Portal Wired.com postanowił sprawdzić jakie filmy naprawdę były najpopularniejsze w 2007 roku. W tym celu zamiast do kin czy sklepów z DVD redaktorzy zwrócili się w stronę internetu i przyjrzeli się temu, co najchętniej ściągano z sieci, przy pomocy wszelkiej maści programów p2p.
Wśród przebojów kinowych internauci najchętniej sięgali po "Resident Evil: Zagłada". Na drugim miejscu znalazł się przebój "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata", a trzecie miejsce zajęła komedia "Państwo młodzi: Chuck i Larry".
W pierwszej dziesiątce są również: "Ratatuj", "Supersamiec", "Beowulf", "Transformers", "American Gangster", "Harry Potter i Zakon Feniksa" i "Gwiezdny pył".
Wśród programów telewizyjnych bezapelacyjnie najpopularniejszy jest serial "Herosi". Drugie miejsce należy do "Skazanego na śmierć", zaś trzecie pozycję zajął brytyjski program motoryzacyjny "Top Gear".
Na dalszych miejscach w pierwszej dziesiątce znajdują się: "Tajemnice Smallville", "Gotowe na wszystko", "Dr House", "Zagubieni", "Chirurdzy", "24 godziny" i "Dexter".
Z badania wynika, iż ochrona przed piractwem na razie się nie sprawdza. Eric Garland szef BigChampagne Online Media Measurement mówi: - Wystarczy jedna płyta ze złamanym zabezpieczeniem. Kiedy to nastąpi i film zostanie udostępniony w sieci, sprawa jest przesądzona.
info z filmwebu, dziwi mnie fakt że coś takiego liczyli, a jest to też nie do końca prawdziwe, bo myślę że nowy skarb narodów stracił przez to że tak późno wyszedł w tej klasyfikacji jak i niektóre pozycje. Dziwi mnie też 2 pozycja skazanego! Jest to fakt dziwny o tyle, że napewno Skazany był bardziej rozchytywanym hitem wg mnie bo na polsacie wiele osób to oglądało ale cóż statystyki nie kłamią. Dziwi mnie też troszkę wysoka pozycja Top gear (może by tak grupa asd zajęła się tym , żarcik )
[quote]Portal Wired.com postanowił sprawdzić jakie filmy naprawdę były najpopularniejsze w 2007 roku. W tym celu zamiast do kin czy sklepów z DVD redaktorzy zwrócili się w stronę internetu i przyjrzeli się temu, co najchętniej ściągano z sieci, przy pomocy wszelkiej maści programów p2p.
Wśród przebojów kinowych internauci najchętniej sięgali po "Resident Evil: Zagłada". Na drugim miejscu znalazł się przebój "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata", a trzecie miejsce zajęła komedia "Państwo młodzi: Chuck i Larry".
W pierwszej dziesiątce są również: "Ratatuj", "Supersamiec", "Beowulf", "Transformers", "American Gangster", "Harry Potter i Zakon Feniksa" i "Gwiezdny pył".
Wśród programów telewizyjnych bezapelacyjnie najpopularniejszy jest serial "Herosi". Drugie miejsce należy do "Skazanego na śmierć", zaś trzecie pozycję zajął brytyjski program motoryzacyjny "Top Gear".
Na dalszych miejscach w pierwszej dziesiątce znajdują się: "Tajemnice Smallville", "Gotowe na wszystko", "Dr House", "Zagubieni", "Chirurdzy", "24 godziny" i "Dexter".
Z badania wynika, iż ochrona przed piractwem na razie się nie sprawdza. Eric Garland szef BigChampagne Online Media Measurement mówi: - Wystarczy jedna płyta ze złamanym zabezpieczeniem. Kiedy to nastąpi i film zostanie udostępniony w sieci, sprawa jest przesądzona. [/quote]
info z filmwebu, dziwi mnie fakt że coś takiego liczyli, a jest to też nie do końca prawdziwe, bo myślę że nowy skarb narodów stracił przez to że tak późno wyszedł w tej klasyfikacji jak i niektóre pozycje. Dziwi mnie też 2 pozycja skazanego! Jest to fakt dziwny o tyle, że napewno Skazany był bardziej rozchytywanym hitem wg mnie bo na polsacie wiele osób to oglądało ale cóż statystyki nie kłamią. Dziwi mnie też troszkę wysoka pozycja Top gear (może by tak grupa asd zajęła się tym ;), żarcik :D)
Taaaaa... i na pewno cały świat ma Polsat i rzeczywiście dziwne, że chce im się ściągać trzeci sezon tego badziewia, zamiast jeszcze raz delektować się upadkiem w drugim sezonie. Przecież te dane nie dotyczą Polski. A Top Gear sam zasysam i się wcale nie dziwię, że jest tak popularny w sieci.
Taaaaa... i na pewno cały świat ma Polsat i rzeczywiście dziwne, że chce im się ściągać trzeci sezon tego badziewia, zamiast jeszcze raz delektować się upadkiem w drugim sezonie. Przecież te dane nie dotyczą Polski. A Top Gear sam zasysam i się wcale nie dziwię, że jest tak popularny w sieci.
Te same dane były na IDg.pl i tam jest to lepiej objaśnione. [url=http://www.idg.pl/news/135093/Najczesciej.pobierane.z.Internetu.w.2007.r..html][b]TUTAJ[/b][/url] to jest