Nowe seriale w 2007

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: 2 i pół

Nowe seriale w 2007

Post autor: grego1980 »

pojawił sie troche nowych seriali
co onich sadzicie jak oceniacie?
ktore piowinny dostac cancela a ktore kolejne sezony?

niektore z nich to:
life
bionic women
kroniki sary...
k-vill
flash gordon
chuck
i inne

wg mnie Life jest bardzo dobra propozycja, tylko wg mnie wieksza uwage powinno sie poswiecic zagadce wsadzenia za kratki głownego bohatera
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ja nie ogladalem prawie zadnego z tych nowych seriali , poniewaz opis zadnego z nich mnie nie zaciekawil
jedy0ne 3 seriale jakie z nowych wymienionych przez ciebie widzialem to
Life który mnie nie zainteresowal
Sarah Connor Chronicles bardzo mnie zaciekawil, czekam az wyjda dalsze odcinki
Flash Gordon - sciagnalem pilota ale wiał nudą na kilometr :/

oprocz wymienionych przez ciebie seriali obejrzalem jeszcze Moonlight który jest całkiem porządnym serialem o tematyce wampirów :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

oczywiscie wymienilem tylko te ktore wpadły mi do głowy
jest jeszcze Journeyman, Pushing Daisies, californication (po pierwszym odcinku stwierdzam ze jest swietny) i pewnie sporo innych
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Z seriali jakie wyszły w 2007 r. dla mnie najlepszy jest Ledend- Tae Wang Sa Shin Gi. Z amerykańskich nowych produkcji oglądałem dotąd w całości jedynie Californication (serial na marginesie całkiem dobry), a na ocenę Sarah Connor Chronicles jest jest jeszcze za wcześnie. Do reszty z wymienionych produkcji (po przejrzeniu w necie infa na ich temat) nawet się nie zabierałem (choć może gdy pojawią się w asd i będą miały pozytywne opinie na forum może znajdę czas na ich obejrzenie i weryfikację mojego nastawienia do nich).
Obrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Od najlepszego do najgorszego, moja subiektywna lista TOP 10:

1. Californication - jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały. Dla mnie objawienie sezonu - jak w zeszlym byli Heroes, 2 lata temu Prison Break a 3 Lost - tak teraz jest Californication. Świetne aktorstwo, fabuła, dialogi... Odcinki nie polegają na napięciu, tylko na klimacie. Czyli ma się ochotę je oglądać wiele razy.

2. Traveler - najlepszy chyba serial sensacyjny jaki widziałem, szkoda wielka że dostał cancela (BURN IN HELL, ABC.)

3. Drive - jw. co do cancela. Bardzo ciekawe kino drogi/akcji, z Nathanem Fillonem któego bardzo lubię, z fenomenalnym jak zawsze Dodge'em Challengerem (końcówkę 3go odcinka oglądam sobie co jakiś czas, trzymam go na stałe na dysku). Ech... czemu, ach czemu i to wywalili?

4. Dirt - pokopany, psychodeliczny, kontrowersyjny, prawdziwy, smutny. I przynajmniej mi go nie skasowali :mrgreen:

5. Bionic Woman - bardzo dobry serial, zastrzęsienie aktorów z BSG (troje, z czego jedna ma bardzo ważną rolę). Ciekawa, wartka akcja, ma coś, czego nie miały Painkiller Jane czy Dark Angel.

6. The Black Donnellys - przyjemnie wchodziło w lukę po Sopranos, ale ma zamknięte zakończenie i nawet nie mam w tym przypadku, że też skasowali ;)

7. Reaper - bardzo przyjemna i lekka komedyjka, głupia jak but, ale ogląda się miło. Tak do obiadu, po ciężkim dniu.

8. Journeyman - niezły... oglądam, bo gra tam Moon Bloodgood, znana z Day Breaka, Fabuła dziurawa, ale nawet wciąga, ogółem: może być.

9. Pushing Daisies - jak już pisałem w temacie o tym serialu: specyficzny, nowatorska konwencja, ale niestety to nie trzyma nudnej fabuły. Ale jak ktoś uważa inaczej i mu się podoba, to ja go rozumiem. Bo rozumiem, czemu ten serial się może podobać, po prostu nie trafia do mnie.

