🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Re: Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Post autor: sindar »

Tak, też czasem mysle, gdzie Bostonq mogl zniknac.
Mialem wrazenie, ze zagladal wieczorami, nawet jak jakos tak zamilkl (widac czasem bylo na dole na glownej stronie forum), a potem to tez sie urwalo...
A skoro tez nie odzywa sie do najphila, to faktycznie mozna sie niepokoic.
Oby wszystko ok z nim bylo, moze tylko jakis wyjazd...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Da się w temacie "dodaj serial do bazy" dodać sam post bez przechodzenia formularza?
Bo chciałem dodać serial "Devious Maids", wypełniłem formularz, przeszedłem na stronę 3/3, czyli posta, ale nie skopiowały mi się dane z formularza. Zamiast całości była tylko część jakaś 1/3. Chciałem serial dodać jeszcze raz, bo myślałem że błąd, a tu mi pisze, że serial już istnieje, więc będzie w bazie tylko co z tematem na forum?
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Zmieniłem zdanie co do konieczności logowania, by pobrać napisy.
Chyba zachęci się więcej ludków, gdy nie będzie tej restrykcji.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Mało ich jeszcze jest więc czy z rejestracją czy bez to raczej na chwilę obecną nie ma znaczenia...

Mnie zastanawia coś innego - odkąd mamy podział na te "na antenie" jak i "zakończone" przestałem przeglądać forum bo się normalnie tam gubię. Używam raczej wyszukiwarki by odnaleźć rozmowę o konkretnym serialu... - też tak macie?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Tez korzystam tylko z wyszukiwania, gdyż nie chce mi się tego drzewa przeglądać.

Co do logowania dla napisów mógłbym z FB wrzucać linki bezpośrednio na napsiy, a tak niezalogowanym pojawia sie okno logowania i nawet nie widzą co mogą pobrać. A na FB trochę osb klika te linki.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nikt więcej nie ma zdania?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Co do logowania do napisów, to właściwie nie powinienem się wypowiadać tylko sindar bo to jego napisy. Ale wydaje mi się, ze można by znieść logowanie dla osób potrzebujących napisy, choć na takim N24 trzeba się zalogować, żeby pobrać. Właściwie jeżeli osoba się zarejestruje i tak nie udziela się na forum, więc równie dobrze nie trzeba jej zmuszać do logowania jeżeli chce pobrać napisy.

Co do drzewka, to jak ktoś jest na bieżąco w miarę, to się nie pogubi. Korzystam z niego i dla mnie jest w prządku.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

napisy bez logowania mozna pobrac ze stron np. Grupy Hatak czy Dreamteam.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Wiem. Podałem jedynie przykład. Jak napisałem wyżej to powinna być Twoja decyzja, bo Ty te napisy przygotowujesz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Proponuję trochę zmian.
W moim mniemaniu obecny układ Forum jest zniechęcający dla nowych poprzez swój skomplikowany układ (sam przestałem zaglądać).
Proponuję trochę zmian (kopia bazy zapisana - jak się nie spodobają to można wrócić).

Usunąłem podział na "NA ANTENIE" i "Te POZA" - przecież od tego mamy ikonki przy postach!

sindar pisze:O, nala rewolucja sie szykuje...
Lubec sypnal pomysłami (asd - sugerowałem, że trzeba go na moderatora :))
Nie mam w ten weekend za duzo czasu (Metallica, wesle kolegi, MŚ itp. :) ) ale pomyślę i się odezwę.

Na gorąco - z istotnych rzeczy - chyba bym rozważył sensowność prowadzenia bazy seriali. IMDB i Filmwebu i tak nie dogonimy, a rozmowy (choć czasem raczej monologi) o nowych serialach ostatnio toczą się na wątkach w newsach. Tym bardziej, że jest kłopot z wyszukiwarkami i powiązaniu bazy seriali z wątkami na forum...
Lubec pisze:1. Mi układ na forum odpowiada.
Jedyne co bym zmienił to "Wasze Blogi:" przeniósłbym na główną.

I z związku z tym, że tylko parę osób się udziela ukryłbym dział download dla osób, które mają mniej niż 5 postów (albo nawet więcej) niech możliwość ściągania seriali będzie nagrodą za aktywność na forum.

Zresetowałbym punktację we wszystkich quizach, albo stare quizy zamknąć, a stworzyć nowe odpowiedniki z nową punktacją.

