Stuknęło X000, czyli trochę o nas samych...

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Stuknęło X000, czyli trochę o nas samych...

Post autor: Bostonq »

Aktualnie gromadzimy 6000 forumowiczów. Postów jest: 33531, co oznacza, że średnio przypada po 5,6 wiadomości na użytkownika (surowa statystyka, dla wyostrzenia spojrzenia). 10 najaktywniejszych kończy się na liczbie postów: 697.

655 osób ma na swoim koncie jakikolwiek post (w tym spora część po jednym). 5345 nie napisało do tej pory nic.

To dobrze, czy źle?
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Wiesz, że co do statystyki to jak mawiają, że według niej człowiek i krowa mają po trzy nogi i coś w tym jest.
Ciężko mi odpowiedzieć na twoje pytanie w końcu posta, ale wydaje mi si, że warto się zastanowić czy postawić na przyciągnięcie nowych czy na aktywizacje obecnych użytkowników, żeby rozwijać forum.
Ja uważam, że trzeba jakoś zachęcić tych, co wchodzą na forum tylko w poszukiwaniu seriali. Jak widzimy w liczbach przedstawionych przez BostonQ jest ich sporo. Nie mam jeszcze pomysłu jak, ale może z jakiejś burzy mózgów coś wyniknie ;p
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 20:48 przez spiderpp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Bostonq pisze:655 osób ma na swoim koncie jakikolwiek post (w tym spora część po jednym). 5345 nie napisało do tej pory nic.
Może nie mają nic ciekawego do powiedzenia? ;)

A na poważnie- wydaje się, że większość trafia na forum poszukując konkretnego serialu. Czasami cos napisą, włączą się w dyskusję- ale najczęściej biorą to czego szukali i ....w nogi :D
Bostonq pisze:To dobrze, czy źle?
Szczerze mówiąc, wolę czytac sensowne i ciekawe wypowiedzi nielicznych ( ukłon w stronę szanownych kolegów i koleżanek :) ) niż posty typu-" fajny epek, dzięki" albo " a ten serial to z napisami czy z lektorem,'- i najczęstszy " seeeeeeeeeeeeeeeeeeeda" :-]

Dlatego odpowiadając na twoje pytanie Bostonq uważam że fajniej jest jak jest. :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Zauważcie, że te 6000 osób zarejestrowało się pomimo tego, że w 99% czasu rejestracja na Forum jest zamknięta.
No cóż - nikt nikogo na siłę nie będzie zmuszał do pisania.
Dużo osób należy do grona "czytaczy" - sam znam takich wielu - lubią po prostu sobie czytac i już.
Wiele osób normalnie boi się napisac bo nie wierzy w siebie, lub uważa, że nie potrafi konstruować sensownych zdań (albo obawia się błędów ortograficznych).

Nie zapominajmy, że jest to FORUM i każdy ma prawo pisac czy też bronic swoich tez (oczywiście pod warunkiem, że nie złamie regulaminu) - oczywiście najlepsze są posty, w których autor stara sie przekazać coś więcej niż tylko w/w "proste" - często pod wpływem impulsu (np. radości) słowa - takie jednak też są potrzebne żebyśmy nie zmienili się w nudny Dziennik Ustaw ;)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

xvidasd pisze:takie jednak też są potrzebne żebyśmy nie zmienili się w nudny Dziennik Ustaw

No dobra, masz rację. sama mam na koncie sporo postów typu "Dzięki , super " itd. :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Ja dawno się nie udzielałem na forum a to mi się spodobało ze względu na fajnych ludków obeznanych w temacie na którym po części się znam :-)
Ja tu zostaje i nie nigdzie nie pójdę :-))
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Zgadzam się z beatą101 uważam, zę ludzie myślą, że znajdą tu jakąś strefę download i od jakiegoś czasu z tego korzystają.. nic dodać nic ująć.. mają xvidasd.com za stronkę z piratami:|
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Bo ludzie jak to ludzi, zawsze szukają skrótów. Nie zapominajmy, że Google nie zawierają instrukcji obsługi.

Fajnie jest wejść przeczytać sensownego posta, równie sensownego po sobie zostawić. Wiadomo, że im więcej userów tym większy prestiż, ale po co komu ludu ile wlezie skoro piszą posty "heloł, dajcie seda".
Ja uważam, że to forum od zawsze było sympatyczne. Wcześniej pojawiałem się na nim pod innym nickiem, zostawiłem po sobie sporo postów nie wiem czy ciekawych ale zawsze się starałem. Teraz także staram się nie nabijać postów, tylko napisać coś sensownego. Ważne, że sporo userów nie boi się pisać, dzięki temu zawsze miło tu zajrzeć.
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

