Star Trek: Lower Decks [Paramount+]

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

USA Star Trek: Lower Decks [Paramount+]

Post autor: Lubec »

obrazek
[2020] [Paramount+]

ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Serial przedstawia losy załogi USS Cerritos statku Gwiezdnej Floty klasy Kalfornia, które uważane są za jedne z najmniej istotnych w jej flocie.
Chorąży Mariner, Boimler, Rutherford i Tendi muszą nadążać za swoimi obowiązkami i życiem towarzyskim, gdy statkiem wstrząsają przeróżne, a czasami dziwaczne wydarzenia, nierzadko spowodowane przez nich samych.

Produkcja: USA,
Gatunek: Animowany,Komedia,Sci-fi
Obsada:
Tawny Newsome ... Beckett Mariner
Jack Quaid ... Brad Boimler
Noël Wells ... D`vana Tendi
Eugene Cordero ... Samanthan Rutherford
Dawnn Lewis ... Kapitan Carol Freeman
Jerry O`connell ... Komandor Jack Ransom
Fred Tatasciore ... Porucznik Shaxs
Gillian Vigman ... Dr. T`ana

Dziwne... wydawało mi się, że jest już wątek tego serialu, ale najwidoczniej się pomyliłem.

Na Amazonie widziałem go już od dłuższego czasu (sam serial zadebiutował w 2020 roku), ale dopiero wieść o tym, że w drugim sezonie ST: Strane New Worlds będzie crossover z Lower Decks postanowiłem po niego sięgnąć i na szczęście się nie zawiodłem, a wręcz przeciwnie. Trzy sezony (łącznie 30 odcinków) obejrzałem w niecały tydzień. Wciągnął mnie na całego, aż w pewnym momencie musnąłem nieco zwolnić tempo, żeby sobie tę przyjemność przedłużyć.
Na początku trochę nie wiedziałem czego się spodziewać, bo trailer zapowiadał coś zwariowanego i właściwie serial dostarcza to co zaprezentował zwiastun, ale też wiele więcej. Ciekawe postaci, które dojrzewają i ich relacje, które ewoluują. Zwariowaną akcję (czasami bardzo absurdalna, ale trzymająca się konwencji trekowej) podszytą mnóstwem humoru, który może czasami był przestrzelony, ale często się śmiałem na tym serialu.
Mnóstwo nawiązań i satyry z poprzednich produkcji spod szyldu Star Treka, zarówno serialowych jak i filmowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć również gościnnych występów bohaterów z innych seriali, ale szkoda, że pojawia się ich tak mało.

Ależ się tego crossovera nie mogę doczekać :-)
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Serial fajny, postacie zwariowane z humorem. Faktycznie dużo nawiązań do klasycznego ST. Ogląda to się świetnie i zamówiono już 4 oraz 5 sezon. Prawdopodobnie 4 sezon będzie miał premierę jeszcze w 2023 roku i będzie składał się standardowo z 10 odcinków.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jest i zawiastun 4. sezonu, który swoją światową premierę będzie miał 7. września.

Sezon zadebiutuje dwoma odcinkami premierowymi.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

I już mamy 4 odcinki zwariowanych przygód naszych bohaterów. Serial trzyma poziom a nawet dowiadujemy się nieco więcej o kulturze Orions. Mamy także wątek z tajemniczym statkiem kosmicznym. Polecam oglądać!
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Sezon 4 zakończony, sezon 5 zamówiony i może być to ostatnie finałowy sezon serialu ale nie jest to jeszcze przesądzone. Trzeba przyznać twórcom, że serial bardzo fajnie się ogląda i poszerza uniwersum ST; szczegółowiej poznajemy niektóre rasy i ich kulturę. W odcinku finałowym nasza grupka bohaterów traci swojego członka ale on/ona musi powrócić moim zdaniem. Zachęcam do oglądania.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Oficjalne potwierdzenie 5 sezon będzie finałowym sezonem.https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv ... 235873234/
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Piąty, finałowy sezon wystartował 24. października.

duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Miła lekka rozrywka, już niewiele odcinków zostało do końca finałowego sezonu.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

A da się to obejrzeć? U mnie na prime video ciągle jest informacja, że serial w mojej lokalizacji jest niedostępny :/

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