Safe [C8, Netflix]
-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Safe [C8, Netflix]
#
Rok po śmierci żony Tom samotnie wychowuje dwie córki na pięknym strzeżonym osiedlu, w otoczeniu przyjaciół. Nawiązuje również znajomość, która może przerodzić się w coś poważniejszego. Jednak kiedy jego starsza córka znika w tajemniczych okolicznościach, Tom odkrywa, że tak naprawdę niewiele wie o najbliższych mu osobach, które skrywają mroczne sekrety — podobnie zresztą jak miejsce, w którym mieszka.
Partnerzy, dzieci, kochankowie, rodzice, przyjaciele — czy ktokolwiek z nas może powiedzieć, że w pełni zna osoby, które kocha? A na ile inni znają Toma? Gdy go poznajemy, ten chirurg dziecięcy i samotny ojciec jest nadal pogrążony w żałobie po śmierci swojej ukochanej żony, Rachel. Trudno mu sprostać wyzwaniom, jakie stawia przed nim wychowanie dwóch nastoletnich córek, w sytuacji gdy sam nie otrząsnął się jeszcze po osobistej tragedii. Stopniowo odkrywamy, że Tom odczuwa wyrzuty sumienia w związku z wydarzeniami, do jakich doszło w noc śmierci Rachel. Tajemnica z tym związana ostatecznie wyjdzie na jaw.
Poznamy prawdę o tym, jak zginęła Rachel. Dowiemy się też, dlaczego Tom czuje się winny. Okaże się też, że córka Toma i Rachel, Jenny, skrywa pewien sekret związany z tamtą nocą. Ten sekret odsłania mroczne tajemnice, które mogą doprowadzić do rozłamu w wielu rodzinach, a nawet w całej społeczności.
Jednak winy będą mogły zostać odkupione.
[C8, Netflix]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,
Obsada:
Amanda Abbington ... Sophie
Hannah Arterton ... Emma
Louis Greatorex ... Henry
Michael C. Hall ... Tom
Raj Paul ... Darren
Joplin Sibtain ... Neil
Hero Fiennes Tiffin ... Ioan Fuller
Freddie Thorp ... Chris Chahal
Tyler Conti ... Scott
Katy Carmichael ... Rachel Delaneyhttps://www.youtube.com/watch?v=KxywNVLAf5o
Rok po śmierci żony Tom samotnie wychowuje dwie córki na pięknym strzeżonym osiedlu, w otoczeniu przyjaciół. Nawiązuje również znajomość, która może przerodzić się w coś poważniejszego. Jednak kiedy jego starsza córka znika w tajemniczych okolicznościach, Tom odkrywa, że tak naprawdę niewiele wie o najbliższych mu osobach, które skrywają mroczne sekrety — podobnie zresztą jak miejsce, w którym mieszka.
Partnerzy, dzieci, kochankowie, rodzice, przyjaciele — czy ktokolwiek z nas może powiedzieć, że w pełni zna osoby, które kocha? A na ile inni znają Toma? Gdy go poznajemy, ten chirurg dziecięcy i samotny ojciec jest nadal pogrążony w żałobie po śmierci swojej ukochanej żony, Rachel. Trudno mu sprostać wyzwaniom, jakie stawia przed nim wychowanie dwóch nastoletnich córek, w sytuacji gdy sam nie otrząsnął się jeszcze po osobistej tragedii. Stopniowo odkrywamy, że Tom odczuwa wyrzuty sumienia w związku z wydarzeniami, do jakich doszło w noc śmierci Rachel. Tajemnica z tym związana ostatecznie wyjdzie na jaw.
Poznamy prawdę o tym, jak zginęła Rachel. Dowiemy się też, dlaczego Tom czuje się winny. Okaże się też, że córka Toma i Rachel, Jenny, skrywa pewien sekret związany z tamtą nocą. Ten sekret odsłania mroczne tajemnice, które mogą doprowadzić do rozłamu w wielu rodzinach, a nawet w całej społeczności.
Jednak winy będą mogły zostać odkupione.
[C8, Netflix]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,
Obsada:
Amanda Abbington ... Sophie
Hannah Arterton ... Emma
Louis Greatorex ... Henry
Michael C. Hall ... Tom
Raj Paul ... Darren
Joplin Sibtain ... Neil
Hero Fiennes Tiffin ... Ioan Fuller
Freddie Thorp ... Chris Chahal
Tyler Conti ... Scott
Katy Carmichael ... Rachel Delaneyhttps://www.youtube.com/watch?v=KxywNVLAf5o
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Re: Safe [C8, Netflix]
Michael C. Hall mial troche przerwy od malego ekranu i nie ukrywam, ze glownie ze wzgledu na jego osobe zainteresowalam sie tym serialem. Pilot mnie zaintrygowal, na pewno obejrze dalej
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
frych47
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten
Mikulskiemu po Stawce też ciężko bylo się odnaleźć, nie chciano go zatrudniać bo wszyscy widzą go jako Dexteragrejpfrutella pisze:Michael C. Hall mial troche przerwy od malego ekranu i nie ukrywam, ze glownie ze wzgledu na jego osobe zainteresowalam sie tym serialem. Pilot mnie zaintrygowal, na pewno obejrze dalej
-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Też planuję dla Dextera go obejrzeć, ale poczekam na opinie, bo już dzisiaj człowiek zalatany i zabiegany nie ma czasu na wszystkie seriale, wybiera tylko takie polecane;)
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Tak, też zamierzam go obejrzeć... w wolnej chwili. Na IMDB bardzo dobre noty. Jest na polskim Netflixie?
