Rapid Share

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Rapid Share

Post autor: fluid »

proszę o dodanie informacji że (bynajmnie dotyczy sie to moich NOWYCH wstawek) pliki narapida sam bede wrzucal, chyba ze nie bede mial czasu to WYRAZNIE zaznacze ze zezwalam aby wrzucil to ktos inny
prosze to sobie wziasc do serca
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Pewny jesteś swoich słów? :P

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119 :mrgreen:
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

fluid a jakie sa twoje i jak pytalem sie asd to mozna wrzucac wszystkie i jak bede wrzucal kogos kto tego niechce to poprosze priv
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

tgRIDDICKtg pisze:fluid a jakie sa twoje i jak pytalem sie asd to mozna wrzucac wszystkie i jak bede wrzucal kogos kto tego niechce to poprosze priv

rozmawialem z nim i powiedizal ze jak nei chce aby moje wstawki byly wrzucane to mam to wyraznie powiedziec wiec mowie
nie zycze sobie aby ktos wrzucal na rapida moje wstawki i je tu zamieszczal, jak bede chcial to sam je wrzuce kiedy uznam to za stosowne

ktore sa moje wstawki? - w tematach o serialach widac kto daje link do torrenta wiec tojest chyba oczywiste

zaznaczam jednak ze moje STARSZE wstawki jak najbardziej mozna wrzucac
zakaz dotyczy tylko tego co wstawie PO DNIU DZISIEJSZYM

mam nadizeje ze juz jest jasne

M. pisze:Pewny jesteś swoich słów?

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119
errare humanum est... wiec daruj sobie
Obrazek

Everything we worked for
M.
Wskaż do odpowiedzi

Szczerze, i tak nie ma szans, żeby nie wstawiali - tutaj nikt nie wstawi, a na 20 innych forach się pojawi.

Daruj błędy, daruję poprawianie.
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: neotps »

Ja fluid zrozumiałem dopiero za drugim postem, wczesniej bynajmniej nie:)
Dziwne podejście z Twojej strony co do wstawiania na rapidshare. Skoro to taki problem, to kto inny mógłby konwertować te same pliki do ASD i wrzucać tu na rapidshare jako SWOJE wstawki. BTW, kiedy się ściąga z torrenta nie wiadomo jest czyje to są wstawki :-)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

neotps pisze:Dziwne podejście z Twojej strony co do wstawiania na rapidshare. Skoro to taki problem, to kto inny mógłby konwertować te same pliki do ASD i wrzucać tu na rapidshare jako SWOJE wstawki.
nie jest dziwne
ja wychodze z zalozenie ze skoro ja poswiecam kupe czasu na kompresje i seedowanie a ktos sobie sciaga i wrzuca a pozniej nabija na tym punkty za ktore jest konto premium to niby dlaczego ja nie moge robic tego samego?
dlatego tak sie upieralem przy tym zeby wrzucac mogly tylko osoby ktore sa albo aktywne an forum albo same sa uploaderami a nie zarejestrowaly sie tylko po to zeby wrzucac - niestety ten pomysl nei przeszedl
seriale ktore wstawiam beda na rapidshare ZANIM wyseeduje do jednej osoby w 100% a punkty pojda na konto mojego znajomego

co do konwertowania przez inne osoby to odpada bo w sieci nie moga byc dwa releasy od dwoch roznych osob (chodzi o nick wklejony w obraz) bo sie zrobi zamieszanie chyba ze ASD stwierdzi inaczej...
Obrazek

Everything we worked for
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ja nie nabijam pkt na premium bo mnie to wogle nie interesuje i wrzucam na to 10 serwerow i jak widzisz niemam z tego zadnych korzysci
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

ja nie nabijam pkt na premium bo mnie to wogle nie interesuje i wrzucam na to 10 serwerow i jak widzisz niemam z tego zadnych korzysci
nie do Ciebie pije... ;) plus nawet jakbys to robil to nie mialbym pretensji bo jestes membersem i doskonale wiesz ile czasu wymaga zrobienie releasea w naszym formacie
Obrazek

Everything we worked for
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Co do konwertowania przez 2 rozne osoby to faktycznie nie jest dobry pomysł.
Co do linków na rapidshare Twoich wstawek.. Skoro takie te punkty są ważne to ok.. Tylko popatrz. Dajesz coś społeczeństwu, społeczeństwo chce to dalej rozpowszechniać jeżeli uzna, że jest to dobre. By pewna grupa społeczna która ściąga głównie z rapidshare mogła też czerpać z tego korzyści kulturowe - obejrzeć ten serial. Ale nie może, bo chcesz mieć takie zasady, że trzeba czekać na Ciebie, kiedy znajdzie się kilku chętnych którzy zrobią to od ręki. Niektórzy nie posiadają kont premium, a wrzucają - co o nich powiesz? Robią to można by rzec - alturistycznie. Możesz spróbować się dogadać z nimi, udostępnić konto rapidshare do uploadu i może dorzucić czasem pare giga do ściągania gratis w ramach bonusu za upload na to konto. Linki były by szybko, punkty też, upload na premium. Wszystko świetnie.. Tylko trzeba pomyśleć czy da się taki kompromis wypracować.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

