Trudny temat ponieważ stanowimy dosyć luźną grupę ale może warto by o tym porozmawiać?
Piszę ponieważ @Brita ma wprawę w organizowaniu takich zlotów (wprawdzie o innej tematyce ale zawsze to już coś... )
Trudny temat ponieważ stanowimy dosyć luźną grupę ale może warto by o tym porozmawiać? Piszę ponieważ @Brita ma wprawę w organizowaniu takich zlotów (wprawdzie o innej tematyce :D ale zawsze to już coś... )
jak w jakims neutralnym miejscu 9 niejako posrodku polski (coby kazdy mial taka sama mniej wiecej odleglosc) to ja sie pisze
zreszta my z Brita musimy sie kiedys spotkac
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
jak w jakims neutralnym miejscu 9 niejako posrodku polski (coby kazdy mial taka sama mniej wiecej odleglosc) to ja sie pisze zreszta my z Brita musimy sie kiedys spotkac :D :D
W lipcu napewno nie, zreszta okres wakacji raczej odpada bo wszystko jest porezerwowane i ciezko byloby znalezc jakies miejsce, chyba ze koncowka sierpnia, zreszta to zalezy tez od tego ile bedzie chetnych osob
W lipcu napewno nie, zreszta okres wakacji raczej odpada bo wszystko jest porezerwowane i ciezko byloby znalezc jakies miejsce, chyba ze koncowka sierpnia, zreszta to zalezy tez od tego ile bedzie chetnych osob :)
Ja popieram zdanie fluida, miejsce neutralne , czyli środek Polski, nie to żebym miał blisko, no ale... I tak jak tgRIDDICKtg zauważył wszystko zależy od finansów, ale wstępnie jestem jak najbardziej ZA!!!
BTW, mam nadzieję, że towarzystwo nie stroni od alkoholu? Bo inaczej może być ciężko
Ja popieram zdanie [b]fluida[/b], miejsce neutralne ;P, czyli środek Polski, nie to żebym miał blisko, no ale... ;P I tak jak [b]tgRIDDICKtg[/b] zauważył wszystko zależy od finansów, ale wstępnie jestem jak najbardziej ZA!!!
BTW, mam nadzieję, że towarzystwo nie stroni od alkoholu? Bo inaczej może być ciężko :)
Chciałbym, żeby zlot (jeśli kiedykolwiek do niego dojdzie) nie ograniczał się tylko do "spędu", który zakończy się ogniskiem zakrapianym alkolem itp.
Bardziej interesował by mnie zjazd, na którym np. przy pomocy projektora można by wyświetlać seriale (wstawki, zapowiedzi, itp), z jakimś sprzętem grającym, który grał by soundtracki z seriali, koszulki (niestety sprzedawane ale po kosztach), dyskusje, konkursy itp...
Oczywiście ognisko + promile na koniec jak najbardziej... - ale w sumie, żeby każdy wyjeżdzający z tej imprezy miał co mile wspominać (a nie tylko ognisko+wóda).
Dlatego studzę zapały - w tym roku to się zapewne nie uda...
Wypisujcie śmiało sugestie zapełniające plan takiego zjazdu!
Może w końcu zrobimy zjazd, po którym każdy będzie miał niezapomniane wspomnienia...
Chciałbym, żeby zlot (jeśli kiedykolwiek do niego dojdzie) nie ograniczał się tylko do "spędu", który zakończy się ogniskiem zakrapianym alkolem itp.
Bardziej interesował by mnie zjazd, na którym np. przy pomocy projektora można by wyświetlać seriale (wstawki, zapowiedzi, itp), z jakimś sprzętem grającym, który grał by soundtracki z seriali, koszulki (niestety sprzedawane ale po kosztach), dyskusje, konkursy itp... Oczywiście ognisko + promile na koniec jak najbardziej... - ale w sumie, żeby każdy wyjeżdzający z tej imprezy miał co mile wspominać (a nie tylko ognisko+wóda).
Dlatego studzę zapały - w tym roku to się zapewne nie uda...
Wypisujcie śmiało sugestie zapełniające plan takiego zjazdu! Może w końcu zrobimy zjazd, po którym każdy będzie miał niezapomniane wspomnienia...
Jeśli do takiego zlotu dojdzie to ja sie na to pisze:) Wiem że nie biore już czynnego udziału w tworzeniu xvidasd ale mam nadzieje ze nie bedziecie mi mieli za zle jak na zlocie sie pojawie;p
Jeśli do takiego zlotu dojdzie to ja sie na to pisze:) Wiem że nie biore już czynnego udziału w tworzeniu xvidasd ale mam nadzieje ze nie bedziecie mi mieli za zle jak na zlocie sie pojawie;p
Temat trochę ucichł po tym co napisał asd, no i fluid go dobił (nie bijcie, nie mówię tego złośliwie). Mnie natomiast naszły takie przemyślenia. Dlaczego warto zrobić zlot/zjazd w tym roku: doświadczenie. Człowiek uczy się na błędach, tak? Więc za rok przy okazji powiedzmy II zlotu organizacja powinna być na znacznie wyższym poziomie mając lepszą "orientację w terenie". Warto też, aby zobaczyć jak to wygląda z frekwencją, bo będzie bardzo dobrze jeśli chociaż połowa osób z grupy potwierdzającej przybycie się zjawiła. Dodatkowo nie ograniczałbym się do alko + kiełbaska + wszystko co związane z serialami.