Wogóle wczoraj wchodze na forum i nigdy tam nie patrzyłem a zupelnie przypadkiem zerknołem i widze 6000 użytkowników i tak pomyslałem ale jaja :shock: wchodze a tam specjalny temacik.Ale naprawde to mnóstwo ludzi, zdziwony byłem starsznie bo tych "udzielajacych sie" jest kilka procent. I generalnie przychylam sie do bardzo madtych wypowiedzi powyżej bo ja zanim zaczołem cos pisac to tez minął z rok jak byłem aktywnym "czytaczem" :-p Czy cos w nosze do forum cieżko powiedziec;] ale zawsze wyraze szacunek dla autora za jakis nowy intersujacy mnie projekt;) Taka chwila zadumy z tej okazji;)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Ale coś w tym jest w przechodzeniu z 'czytacza' na aktywniejszego użykownika. Ja też byłem chyba z pół roku biernym userem forum zanim powolutku zacząłem się rozkręcać.
A może xvidasd jakiś konkursik dla najaktywniejszych nowych użytkowników? Tylko nie wiem, czy jesteś w stanie dokładniej śledzić ilość postów nowych userów. Może raz zamiast dawać koszulki w listach propozycji to dać dla najaktywniejszego nowego usera miesiąca, no czy coś w tym stylu ; D
Jak już ktoś zacznie pisać to jest większa szansa, że przy tym zostanie.
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Wiele osób zaczyna swoją przygodę od 'czytacza'. Ja też tak zaczynałam jeszcze na starym forum. Kiedy po pary postach krzywda mi się żadna nie stała to zaczęłam się coraz więcej udzielać od krótkich wypowiedzi po nowe tematy i jakoś tak idzie. A jak ktoś mnie objedzie , to się nie przejmuje tylko dalej swoje robie ;) I w ten sposób 1000 postów było i minęło :D i następne sobie lecą. Tak więc jeśli czytacie to nasi nowi towarzysze to pamiętajcie: nikt Was tu nie zje i DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY ! Piszcie śmiało.
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
mcm44
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mcm44 »

No to ja się zaliczam do takich czytaczy... :P

Jak mam coś sensownego do napisania, to się odezwę. A tak, to wchodzę poczytam, co nowego i tyle... ;)

Poza tym takimi prawami rządzi się internet, że ktoś wpada na chwilę w poszukiwaniu czegoś - znajduje to co chciał lub nie - i tyle go widzieli... To jest normalne, więc według mnie nie ma się czym przejmować. Jeżeli ktoś nie chce pisać, to nikt go nie zmusi...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A po co wogóle kogoś zmuszac?
To Forum to "oaza spokoju" i niech tak pozostanie - oczywiście miło jak dużo osób pisze ale nie uważam, że jakieś konkursy mogą kogolwiek zachęcic (konkurs na dodawanie seriali do listy był niewypałem bo tylko chyba trzy osoby chciały koszulkę). Nie widzę też sensu, żeby ludzi przymuszac - jak ktoś chce to niech pisze a jak nie to nie - przecież nie o to w tym chodzi, żeby licznik postów liczony był w milionach... :rabbit:
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja uważam tak jak asd, może i jest Nas (udzielających się) nie za dużo, ale przynajmniej forum jest spokojne, nie ma częstych kłótni, każdy każdego "zna" i wogule jest rodzinnie. :D
Obrazek
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

No to jak dobrotliwy tatuś napiszę, że piszę się "w ogóle" i żebyś synku więcej takich błędów nie popełniał, bo szkółkę uwalisz. (Nie bierz tego do siebie, jakoś tak mi się napisało)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Już przyzwyczajenie, ale dzięki, że mnie poprawiłeś. Biorę to do siebie i postaram się poprawić. Mnie też denerwują błędy językowe, dlatego krytyki nigdy za wiele. :D

Tamtego posta nie edytuje bo nie ma po co, niech się inni uczą na moich błędach. Koniec offtopa!
Obrazek
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Ja chciałbym tylko dodać że nigdy nie miałem problemów z udzielaniem się na forum! Nawet na forach gdzie nie miałem większego pojęcia o danym temacie ale zawsze swoje trzy grosze wcisnąłem.Ale tutaj za to jest wszystko czego potrzebuje :-)
-Cisza i spokój
-Ludzie którzy znają się na rzeczy
-Większych kłótni i obrabiania dupy nie ma :)
A i czasami można piękną koszuleczkę zgarnąć :D
Awatar użytkownika
Szycha
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Szycha »

Ja za dużo się nie udzielam, bo jestem raczej typem obserwatora, jak to napomknął ASD. Czytam wasze wypowiedzi i jeśli akurat mam coś do dodania, dopowiedzenia w danym temacie to pisze. Po prostu kieruje się dewizą, że jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to siedzę z gębą na kłódkę :P

Zresztą, tak jest na każdym forum na jakim siedzę. Ludzie na niektórych potrafią mieć w ciągu pół roku po 2000 postów raczej niezbyt ciekawych, a ja wole mieć ich w tym czasie 50, ale napisanych z głową, a nie byle jak, byle by tylko licznik wskazywał większą wartość.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

to stuknęło 7000
w ciągu niecałych 5 miesięcy przybyło tysiąc użytkowników,
chyba coraz szybciej ich liczba się zwiększa?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie - a to dlatego, że staram się nie otwierać rejestracji tak często jak kiedyś. Obecnie jest otwierana raz na miesiąc i to na krótko - myślę że jest to optymalne dla wszystkich.
ODPOWIEDZ