Dyskusje o streamingach
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Dyskusje o streamingach
Viaplay nie zdecydowałem się wykupić. Protestuje przeciw kiepskiej jakości
Piraci pokazują lepiej.
Walczę ze sobą co do C+ online.
Ostatnio najwięcej tam oglądałem ale korzystałem z promocji, trzy razy jak na cebulaka przystało ;-), 20 PLN.
50 pln to już będzie inna śpiewka.
Piraci pokazują lepiej.
Walczę ze sobą co do C+ online.
Ostatnio najwięcej tam oglądałem ale korzystałem z promocji, trzy razy jak na cebulaka przystało ;-), 20 PLN.
50 pln to już będzie inna śpiewka.
-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Na Viaplay to oglądam niektóre gale KSW i tez szlag mnie trafia bo nawet na tym potrafią się przyciąć. Serwis jest tragiczny, jakość transmisji PL wola o pomstę do nieba. Teraz obejrzę 3 sezon Pod osłona mroku i nic więcej. Nakupowali praw transmisji sportowych a nadają w 720p
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
C+ online bardzo polecam maja świetne seriale europejskie (w szczególności brytyjskie) oraz biblioteka Ale kino+ ciekawa
-
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
- Grupa: Project Haven
Dyskusje o streamingach
C+ to właściwie najsłabszy streaming, mało rzeczy, odcinki - zwłaszcza jak są na bieżąco - znikają po paru dniach, oryginalne produkcje są nudne jak flaki z olejem, generalnie kicha. To jedyny streaming, do którego mam dostęp za czyimś pośrednictwem Tak bardzo liczyłam na bibliotekę BBC, tyle zapowiedzi było, a skończyło się na marnych popłuczynach, w dodatku niekompletnych. Żenada i porażka na całej linii. A na Sky czekam, choćby dla Halo <3
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
It might all be gone tomorrow.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
It might all be gone tomorrow.
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
biblioteka BBC jest słaba tu się zgadzam ;-) też liczyłem na coś lepszego...
jednak z resztą już nie ale kto co lubi Minuta Ciszy uważam za bardzo fajny polski serial ostatniego roku seriale znikają to jest oczywiste ze względów licencyjnych ale chyba najkrótsze okno na C+ to 3 miesiące wiec nie po paru dniach ;-)
jednak z resztą już nie ale kto co lubi Minuta Ciszy uważam za bardzo fajny polski serial ostatniego roku seriale znikają to jest oczywiste ze względów licencyjnych ale chyba najkrótsze okno na C+ to 3 miesiące wiec nie po paru dniach ;-)
-
Wskaż do odpowiedzi
Dyskusje o streamingach
No właśnie, wymieniłeś jeden, słabo to wygląda Jeszcze Kruk sezon 3 i mamy Canal+ w 2022.
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
C+ już od dawna nie robi często swoich oryginalsów, 90% ich biblioteki to licencje zewnętrzne (BBC, Acorn, ITV, Showtime, Sky) a tu zawsze znajdę coś dobrego dla siebie (w wiekszości przypadków produkcje europejskie). Jeśli utracą prawa do innych seriali na rzecz SkyShowtime to wtedy faktycznie będzie bieda z ofertą.
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
To już teraz wiadomo gdzie wylądują seriale, które wyleciały z HBO MAX
https://infowire.pl/generic/release/786 ... upu-tresci
https://infowire.pl/generic/release/786 ... upu-tresci
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Dyskusje o streamingach
To SkyShowtime wygląda coraz ciekawiej. Szkoda tylko, że na tej liście nie ma Watahy czy Ślepnąc od Świateł, ale może to jeszcze nie koniec tego dilu...
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
sprzedaż Watahy oraz Ślepnąc przez HBO to bluźnierstwo!
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Dyskusje o streamingach
Tak. Biblioteka BBC to jakaś śmiechowa akcja
Wrzucenie części Allo Allo czy Czarnej Żmij to jakiś śmiech na sali. Nie wiem o co tu chodzi.
Znikanie pozycji to kwestia praw. Zakładam ze c+ kupuje na krótki okres. Czas emisji w kanałach linearnych i koniec. Nie budują biblioteki na dłużej.
Dla mnie atutem są pozycje z planet+, kuchnia.
