]#
Historia polowania na Teda Kaczynskiego- amerykanskiego matematyka i terrorystę.
Dobra obsada a wśród producentów Kevin Spacey.
Wyszły trzy odcinki z ośmiu. Powstaj napisy do pierwszego. Tłumaczy Diego.
[Discovery Channel]
[2017] Produkcja: USA, Gatunek: Dramat, Obsada:
Sam Worthington ... Jim Fitzgerald
Paul Bettany ... Ted Kaczynski
Jeremy Bobb ... Stan Cole
Paul Bettany ... Ted Kaczynskihttps://www.youtube.com/watch?v=nsd_LMDlzhI
[mimg]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/index.jpg[/mimg]]#[url=https://www.discovery.com/tv-shows/manhunt-unabomber/][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1.gif[/img][/url][url=http://filmweb.pl/serial/Manhunt%3A+Unabomber-2017-787907][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=manhuntunabomber][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/wieceja.gif[/img][/url] Historia polowania na Teda Kaczynskiego- amerykanskiego matematyka i terrorystę. Dobra obsada a wśród producentów Kevin Spacey. Wyszły trzy odcinki z ośmiu. Powstaj napisy do pierwszego. Tłumaczy Diego.
[b] [Discovery Channel][/b] [2017] [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Dramat, [b]Obsada:[/b] Sam Worthington ... Jim Fitzgerald Paul Bettany ... Ted Kaczynski Jeremy Bobb ... Stan Cole Paul Bettany ... Ted Kaczynskihttps://www.youtube.com/watch?v=nsd_LMDlzhI
Obejrzałem, bardzo dobre mini.
Serialowa historia Unabombera jest naprawdę ciekawa, tym bardziej, że oparta na faktach... Nadal pamiętam te newsy o jego zamachach i złapaniu go z naszej prasy i tv.
Na szczególne wyróżnienie zasługuje odcinek 6, gdzie poznajemy historię jego życia. Bardzo poruszające
Spoiler:
studium samotności człowieka genialnego z jednej strony, z drugiej strony bardzo niedojrzałego emocjonalnie na tle środowiska, do którego przez swój geniusz został wrzucony... No i ta historia z niesławnym programem prania umysłów MK Ultra...
Od ludzkiej strony miał w swoim życiu straszliwego pecha...
Gdyby ktoś napisał taki scenariusz, pewnie bym nie uwierzył, że to może być prawda.
Obejrzałem, bardzo dobre mini. Serialowa historia Unabombera jest naprawdę ciekawa, tym bardziej, że oparta na faktach... Nadal pamiętam te newsy o jego zamachach i złapaniu go z naszej prasy i tv. Na szczególne wyróżnienie zasługuje odcinek 6, gdzie poznajemy historię jego życia. Bardzo poruszające [spoiler]studium samotności człowieka genialnego z jednej strony, z drugiej strony bardzo niedojrzałego emocjonalnie na tle środowiska, do którego przez swój geniusz został wrzucony... No i ta historia z niesławnym programem prania umysłów MK Ultra...[/spoiler] Od ludzkiej strony miał w swoim życiu straszliwego pecha... Gdyby ktoś napisał taki scenariusz, pewnie bym nie uwierzył, że to może być prawda.
Świetna rola Paula Bettany który wcielił się w Teda. Natomiast nie przekonuje mnie zupełnie Sam Worthington.
Sam serial jest bardzo dobry. A pewnie tym którzy nie znają historii ogladało by się bardzo dobrze.
Warto poznać historie dokladniej.
Zawsze przy tego typu produkcjach zastanawiam się tylko ile do histroii jest dodane przez scenarzystów?
Wydaje się że nie wiele.
Świetna rola Paula Bettany który wcielił się w Teda. Natomiast nie przekonuje mnie zupełnie Sam Worthington. Sam serial jest bardzo dobry. A pewnie tym którzy nie znają historii ogladało by się bardzo dobrze. Warto poznać historie dokladniej. Zawsze przy tego typu produkcjach zastanawiam się tylko ile do histroii jest dodane przez scenarzystów? Wydaje się że nie wiele.