Może już ktoś oglądał?
Może już ktoś oglądał?
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Z tego co widziałem to jest na polskim Netflixie.sindar pisze:Tak, też zamierzam go obejrzeć... w wolnej chwili. Na IMDB bardzo dobre noty. Jest na polskim Netflixie?
Może już ktoś oglądał?
Planuję obejrzeć, tylko muszę trochę czasu wygospodarować, bo nie wyrabiam się z tymi, które na bieżąco chciałem oglądać.
-
grejpfrutella
Po drugim odcinku troche moj entuzjazm opadl, przeszkadzaja mi dwie rzeczy: lopatologia w niektorych scenach tj. flashbacki poprzednich scen, jakby tworcom zalezalo zebysmy niczego nie przegapili i migawki scen z przeszlosci, ktorych jeszcze nie widzielismy. Maja one dodac aury tajemniczosci i napiecia, czyli scenarzysci nie potrafia tego zrobic samym scenariuszem, wedlug mnie sa niepotrzebne/nieumiejetnie wstawione. Ciekawa jestem jak sie rozwinie i dam znac, poki co ode mnie 6/10 do tej pory
-
dziobak
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Obejrzałem całość, ale od połowy już na siłę. Niestety, im dalej tym gorzej i głupiej. Nie polecam.
-
Macmax40
To zupełnie jest odwrotnie u Ciebie niż na imdb, gdzie od 4 odcinka są coraz wyższe oceny;)
-
dziobak
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Noty widziałem (Kodi mi pokazuje dla każdego odcinka) i zupełnie nie rozumiem tych ocen.Macmax40 pisze:To zupełnie jest odwrotnie u Ciebie niż na imdb, gdzie od 4 odcinka są coraz wyższe oceny;)
Co do kilku konkretów:
- to co grejpfrutella opisała wyżej, kulminacją zjawiska jest ostatni odcinek, gdzie chyba przez połowę czasu twórcy przypominają, co się działo wcześniej i o co chodzi
- nawiązując do powyższego, "rozwiązanie zagadki" jest nieskomplikowane i nie bardzo jest się w czym zagubić, ponadto jak dla mnie naciągane (nie wyjaśnia zachowania się głównych bohaterów)
- bohaterowie zachowują się jak chcą, w zależności od potrzeb scenariusza, nie ma tu niczego w rodzaju budowania postaci - i do tego im dalej w las, tym jest gorzej
- wszystko podporządkowane jest dość kiepskiej fabule, pełnej głupot (typu czarny charakter w biały dzień wjeżdża na zamknięte, monitorowane osiedle, morduje, podpala i ucieka - nikt się tym nie interesuje, choć wcześniej monitoring jest kilka razy sprawdzany; następnie ten sam czarny charakter planuje kolejne morderstwo żeby "zatrzeć ślady" złego czynu z przeszłości ) - jest tego sporo ale nie chcę zdradzać szczegółów jeśli ktoś się zdecyduje oglądać
PS. Dla ilustracji takiej próby robienia sensacji ze wszystkiego - zupełnie poboczny, nic nie wnoszący wątek - jedna z postaci dwukrotnie próbuje w szpitalu wyciągnąć wenflon z ręki nieprzytomnego mężczyzny (w złych zamiarach w domniemaniu), a kiedy zostaje złapana okazuje się, że ona tylko szuka kontaktu z nieznanym wcześniej ojcem To jest niestety taki rodzaj kina.
-
Macmax40
Mimo wszystko obejrzę i zobaczę czy podzielę Twoje negatywne odczucie?;)
-
grejpfrutella
Ja juz odpuscilam po polowie 3 odcinka. Taki troche kryminal dla ubogich Strata czasu. Im dalej, tym gorzej, o podobnych odczuciach czytalam na Ogarniamy seriale z jakbyniepaczec. Duzo osob konczylo na sile. Niektore watki strasznie naiwne. Zgadzam sie z dziobakiem
-
Macmax40
No to tworzy się serial "do bloku", jak już 2 osoby "jadą" po serialu to faktycznie nawet Dexter tego nie uciągnie;)
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Obejrzałem wczoraj dwa odcinki i mam mieszane uczucia.
Gdyby twórcom chodziło o stworzenie serialu w takiej lekko śmieszno-strasznej konwencji, gdzie nad morderstwem przechodzi się do porządku dziennego, i poszli w tą stronę to bym to pewnie kupił. A tak jest jakoś tak bezuczuciowo.
I chyba sobię daruję. Szkoda czasu. Lepiej obejrzeć jeden dobry film czy dokument.
Gdyby twórcom chodziło o stworzenie serialu w takiej lekko śmieszno-strasznej konwencji, gdzie nad morderstwem przechodzi się do porządku dziennego, i poszli w tą stronę to bym to pewnie kupił. A tak jest jakoś tak bezuczuciowo.
I chyba sobię daruję. Szkoda czasu. Lepiej obejrzeć jeden dobry film czy dokument.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Kolejna osoba i kiepskie opinie...
A Safe czeka sobie w kolejce. I chyba już tak zostanie na stałe.
-
grejpfrutella
Na pewno znajdziesz co najmniej kilka lepszych serialisindar pisze:Kolejna osoba i kiepskie opinie...
Oceń ten serial