dla mnie te punkty nei sa wazne mnie chodzi o pewne zasady - dlaczego ktos ma sie dorabiac na mojej pracy?
moze i jestem egoista i wcale temu nie przecze
sa to moje warunki ktore mam prawo postawic jako uploader i prosze o ich uszanowanie

neotps pisze:bo chcesz mieć takie zasady, że trzeba czekać na Ciebie, kiedy znajdzie się kilku chętnych którzy zrobią to od ręki.
jeszcze zanim serial bedzie w 100% w sieci to bedzie sobie lezal od kilku dni na serwerach rapida i czekal na odpowiedni moment tak wiec o opoznienia sie nie martw...
Obrazek

Everything we worked for
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Gdybyś napisał na początku, że jesteś egoistą nie było by zbędnej dyskusji :-)
Uszanować - być może tak będzie, jednak internet rządzi się własnymi prawami.. Tak jak Ciebie nikt nie powstrzyma przed wstawianiem, tak innych też nikt..
M.
Wskaż do odpowiedzi

fluid pisze:dla mnie te punkty nei sa wazne mnie chodzi o pewne zasady - dlaczego ktos ma sie dorabiac na mojej pracy?
moze i jestem egoista i wcale temu nie przecze
sa to moje warunki ktore mam prawo postawic jako uploader i prosze o ich uszanowanie
Z jednej strony się napracujesz przy tym, żeby wszystko poprzerabiać i wstawiać, a z drugiej zabraniasz to wrzucać na rapidshare. IMO jest o śmieszne trochę, bo chyba im więcej osób będzie to mogło pobrać, tym lepiej. No ale Twoje prawo. Tylko naprawdę - nie nastawiaj się, że to będzie respektowane, bo jaki procent osób ściągających z torrentów jest na tym forum? Kto będzie wiedział, że masz jakiś problem z tym, że wstawi pliki na rapida? I po trzecie - jeśli dasz dopisek do torrenta, myślisz, ze się tym przejmą?
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

nie ukrywam i nei mam zamiaru ze nie darze sympatia osoby ktora przyszla na forum tylko po to aby sie dorabiac punktow bo inaczej nie moge tego nazwac skoro wczesniej Cie tu nei bylo a jak tylko sie otworzyl dzial z serialami na rapida to sie zjawilas/les wiec nie mam zamiaru
prowadzic polemiki

to ze ktos inny sobie bedize wrzucal seriale ktore ja wstawiam i dawal linki gdzie popadnie to mnie zwisa i doskonale o tym wiem ale "gdzies tam" nie mam na to wplywu wiec chce chociaz na wlasnym podworku miec wplyw na to co sie dzieje i jak cos zaczynam (kompresja i upload na torren) to chce to poprowadzic do konca (uplaod na rapida) i chce to poprowadzic sam

moze i jestem konfliktowy (ba nawet na pewno taki jestem) moze i mam swoje jazdy ale taki juz moj "urok" i mam swoje zasady

dla mnie temat jest zamkniety
Obrazek

Everything we worked for
M.
Wskaż do odpowiedzi

Własnym podwórku powiadasz.
Dobrze wiedzieć, że to Twoje.

Wyobraź sobie, że seriale miałam wrzucone o wiele wcześniej, niż utworzono tutaj dział, a dodałam linki tutaj, bo na jednym z forów dostałam PW z informacją o tym. Zazdrość Cię zżera? Bo niestety tak to brzmi. Mnie jest obojętnie z jakich pobudek ktoś wrzuci linki - jeśli temu więcej osób ściągnie serial to obu tak dalej.

Poza tym straszna hipokryzja - ja dostanę punkty to jestem be, Ty jesteś cacy.
Nie ma co ukrywać, że pliki ściągnięte przez ludzi z tego forum to zaledwie parę procent wszystkich ściągnięć. Jeśli Ty w tym widzisz tylko i wyłącznie punkty, to Twoja sprawa, ja wrzucam dlatego, żeby te seriale były dostępne dla jak największej ilości osób. Dla niektórych ściągnięcie całego sezony serialu w wersji 350MB to męcząca sprawa, te 120 to prawdziwe wybawienie. I widzę tutaj o wiele więcej, niż parę punktów.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

M. pisze:Własnym podwórku powiadasz.
Dobrze wiedzieć, że to Twoje.
nie moja wina ze nie umiesz czytac miedzy wierszami...

M. pisze:Zazdrość Cię zżera?
nie

M. pisze:Poza tym straszna hipokryzja - ja dostanę punkty to jestem be, Ty jesteś cacy.
a kto powiedzial ze punkty zbieram JA :shock: :shock: pokaz mi gdzei to jest napisane
ja mam wykupione konto na rapidzie na rok i dwuletnie na megaupload wiec mnie punkty nei sa do niczego potrzebne...

