🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Strony z napisami c.d.

Posty nie warte czytania.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Strony z napisami c.d.

Post autor: Helventis »

Dzisiaj wszedłem sobie na napisy.info poszukując pewnych napisów, i totalnie sie zdziwiłem. Oto treść najnowszego, dzisiejszego newsa na stronce napisy.info
Koniec napisów, koniec serwisu!!! Krzysztof J. Szklarski siedzi!!!
Serwis NAPiSY.info bez filmów? Tak, to można zrozumieć, tym bardziej, że tak właśnie przez zdecydowaną większość czasu drzewiej (dawniej) bywało, ale tenże sam serwis bez napisów???!!! A jakże: serwis bez napisów, a Szklarski zatrzymany przez Policję!!! O tym wszystkim możecie przeczytać na Forum (zarejestrowani użytkownicy) i zanim "odpalicie" swoje stronki, serwisy, programiki z napisami, torrentami, sumami kontrolnymi, etc. dobrze się zastanówcie!!! Takie igranie z prawem, z czyjąś własnością - w tym własnością intelektualną i dla Was może się przykro zakończyć!!!

Biuro RPiKGSP @ 00:01 28.11.07
LOL widać że nasza polska policja "nie próżnuje" i nadal przeprowadza bezsensowne zatrzymania, zamiast łapać PRAWDZIWYCH przestępców :/. A co wy o tym sądzicie?
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

I tak nie kożystałem z napisów.info , a poza tym oni tylko kradli napisy hatakowi i ich servisowi z napisami (napisy24).
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Dla mnie to nie ma znaczenie, bo i tak tam nie wchodzilem. Ja należę do "rodziny i przyjaciół" serwisu napisy24.pl. Poza tym, pan S. najpierw "niby bronił" adminów napisy.org a potem miał ich w d... . So, I don't give a damm about him :P
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

ja też należe do "rodziny i przyjaciół" :P ale nie moglem tam akurat znalezc interesujących mnie napisków na napisy24 to musialem zajrzec na napisy.info . Zauważyłem to zupełnie przez przypadek.
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

I tak używam NapiProjekt po tym jak zamknęli napisy.org... A na stronę "rodziny i przyjaciół" wchodzę głównie po to, by sprawdzić w jakim stanie jest tłumaczenie...
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

Tragedia;/ na ulice strach wyjsc ale to ich juz nie obchodzi :|
Awatar użytkownika
zbiczek
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: zbiczek »

Mi przyszło na myśl, że wybieg ten - charakterystyczny moim zdaniem dla KJ Szklarskiego - ma na celu wzbudzenie jakiegoś zainteresowania forum oraz "zachęceniem" do rejestracji na nim. W treści jest napisane przezież, że wyjaśnienie zaistniałej sytuacji znajdziemy na forum, a ja - jako zarejestrowany użytkownik - niczego tam na ten nemat nie widzę.

Ale to tylko takie moje małe podejrzenie :P

Sutacja z napisami wygląda nieciekawie... Szklarski się miota, napisy24.pl stają się coraz bardziej "elitarne", hatak chyba próbuje wyszarpać kasę... (jeśli się mylę - przepraszam) Ech...
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2007, 23:00 przez zbiczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Myślę, że światek napisowy odetchnie z ulgą, bo Krzysztof J. podejmował tyle sprzecznych decyzji, że chyba nikt prócz jego samego nie wiedział o co mu chodzi. Nie wspominając już o cenzurze na forum i wygrażaniu pozwami za znieważenie dla każdego krytykującego... :wink:

Niemniej jeśli to prawda (bo z .info nigdy nic nie wiadomo, pewnie jeszcze wrócą), to szkoda, bo to zawsze jeden z dwóch największych serwisów z napisami w plecy, a na n24 wszystkiego nie mają.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Po pierwsze nie wierzę temu oświadczeniu - kto czytał Szklarskiego zauważy w tym oświadczeniu jego styl.
Po drugie jeśli policja faktycznie "zaatakowała by" ten serwis to został by on wyłączony (tak jak to było z napisy.org).
Nie ma żadnych wzmianek w innych serwisach informacynych - jedynie Wiadomości24 podały taką informację ale widać, że wywodzi się ona tylko z infa zawartego na stronie napisy.info

Najprawdopodobniej jest to wybieg Szklarskiego który najprawdopodobniej sam nie wie do czego zmierza....

Druga sprawa to Wasze opinie.. serwis ten posiadał jednak dużą bazę danych napisów których nie znajdziecie na n24 - szkoda tak czy inaczej.
Awatar użytkownika
zbiczek
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: zbiczek »

Sprawa się po części wyjaśniła.