10. Mad Men - ue... jakoś tak po paru odcinkach wymiękłem. Nuuudy.

Nie widziałem: K-ville, Life, Flash Gordon, Chuck, Legend - Tae Wang Sa Shin Gi, Sarah Connor Chronicles, Moonlight, Greek, Gossip Girl, The Tudors i cholera wie czego jeszcze :)
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Kilka nowości z jesieni 2007 (wiosna była dawno temu i już nie pamiętam co tam nowego było :lol: )

Pushing Daisies - świetna nowość, bardzo podoba mi się klimat tego serialu. Ogólnie serial inny niż pozostałe i to też jego plus.

Chuck - kolejna świetna nowość tej jesieni.

Cane - po dwóch odcinkach muszę powiedzieć że serial bardzo mnie wciągnął. Bardzo dobrze prowadzona akcja, dobrze dobrani aktorzy.

K-Ville - kandydat do cancela, pomysł umiejscowienia akcji w Nowym Orleanie OK, ale zabrakło tego czegoś.

Journeyman - całkiem ciekawie się zapowiadało, ale raczej niewykorzystany potencjał

Bionic Woman - jak wyżej

Flash Gordon - po pilocie mogę powiedzieć że zapowiada się ciekawie, ale na necie można spotkać nienajlepsze opinie o tym serialu. Cóż zobaczę i się przekonam.

Masters of Sci Fi - dwa pierwsze epy całkiem ciekawe, trzeci przeciętny, czwarty to jakaś pomyłka. Niedługo AXN wyemituje wszystkie (także te nieemitowane w USA) więc zobaczę czy słuszny cancel od ABC.
Awatar użytkownika
Rushq
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Rushq »

flash gordon kompletne pomylka..spodziewalem sie czegos lepszego....life mam pilota ale jakos od dluzszego czasu nie moge sie za niego zabrac
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Oprocz Californication jak na razie nic mnie do siebie nie pzrekonalo.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

"Pushing Daisies" oczywiście. Znakomite, oryginalne, pomysłowe, cukierkowo-makabryczne. Danie niezwykle smakowite, choć fakt, że nie dla każdego podniebienia.

No i "Californication" - genialna rola Duchovnego, skrzące się od humoru i bezeceństw dialogi, no i dużo ładnych pań, co też nie jest bez znaczenia :wink:

"Mad Men" - serial zdaje się niedoceniony, mi się podoba bardzo, ale problem w tym, że utknąłem na 4 odcinku, a to z racji tego, że nie ma polskich napisów do kolejnych. A że serial opiera się na gadaniu, to z moją znajomością angielskiego radzę sobie średnio, choć pościągałem już napisy angielskie, zawsze tak łatwiej - słyszeć i czytać - i pewnie w święta dokończę.
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Jak czytam ile rzeczy @Bostonq w siwteta dokonczy to sie zastanawiam czy ma takie gigantyczne moce przerobowe , czy kilkutygodniowe swieta :wink:
Ja w tym czasie chcialbym nadrobic pare zaleglosci i przetestowac pare rzeczy, ktorych do mtej pory nie mialem okazji ogladnac. I chyba zaciekawilem sie wlasnie Pishing Daisies, sprobuje jak to smakuje.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

ROBIN bez kaptura pisze:Jak czytam ile rzeczy @Bostonq w siwteta dokonczy to sie zastanawiam czy ma takie gigantyczne moce przerobowe , czy kilkutygodniowe swieta :wink:
W sumie jest dokładnie tak, jak mówisz. W sensie czasu, nie mocy przerobowych :) Ale czekam na to z utęsknieniem (jak każdy pewnie) :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja w tym roku z nowości oglądnęłam chyba tylko Legend - Tae Wang Sa Shin Gi i Meadowlands. Po za tym nadganiałam starsze seriale.
Obydwa nowe bardzo mi się spodobały. Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki. Ciesze się że do Legend jest ciag dalszy, co do Meadowlands, jesli nie będzie to mnie chyba szlag trafi ;-)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