Rapid Share
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Rapid Share
Co myślicie, żeby seriale dodatkowo wrzucac na RS?
Oczywiście nie musiał by to robic uploader.
Jestem Ciekawy co wogóle o tym sądzicie.
Oczywiście nie musiał by to robic uploader.
Jestem Ciekawy co wogóle o tym sądzicie.

-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
Jestem za wstawianiem pojedynczych odcinkow (czytaj: seriale ktore wychodza na bierzaco), poniewaz limit uploadu na RS zostal podniesiony z 100mb do 200mb, wiec mozna bez problemu zalaczyc jakis odcinek ktory wazy 125mb.
Na dodatek niektorym bedzie sie szybciej sciagalo niz przez torrenta.
Ale juz uploadowanie 2.5gig sezonu, to troche roboty i trzeba przy tym siedziec 2500mb/200mb=12.5(13). Trzeba czekac, siedziec i uploadowac 13 fragmentow. a nie odpalic Utorrenta i voila
a co Wy sadzicie?
Na dodatek niektorym bedzie sie szybciej sciagalo niz przez torrenta.
Ale juz uploadowanie 2.5gig sezonu, to troche roboty i trzeba przy tym siedziec 2500mb/200mb=12.5(13). Trzeba czekac, siedziec i uploadowac 13 fragmentow. a nie odpalic Utorrenta i voila

a co Wy sadzicie?
-
Wskaż do odpowiedzi
Rapid ma nie ma w tej chwili kodów, co ułatwia zadanie, nie trzeba czekać długo, tylko 80 sekund do pobrania. Jedyna wada: ograniczenie prędkości do 50 kilo. Oczywiście na koncie darmowym. Pomysł nie jest zły, tym bardziej, że w świetle polskiego prawa samo pobieranie (bez udostępniania jak w p2p) jest całkowicie legalne, co też zawsze jest jakimś plusem 

-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
bawilem sie w uploadowanie filmow i uzyki dla roznych warezow i nie widze problemu abym wrzucal takze i nasze seriale
trzeba tylko sie zastanowic nad 2 rzeczami
1.gdzie bedziemy podawac linki do tych uploadow bo jezeli tylko na naszej stronie to mija sie to z celem
2.od zawsze bylismy "torrentowi" wiec nei wiem jak ludzie to odbiora
trzeba tylko sie zastanowic nad 2 rzeczami
1.gdzie bedziemy podawac linki do tych uploadow bo jezeli tylko na naszej stronie to mija sie to z celem
2.od zawsze bylismy "torrentowi" wiec nei wiem jak ludzie to odbiora

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
asd
-
Expert
ogame pisze:1. gdzie? TO juz zalezy od Was... mam konta na najwiekszych warezach w polsce jezeli o to chodzi...
2. wiem wiem ze torrentowi... ale tu chodzi o podtrzymanie starszych odcinkow/sezonow seriali przy zyciu...wszelkim uploadem moglbym sie zajac ja... jezeli ktos by byl do pomocy to no problem... wiadomo nie bylyby to seriale tzw. nowosci wstawiane na linki... tylko po jakims tam odstepie czasowym ktory zawsze mozna uzgodnic

-
Wskaż do odpowiedzi
Sam pomysl w sobie jest dosyc ciekawy. Ja mysle podobnie jak atathoth tzn wystawianie pojedynczych odcinkow (mniejszy problem dla ludzi ze stalym ip i brakiem konta premium), chociaz jesli ma sie tym ktos zajmowac z ewentualna nasza pomoca to chyba wszystko jedno.

Chyba nie zostaloby to zle odebrane2.od zawsze bylismy "torrentowi" wiec nei wiem jak ludzie to odbiora

-
asd
-
Expert
Zasada jest prosta - ciągle jesteśmy "torrentowi" gdyż to daje największą reklamę i popularnośc w sieci.
Wrzucanie na serwery pozostaje alternatywą a nie obowiązkiem.
Jeśli ktoś chce po prostu - jednak w pierwszej kolejności siec torrent!
Added after 47 hours 58 minutes:
Równocześnie wystawiłem Imperium i na torrenta i na RapidShare i po 48h oto statystyki:
Torrent: 106 osób pobrało w całości, 73 osoby pobierają.
RapidShare: 2 osoby pobrały, nikt obecnie nie pobiera.
Serial mało popularny dlatego tak słabo
(np SGA [5x07] po 48h w całości pobrało około 2tyś osób)
Jak widac stosunek osób pobierających z ftp do tych z sieci torrent to raptem dwa procent z kawałkiem...
Wrzucanie na serwery pozostaje alternatywą a nie obowiązkiem.
Jeśli ktoś chce po prostu - jednak w pierwszej kolejności siec torrent!
Added after 47 hours 58 minutes:
Równocześnie wystawiłem Imperium i na torrenta i na RapidShare i po 48h oto statystyki:
Torrent: 106 osób pobrało w całości, 73 osoby pobierają.
RapidShare: 2 osoby pobrały, nikt obecnie nie pobiera.
Serial mało popularny dlatego tak słabo
(np SGA [5x07] po 48h w całości pobrało około 2tyś osób)
Jak widac stosunek osób pobierających z ftp do tych z sieci torrent to raptem dwa procent z kawałkiem...

-
Wskaż do odpowiedzi
Oceń ten serial