2. Skalowanie grafik: myślę że do takich wielkości jak plakaty mniej więcej, czyli coś koło 200x300 (albo szerokość automatycznie skalować do 200 a wysokość proporcjonalnie dopasować) i dla wstawianych grafik korzystać z funkcji "" w tedy nie było by takiej pustej luki obok grafiki i miejsce by się nie marnowało.
W tedy można byłoby zwiększyć ilość newsów na głównej.

3. Poruszałem już to dawniej, ale wrócę do tego. Czy nie dało by się zrobić, żeby news wyświetlany na głównej prowadził do konkretnego posta na forum, a nie był przypisany do "tematu serialu"? Chodzi mi o to, żeby newsy dodawane w już istniejących tematach można wyświetlić na głównej i żeby prowadziły do tego konkretnego posta z newsem.
Nowy news nie wyświetlany na głównej, znaczy w środkowej kolumnie, zginie niezauważony w "Komentarzach".

4. Dodane seriale zostawiłbym tylko w formie bannerków. Zwracają uwagę wystarczajaco, a pozostałe linki zajmują tylko miejsce. Zresztą linki do dodanych seriali są w "Komentarzach", więc wydaje mi się, że nie trzeba tego powielać.

5. Linki w kategoriach "Poprzednie Newsy", "Komentarze" i "Poza Serialami" zmniejszyłbym o połowę i dał trochę większą czcionkę.

6. Kategorię "Polecamy" pod którą wyświetlają się plakaty zmieniłbym na "Wybrane seriale" albo coś w tym stylu, bo czasami są tam wyświetlone seriale, których bym nikomu nie polecił :)

7. Czy dałoby się na głównej wyświetlić top najlepiej ocenianych seriali? Myślę, że byłby to fajny pomysł i uświadomił innym,że można u nas seriale oceniać o czym pewnie nie wszyscy wiedzą.

8. Dobrze byłoby powiązać seriale z bazy z tematami na forum, bo ciągłe odsyłanie do wyszukiwarki może być irytujące.

9. Sekcję "Nasza misja" wywaliłbym z lewej kolumny i wsadziłbym na górny pasek między "Home", a "Lista seriali a-z".

To na razie tyle. Oczywiście to tylko pomysły i sugestie.
Postaram się odpowiedzieć w skrócie:

- Sensowność bazy... - wg. mnie mamy fajne opisy i wiele osób wpada tylko po nie - można to będzie pozmieniać ale najpierw skupmy się na forum.

- Lubec też jestem za tym, żebyś był MODem - co Ty na to?
Reset punktów - dobry pomysł - tak zrobimy.

- Skalowanie: Justowanie chyba już od dawna działa ale nikt nie korzysta z tego.
Mam taki pomysł: Jak będziecie wrzucać obrazki na nasz serwer to może dam do wyboru trzy kody do wklejenia:
a.wyskalowane dla grafik poziomych
b.wyskalowanie dla grafik pionowych
c.nie wyskalowane
Jakie rozdzielczości dla a i b?

-Chodzi o to, żeby link newsa prowadził do ostatniego posta? Da się zrobić.

- dodane seriale - to zostawiam na potem.

- wielkość fonta - to zostawiam na potem (jak będziemy modyfikować główną).

- "top najlepiej ocenianych seriali" - fajny pomysł i da się choć oceny są robione na bazie sqlite i od kilku lat tym się już nie zajmowałem... - ale może przypomnę sobie - też na potem.

- "powiązania" i nasza misja" - to wygląd głównej - też chętnie to pozmieniam. Wrócimy do wszystkich tych punktów - na razie proszę o uwagi dotyczące forum - każdy szczegół - jak to poustawiamy to zajmiemy się główną - ok?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

To już nie wiem, w którym temacie mam pisać :scratch:

Ok. MODem, mogę być Bostonq zniknął, peciaqa też dawno nie było widać to pewnie przyda się pomoc. Ale nie gwarantuję, że zawsze będę na bieżąco i nie wiem czy to wszystko ogarnę. Z czasem tez bywa różnie, ale postaram się w miarę możliwości pomóc.

Baza seriali i format plików seriali to są dwie rzeczy jakie nas wyróżniają w morzu innych stron o serialach... a zapewne i to że w serwisie udziela się może z 6-7 osób :) Nie licząc tych, które zgłaszają niedziałające linki i requesty w dziale "download".
IMDb i Filmwebu może nie dogonimy jeżeli chodzi o liczbę, ale jeżeli chodzi o jakość to jak najbardziej. Ten pierwszy przebijamy ojczystym językiem, ten drugi zawartością merytoryczną. Na stronach Filmwebu opisy seriali są bardzo skromne, a czasami ograniczają się do daty produkcji i kilku aktorów, a często na tych stronach brakuje opisu fabuły danego serialu. Baza u nas musi zostać, jednak jak pisałem, trzeba dane seriale powiązać z tematami na forum.

