Sailor Moon (sezony 3, 4)

Historyczne posty.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Sailor Moon (sezony 3, 4)

Post autor: Yogi_18 »

Sezon 2 już powoli jest wysłany do sieci :)
Powoli biorę się za kolejny sezon 3 czyli Sailor Moon S

Dzisiaj przerobiłem pierwsze 2 odcinki i widzę że nie mam z nimi problemy i nawet szybciej idzie kompresja - jest mniejsza rozdzielczość obrazu.

O ile znajdę automat :P to 1 lutego wstawiam kolejny sezon :)
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2008, 23:21 przez Yogi_18, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A co znaczy ten R i S ?
Obrazek When Dreams Come True...
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze:A co znaczy ten R i S ?
To jest coś podobnego jak sezon 1, 2, 3...

Pierwsza seria to Sailor Moon bez literki lub Sailor Moon C - w tym wypadku C oznacza Classic :)
W drugiej Seri Sailor Moon R można to przetłumaczyć jako Sailor Moon Romance lub Sailor Moon Return
Trzecia Sailor Moon S czytamy jako Sailor Moon Super
A czwartą Sailor Moon SuperS czytamy Sailor Moon Supers - taka nieznaczna różnica, zmiana z dużego S na małe s :P
Ostatnia seria nie ma żadnych literek, seria nazywa się po prostu: Sailor Moon Sailor Stars

Mam nadzieję że jakoś tak logicznie wyjaśniłem :)
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Zrobię coś podobnego co zazwyczaj robi @fluid, czyli:

update :mrgreen:

Dzięki automacikowi Sezon 3 czarodziejki ukończyłem w bardzo króciutkim czasie :D , zostało mi teraz przy nim do zrobienia zmianę nazw plików oraz dopisanie na końcu serialu: "{c:$00ccff}..:: (XviD asd) :: tvshows.yoyo.pl ::.."
To staram się robić w wolnych chwilach :)

tak samo ja w sezonie drugim, tutaj też chciałbym dodać film pełnometrażowy ale mam problem :?
podczas kompresji pass 1 przy 80 kilku procent wyskakuje mi "blue screen" lub komp się wiesza i nic nie idzie zrobić, są 2 wyjścia albo źle przerobiłem pliczek z OGG na avi (chodź to mało prawdopodobne), lub jak sądzę to na 99% jest wina mojego kompa - maszyna po prostu tego nie wytrzymuje, dla wiadomość to film pełnometrażowy (650 MB) przerabia mi pass 1 około ~3,5 godziny, a pass 2 ~ 4,5 godziny :?

Spróbuję jeszcze kilka razy ale coś mi się zdaje że będę musiał poczekać do końca ferii i skorzystać z kompa u kuzynków gdy ci będą w szkole :-P

Tymczasem biorę się za kompresję 4 sezonu :grin:
Już dzisiaj przerobiłem 2 odcinki :)

4 sezon składa się z:
- 39 odcinków
- 2 odcinków specjalnych
- filmu pełnometrażowego
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To raczej na pewno niewydajność twojego sprzętu - radzę wyłączyć wszystkie (i niepotrzebne procesy) programy "w tle" i nic nie robić podczas kompresji.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

To raczej na pewno niewydajność twojego sprzętu - radzę wyłączyć wszystkie (i niepotrzebne procesy) programy "w tle" i nic nie robić podczas kompresji.
A jednak sprzęt daje radę :D
Zostawiając kompa na noc z włączonym automatem zawsze się wieszał, ale jeśli co jakiś czas zaglądałem w nocy na oGame to komp się nie wieszał, szukając od czego to zależy, dowiedziałem się :D
Otóż gdy przez dłuuugi czas nie ruszałem nic na kompie włączała się hibernacja i w tym momencie komp się wieszał :roll:

Tak więc dzisiaj w nocy przerobiłem Sailor Moon S The Movie i już mam kompletny sezon, dzisiaj na noc kompa wyłączę, a jutro wstawiam :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Cieszę się, że w końcu się udało! - czekam więc na oficjalne info! (i nie zapomnij, że teraz wyatawiamy na czterech trackerach!).
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze:(i nie zapomnij, że teraz wyatawiamy na czterech trackerach!).
Wiem, zapoznałem się już z tą informacją :)
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Mam problem :!:

Otóż wysłałem już do cieci 50,3 % Sailor Moon S Season3 i teraz okazuje się że najprawdopodobniej siada mi karta sieciowa, wszystko dokładniej będę wiedzieć jutro jak przyjedzie do mnie serwis.

Teraz zastanawiam się co z Czarodziejką :?
mieć cały czas włączony komp i niech wysyła te parę kilobitów co jakiś czas, dać jakieś info na forum by ludziska wiedziały że mam problem czy siedzieć cicho :?:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oczywiście że napisz - ogranicz też liczbę seedów nawet do 2 - wtedy bedziesz całośc wysyłał do jednego usera - upewnij się tylko ze to nie będzie polak.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Czy z czarodziejką to już koniec?