Serial stał się antologią i dostał drugi sezon zatytułowany Manhunt: Deadly Games, który dość niezauważenie pojawił się w tym roku na ekranach.
Ponieważ nareszcie też pojawiły się do niego angielskie literki, obejrzałem dwa odcinki i powiem, że jest świetnie!
I chyba już wiem, co kolejnego trafi na warsztat.
Serial stał się antologią i dostał drugi sezon zatytułowany Manhunt: Deadly Games, który dość niezauważenie pojawił się w tym roku na ekranach. Ponieważ nareszcie też pojawiły się do niego angielskie literki, obejrzałem dwa odcinki i powiem, że jest świetnie! I chyba już wiem, co kolejnego trafi na warsztat. :)
Obejrzałem Deadly Games do końca. Bardzo dobry sezon. Miał dwa główne wątki, chyba bardziej podobał mi się ten pierwszy, drugi był ciut za mocno przeciągnięty, ale to i tak nie zmienia mojego zdania co do całokształtu sezonu. Dostaliśmy też fajne epizodyczne nawiązania do sprawy Unabombera, czyli 1 sezonu serialu.
Rolę Richarda Jewella świetnie odegrał dość charakterystyczny aktor Cameron Britton. Niesamowicie przykuwa uwagę. Dopiero w trakcie oglądania odkryłem, że ten sam aktor odegrał też rewelacyjnie rolę seryjnego zabójcy Edmund Kempera w Mindhunter. Warto śledzić jego dalsze dokonania.
I chyba dobre wieści, jeśli ktoś czeka na polskie literki - potwierdzam, będą.
Pojawią się one również z brandem seriale-asd.pl
Ciekawostka z obszaru produkcji Manhunt - dziwne są jego losy. Za pierwszy sezon odpowiadało Discovery, za drugi sezon odpowiada jakaś niszowa stacja Spectrum, dlatego przeszedł (u nas) jakoś tak niezauważenie i angielskie literki pojawiły się dość późno.
Niemniej bardzo czekam na jakiekolwiek informacje o kolejnym sezonie tego serialu.
Obejrzałem Deadly Games do końca. Bardzo dobry sezon. Miał dwa główne wątki, chyba bardziej podobał mi się ten pierwszy, drugi był ciut za mocno przeciągnięty, ale to i tak nie zmienia mojego zdania co do całokształtu sezonu. Dostaliśmy też fajne epizodyczne nawiązania do sprawy Unabombera, czyli 1 sezonu serialu. Rolę Richarda Jewella świetnie odegrał dość charakterystyczny aktor Cameron Britton. Niesamowicie przykuwa uwagę. Dopiero w trakcie oglądania odkryłem, że ten sam aktor odegrał też rewelacyjnie rolę seryjnego zabójcy Edmund Kempera w Mindhunter. Warto śledzić jego dalsze dokonania. I chyba dobre wieści, jeśli ktoś czeka na polskie literki - potwierdzam, będą. :) Pojawią się one również z brandem seriale-asd.pl :)
Ciekawostka z obszaru produkcji Manhunt - dziwne są jego losy. Za pierwszy sezon odpowiadało Discovery, za drugi sezon odpowiada jakaś niszowa stacja Spectrum, dlatego przeszedł (u nas) jakoś tak niezauważenie i angielskie literki pojawiły się dość późno. Niemniej bardzo czekam na jakiekolwiek informacje o kolejnym sezonie tego serialu.
Spectrum to w miarę nowy gracz na rynku (2014), właścicielem jest Charter Communications, druga pod względem wielkości sieć kablowa w USA (przejęli m.in. Time Warner). Ich produkcja własna, z tego co czytam, wystartowała w połowie 2018r, choć jak do tej pory robią średniaki w przyzwoitej obsadzie. Może coś drgnie i zaczną robić coś lepszego.
