Zmiana polityki

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Zmiana polityki

Post autor: asd »

Planuję zmianę w moim działaniu - jak Wy postąpicie będzie zależało Tylko od Was.

Otóż dlaczego mamy 5345 userów na Forum a odzywa się tylko 2%?

Ano dlatego, że większośc wchodzi na forum bo spodziewa sie tam funkcji trackera etc... Po zawodzie, który ich dotyka zapominająo Forum i używają Mininovej etc.

Chcę to zmienic!

Dlatego począwszy od nowych sezonów moje wstawki (poszczególne odcinki) będą dostępne TYLKO poprzez serwery (megaupload etc.) - nie - nie mam zamiaru rezygnowac z torrentów, gdyż to one tak naprawdę przynoszą nam rozgłos.

Poszczególne odcinki bardzo szybko jednak "zdychają" w sieci - dlatego spróbuję czegoś nowego... - jednak Całe sezony dalej będę wystawiał na torrentach.

A co Wy o tym sądzicie??
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Generalnie, uważam, że to słuszna koncepcja. Sam korzystam w większości z tego typu serwisów, torrenty używam coraz rzadziej, nigdy do filmów, czy muzyki. Na forum jest parę osób, co funkcjonuje podobnie. A czemu? Pewnie są różne powody, ale warto pamiętać, że polskie prawo jest takie fajne, że pobierać można treści rozpowszechnione (poza grami i programami), a nie można ich udostępniać. Więc serwisy typu rapidshare, megaupload i inne są w tym zakresie idealne :) Bo - pomijając kwestie etyczne, ale świętych to mało ostatnio - skoro jest to zgodne z prawem, to ja nie widzę przeciwwskazań :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Jeśli asd uwaza, ze tak bedzie lepiej to ja tylko moge poprzec tym bardziej, ze sama nic nie wstawiam :D
Wkurzajace sa troszku te limity, ale jesli to ma byc wrzucanie "po odcinkiu" to nie widze problemu :)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Nie ma problemu w powyższym zakresie. Tylko z uwagi na to, iż korzystałem z tego może ze 2 razy to poproszę o jakiś tutorial :D. Może to i dla kogoś jest proste ja natomiast nie mam zamiaru na początku się męczyć i metodą prób i błędów coś wstawiać.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Proponuję używac Megaupload bo tam pliki są kasowane dopiero wtedy jak nikt nie ściągnie pliku po upływie 90 dni czyli sporo.

Na początek załóż sobie konto na http://www.megaupload.com
Po zalogowaniu kliknij na główny napis MEGAUPLOAD (na samej górze strony) a ukaże Ci sie okno:

Obrazek

Przeglądaj - wybierz plik do wgrania,
Zaawansoawne - wpisz nazwę pliku (skopiuj i wklej),

i kliknij na Wyślij.

Po załadowaniu pliku pokaże Ci sie link do pliku - skopiuj go i wklej na forum.

Jedna uwaga - plik avi i txt pakujemy rarem i żeby nie było nieporozumień to proponuję jednolite nazwy plików:

Tytul_serialu_[1x02]_xvidasd.rar

bez spacji i polskich znaków!

I do ostatniego odcinka sezonu dodawajcie plik !www.tvshows.yoyo.pl.txt ok?
Obrazek When Dreams Come True...
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Czyli pojedyncze odcinki na MU, a calosc na torrent, right?

W sumie sluszna koncepcja, tylko nie jestem pewien czy to sprawi, ze bedzie sie odzywac wiecej osob, bo moze byc tak, ze jedynie osoby beda czesciej zagladac na forum.
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Mozna by w takim wypadku zblokować dział z plikami, tak aby po przekroczeniu pewniej ilości(merytorycznych) postów był odblokowany. Wtedy by sie na pewno więcej odzywało, druga kwestia , że sam na siebie bicz kręce bo byłoby o wiele więcej roboty przy moderowaniu.
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Dokladnie, liczba bezsensownych, glupich i spamerskich postow wzrosla by bardzo szybko. Mysle, ze warto po prostu wyprobowac pomysl i zobaczyc jakie przyniesie rezultaty - przeciez "wrocic" do torrentow bedzie mozna w kazdej chwili.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