Po co 350? i kilka innych pytań.
Po co 350? i kilka innych pytań.
Mam takie zasadnicze pytanie: Po co uploaderzy wstawiają 350ki? to niszczy klimat forum, przecież takie linki znajdę na każdym forum warezowym.
Ogólnie cofam swoją opinie, że RS to dobry sposób na rozpowszechnianie realisów ASD.
Drugie pyt: czy wstawki są tylko na "forumowym" koncie czy każdy wystawia na własnym/darmowym? Jeżeli na własnym to kolejny "bezsens".
Jak przeanalizuję całą sytuację to się wypowiem głębiej w temacie.
Ogólnie cofam swoją opinie, że RS to dobry sposób na rozpowszechnianie realisów ASD.
Drugie pyt: czy wstawki są tylko na "forumowym" koncie czy każdy wystawia na własnym/darmowym? Jeżeli na własnym to kolejny "bezsens".
Jak przeanalizuję całą sytuację to się wypowiem głębiej w temacie.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Jak już pisałem na początek testujemy dział "Share..." - jak widac nie wiele osób jest chętnych do uploadu - mało z tego większości nawet nie chce się poda tam linki do naszych seriali, które juzod dawna są wrzucone na różne ftp'y - wystarczy przeglądnąc różne inne fora...
Po drugie: Jest wiele osób na Forum, które wcale nie sciagają seriali w formacie (XviD asd) -posiadają szybkie łącze lub mają inne powody, a jednak od dawna są w naszym gronie.
Dział jest w fazie testów a jak to sięwszystko zakończy to chyba trzeba jeszcze trochę poczekac... (linki!!!)
Po drugie: Jest wiele osób na Forum, które wcale nie sciagają seriali w formacie (XviD asd) -posiadają szybkie łącze lub mają inne powody, a jednak od dawna są w naszym gronie.
Dział jest w fazie testów a jak to sięwszystko zakończy to chyba trzeba jeszcze trochę poczekac... (linki!!!)

-
Wskaż do odpowiedzi
No właśnie, na przykład ja (choć swego czasu format asd ratował mi życie, a - jak wynika z ilości pobrań - sporej grupie nadal ratujexvidasd pisze:

-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
I z tym się Bostonq oczywiscie zgadzam :thumleft:Bostonq pisze:Nie wydaje mi się, żeby klimat tworzyła tylko objętość plików serialowych. Klimat tworzą chyba jednak ludzie
Ja również korzystam z linków warezowych i ściągam nie tylko format asd ale również 350-tki, między innymi dlatego, że niektóre seriale w formacie Xvid asd są niestety już nieściągalne. :-(
A nasze forum po prostu i zwyczajnie lubie, każdego dnia tu zaglądam- czasem się pośmieję, czasem trochę wkurzę, ale zawsze znajdę coś ciekawego. Tak trzymać i...do przodu

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Gdzieś w styczniu zeszłego roku na jednym z "dużych" forum wyczytałem opinie o serialach w naszym formacie (nie wtrącałem sie do rozmowy).
Otóż sam administrator tego forum wypowiadał się o końcu naszego formatu - że było to dobre, kiedy wszyscy siedzieliśmy na modemach itp a obecnie to własciwie bez sensu... - ręce mi opadły bo miał rację...
Ale nie do końca - otóż dostaję sporo maili od osób z zagranicy - w różnych językach - często z azji - niestety nie mogę ich odczytac gdyż wyświetlają mi się po prostu jako "krzaki", ale wsród tych "zrozumiałych" wychwyciłem nowy trend - wielu serialo-maniaków ceni nasz system kompresji ze względu na małą objętośc plików - po prostu wiele osób archiwizuje seriale na płytkach i nie bez znaczenia jest wtedy objętośc plików. Sam mam stos płytek w naszym formacie... a gdyby to były oryginały?? min x3!
Nie widzę tez spadku w peerach - wręcz przeciwnie.
No i jak napisał @Bostonq jesteśmy tu wszyscy nie dla warezu ale z powodu naszego hobby - mam nadzieję, że dobrze sie tu czujecie bo nie wiem jak dla Was. ale dla mnie to jest mój drugi dom
Otóż sam administrator tego forum wypowiadał się o końcu naszego formatu - że było to dobre, kiedy wszyscy siedzieliśmy na modemach itp a obecnie to własciwie bez sensu... - ręce mi opadły bo miał rację...
Ale nie do końca - otóż dostaję sporo maili od osób z zagranicy - w różnych językach - często z azji - niestety nie mogę ich odczytac gdyż wyświetlają mi się po prostu jako "krzaki", ale wsród tych "zrozumiałych" wychwyciłem nowy trend - wielu serialo-maniaków ceni nasz system kompresji ze względu na małą objętośc plików - po prostu wiele osób archiwizuje seriale na płytkach i nie bez znaczenia jest wtedy objętośc plików. Sam mam stos płytek w naszym formacie... a gdyby to były oryginały?? min x3!
Nie widzę tez spadku w peerach - wręcz przeciwnie.
No i jak napisał @Bostonq jesteśmy tu wszyscy nie dla warezu ale z powodu naszego hobby - mam nadzieję, że dobrze sie tu czujecie bo nie wiem jak dla Was. ale dla mnie to jest mój drugi dom

