Opis:
Lorna (Wilson) budzi się i znajduje w swoim domu zwłoki kobiety. Kobieta ma długą historię lunatykowania na tle traumy, która sięga czasów spędzonych w kontrowersyjnej irlandzkiej pralni Magdalene Laundries.
Produkcja: Wielka Brytania, Gatunek: Thriller,Dramat Obsada:
Ruth Wilson ... Lorna Brady
Abby Fitz ... Młoda Lorna
Daryl Mccormack ... Detektyw Colman Akande
Nicolas Nunes De Souza ... Młody Colman
Simon Delaney ... Aidan Massey
Philippa Dunne ... Niamh
Mark Huberman ... Michael Kearney
Hilda Fay ... Amy Kane
Frances Tomelty ... Siostra Eileen
Aoibhinn Mcginnity ... Młoda Siostra Eileen
[b]Opis:[/b] Lorna (Wilson) budzi się i znajduje w swoim domu zwłoki kobiety. Kobieta ma długą historię lunatykowania na tle traumy, która sięga czasów spędzonych w kontrowersyjnej irlandzkiej pralni Magdalene Laundries.
[b]Produkcja:[/b] Wielka Brytania, [b]Gatunek:[/b] Thriller,Dramat [b]Obsada:[/b] Ruth Wilson ... Lorna Brady Abby Fitz ... Młoda Lorna Daryl Mccormack ... Detektyw Colman Akande Nicolas Nunes De Souza ... Młody Colman Simon Delaney ... Aidan Massey Philippa Dunne ... Niamh Mark Huberman ... Michael Kearney Hilda Fay ... Amy Kane Frances Tomelty ... Siostra Eileen Aoibhinn Mcginnity ... Młoda Siostra Eileen https://www.youtube.com/watch?v=4JxAIKRCuF8
Ogladalem w zeszlym roku roku i przypdal mi do gustu. Bez fajerwerków i wodotrysków z cudowna Ruth! Na showtime już 2 odcinki z polsim lektorem chyba. Moge polecić.
Ogladalem w zeszlym roku roku i przypdal mi do gustu. Bez fajerwerków i wodotrysków z cudowna Ruth! Na showtime już 2 odcinki z polsim lektorem chyba. Moge polecić.
Wczoraj obejrzałam dostępne trzy odcinki i powiem tak: tematyka ważna, nie było chyba serialu, który poruszał tematykę pralni magdalenek. Podoba mi się mocny klimat z dzieł Edgara Allana Poe, ale niezbyt mnie przekonują elementy mistyczne -
► Pokaż Spoiler
bohaterka płacze krwawymi łzami, a detektywi "e, spoczko, luzik, nic się nie dzieje", trochę to naginane, czy choćby babka wlała sobie sos tabasco do oczu i nawet ich nie ma zaczerwienionych?
- mamy też pewnie dłużyzny, które mnie osobiście nudzą, ale pewnie dooglądam do końca, bo ciekawi mnie wyjasnienie i czy sprawiedliwości stanie się zadość.
I generalnie jestem na fulla wkur****, że być kobietą jest po prostu chu****. Facetom zawsze wszystko uchodzi płazem, kobieta zawsze obrywa za wszystko. Pierdzielony patriarchat i religie.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Wczoraj obejrzałam dostępne trzy odcinki i powiem tak: tematyka ważna, nie było chyba serialu, który poruszał tematykę pralni magdalenek. Podoba mi się mocny klimat z dzieł Edgara Allana Poe, ale niezbyt mnie przekonują elementy mistyczne - [spoil]bohaterka płacze krwawymi łzami, a detektywi "e, spoczko, luzik, nic się nie dzieje", trochę to naginane, czy choćby babka wlała sobie sos tabasco do oczu i nawet ich nie ma zaczerwienionych?[/spoil] - mamy też pewnie dłużyzny, które mnie osobiście nudzą, ale pewnie dooglądam do końca, bo ciekawi mnie wyjasnienie i czy sprawiedliwości stanie się zadość. I generalnie jestem na fulla wkur****, że być kobietą jest po prostu chu****. Facetom zawsze wszystko uchodzi płazem, kobieta zawsze obrywa za wszystko. Pierdzielony patriarchat i religie.
Też obejrzałem 3 odcinki. Serial dobry i faktycznie temat ważny, przypomina mi się film ”Tajemnica Filomeny” z Judi Dench (bardzo dobry). Czekam na kolejne odcinki.
Też obejrzałem 3 odcinki. Serial dobry i faktycznie temat ważny, przypomina mi się film ”Tajemnica Filomeny” z Judi Dench (bardzo dobry). Czekam na kolejne odcinki.