To że jak strajk potrwa dłużej niż do końca roku 2007 to nie będzie w nowym sezonie praktycznie żadnych nowości było już dawno wiadome.
Oczywiście wznowienia seriali które dostały cancel nie należy oczekiwać, natomiast teraz wystartowało sporo nowych programów typu reality czy teleturniejów i pewnie to one będą później kontynuowane (no przynajmniej te, które się przyjmą). Niestety amerykańce lubią tego typu programy co pokazuje oglądalność nowej edycji Idola sięgająca ponad 30 mln.
To że jak strajk potrwa dłużej niż do końca roku 2007 to nie będzie w nowym sezonie praktycznie żadnych nowości było już dawno wiadome.
Oczywiście wznowienia seriali które dostały cancel nie należy oczekiwać, natomiast teraz wystartowało sporo nowych programów typu reality czy teleturniejów i pewnie to one będą później kontynuowane (no przynajmniej te, które się przyjmą). Niestety amerykańce lubią tego typu programy co pokazuje oglądalność nowej edycji Idola sięgająca ponad 30 mln.
jeśli to prawda to byłoby bardzo fajnie . Ale jeszcze zostali aktorzy którym kontrakt kończy sie w czerwcu :/ jak z nimi też będą takie "kfiatki" to będzie naprawde śmiesznie :evil:
jeśli to prawda to byłoby bardzo fajnie :D. Ale jeszcze zostali aktorzy którym kontrakt kończy sie w czerwcu :/ jak z nimi też będą takie "kfiatki" to będzie naprawde śmiesznie :evil:
"Chirurdzy", "Gotowe Na Wszystko", "Brzydula Betty" powracają!
Wstępne porozumienie pomiędzy strajkującymi scenarzystami a magnatami Hollywood jest oczekiwane już w tym tygodniu. Dalsza produkcja Chirurgów ma się rozpocząć na początku marca. Plan obejmuje dodanie czterech, pięciu nowych odcinków, które zobaczymy na przełomie kwietnia i marca.
Podobny scenariusz przewiduje się dla trzech innych produkcji ABC: Gotowych Na Wszystko , Brzyduli Betty oraz Braci i Sióstr . Zaplanowane nowe sezony (np. Pushing Daises , Samanta Who? ) prawdopodobnie wznowione będą latem. Oczekuje się podobnego toku wydarzeń w CBS, NBC i Fox: rozpoczęte produkcje wrócą na wiosnę, a nowe do jesieni. Los takich seriali jak Zagubieni , Herosi i 24 godziny pozostaje niepewny.
Tymczasem, źródła donoszą, że WGA jest bardzo bliskie porozumienia z DGA. Już niedaleko do „wielkiego przełomu”. Jest się dzisiaj czym ekscytować. Nasze telewizyjne show wracają! Alleluja!
[quote]"Chirurdzy", "Gotowe Na Wszystko", "Brzydula Betty" powracają!
Wstępne porozumienie pomiędzy strajkującymi scenarzystami a magnatami Hollywood jest oczekiwane już w tym tygodniu. Dalsza produkcja Chirurgów ma się rozpocząć na początku marca. Plan obejmuje dodanie czterech, pięciu nowych odcinków, które zobaczymy na przełomie kwietnia i marca.
Podobny scenariusz przewiduje się dla trzech innych produkcji ABC: Gotowych Na Wszystko , Brzyduli Betty oraz Braci i Sióstr . Zaplanowane nowe sezony (np. Pushing Daises , Samanta Who? ) prawdopodobnie wznowione będą latem. Oczekuje się podobnego toku wydarzeń w CBS, NBC i Fox: rozpoczęte produkcje wrócą na wiosnę, a nowe do jesieni. Los takich seriali jak Zagubieni , Herosi i 24 godziny pozostaje niepewny.
Tymczasem, źródła donoszą, że WGA jest bardzo bliskie porozumienia z DGA. Już niedaleko do „wielkiego przełomu”. Jest się dzisiaj czym ekscytować. Nasze telewizyjne show wracają! Alleluja!
info z - [url=http://film.wp.pl/id,84352,title,Chirurdzy-Gotowe-Na-Wszystko-Brzydula-Betty-powracaja,wiadomosc.html?rfbawp=1202190935.765]WP.PL[/url][/quote]
Strajk scenarzystów już prawie zakończony. Prawdopodobnie w poniedziałek oficjalnie zostanie ogłoszone podpisanie nowego kontraktu i zakończenie strajku.
