Cobra Kai [YouTube RED]
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Cobra Kai [YouTube RED]
#
Akcja serialu rozgrywa się 34 lata po wydarzeniach z filmu "Karate Kid".
Długo po tym jak Daniel po raz drugi pokonał Johnny`ego w Turnieju Karate All Valley obaj dorośli i obrali zupełnie różne ścieżki życiowe. Daniel mając na uwadze nauki mistrza Miyagi osiągnął spełnienie w życiu prywatnym i zawodowym jako sprzedawca samochodów. Jednak Johhny przeżywał trudne czasy. Chcąc odzyskać chwałę z przeszłości, Johnny otwiera niesławne dojo karate, w którym kiedyś święcił triumfy. Oczywiście nie umyka to uwadze Daniela.
[YouTube RED]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Komedia
Obsada:
Ralph Macchio ... Daniel Larusso
William Zabka ... Johnny Lawrence
Courtney Henggeler ... Amanda Larusso
Xolo Maridueña ... Miguel Diaz
Tanner Buchanan ... Robby Keene
Mary Mouser ... Samantha Larusso
Jacob Bertrand ... Eli
Nichole Brown ... Aisha
Griffin Santopietro ... Anthonyhttps://www.youtube.com/watch?v=xCwwxNbtK6Y
Akcja serialu rozgrywa się 34 lata po wydarzeniach z filmu "Karate Kid".
Długo po tym jak Daniel po raz drugi pokonał Johnny`ego w Turnieju Karate All Valley obaj dorośli i obrali zupełnie różne ścieżki życiowe. Daniel mając na uwadze nauki mistrza Miyagi osiągnął spełnienie w życiu prywatnym i zawodowym jako sprzedawca samochodów. Jednak Johhny przeżywał trudne czasy. Chcąc odzyskać chwałę z przeszłości, Johnny otwiera niesławne dojo karate, w którym kiedyś święcił triumfy. Oczywiście nie umyka to uwadze Daniela.
[YouTube RED]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Komedia
Obsada:
Ralph Macchio ... Daniel Larusso
William Zabka ... Johnny Lawrence
Courtney Henggeler ... Amanda Larusso
Xolo Maridueña ... Miguel Diaz
Tanner Buchanan ... Robby Keene
Mary Mouser ... Samantha Larusso
Jacob Bertrand ... Eli
Nichole Brown ... Aisha
Griffin Santopietro ... Anthonyhttps://www.youtube.com/watch?v=xCwwxNbtK6Y
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Cobra Kai [YouTube RED]
Serial produkowany jest dla platformy YouTube Red. Akcja "Cobra Kai" jest osadzona 30 lat po wydarzeniach z trzeciej części "Karate Kid". W produkcji powracają aktorzy z filmów, więc zobaczymy Ralpha Macchio w roli Daniela LaRusso, który znowu musi stawić czoło swojemu rywalowi Johnny'emu Lawrence'owi, w którego ponownie wcieli się William Zabka.
Długo po tym jak Daniel po raz drugi pokonał Johnny'ego w Turnieju Karate All Valley obaj dorośli i obrali zupełnie różne ścieżki życiowe. Daniel mając na uwadze nauki mistrza Miyagi osiągnął spełnienie w życiu prywatnym i zawodowym jako sprzedawca samochodów. Jednak Johhny przeżywał trudne czasy. Chcąc odzyskać chwałę z przeszłości, Johnny otwiera niesławne dojo karate, w którym kiedyś święcił triumfy. Oczywiście nie umyka to uwadze Daniela.
W serialu wystąpią również Xolo Maridueña ("Parenthood"), Tanner Buchanan ("Designated Survivor"), Courtney Henggeler ("Mom") oraz Mary Mouser ("Freakish"). W gościnnej roli pojawi się nagrodzony Emmy Ed Asner.
Scenariusz napisali Josh Heald ("Hot Tub Time Machine") Jon Hurwitz oraz Hayden Schlossberg ("Harold & Kumar"), którzy będą równieżproducentami wykonawczymi wraz z Susan Ekins, Will Smith, James Lassiter i Caleeb Pinkett.
Hurwitz oraz Schlossberg zajmą się również reżyserią.
Premiera jeszcze w tym roku.
Poniżej dwa opublikowane do tej pory teasery
Długo po tym jak Daniel po raz drugi pokonał Johnny'ego w Turnieju Karate All Valley obaj dorośli i obrali zupełnie różne ścieżki życiowe. Daniel mając na uwadze nauki mistrza Miyagi osiągnął spełnienie w życiu prywatnym i zawodowym jako sprzedawca samochodów. Jednak Johhny przeżywał trudne czasy. Chcąc odzyskać chwałę z przeszłości, Johnny otwiera niesławne dojo karate, w którym kiedyś święcił triumfy. Oczywiście nie umyka to uwadze Daniela.
