State of Play

Historyczne posty.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

State of Play

Post autor: nova.nike »

Serial jest juz w propozycjach:
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=1190

Aktualnie jestem mniej więcej w połowie tłumaczenia. Dam znać jak skończę. Mam nadzieję że znajdzie się wtedy ktoś kto przejrzy txt jeszcze raz, ponieważ niektórych kwestii nie rozumiem i wolałabym, żebym ktoś z większym stopniem zaawansowania załatał luki ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Napiszesz opis?
Jak tak to już robię podstronę.
Obrazek When Dreams Come True...
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Postaram się coś naskrobać przez weekend i wrzucić tutaj.
Okropnie zabiegana jestem ostatnio ;)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Romans, zbrodnia i wielkie pieniądze. To kulisy polityki w Wielkiej Brytanii. Z pozoru szara rzeczywistość, samobójstwo i wojna gangów narkotykowych, okazuje się morderstwem na zlecenie, mającym na celu zatuszowanie spisku w kręgach rządowych. W tym serialu nie ma czarno-białych postaci, każdy ma coś na sumieniu, nawet ofiary. Jedynym który próbuje odkryć prawdę jest dziennikarz, Cal McMcCaffrey. Brak wsparcia ze strony policji, tuszującej dowody i tajemniczy morderca nie ułatwiają tego śledztwa, które okazuje się mieć całkiem zaskakujący koniec.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Poproszę o przetłumaczenie opisu :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Romance, crime and big money. This is a scene of politics in Great Britan. With pretence grey reality, suicide and the war of drug gangs, turns out to be a assassination, having on aim hushing up the conspiracy in government circles. There are no black and white figures in this serial, everybody has something on conscience, even the victim. The only one who tries discoveries the truth is journalist, Cal McCaffrey. The lack of support from side of police, hushing up the proofs and mysterious murderer, don’t facilitate this investigation, which shows to be quite surprising in the end.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Trochęto trwało bo byłem zawalony ale w końcu sięudało - podstrona gotowa:

http://xvidasd.com/stateofplay.html
http://xvidasd.com/stateofplay-e.html

Na jakim etapie jestesmy?
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Jesteśmy na etapie ostatniego odcinka, który zostanie skończony w tym tygodniu, jako że, mam nadzieję, od przyszłego tygodnia wyjeżdżam na 3 tygodnie :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

W takim razie zaczynam ściąganie - jak będziesz mie komplet to podeślij mi na maila :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Serial mam już przerobiony - oglądnąłem pierwszy odcinek (pół) i zauważyłem że niewiele jest braków - dalej też tak jest? :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Szczerze mowiac nie pamietam ;) Pierwsze odcinki tlumaczylam juz dosc dawno temu. Teraz nadal jestem na wakacjach poza domem i poza moim kompem, wiec nie orientuje sie w tym za bardzo. Wiem, ze niektore odcinki byly calkiem proste i sporo udalo mi sie zrobic samej, a przez niektore w ogole nie mialam ochoty przebrnac, bo pojawialo sie wiele niezrozumialych dla mnie nowych wyrazen. Tak wiec niestety przy niektorych bedziesz mial jednak troche pracy ;)

Przy okazji, jako ciekawostka, bedac przedwczoraj w kinie, widzialam plakat filmu State of Play.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