Gdyby ktoś chciał się nieco wglębić w temat, to Szklarski pisze na forum;
http://napisy.info/forum/index.php?showtopic=128493

a że wymagana rejestracja, to żeby nie zmuszać do niej, proszę, loginy: :P
login: xwidwatcher
hasło: 123000

News opierał się na półprawdach. (a czy ktokolwiek spodziewał się czegoś innego?)
Cóż, tak czy siak, na razie napisy poszłyyy. A szkoda, bo w tym serwisie było jednak dość sporo napisów niedostępnych gdzie indziej.
Szklarski tym razem obraził się chyba na tłumaczy. Konflikt z 24.pl się zaognia... nie jest to korzystne dla nikogo, a już tym bardziej dla użytkowników.
W tej chwili na żaden z tych dwóch serwisów ciężko mi spojrzećprzychylnym okiem. Bardzo doceniam to, co robią, jednak mam wrażenie, że miejscami brakuje im... estetyki. Jeśli z tej wojny podjazdowej pomiędzy napisami a n24 powstanie jakaś otwarta batalia, żaden serwis na tym nie sporzysta.

Szklarski potrafi być antypatyczny. Hatak potrafi być nieestetyczny. Życzę jednak im obu jak najlepiej. A najlepsze, co może im się przytrafić, to zakończenie sporów.
rudii77
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rudii77 »

...szok..przeczytaŁem co miaŁ do powiedzenia w kilku postach jeden po drugim (zauważcie godziny ich pisania) pan S. i stwierdzam ,że pisaŁ to chyba w jakims dŁugotrwaŁym ciągu alkoholowym lub na ciężkich dragach...beŁkot to maŁo powiedziane...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Szklarski leczy (leczył?) sie psychiatrycznie co sam niejednokrotnie przyznawał - wcale nie jestem więc zdziwiony jego działaniami.
Właśnie znowu się miota i wypocił kolejny komunikat... - szkoda czytać nawet.
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Raz zrzuca winę na siebie, innym razem na tłumaczy (wg. niego głupców) i jeszcze na n24 i Hataka. Bełkot to mało powiedziane...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Przeczytałem całość i...

ale o co temu człowiekowi chodzi? Gada ogólnikami, w jednym zdaniu zaprzecza temu co mówił w drugim, miota się, jej... takim ludziom należy współczuć.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Niesamowite. Przeczytałem właśnie wypowiedzi Szklarskiego - straszne... I kompletnie nie rozumiem, jak większość z Was powyżej, o co w ogóle chodzi. Czyste szaleństwo :shock:
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Po przeczytaniu tego, mam taki metlik w glowie, ze mi sie wylewaja slowa z uszu. To jakis idiota, debil, całkowity popapraniec i zaloze sie ze wiele osob ma ochote dac mu w ryj.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

czyli to jedna wielka mistyfikacja... heh, zgadzam sie z przedmówcą, aż chce sie mu dać w ryj.
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Hmm, poczytałem trochę jego forum i jestem skłonny przyznać rację Asd i Bostonq. Trochę to smutne ale, ten Pan najwyraźniej potrzebuje pomocy lekarskiej.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

To jest na pewno choroba.

Będąc zupełnym laikiem, można dostrzec przerażające objawy. Mania prześladowcza, poszukiwanie wroga (hatak, policja, tłumacze, w sumie diabli wiedzą kto - może wszyscy jednocześnie), przymus pisania, zaprzeczanie samemu sobie, nieustanne insynuacje, niedopowiedzenia, przekonanie, że istnieje jakaś ukryta prawda, przesadna wiara we własne możliwości ("ja załatwię", "ja obronię", "mam możliwości"), skoncentrowanie na własnej osobie, prawie solipsystyczne (motyw wojny, którą jakoby wszyscy mu wypowiedzieli), urojenia mesjanistyczne (wziął na siebie odpowiedzialność za udostępniających napisy, chciał ich bronić, ale okazali się niegodni jego osoby), itp.

To jest jednak smutne, bo w jakiś - dość znaczy w sumie sposób - ta osoba wpływa na sytuację napisów. Strony już nie ma, trudno przewidzieć, jakie będą jego dalsze działania. Ech, przykre, naprawdę przykre...chociażby z ludzkiego po prostu powodu - widzimy na żywo świat człowieka chorego, który w gruncie rzeczy powinien być tematem intymnym, a nie obiektem debaty jakkolwiek publicznej. Koszmar.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Przed chwilą przejrzałem jego wypowiedzi. Istna tragedia można by rzec :lol:
Tego bubka powinni zamknąć, nie w pierdlu, a w psychiatryku. Najbardziej z tego wszystkiego szkoda ogromnej bazy, którą krótko mówiąc ów pan sobie przywłaszczył... :(

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