M. pisze:Nie ma co ukrywać, że pliki ściągnięte przez ludzi z tego forum to zaledwie parę procent wszystkich ściągnięć
z tego forum to prawda ze moze malo osob sciaga ale linki dawane tutaj laduja an najwiekszych warezach (peb, elitewarez itd.) a to juz jest inna bajka

M. pisze: ja wrzucam dlatego, żeby te seriale były dostępne dla jak największej ilości osób. Dla niektórych ściągnięcie całego sezony serialu w wersji 350MB to męcząca sprawa, te 120 to prawdziwe wybawienie. I widzę tutaj o wiele więcej, niż parę punktów.
to sie zapisz do caritasu...

dla mnie nasze wstawki powinny sie znajdowac tak jak bylo na poczatku - na torrencie
wprowadzanie linkow na rapidshare powoli zmienia nasze forum w warez i tego sie boje najbardziej
jak juz wspominalem ja bylem raczej przeciwny temu pomyslowi i nadal jestem

wiec sorry ale nie pitol mi glupot o tym jakie to masz altruistyczne pobudki bo za dlugo juz po tym swiecie chodze zeby w bajki i krasnale wierzyc...

chcesz wiedziec dlaczego ja zostalem uploaderem?
poczatkowo chcialem nim zostac tylko po to zeby polozyc lapy na sposobie kompresji i sie zwinac jednak w miedzyczasie spodobalo mi sie to i stwierdzilem ze nie bede podkladal swini i zostane

to byla moja ostatnia wypowiedz w tym temacie
jak kogos obrazilem - trudno nie mam zamiaru z tego powodu plakac ale taki juz jestem ze mowie co mi na watrobie lezy
Obrazek

Everything we worked for
M.
Wskaż do odpowiedzi

fluid pisze:
M. pisze:Nie ma co ukrywać, że pliki ściągnięte przez ludzi z tego forum to zaledwie parę procent wszystkich ściągnięć
z tego forum to prawda ze moze malo osob sciaga ale linki dawane tutaj laduja an najwiekszych warezach (peb, elitewarez itd.) a to juz jest inna bajka
Na odwrót. Linki z warezów trafiły tutaj.

fluid pisze:chcesz wiedziec dlaczego ja zostalem uploaderem?
poczatkowo chcialem nim zostac tylko po to zeby polozyc lapy na sposobie kompresji i sie zwinac jednak w miedzyczasie spodobalo mi sie to i stwierdzilem ze nie bede podkladal swini i zostane
Gratuluję szlachetnych pobudek. Jest się czym chwalić.

Dobrze, że reszta userów nie ma problemów z wrzucaniem plików na serwery, a wręcz przeciwnie :]
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Jest nowy dział, nazywa się » Share (XviD asd) & 350 TVShows Files.
Dział ten służy do udostępniania formatu asd poprzez serwery hostingu plików, takich jak rapidshare.
Dzięki rapidshare, seriale które są trudnodostępne na torrentach, mają swoje ponowne życie tutaj. Można je łatwo i dość szybko ściągnąć, w dodatku całe pełne sezony bez martwienia się o seed'a.
Pojawia się uploaderka M. dzięki której mamy 90% linków w tym dziale. Dziale który służy udostępnianiu, jak wyżej wspomniałem, plików w formacie asd.

Tobie to się nie podoba.
Hmmm... faktycznie M. Co Ty tutaj robisz?:-) Jak spojrzałem z tej perspektywy, jesteś strasznie fuj...
W dodatku, za to, że uploadujesz pliki przez całe dnie, masz od rapida punkty które może na 1-2 miesiące Ci przedłużą konto premium. Przez to jesteś jeszcze bardzej fuj.

NAPRAWDĘ, nie rozumiem Twojego toku myślenia fluid i Twojego negatywnego nastawienia do M. Widać intencje czasem się zmieniają, ale człowiek sam w sobie wewnątrz jest nadal jaki był.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Gratuluję szlachetnych pobudek. Jest się czym chwalić.

ty jestes ograniczona czy tylko udajesz? :shock:
czy ja powieidzalem ze sie tym chwale??
napisalem jakie byly pierwotnie moje zamiary i ze tak mi sie tu spodobalo ze postanowilem tu zostac i pomoc w rozwijaniu tej strony i nei bede nikomu kitu wstawial ze od poczatku przyszedlem tu bo "kocham seriale i chce zeby inni tez mogli je ogladac"
jestem tu od ponad 2 lat i mysle ze przyczynilem sie do jej rozwoju i wlasnei TO bylo sensem tego co napisalem ale jak widze niektorym trzeba tlumaczyc...
Obrazek

Everything we worked for
M.
Wskaż do odpowiedzi

Bynajmniej nie jestem, wiesz co to znaczy? :mrgreen: :mrgreen:

( Polecam:

http://www.slownik-online.pl/kopalinski ... 63D5A7.php
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2574878