napisy.info / n24 i inne...

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

napisy.info / n24 i inne...

Post autor: fluid »

kolejna zbiorka na hataku
tym razem na programiste

Kod: Zaznacz cały

Jeszcze raz goraco dziekujemy za wsparcie w sprawie grafiki. Wkrótce czesc z was zostanie zaproszona do beta testów. Ale pojawil sie kolejny problem "system" mial byc i jest pisany przez jednego z uzytkowników Hataka. Ale osoba ta ostatnio nie ma za duzo czasu. Wiec pisanie jeszcze potrwa. Dlatego chcemy was kolejny raz prosic o wsparcie. Glupio nam jest z tego powodu. Zebrane fundusze chcemy przeznaczyc dla programisty który napisze dla nas nowy system. A jest to dosyc spora kwota. Wiec bardzo prosimy o pomoc. Z gory dziekujemy. Hatak ma 300 tys. unikalnych uzytkowników. W której grupce chcesz byc:)
bardzo przypomina mi to sytuacje ze 2 lata wstecz ze strona tdt.org
nazbierali kasy i sie zwineli w cholere
zaskakujaca analogia... :roll:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ciekawe, gdzie leży granica możliwości takich zbiórek. Nie mogę oceniać, więc nie wiem, czy zbierają naprawdę, uczciwe, czy też coś z tym robią (chcę wierzyć, że jednak są uczciwi), ale chodzi mi o ilość. Faktycznie, ostatnio bez przerwy pojawiały się "już ostatnie" zbiórki. A później były te naprawdę ostatnie, by przyszły po nich jeszcze bardziej "ostatniejsze".
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Przeginka.. Mniej więcej co pół roku (albo częściej) wielka zrzuta;] Admin pewnie sobie mercem jeździ :PP
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Sqter pisze: Przeginka.. Mniej więcej co pół roku (albo częściej) wielka zrzuta;] Admin pewnie sobie mercem jeździ :PP
Ostatnio jak się nie mylę to co kilka tygodni jest zbiórka na coś. Staje się to trochę żenujące nawet jak się przygląda temu precedensowi z boku :cry:
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

a do tego jeszcze maja mase reklam (fakt faktem zawsze staram sie we wszystkie kliknac) i takie reklamy przypuscmy ze jest 4 niech tyle urzytkownikow kliknie
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

a do tego jeszcze maja mase reklam (fakt faktem zawsze staram sie we wszystkie kliknac) i takie reklamy przypuscmy ze jest 4 niech tyle urzytkownikow kliknie
hmm.... ja też chciałbym kliknąć w reklamy ale... ja mam tylko reklamę w ramce opisanej jako reklama :P

Co do samej zbiórki mogli by już dać spokój :roll:
Co dziennie inny tekst ale sens ten sam "dajcie kasę bo nam brakuje"
Ciekawe ile już nazbierali :scratch:
Pewnie z kilkaset ponad normę :P
zoolw
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: zoolw »

I kolejny apel :lol:

Kod: Zaznacz cały

Pewnie sie zapytacie a po co te nowe projekty, macie prawo wiedziec. My jako tlumacze chcemy sie rozwijac tworzyc cos nowego dla was. W 2008 roku planujemy zminimalizowanie lub calkowicie usunac reklam z Hataka i Napisy24. Aby to sie stalo trzeba nam nowego systemu który pociagnie nowe serwisy. Ostatni raz was prosimy o pomoc. Nowy system (juz sie pisze) to  4tys zl. 3 tys mamy. brakuje nam 1 tys. Pewnie mozna i taniej, ale doswiadczenie nas juz nauczylo. ze jak sie chce cos dobrego, solidnego i szybko to trzeba zainwestowac. Wiem ze duzo uzytkowników z Hataka moglo by pomóc. Ale pozostaje jedna granica; Czas. Jest was 350tys. Taka zbiórka powinna potrwac chwilke. Daj cos z siebie, ten ostatni raz. Bardzo prosimy i dziekujemu. przepraszam za brak PL znakow
Chyba jednak wszyscy kochają pieniążki :lol:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Tak, jak pisałem, po raz kolejny jest "ostatni" raz. Pomijając cel, być może słuszny, trochę to żałosne. Lepiej by chyba było napisać raz na zawsze, że proszą o wpłaty, bo przecież wiadomo, że za chwilę znowu coś się pojawi. Wtedy zrobią jeszcze "porazostatniejsząznajostatniejszych"?
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

Już od września czekam na Hatak Live i pewnie się nie doczekam... A tych ostatnich zbiórek jest już za dużo.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Normalnie, przykro.org
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

Żenada, trzeba miec jakis honor :x
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Niedawno nie mieli nic na grafikę a teraz już 3 tyś na nowy system mają niemal z marszu :lol:
żal...
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Wkrótce będziemy jeszcze zbierać na kreatywnego powieściopisarza, który wymyśla te bzdury będące pretekstem do zbiórek WOHP (Wielkiej Orkiestry Hatakowej Pomocy).
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Uzbierają na nowy system, a potem dostęp do wszystkich servisów hataka będzie płatny... :lol: :lol: :lol:
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

To samo chciałem powiedzieć :)

No po prostu oni są śmieszny. Widać, że następca poprzedniego naczelnego, podtrzymuje tradycję ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

*sigh*

jako cham prosty z pola, nie doceniam pracy, mam gdzieś że robią to z (jak to było?) przyjemności, nie obowiązku i groszem żadnej "zbiórki" nie wspomogę.
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Ja także nie dorzuce im na "nowy system"... Owszem klikam w reklamy, ale pieniędzy na konto nie prześlę...
versacecom
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: versacecom »

tak mała statystyka, gdzieś wyczytałem:
ok. 35 tyś uniq użytkowników dziennie to ok. 2000 zł z adsense miesięcznie

hatak: 350 tyś użytkowników (nie wiem czy uniq) dziennie, daje w przybliżeniu .... hhm
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Ale muszą przecież utrzymać server, zapłacić grafikom, programistom, a i paliwo do merca też jest potrzebne :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Miałem się już nie wypowiadać ale jednak napiszę:

Hatak jest serwisem z którego właściciel zrobił sobie stałe źródło dochodów - na początku tworzony był z pasją - teraz liczą tylko na hajs.
Granice przyzwoitości i dobrego smaku jużdawno zostały przekroczone a zbiórkom kasy nigdy nie będzie końca...
W końcu serwis stanie się płatny - sms itp - zobaczycie.

A jeśli ktoś naiwnie uważa, że ta kasa, którą zbierają naprawdę jest potrzebna "na serwis" to właśnie udowadniam że HATAK KŁAMIE.

Od poczatku grupa ta twierdzi, że ma 350tyś użytkowników...
Całkiem inne informacje podaje jednak agencja reklamowa ad.net, która prowadzi kampanie reklamowe dla hataka.
Popatrzmy ( http://www.adnet.pl/pl/pages/view/72 ):

nazwa / miesięczna liczba użytkowników
Hatak.pl / 102 163
(słownie: sto dwa tysiące, sto sześćdziesiąt trzy)

Żerowanie na pasjonatach, którzy dla idei wkładają trud w tłumaczenie napisów jest niesmaczne... - zdrowie tych co wpłacają! - błogosławieni Ci, którzy wierzą... (o naiwności!) :clown:

PS: Świadectwa NFI, cegiełki na stocznię Gdańską, Maybach, zaraz, zaraz... co mi to przypomina? :scratch:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