W serialu wystąpią również Xolo Maridueña ("Parenthood"), Tanner Buchanan ("Designated Survivor"), Courtney Henggeler ("Mom") oraz Mary Mouser ("Freakish"). W gościnnej roli pojawi się nagrodzony Emmy Ed Asner.
Scenariusz napisali Josh Heald ("Hot Tub Time Machine") Jon Hurwitz oraz Hayden Schlossberg ("Harold & Kumar"), którzy będą równieżproducentami wykonawczymi wraz z Susan Ekins, Will Smith, James Lassiter i Caleeb Pinkett.
Hurwitz oraz Schlossberg zajmą się również reżyserią.
Premiera jeszcze w tym roku.
Poniżej dwa opublikowane do tej pory teasery
Spoiler:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Re: Cobra Kai [YouTube RED]
Serial szuka nowego domu po tym jak platforma YouTube ogłosiła, że wycofuje się z produkcji fabularnych i nie zamówi czwartego sezonu.
Podobno największe szanse mają Netflix i Hulu, o ile dojdzie do porozumienia.
Podobno największe szanse mają Netflix i Hulu, o ile dojdzie do porozumienia.
-
dziobak
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Trochę szkoda, bo 2 rzeczy od nich mi się podobały. Ale wydaje mi się, że mieli kłopot z dotarciem do widza.Lubec pisze:Serial szuka nowego domu po tym jak platforma YouTube ogłosiła, że wycofuje się z produkcji fabularnych i nie zamówi czwartego sezonu.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Serial wleciał na Netflixa i już po seansie.
Te dwa sezony zleciały mi bardzo szybko, nawet nie zauważyłem kiedy.
Nie jest to serial bez wad, ale zdecydowanie mnóstwo plusów, które pozwalają mi ocenić serial jako bardzo dobry.
Twórcy umiejętnie zagrali na nostalgii widzów, trochę powywracali historie przedstawioną w "Karate Kidzie" pokazując druga perspektywę i robiąc głównego bohatera z "tego złego". Świetne posunięcie, które według mnie mistrzowsko zagrało.
Poza innymi plusami to mógłbym wymienić ciekawe postaci drugoplanowe, momenty humorystyczne (zwłaszcza te nawiązujące do filmu), umiejętne posługiwanie się szablonami i kliszami (które oczywiście też się tutaj pojawiają) no i muzyka... oczywiście ta z lat 80.
Z niecierpliwością będę czekał na trzeci sezon.
Te dwa sezony zleciały mi bardzo szybko, nawet nie zauważyłem kiedy.
Nie jest to serial bez wad, ale zdecydowanie mnóstwo plusów, które pozwalają mi ocenić serial jako bardzo dobry.
Twórcy umiejętnie zagrali na nostalgii widzów, trochę powywracali historie przedstawioną w "Karate Kidzie" pokazując druga perspektywę i robiąc głównego bohatera z "tego złego". Świetne posunięcie, które według mnie mistrzowsko zagrało.
Poza innymi plusami to mógłbym wymienić ciekawe postaci drugoplanowe, momenty humorystyczne (zwłaszcza te nawiązujące do filmu), umiejętne posługiwanie się szablonami i kliszami (które oczywiście też się tutaj pojawiają) no i muzyka... oczywiście ta z lat 80.
Z niecierpliwością będę czekał na trzeci sezon.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Yes! Yes! Yes! Żaden inny serial ostatnio tak mi się nie podobał jak Cobra Kai! Oczywiście nostalgia dodała swoje, w końcu Karate Kid to czasy mojej młodości, ale nawet bez tego to dobry serial. Na trzeci sezon czekam jak głupi, mam nadzieję, że nie przekombinują. Po cichu liczę na to, że to będzie ostatni sezon, który zamknie wszystkie wątki i serial odejdzie w wielkim stylu, bo naprawdę nie chciałbym patrzeć jak się stacza i rozmywa w kolejnych latach.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Cobra Kai [YouTube RED]
Twórcy opublikowali wiadomość, w której poinformowali, że szósty sezon będzie ostatnim.
Choć piąty sezon mi się podobał, to można zauważyć lekki spadek formy i dobrze, że twórcy chcą zakończyć serial, póki serial jeszcze trzyma w miarę dobrą formę.
Choć piąty sezon mi się podobał, to można zauważyć lekki spadek formy i dobrze, że twórcy chcą zakończyć serial, póki serial jeszcze trzyma w miarę dobrą formę.
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Cobra Kai, czyli Karate Kid 30 lat później
Bardzo dobra decyzja. Niech kończą kiedy są na topie a nie dopiero gdy staną się własną parodią.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Oceń ten serial