-
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
W tym również jaxvidasd pisze:wielu serialo-maniaków ceni nasz system kompresji ze względu na małą objętośc plików - po prostu wiele osób archiwizuje seriale na płytkach i nie bez znaczenia jest wtedy objętośc plików. Sam mam stos płytek w naszym formacie... a gdyby to były oryginały?? min x3!

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Mi osobiście, format xvid asd pasuje i ze względu na dosyć słabe łączy neo512 i możliwość archiwizacji min. 1 sezonu na jednej płytce, co w przypadku 350mb nie jest możliwe. Ściągam seriale tylko w formacie xvid asd i jestem baaaaaardzo wdzięczny grupie uploaderów za kolejne wstawki.
Jak to napisał @Shedao Shai: Viva la asd! ; )
Jak to napisał @Shedao Shai: Viva la asd! ; )
-
Wskaż do odpowiedzi
Osobiście cenie sobie jakość i perfekcje. Seriale które lubie archiwizuje na plytach dvd, wszystkie w okreslonym estetycznym schematycznym porządku. Strasznie irytuje mnie kiedy serial ma np. 13 odcinków, a jak wiadomo 350 mb miesci sie na plycie 12.. ASD jest jak na lekarstwo. Wszystko sie mieści na jednej płycie, a sama jakość.. Choć jestem wymagający to mnie osobiście naprawde zadawala. Ten sposób kompresji jak dla mnie póki cena nagrywarek BR i płyt nie spadnie do obecnych DVD, niezastąpiony.
Co do samych linków do 350mb odcinków troche sceptycznie to widzę. Seriale ściągam z torrenta, pelne sezony w ASD ściągne chętnie z rapida. Linki do pojedyńczych 350mb odcinków mogę znaleść gdziekolwiek indziej..
Co do samych linków do 350mb odcinków troche sceptycznie to widzę. Seriale ściągam z torrenta, pelne sezony w ASD ściągne chętnie z rapida. Linki do pojedyńczych 350mb odcinków mogę znaleść gdziekolwiek indziej..
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Ja korzystam z 350, gdy oglądam seriale na bieżąco. Gdy pojawiają się napisy na wersję asd trzeba jeszcze poczekać. Także, gdy czegoś nie ma w tym formacie, albo jest już niedostępne. Ale gdy mam do wyboru 350, czy asd wybieram asd. Jakość mnie zadowala w 100%. Seriali nie zgrywam na płyty, chyba, że te naprawdę moje ulubione.
Popieram możliwość wstawania 350 w tym dziale. Może zawsze znajdzie się coś ciekawego
Popieram możliwość wstawania 350 w tym dziale. Może zawsze znajdzie się coś ciekawego

Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja w 90% opieram się na tym forum i jego zasobach i jestem bardzo wdzięczna wszystkim którzy poświęcają swój czas i energię na to by tworzyć tak fantastyczną oferte i atmosferę
Z 350 korzystam baaardzo rzadko, tylko gdy pilnie czegoś potrzebuję a wiem że nie będzie tego w mniejszym formacie asd. Niemniej uważam że fajnie podawac również 350, tak żeby kazdy sam mógł zdecydować.
Tak mnie tylko zastanawia przejrzystość tego działu, zwłaszcza seriali dodawanych po odcinku, np powiedzmy prison break. Może lepiej utworzyć jeden temat i w nim wklejac posty z linkami do poszczególnych odcinków. Nie będzie póxniej problemu z odnalezieniem wszystkich, a tak gdy sa porozrzucane, to za jakiś czas może być problem z tyloma tematami.

Z 350 korzystam baaardzo rzadko, tylko gdy pilnie czegoś potrzebuję a wiem że nie będzie tego w mniejszym formacie asd. Niemniej uważam że fajnie podawac również 350, tak żeby kazdy sam mógł zdecydować.
Tak mnie tylko zastanawia przejrzystość tego działu, zwłaszcza seriali dodawanych po odcinku, np powiedzmy prison break. Może lepiej utworzyć jeden temat i w nim wklejac posty z linkami do poszczególnych odcinków. Nie będzie póxniej problemu z odnalezieniem wszystkich, a tak gdy sa porozrzucane, to za jakiś czas może być problem z tyloma tematami.
Oceń ten serial