Można zrobić coś w rodzaju mini-turnieju w piłkę nożną (dawno nie grałem), siatkówkę (tego to już w ogóle nie pamiętam kiedy) lub koszykówkę (tu już znacznie lepiej) - zakładając, że będziemy w miejscu pozwalającym (umożliwiającym) na to. Dodatkową rozrywką (taką na wieczór) mógłyby być gry casualowe, takie gdzie każdy kto nie miał do czynienia nawet z myszą od komputera, dałby sobie radę: Singstar (nawet nie macie pojęcia co się tutaj dzieje po %-tach), popierdółki z Wii, DDR, Guitar Hero (dwie ostatnie są już mniej przystępne, ale łatwo je ogranąć) itp. (pełen komplet Rock Banda mają z dwie osoby w kraju, więc nie ma co szaleć). Jeszcze mam kilka innych pomysłów, ale nie czas i nie miejsce na to. W każdym razie chodzi o to, aby każdy miał co robić i aby była różnorodność.
Sporym problemem natomiast będzie sprzęt. Oczywiście skombinować go można w prosty sposób, ale... nie ma się co oszukiwać. Kto był na takich zlotach ten pewnie widział/słyszał lub nawet sam stał się ofiarą kradzieży. Przykre, ale pamiętamy w jakim kraju żyjemy. Sam z tego forum nie znam osobiście żadnej osoby, więc zasada ograniczonego zaufania istnieje.
Z dojazdem to można zrobić tak, że kilka osób z tej samej miejscowości wybiera się wspólnie autem na tradycyjną metodę "zrzuta na paliwo".
Także ja nadal jestem jak najbardziej za sierpniem 2008 i chętnie pomogę w organizacji w miarę moich skromnych możliwości.
Temat trochę ucichł po tym co napisał asd, no i fluid go dobił (nie bijcie, nie mówię tego złośliwie). Mnie natomiast naszły takie przemyślenia. Dlaczego warto zrobić zlot/zjazd w tym roku: doświadczenie. Człowiek uczy się na błędach, tak? Więc za rok przy okazji powiedzmy II zlotu organizacja powinna być na znacznie wyższym poziomie mając lepszą "orientację w terenie". Warto też, aby zobaczyć jak to wygląda z frekwencją, bo będzie bardzo dobrze jeśli chociaż połowa osób z grupy potwierdzającej przybycie się zjawiła. Dodatkowo nie ograniczałbym się do alko + kiełbaska + wszystko co związane z serialami.
Można zrobić coś w rodzaju mini-turnieju w piłkę nożną (dawno nie grałem), siatkówkę (tego to już w ogóle nie pamiętam kiedy) lub koszykówkę (tu już znacznie lepiej) - zakładając, że będziemy w miejscu pozwalającym (umożliwiającym) na to. Dodatkową rozrywką (taką na wieczór) mógłyby być gry casualowe, takie gdzie każdy kto nie miał do czynienia nawet z myszą od komputera, dałby sobie radę: Singstar (nawet nie macie pojęcia co się tutaj dzieje po %-tach), popierdółki z Wii, DDR, Guitar Hero (dwie ostatnie są już mniej przystępne, ale łatwo je ogranąć) itp. (pełen komplet Rock Banda mają z dwie osoby w kraju, więc nie ma co szaleć). Jeszcze mam kilka innych pomysłów, ale nie czas i nie miejsce na to. W każdym razie chodzi o to, aby każdy miał co robić i aby była różnorodność.
Sporym problemem natomiast będzie sprzęt. Oczywiście skombinować go można w prosty sposób, ale... nie ma się co oszukiwać. Kto był na takich zlotach ten pewnie widział/słyszał lub nawet sam stał się ofiarą kradzieży. Przykre, ale pamiętamy w jakim kraju żyjemy. Sam z tego forum nie znam osobiście żadnej osoby, więc zasada ograniczonego zaufania istnieje.
Z dojazdem to można zrobić tak, że kilka osób z tej samej miejscowości wybiera się wspólnie autem na tradycyjną metodę "zrzuta na paliwo".
Także ja nadal jestem jak najbardziej za sierpniem [b]2008[/b] i chętnie pomogę w organizacji w miarę moich skromnych możliwości.
podpisuje sie pod tym co piszeszz jednym "ale"...
na sierpien raczej nie ma szans ze bedzie cos wolnego, wiem bo organizowalam zlot golden retrieverow, ktory byl teraz z czerwcu a domkow szukalam juz na przelomie marca i kwietnia i wszystko bylo zajete, takze zeby znalezc cos na sierpien to musialby zdarzyc sie cud
podpisuje sie pod tym co piszeszz jednym "ale"... na sierpien raczej nie ma szans ze bedzie cos wolnego, wiem bo organizowalam zlot golden retrieverow, ktory byl teraz z czerwcu a domkow szukalam juz na przelomie marca i kwietnia i wszystko bylo zajete, takze zeby znalezc cos na sierpien to musialby zdarzyc sie cud :)
Mogę tu: http://www.borki.pl/ jutro podjechać i się zapytać... Fluidowi, by pewnie odległość nie przeszkadzała, prawda? :> Jak się czegoś dowiem, terminów i tak dalej to dam Wam znać, ale wtedy będzie potrzebna męska decyzja... A na domki 3-osobowe nie patrzcie, 5 to wchodzi bezproblemowo...
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2008, 16:14 przez djjasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mogę tu: http://www.borki.pl/ jutro podjechać i się zapytać... Fluidowi, by pewnie odległość nie przeszkadzała, prawda? :> Jak się czegoś dowiem, terminów i tak dalej to dam Wam znać, ale wtedy będzie potrzebna męska decyzja... A na domki 3-osobowe nie patrzcie, 5 to wchodzi bezproblemowo...