Skalowanie: dla poziomych na szerokość 350 bym dał, a dla pionowych na szerokość 200, żeby wysokość mogła się proporcjonalnie dopasować. Wydaje mi się że przy takich wymiarach nie mielibyśmy dużej dysproporcji jeżeli chodzi o wysokości poszczególnych grafik.

Widzę, że asd poczynił już pewne kroki i nawet mapka jest! :) A ja się pytam po co? Przecież miało być prościej. Po co klikać i klikać. Nie można tych pod-działów dać po prostu pod kategorią główną? Teraz żeby dodać linka, albo napisać coś w Hydeparku muszę sobie poklikać. Nie podoba mi się to. Dla mnie prościej - to mniej klikania i wszystko na wierzchu. Ktoś nowy najpierw musi znaleźć mapkę, żeby na przykład znaleźć dział "Wkrótce w (XviD asd)"

Zniesienie podziału na "na antenie" i "zakończone" też nie za bardzo, choć mamy ikonki, no ok, ale jak ktoś korzysta na telefonie to nie zawsze na pierwszy rzut oka rozczyta co to za ikonka. Jak joana kiedyś zauważyła tematy trzeba mozolnie przenosić, a nikomu się to nie uśmiecha.
Teraz dopiero więcej będę musiał korzystać z wyszukiwarki, żeby znaleźć jakiś serial. W "na antenie" zazwyczaj działo się więcej i tam było mniej seriali, które zazwyczaj mieściły się na jednej stronie, a teraz te seriale będą na pierwszej stronie danej kategorii, a starsze zostaną zepchnięte i zginą zapomniane, a tak przynajmniej miały by jakąś szansę :) Nowe osoby i tak zaczną szukanie od bazy, a nie na forum i ostatecznie i tak skorzystają z wyszukiwarki.

Poza tym pewnie będzie to kontrowersyjne, ale dałbym możliwość przeglądania forum tylko osobom zarejestrowanym.
Strona główna będzie "na zachętę", żeby poczytać sobie posty, a forum dla zainteresowanych, czyli takich, którzy w założeniu chcą się udzielać.

Jak widać, że się nic nie dzieje to nie ma motywacji, żeby zmienić ten stan rzeczy i dodać coś od siebie.
Kilka propozycji, aby zwiększyć (czy też może wymusić) aktywność. Trochę mnie irytuje sytuacja, gdzie komentuje swoje posty :)

- Dział "Download" udostępnić dla osób z odpowiednią liczbą postów. Pisałem o pięciu, ale może być więcej. Analogicznie do tego zrobić dział "Prośby/Requesty", gdzie osoba mogłaby założyć temat w którym prosi o jakiś serial (nowy lub reupload) jeżeli inne osoby w tym temacie by ją poparły, na podstawie treści prośby lub liczby postów w temacie byłoby widać na co jest największe zapotrzebowanie. Oczywiście i tak wszystko zależałoby od uploaderów.

- Stworzyć nowy dział "Przywitaj się", gdzie nowe osoby mogą założyć nowy temat i jak nazwa wskazuje się przywitać i napisać kilka słów o sobie. Byłby to taki ich własny kawałek forum i możliwość by napisać parę postów.

- Utworzyć nowe rangi albo limity postów, za które były by odpowiednie "nagrody".
Przykładowo:
5 postów - dostęp do działu "Download" (o tym już pisałem)
10 postów - możliwość wysłania swojej prośby/requesta w sprawie serialu
30 postów - możliwość dodawania serialu do bazy/ większa sygnatura
50 postów - możliwość moderowania seriali w bazie
itp.

Zmieniłbym też layout, bo obecny wygląda trochę archaicznie. Nie mówię tutaj o jakiejś z rewolucji graficznej, ale odświeżenie moim zdaniem by się przydało.

I prośba do admina. Proszę o zmianę tytułu w belce na "bloger" albo "uploader" ewentualnie "moderator", bo czuje się trochę nie fair wobec innych, którzy newsy wrzucają częściej ode mnie ja na to nie mam tak dużo czasu.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A nie jest prościej? Układając fora kierowałem się patrząc z pozycji "nowego" - najpierw czyta pierwszy temat, potem mapkę, przedstawia się i... jazda!
Naprawdę jest gorzej?
Przecież poprzednio "świeżak" wchodząc na Forum pierwszy raz klika (ze statystyk wynika, że 99,9% klika w pierwszy temat) w co? "+Dodaj newsa"?? Kto to zrobi?
Podział na "antenowe" i "poza" był martwy właśnie ze względu na to, że prawie nikomu nie chciało się przenosić tematów - teraz nie trzeba - stare automatycznie będą spadać na koniec forum a te, które lecą będą podbijane przez rozmowy...

