Problemy z kompresją
-
An25driu
Wskaż do odpowiedzi - sprawdź mnie
- youtube Warszawa
Problemy z kompresją
Witam.
Ostatnio "zmuszony" zostałem do przesiadki na nowy komputer tzn. wymieniłem wszystkie podzespoły na nowsze. Zainstalowałem system jak i kodeki preferowane przez @asd. Wszystko śmiga jak trzeba. Problem zaczął się kiedy pościągałem nowe odcinki poszczególnych seriali. W momencie kiedy chciałem je skompresować w automacie wynika problem z kodekiem audio. W sumie wszystko muszę najpierw przerabiać w Blaze Media a następnie ręcznie w virtualdubie.
Pojawia mi się taki komunikat:
"No audio decompressor could be found to decompress the source audio format. (source format tag: 0055)"
Pytanie moje jest następujące czy tylko ja mam taki problem czy ogólnie wszyscy. Zaznaczam iż na starym kompie raz na jakiś czas zmuszony byłem do ręcznej przeróbki.
Ostatnio "zmuszony" zostałem do przesiadki na nowy komputer tzn. wymieniłem wszystkie podzespoły na nowsze. Zainstalowałem system jak i kodeki preferowane przez @asd. Wszystko śmiga jak trzeba. Problem zaczął się kiedy pościągałem nowe odcinki poszczególnych seriali. W momencie kiedy chciałem je skompresować w automacie wynika problem z kodekiem audio. W sumie wszystko muszę najpierw przerabiać w Blaze Media a następnie ręcznie w virtualdubie.
Pojawia mi się taki komunikat:
"No audio decompressor could be found to decompress the source audio format. (source format tag: 0055)"
Pytanie moje jest następujące czy tylko ja mam taki problem czy ogólnie wszyscy. Zaznaczam iż na starym kompie raz na jakiś czas zmuszony byłem do ręcznej przeróbki.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
An25driu
-
asd
-
Expert
Po pierwsze pobierz to:
http://www.tvshows.i365.pl/fille/lameacm397.zip
Rozpakuj i zainstaluj (kliknij prawym myszy na pliku LameACM.inf i wybierz 'zainstaluj'.
Następnie pobierz najnowszą wersjęa utomatu 3.2b:
http://www.tvshows.i365.pl/fille/asd32b.rar
hasło: pas4
Od teraz najprawdopodobniej nie trzeba będzie używac BMP ale na razie za wczesnie jeszcze na to - testujcie!
PS:W skrypcie, w miejscu gdzie wywoływane są pliki 'jobs' trzeba by dodac "/x" - zeby zlikwidowac te komunikaty po przerobieniu każdego pasu.
http://www.tvshows.i365.pl/fille/lameacm397.zip
Rozpakuj i zainstaluj (kliknij prawym myszy na pliku LameACM.inf i wybierz 'zainstaluj'.
Następnie pobierz najnowszą wersjęa utomatu 3.2b:
http://www.tvshows.i365.pl/fille/asd32b.rar
hasło: pas4
Od teraz najprawdopodobniej nie trzeba będzie używac BMP ale na razie za wczesnie jeszcze na to - testujcie!
PS:W skrypcie, w miejscu gdzie wywoływane są pliki 'jobs' trzeba by dodac "/x" - zeby zlikwidowac te komunikaty po przerobieniu każdego pasu.

-
An25driu
-
asd
-
Expert
-
An25driu
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Patrzac na CSI Miami sezon 7, moge to niestety tylko potwierdzic.xvidasd pisze:No wiekszosc nowych teraz trzeba najpierw bmp niestety...
Zastosowalem sie do powyzszych rad i dziala (przynajmniej w przypadku CSI Miami sezon 7 odcinek 2 - bo na tym testowalem)!xvidasd pisze:Od teraz najprawdopodobniej nie trzeba będzie używac BMP ale na razie za wczesnie jeszcze na to - testujcie!

thx.
PS. Powoli juz bede wracal do aktywnosci na forum (niestety moja mniejsza aktywnosc spowodowana jest lekkim zamieszaniem w zwiazku z przeprowadzka na stancje itp).
Pozdrawiam!
-
Wskaż do odpowiedzi
Spotkaliście się może kiedyś z takim błędem:

Co najlepsze, wyskakuje mi on tylko podczas próby ręcznej kompresji! I to w różnych miejscach, raz podczas próby załadowania filtru, raz po 1st passie. Różnie. A niestety bez możliwości ręcznej kompresji nie wystawię Hotelu Babylon. Może zadam głupie pytanie, ale nie dałoby się zrobic automatu dla plików ~500MB? A i czy istnieje możliwośc wyrzucenia z tego nowego automatu tego ostrzeżenia czy co to tam jest które często pojawia się pomiędzy passami?

Co najlepsze, wyskakuje mi on tylko podczas próby ręcznej kompresji! I to w różnych miejscach, raz podczas próby załadowania filtru, raz po 1st passie. Różnie. A niestety bez możliwości ręcznej kompresji nie wystawię Hotelu Babylon. Może zadam głupie pytanie, ale nie dałoby się zrobic automatu dla plików ~500MB? A i czy istnieje możliwośc wyrzucenia z tego nowego automatu tego ostrzeżenia czy co to tam jest które często pojawia się pomiędzy passami?
-
An25driu
Praca nad tym trwa ale nie wiem czy da się to wyeliminować całkowicie. Trzeba się jeszcze uzbroić w cierpliwość. Jeżeli chodzi o pliki 500 MB to możesz je robić w automacie.djjasiek pisze: A i czy istnieje możliwośc wyrzucenia z tego nowego automatu tego ostrzeżenia czy co to tam jest które często pojawia się pomiędzy passami?
-
Wskaż do odpowiedzi
Próbowałem robic, ale wychodzą pliki po 130MB (godzinny odcinek) i jakośc jest raczej słaba.An25driu pisze:Jeżeli chodzi o pliki 500 MB to możesz je robić w automacie.
O to się spytałem, gdyż jest denerwujące, ale nie przeszkadza mi to tak bardzo. Brak BMP jednak robi swojePraca nad tym trwa ale nie wiem czy da się to wyeliminować całkowicie. Trzeba się jeszcze uzbroić w cierpliwość.

Oceń ten serial