Nadrobiłem wszystkie sezony Anthonego Burdaina.
Wrzucenie części Allo Allo czy Czarnej Żmij to jakiś śmiech na sali. Nie wiem o co tu chodzi.
Znikanie pozycji to kwestia praw. Zakładam ze c+ kupuje na krótki okres. Czas emisji w kanałach linearnych i koniec. Nie budują biblioteki na dłużej.
Dla mnie atutem są pozycje z planet+, kuchnia.
Nadrobiłem wszystkie sezony Anthonego Burdaina.
-
sindar
-
Expert
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Pierwsze słyszę, że te seriale mają wylecieć z HBO... oby nie
-
sindar
-
Expert
Dyskusje o streamingach
Wydawało mi się z tych informacji sprzed jakiegoś czasu, że HBO usuwa prawie wszystkie europejskie oryginalne projekty, także chyba tylko Odwilż z polskich dostała przedłużkę, bo się jeszcze załapało na 2 sezon.
A jeśli nawet nie usunie ze streamingu, kolejnych sezonów raczej spodziewać się nie można.
Wygląda na to, że SkyShowtime może być ratunkiem dla tych seriali.
A jeśli nawet nie usunie ze streamingu, kolejnych sezonów raczej spodziewać się nie można.
Wygląda na to, że SkyShowtime może być ratunkiem dla tych seriali.
-
Skalpel
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Dyskusje o streamingach
Dla mnie to martwy vod. Nie ma ani jednego filmu, który chciałbym obejrzeć, a dla jednego serialu (MoK sezon 2) chyba raczej nie warto
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
Jeśli chodzi o seriale to interesuje mnie nadrobienie Brotherhood, MoK S02, 1923 oraz All the Sins plus druga połowa Yellowstone latem. Z filmów poczekam na oficjalną listę co tam jest jednak mam obawy, ze klasykę obejrzę w UHD prędzej na iTunes czy z trackerów priv niż tam w jakości FHD.
Plus opóźnienie względem premier w USA, zawirowania licencyjne... średnio to wszystko wygląda.
Na tą chwilę obserwuje co wlatuje na trackery i raczej będę z nich oglądał z oficjalnymi napisami. Chociaż jest kilku znajomych zainteresowanych subskrypcją. Zobaczymy... nie mówię nie bo na kilku to wyjdą śrubki znowu.
Brak 4K i porządnego dźwięku na start platformy w 2023 to mocny krok wstecz. Takie HALO wolałem z trackera pobrać prawie 190 GB w UHD z porządnym dźwiękiem niż męczyć FHD z 5.1
Plus opóźnienie względem premier w USA, zawirowania licencyjne... średnio to wszystko wygląda.
Na tą chwilę obserwuje co wlatuje na trackery i raczej będę z nich oglądał z oficjalnymi napisami. Chociaż jest kilku znajomych zainteresowanych subskrypcją. Zobaczymy... nie mówię nie bo na kilku to wyjdą śrubki znowu.
Brak 4K i porządnego dźwięku na start platformy w 2023 to mocny krok wstecz. Takie HALO wolałem z trackera pobrać prawie 190 GB w UHD z porządnym dźwiękiem niż męczyć FHD z 5.1
-
Wskaż do odpowiedzi
Dyskusje o streamingach
O właśnie, będę robić dopasowania napisów do relków 4k na własne potrzeby. Do tego się sprowadza ten vod na dzień dzisiejszy.
-
Skalpel
- Kontakt:
-
Skalpel
- Kontakt:
Dyskusje o streamingach
No i wystartował SkyShowtime w Polsce. Jest promocja -50% na zawsze i wychodzi miesięcznie niecałe 13 zł. Niestety jeśli ktoś liczył na premiery równoległe wraz z USA seriali jak Mayor of Kingstown (dostępne tylko 2 odcinki 2 sezonu, S01 pełny) czy 1923 (dostępne 3 odcinki na 6 wyemitowanych w USA) to może się rozczarować. Cena jak za "frytki" dla tych co chcą nadrobić legalnie produkcje Sheridana, The Offer i inne. Mam nadzieję, ze biblioteka zostanie uzupełniona bo liczyłem na Brotherhood 3 sezony i lipa.