Założyłem, że dział "Download" jest już raczej historią i mało kto tam zagląda... - mylę się?
To oczywiście można go wydobyć... - kto wystawia tam pliki?
Kto pobiera?
Jeśli mamy go na głównej mieć to bariery postowe można zamieścić.

Nowy layout... - co masz dokładnie na myśli?

- rangi i tym podobne "frytki" zmienię potem ok? - przypomnij mi za tydzień :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

asd pisze:A nie jest prościej? Układając fora kierowałem się patrząc z pozycji "nowego" - najpierw czyta pierwszy temat, potem mapkę, przedstawia się i... jazda!
Naprawdę jest gorzej?
Przecież poprzednio "świeżak" wchodząc na Forum pierwszy raz klika (ze statystyk wynika, że 99,9% klika w pierwszy temat) w co? "+Dodaj newsa"?? Kto to zrobi?
Pierwszym tematem powinien być regulamin, ale zauważyłem, że takowego nie ma. Trochę dziwne.
Teraz jest raczej niepotrzebny, bo się garstka udziela i to ludzie na poziomie są, więc potrafią się zachować, ale regulamin tak czy inaczej powinien być.
Zarejestrowałem się na próbę i dwie uwagi. Rejestracja jest z poziomu forum, natomiast po rejestracji po zalogowaniu jesteśmy przenoszeni na stronę główną portalu. Jeżeli logowanie jest z poziomu forum, to po zalogowaniu zostańmy na stronie forum.
Teraz pierwszym tematem jest "Uwagi dotyczące Blogów...". Według mnie Regulamin i sekcja "Przedstaw się" powinny funkcjonować jako osobne kategorie.
Nowa osoba zazwyczaj tylko się przedstawi, bo musi mieć co najmniej jeden post by dział "download" był widoczny i to jest pierwsza i zazwyczaj ostatnia aktywność nowego użytkownika.
asd pisze:Podział na "antenowe" i "poza" był martwy właśnie ze względu na to, że prawie nikomu nie chciało się przenosić tematów - teraz nie trzeba - stare automatycznie będą spadać na koniec forum a te, które lecą będą podbijane przez rozmowy...
Mnie jest obojętne, bo i tak pewnie z wyszukiwarki będę korzystał jak coś będę chciał znaleźć. Ale szkoda trochę pracy i wysiłku osób, które uprzednio przenosiły tematy.
asd pisze:Założyłem, że dział "Download" jest już raczej historią i mało kto tam zagląda... - mylę się?
To oczywiście można go wydobyć... - kto wystawia tam pliki?
Kto pobiera?
Jeśli mamy go na głównej mieć to bariery postowe można zamieścić.
Moim zdaniem tylko i wyłącznie dzięki temu jeszcze jacyś nowi użytkownicy się rejestrują, bo chcą ściągać. Forum jak zauważyłem jest ogólnodostępne, więc nie ma wymogu logowania, żeby sobie poczytać posty.
Oprócz mnie jeszcze kain_b, NIke, mszyszka01 oraz użytkownik ukrywający się pod nickiem boron wystawiają seriale. Są to stałe tytuły, więc podejrzewam, że chcą to robić. W końcu nikt nikogo nie zmusza.
Ten dział jest jednym o największej aktywności (choć w sezonie jest jeszcze większa) z tego co zauważyłem poza "dodaj serial do bazy" i "dodaj newsa". Wiadomo, że nie codziennie coś się doda, ale co jakiś czas coś się wystawia. Ludzie pytają się o nowe odcinki i zgłaszają wygasłe linki, więc ściągają. Zresztą też pobieram.
Powinien być on na głównej stronie forum, ale ukryty. Limit postów powinien zostać zwiększony moim zdaniem, bo to jedyne co może ludzi zmotywować do aktywności.
asd pisze: Nowy layout... - co masz dokładnie na myśli?
Odświeżona szata graficzna. Oczywiście to jedynie sugestia i moja subiektywna uwaga, ale jeżeli już zmieniamy ikonki i tematy to szatę graficzną też moglibyśmy nieco zmienić.
Spoiler:
asd pisze: - rangi i tym podobne "frytki" zmienię potem ok? - przypomnij mi za tydzień :)
Jak nie zapomnę to przypomnę :) Tym się można zając jak już będziemy mieć ostateczny wygląd forum.