Spectrum to w miarę nowy gracz na rynku (2014), właścicielem jest Charter Communications, druga pod względem wielkości sieć kablowa w USA (przejęli m.in. Time Warner). Ich produkcja własna, z tego co czytam, wystartowała w połowie 2018r, choć jak do tej pory robią średniaki w przyzwoitej obsadzie. Może coś drgnie i zaczną robić coś lepszego.
Przyłączam się do Sindara z ocenami drugiego sezonu. Niedawno obejrzałem film Clinta Eastwooda, serial w wątkach o Jewellu pokrywa się z filmem i trochę się bałem, jak to wypadnie. Na całe szczęście Cameron Britton wypadł równie dobrze jak Paul Walter Hauser w "Richardzie Jewellu", a Carla Gugino nawet lepiej niż Olivia Wilde. No i serial skupia się na przede wszystkim na szerszej opowieści, wątek Jewella jest przedstawiony dość pobieżnie, jako niezbędne wprowadzenie do całości. Dlatego nie ma nudy nawet kiedy się ma film w pamięci.
To co trochę gorzej wypada w sezonie 2, to trochę mniejszy realizm niż w sezonie 1. Zbyt prosta narracja FBI vs Regulatorzy, "bomber" jest jakiś taki płytko nakreślony i przez to mało realny, nie sprawiający wrażenia kogoś groźnego. Mam takie odczucie większego bałaganu w rozplanowaniu czasu ekranowego i takie trochę na siłę ciągnięcie do tego, żeby na końcu wszyscy byli tymi dobrymi (za amerykańskie dla mnie).
Końcowa ocena 7/10.
PS. Podziękowania dla Nazgulki i Sindara za napisy.
Przyłączam się do Sindara z ocenami drugiego sezonu. Niedawno obejrzałem film Clinta Eastwooda, serial w wątkach o Jewellu pokrywa się z filmem i trochę się bałem, jak to wypadnie. Na całe szczęście Cameron Britton wypadł równie dobrze jak Paul Walter Hauser w "Richardzie Jewellu", a Carla Gugino nawet lepiej niż Olivia Wilde. No i serial skupia się na przede wszystkim na szerszej opowieści, wątek Jewella jest przedstawiony dość pobieżnie, jako niezbędne wprowadzenie do całości. Dlatego nie ma nudy nawet kiedy się ma film w pamięci. To co trochę gorzej wypada w sezonie 2, to trochę mniejszy realizm niż w sezonie 1. Zbyt prosta narracja FBI vs Regulatorzy, "bomber" jest jakiś taki płytko nakreślony i przez to mało realny, nie sprawiający wrażenia kogoś groźnego. Mam takie odczucie większego bałaganu w rozplanowaniu czasu ekranowego i takie trochę na siłę ciągnięcie do tego, żeby na końcu wszyscy byli tymi dobrymi (za amerykańskie dla mnie). Końcowa ocena 7/10.
PS. Podziękowania dla Nazgulki i Sindara za napisy.
Drugi sezon bardzo dobry mimo swoich wad. Do tego historia średnio mi znana. Więc było jakieś zaskoczenie.
Pogodzenie fbi i regulatorów tak słodkie ze aż lukier sie wylewał z ekranu.
Przeskok do 2003 i złapania bombera też strasznie dziwny.
Ale rola Camerona Brittona to klasa sama w sobie.
7.5/10
Drugi sezon bardzo dobry mimo swoich wad. Do tego historia średnio mi znana. Więc było jakieś zaskoczenie. Pogodzenie fbi i regulatorów tak słodkie ze aż lukier sie wylewał z ekranu. Przeskok do 2003 i złapania bombera też strasznie dziwny. Ale rola Camerona Brittona to klasa sama w sobie. 7.5/10