Wiadomo że wiele seriali ma jeszcze w tym sezonie mieć dokręcone kilka odcinków. M.in. wszystkie CSI, Lost (podobno nawet 6 nowych odcinków może jeszcze powstać w tym sezonie), Desperate Housewives, House, Brothers & Sisters, Grey's Anatomy, NCIS, Criminal Minds, Smallville, Supernatural oraz większość komediowych seriali bo w ich przypadku produkcja jednego odcinka trwa bardzo krótko.
Strajk scenarzystów już prawie zakończony. Prawdopodobnie w poniedziałek oficjalnie zostanie ogłoszone podpisanie nowego kontraktu i zakończenie strajku.
Wiadomo że wiele seriali ma jeszcze w tym sezonie mieć dokręcone kilka odcinków. M.in. wszystkie CSI, Lost (podobno nawet 6 nowych odcinków może jeszcze powstać w tym sezonie), Desperate Housewives, House, Brothers & Sisters, Grey's Anatomy, NCIS, Criminal Minds, Smallville, Supernatural oraz większość komediowych seriali bo w ich przypadku produkcja jednego odcinka trwa bardzo krótko.
Michael Eisner, były szef Disney’a ujawnił na antenie CNBC: "To koniec. Zawarli umowę, uścisnęli sobie dłonie przypieczętowując ją. Scenarzyści wrócą niedługo do pracy".
Michael Eisner, były szef Disney’a ujawnił na antenie CNBC: "To koniec. Zawarli umowę, uścisnęli sobie dłonie przypieczętowując ją. Scenarzyści wrócą niedługo do pracy".
Czytałem o tym dzisiaj, nawet miałem wspomnieć, ale najwidoczniej zapomniałem
W każdym razie, jeśli to prawda i już na serio kończą rozmowy, to nie pozostaje nam nic innego, jak czekać na rezultaty. Nowe odcinki starych seriali, kolejne sezony, no i jakieś nowe serie
Czytałem o tym dzisiaj, nawet miałem wspomnieć, ale najwidoczniej zapomniałem ;)
W każdym razie, jeśli to prawda i już na serio kończą rozmowy, to nie pozostaje nam nic innego, jak czekać na rezultaty. Nowe odcinki starych seriali, kolejne sezony, no i jakieś nowe serie ;)
Cieszę się że coś niecoś jeszcze będą kontynuować przed wakacjami, oby dokręcili jak najwięcej odcinków Housa, Supernatural i w zasadzie Losta też, reszta seriali jest mi obojętna
Dziwi mnie troche wiadomość że będą kontynuować Moonlight, bo z tego co się orientuje nie miał jakiejś kosmicznej oglądalności. W sumie wydaje mi się że to dlaytego, że nie mają czasu wymyślić i obsadzić role w nowych produkcjach, i w sumie dobrze, bo Moonlight może jakiś wybitny nie był, ale oglądało się go chociaż przyjemnie.
no i w końcy strajk dobiegł końca, zawarli porozumienie i od razu biorą się do roboty :D nad serialami oto co pisze na ten temat Filmweb http://www.filmweb.pl/Koniec+strajku++Kiedy+powr%C3%B3c%C4%85+Twoje+ulubione+seriale+,News,id=40806
Cieszę się że coś niecoś jeszcze będą kontynuować przed wakacjami, oby dokręcili jak najwięcej odcinków Housa, Supernatural i w zasadzie Losta też, reszta seriali jest mi obojętna Dziwi mnie troche wiadomość że będą kontynuować Moonlight, bo z tego co się orientuje nie miał jakiejś kosmicznej oglądalności. W sumie wydaje mi się że to dlaytego, że nie mają czasu wymyślić i obsadzić role w nowych produkcjach, i w sumie dobrze, bo Moonlight może jakiś wybitny nie był, ale oglądało się go chociaż przyjemnie.
Niestety nie ma takiej możliwości, aby z dnia na dzień wznowili produkcję wszystkich zatrzymanych seriali i puszczali je z odcinka na odcinek. Spójrz na to z innej strony; masz czas aby nadrobić zaległości w starszych produkcjach, bo jest co oglądać, a na bieżąco nikt nie da rady
Niestety nie ma takiej możliwości, aby z dnia na dzień wznowili produkcję wszystkich zatrzymanych seriali i puszczali je z odcinka na odcinek. Spójrz na to z innej strony; masz czas aby nadrobić zaległości w starszych produkcjach, bo jest co oglądać, a na bieżąco nikt nie da rady ;)