Wszystkie działy, które są teraz w kategorii "Dodatki" dałbym na wierzch. To że forum będzie krótsze nie znaczy, ze będzie bardziej przejrzyste.

Przydałby się również dział dla "redakcji" - że tak to nazwę, niewidoczny dla zwykłych użytkowników, tak jak wcześniej funkcjonował dział "Grupa (XviD asd)", gdzie mogliśmy swobodnie rozmawiać o wewnętrznych sprawach serwisu.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Ktoś wie czemu Quiz nie wyświetla się na głównej?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Pewnie przez to, że działy się pozmieniały.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Dodałem dwie podpowiedzi i złączyło mi w jedno, mimo że było między nimi więcej niż 12 godzin różnicy. No i nie wyświetla się nigdzie na głównej.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Czyli znow ograniczenie czasowe padlo - asd musi zadziałać...
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Aleście "narozrabiali" na forum, aż nie poznałam. :D
Wystarczy Was na chwilę samych zostawić. :-)
Mam teraz trochę wolnego poza W-Wą i cywilizacją.
Jak wrócę na dobre, to zrobię porządki. :-p
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

oj Pani z miotła posprząta ;)

Po zmianie układu forum skrót "Sekcja Napisy" prowadzi donikąd.

-- 16.07.2014 12:00 --

No i delta zwraca uwagę, że quizy się nie linkują na głównej i chyba limity czasowe w quizach się wyłączyły.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Piszmy w tym temacie o zmianach by się nie rozpraszać ok?

Otóż chciałbym Wam zaproponować pewne zmiany... wiem, o matko! znowu?!?
Chodzi o to, że obecne skrypty, które wprowadziłem, a było to już hoho temu zaczynają się gryźć ze sobą... - często zmiany były wprowadzane "na łapu capu" i już nie pamiętam co i gdzie...
Stąd np. duży problem by wprowadzić blogi na głównej lub też konflikty, które mogą źle wpływać na seo...

Oczywiście wszystko można poprawić ale nie raz wiąże się to ze żmudnym przeglądaniem kodu co i gdzie a i tak niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć - obecny wygląd serwisu zaprogramowany jest w przestarzałej formie 960 degree i nic już z tym się praktycznie nie da zrobić (to dlatego coś tam ucina, albo źle się wyświetla...

Lubec ostatnio zaproponował zmianę designu - i słusznie ale w obecnej formie to oznacza zmianę wszystkiego "ręcznie" czyli - sepuku.

Wpadłem więc na pomysł by wszystko postawić na nowo... - tym razem jednak z głową i z zachowaniem sztuki programowania tak, by łatwo w przyszłości można było wszystko zmianiać (coś jak zabawa z lego).

Ale nie chcę już sam niczego na siłę wprowadzać.
Moja propozycja:
Stawiamy nowy "silnik", posty itp. oczcywiście się przeniesie itp., programuję wszystko na nowo (ale w miarę po staremu - blogi, kalendarz itp.).
Plusy? ano np. wygląd serwisu będzie można zmieniać "od kopa" - mało z tego - każdy będzie mógł sobie wybrać z kilku stylów jaki mu odpowiada itp.
Wyświetlać się będzie w koncu wszystko poprawnie.
Wszystko można będzie układać jak klocki Lego a nie jak teraz poprzez żmudne programowanie.
Dodatkowo serwis będzie "lżejszy" i przyjazny dla mobilnych urządzeń (dodamy m.seriale-asd.pl).

Minusy?
Trzeba będzie się wykazać nie lada cierpliwością i pomóc!! - tak - i TY musisz pomóc!!

Ale decyzję zostawiam Wam!
Chciałbym, żeby każdy komu zależy się wypowiedział bo chyba od tego zależy przyszłość serwisu i tego co razem tutaj tworzymy...

O czym dokładnie mówię?
Popatrzcie na "czysty" silnik:
np. w wersji "ciemnej":
http://seriale-asd.pl/f/
lub "jasnej":
http://seriale-asd.pl/f/index.php?style=2

(nie oceniajcie proszę bannera czy logo, którego nie ma itp. tylko koncepcję).
i proszę nie rejestrujcie i nie logujcie się bo bo to nie zadziała!!!!

Co więc robimy? Mam poprawiać obecne skrypty czy działamy od nowa (ze starą bazą, postami, blogami itp.) poprawnie??

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