Generation Kill

Historyczne posty.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Generation Kill

Post autor: djjasiek »

Opis i linki wkrótce...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

ehh szczesciasz :D wyprzedziles mnie!
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

To siedmioodcinkowy mini serial, który jest ekranizacją książki Evana Wrighta pod tym samym tytułem. Opowiada historie amerykańskich żołnierzy Pierwszego Batalionu Zwiadowczego marines walczących na początku operacji USA w Iraku. Książka oparta jest na doświadczeniach autora, który towarzyszył żołnierzom na początku 2003 roku. Ten serial wyprodukowany przez HBO jest realistycznym i wiarygodnym obrazem wojny i rzeczywistości, z jaką spotkali się amerykańscy żołnierze w Iraku i jest często porównywany z wielokrotnie nagradzanym serialem "Kompania Braci". Scenariusz został napisany przez Davida Simona i Edwarda Burnsa, którzy wcześniej brali udział w pracach m.in. przy serialu "The Wire".

http://www.imdb.com/title/tt0995832/
http://fdb.pl/f100128,Generation,Kill,(2008).html
http://epguides.com/GenerationKill/
http://www.filmweb.pl/f427201/Generation+Kill,2008

No i prośba do Brity: na wczoraj :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

postaram sie zrobic dzis wieczorem, choc nie obiecuje bo nie wiem o ktorej wroce z pracy :)
Dobrze byloby jakbyscie zglaszali wczesniej do czego bedzie potrzebna podstrona zeby potem nie bylo mowienia "na wczoraj" bo malo mam czasu i nie zawsze moge zrobic tak na zawolanie :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Ależ oczywiście słoneczko :) Buziaczek dla Ciebie na poprawienie humoru ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Widzę, że ogłosiłeś na Forum premierę i ok, ale:

@Brita nie zrobiła podstrony bo pewnie nie miała czasu - ok (dwa dni)
pamiętaj, że nawet jak zrobi to ja ją muszę sprawdzic (jeden dzień)
Potem pewnie @Fluid musi przetłumaczyc opis (dwa dni)
a następnie ja to muszę jakoś wszystko połączyc (jeden dzień)

W nawiasach podałem średni czas - skąd sie bierze? ano stąd, że wszyscy pracujemy i nie zawsze "od kopa" można wszystko sprawnie załatwic - musisz wiedziec, że czesto wchodzimy na forum będąc w pracy co nie znaczy, że możemy wtedy zając się "pracą" na rzecz serwisu.
Często jest tak, że np Fluid napisze mi tłumaczenie zaraz po tym jak wyjdę do pracy i wiadomośc odczytam dopiero następnego dnia itp.

Oczywiście cieszy mnie Twoja aktywnośc i nie chcę byc złośliwy ale z praktyki wiem, że często po prostu coś wypada - nie możesz sie sugerowac, że @Brita Ci napisała, że postara się na wieczór zrobic podstronę a ty to przyjmujesz jako "na bank" - dlatego najlepiej jak najwczesniej napisac opis (bo to czesto blokuje!).

Chyba, że nie zależy Ci na premierze na głównej - to ok - wtedy po prostu nie twórz tutaj "przyklejonych" - nie musisz wtedy równierz wysyłac mi "oficjalnego info" - jestes dobry więc możesz również wystawiac "pół oficjalne" relasy (spełniające kryteria ale bez premiery na głównej).

Temat więc odklejam.
Obrazek When Dreams Come True...
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Może i mnie źle zrozumieliście. Jasne, że chcę aby była premiera na głównej. Jednak nie musi jej być. Od razu już widzisz problem w tym. Po prostu miałem gotowego torrenta i o wystawiłem, dopiero potem sobie zdałem sprawę, że przecież jeszcze podstrony nie ma. Robiłem to na półprzytomnego (chroniczne niewyspanie). A co do tego argumentu:
xvidasd pisze:dlatego najlepiej jak najwczesniej napisac opis (bo to czesto blokuje!).
Nie chce być złośliwy, niech nikt tego nie bierze do siebie, ale House of Saddam i The Big Bang Theory czekają już miesiąc na podstronkę. Przyznaję - tutaj wyszedłem przed orkiestrę, każdemu się może zdarzyć. Nie będę nikogo popędzać - niech każdy robi swoje, nie musi być premiery, wystarczy, że za jakiś (nieokreślony) czas dodasz po prostu do listy seriali i tyle.

Added after 4 minutes:

BTW, nie dałoby zrobić na przykład jakiegoś skryptu, który sam generowałby stronki? Wtedy każdy by dostał jego wersję, robił stronkę, a Tobie wysyłał od razu do wrzucenia. Może niech lisu się wypowie, bo kiedyś tworzył skrypt do zmiany nazwy, więc sądzę, że taki generator stron też da się zrobić...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oj to trochę bardziej skomplikowane...

Pamiętaj, że najważniejsza jest komunikacja! Jeśli temat od dawna 'wisi' to często nawet do niego nie zagladam - masz rację, że do dwóch pozostałych podałeś opisy już dawno - warto jednak "ALARMOWAĆ' i pisac!! - nawet temat pod tematem! - w tej czesci forum nie obowiązują ograniczenia jak w public!

Opis do (GK) tłumaczenia wysłałem już Fluidowi - mam nadzieję, że da radę w miarę szybko go przetłumaczyc i jutro rano zrobię podstrony więc powinno wszystko wyjsc ok :)

A na przyszłośc pisz ŚMIAŁO tutaj!! przecież to nie boli i nikt nie uzna,że 'nabijasz sobie posty' itp nawet jesli w tej czesci forum, w odpowiedzina posta dasz samego emotikona itp... :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Mea Culpa i tyle. I nie wracajmy do tematu ;). A alarmować nie alarmowałem, bo w ten czas podstrony nie były mi potrzebne...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Dziękuję bardzo! :mrgreen:
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

opis ENG juz jest u ASD na skrzynce
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Daj znac kiedy zrobic premiere na głównej.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Prosiłbym również o przeniesienie tego tematu:

http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=798

do Wszystko o serialach.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