Terminator - serial [Skydance/Annapurna]

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
sindar
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Terminator - serial [Skydance/Annapurna]

Post autor: sindar »

Obrazek

Szykuje się nam wysyp Terminatorów.
O zrestartowanej trylogii kinowej można już było w mediach jakiś czas temu przeczytać.
Natomiast niedawno pojawiły się też doniesienia o nowym serialu, który ma uzupełnić cykl kinowy.
Za serial odpowiedzialne mają być wytwórnie Skydance Productions oraz Annapurna Pictures.
Scenarzystami i producentami serialu mają zostać Zack Stentz i Ashley Miller (Thor).

Akcja serialu ma rozpocząć swój bieg od pewnego krytycznego momentu, który był przedstawiony w pierwszym Terminatorze w 1984, niemniej ma ona podążyć w innym kierunku, niż miało to miejsce w oryginalnym filmie.

Szczerze mówiąc, nie wiem co o tym pomyśle sądzić. Poza kasą nie do końca widzę sensu tworzenia nowych rebootów filmów, które nadal ogląda się całkiem dobrze (Terminator, Robocop, Mad Max, Total Recall...). A tu dodatkowo będzie serial uzupełniający zrestartowanego Terminatora, jeszcze idący własną drogą...
Zapewne zacznę oglądać, choć sprawa brzmi dość zawile i jakoś nie jestem optymistą co do pomysłu...
Bostonq

Re: Terminator - serial [Skydance/Annapurna]

Post autor: Bostonq »

Ech, faktycznie ilość "ribotów" wydaje się być znakiem wypalenia pewnej części popkultury, która nie mogąc wydać na świat nowych, ciekawych tworów, ekshumuje stare, wciąż interesujące, jak słusznie pisze sindar - nadal dające się oglądać zarówno pod względem oprawy wizualnej, jak i historii, które przedstawiają, więc nic nie uzasadnia tego odświeżania, poza oczywiście modelem finansowym, który gwarantuje w miarę pewny zysk w oparciu o uznaną markę.

Serial "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" był momentami znakomity, a i tak upadł pod ciężarem niskiej oglądalności. Pytanie więc, czy rzeczywiście jest zapotrzebowanie na takie powroty, ale pewnie jest, skoro "Spidermana" "zrebutowano" w tak absurdalnie krótkim czasie :)
Awatar użytkownika
asd
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Dla mnie to dobra wiadomość - bardzo podobały mi się filmy i nawet ten serial:
Obrazek
Pewnie dlatego, że cybernetyka zawsze bardzo mnie pociągała :D
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Sarah Connor byla wpisana w continuum starej serii i tez mi sie podobala.
To wlasnie dlatego mam duzo obaw, ze te stare filmy mi sie podobaly i wciaz sa bardzo dobre, a teraz wymysla sie jakies rebooty, ktore czesto, co najwyzej, moga powachac skarpetki oryginalow... ;)
Bostonq

Post autor: Bostonq »

Właśnie o to mi chodziło :) Sindar słusznie prawi, a jeśli się okaże, że serial będzie jednak dobry, to też będzie świetnie :) Choć nie zmieni to faktu, że odświeżanie czegoś, co nadal jest świeże, wydaje się być bez sensu :)
Oceń ten serial
Zablokowany