Music i Apple Arcade. Tak więc wtedy miesięcznie wychodzą śrubki.
-
grego1980
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
W przyszłym miesiącu startuje w Polsce kolejny serwis VOD czyli SkyShowtime, który od jakiegoś czasu jest dostępny w niektórych europejskich krajach.
Pojawią się na nim oryginalne produkcje Paramount+ takie jak saga rodziny Duttonów (1883,1923,Yellowstone), Mayor of Kingstown, HALO, Tulsa King czy The Offer. Jak również cała masa innych produkcji np. brytyjskiego Sky czy amerykańskiego Showtime. Jaka będzie baza filmów to zobaczymy bo zawirowania licencyjne w naszym kraju są na pewno spore ;-)
Ptaszki na TT ćwierkają nieoficjalnie o starcie 14 lutego w Polsce i innych krajach Europy. Cena na tą chwilę nieznana. Niestety nie ma 4K HDR, Dolby Vision oraz Atmos. Przynajmniej na tą chwilę w krajach gdzie usługa już działa i z tego co czytam nie ma chyba apki na telewizory Samsunga (Tizen).
Pojawią się na nim oryginalne produkcje Paramount+ takie jak saga rodziny Duttonów (1883,1923,Yellowstone), Mayor of Kingstown, HALO, Tulsa King czy The Offer. Jak również cała masa innych produkcji np. brytyjskiego Sky czy amerykańskiego Showtime. Jaka będzie baza filmów to zobaczymy bo zawirowania licencyjne w naszym kraju są na pewno spore ;-)
Ptaszki na TT ćwierkają nieoficjalnie o starcie 14 lutego w Polsce i innych krajach Europy. Cena na tą chwilę nieznana. Niestety nie ma 4K HDR, Dolby Vision oraz Atmos. Przynajmniej na tą chwilę w krajach gdzie usługa już działa i z tego co czytam nie ma chyba apki na telewizory Samsunga (Tizen).
-
grego1980
Dyskusje o streamingach
Chyba nadchodzi ten czas gdy będę kupował serwis pod konkretną pozycje do obejrzenia.
Pewnie już by tak było ale jako "polak cebulak" korzystam z współdzielenia kont. Póki to się udaje mam kilka serwisów.
Ale np. netflix będzię pierwszy do odstrzału.
Z obejrzenia Yellowstone pewnie skorzystam kiedyś. Sporo dobrego czytałem o tym serialu.
Pewnie już by tak było ale jako "polak cebulak" korzystam z współdzielenia kont. Póki to się udaje mam kilka serwisów.
Ale np. netflix będzię pierwszy do odstrzału.
Z obejrzenia Yellowstone pewnie skorzystam kiedyś. Sporo dobrego czytałem o tym serialu.
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Też na mojej liście NF jest pierwszy do ostrzału tym bardziej, ze w tym roku zapowiedzieli utrudnianie współdzielenia kont. Raz na jakiś czas coś tam obejrzę. Młody więcej ogląda tam bajek na profilu Kids niż ja seriali lub filmów ;-)
Mam podobne zdanie i też mam kilka serwisów gdzie ze znajomymi współdzielimy koszty. Jak zaczną utrudniać to na pewno trzeba będzie z czegoś zrezygnować. W moim subiektywnym odczuciu zostawię sobie Apple TV+ oraz HBO MAX bo tam oglądam najwięcej.
Mam podobne zdanie i też mam kilka serwisów gdzie ze znajomymi współdzielimy koszty. Jak zaczną utrudniać to na pewno trzeba będzie z czegoś zrezygnować. W moim subiektywnym odczuciu zostawię sobie Apple TV+ oraz HBO MAX bo tam oglądam najwięcej.
-
grego1980
Dyskusje o streamingach
Ja się uczę angielskiego na serialu Świnka Peppa
Amazon za 50 rocznie więc zostaje. Tym bardziej że wjechały Cold Case.
HBO max na pół więc 10pln. To zniosę. No i Ostry dyżur i The West Wing. Więc musi pozostać.
Apple tv. Obecnie jadę na promocjach. Później raczej odpadnie.
Disney współdzielone za 70 pln rocznie więc zostaje.
Netflix obecnie za 15pln.
Jeśli miał bym płacić pełne kwoty pozostanie Amazon i Hbo. A reszta z doskoku.
Szczególnie że płacę jeszcze za patronaty na radia Nowy Swiat i 357, serwis do nauki angielskiego, yt premium, abonament na Office.
Do kosza poleci spotify po skończeniu obecnej promocji.
Netflix wyleci jak utną dzielenie kont. Tutaj jestem zdania że więcej na tym stracą niż zyskają.
Kurde sporo tego
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Apple TV+ opłaca się jak masz telefon i reszta "rodziny" też ekosystem iOS, Apple TV+ etc. wtedy pakiet rodzinny Apple One za 45 zł /mc dzielone na 6 osób w tym każdy ma dostęp do Apple TV+, Apple Music (dla mnie lepsze niż Spotify), Arcade (nie używam) oraz chmura rodzinna iCloud 200 GB. Wychodzi 7,5 zł mc od osoby jak dla mnie bajka ;-)
Dalej HBO MAX, Prime Video, C+ online, Disney+, Viaplay, Netflix. Po rozdzieleniu tego w kosztach nie wychodzą miesięcznie duże pieniądze. Oczywiście jeśli sam miałbym to wszystko opłacać to raczej bym odpuścił. Tym bardziej, ze i tak wiele staroci, które chciałbym nadrobić muszę posiłkować się "trackerami" bo nie ma ich nigdzie na VOD
Dobrze, że żona nie ma wglądu w wyciągi z karty kredytowej gdzie podpięte mam te wszystkie subskrypcje
Dalej HBO MAX, Prime Video, C+ online, Disney+, Viaplay, Netflix. Po rozdzieleniu tego w kosztach nie wychodzą miesięcznie duże pieniądze. Oczywiście jeśli sam miałbym to wszystko opłacać to raczej bym odpuścił. Tym bardziej, ze i tak wiele staroci, które chciałbym nadrobić muszę posiłkować się "trackerami" bo nie ma ich nigdzie na VOD
Dobrze, że żona nie ma wglądu w wyciągi z karty kredytowej gdzie podpięte mam te wszystkie subskrypcje