Gwiezdne Wrota - wierzę

a long, long time ago..
elmo
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: elmo »

Dobrze, dobrze, ale nie musisz atakować zaraz wszystkich. Wyczułem nutkę nieprzyjemnego tonu w twojej wypowiedzi. A w końcu to tylko zabawa, niech ludzie sobie porozmawiają na ten temat jeśli chcą. Można sobie czasami posnuć fajne historie i po domyślać się różnych rzeczy, ot tak dla przyjemności.
W końcu nie zawsze trzeba odbierać wszystko na serio. Trochę luzu :lol:
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Nie chciałem aby moja wypowiedź tak zabrzmiała, no ale wiesz historia świetnie naciągana i sklecona w tym zeitgeist:P, no i rozumiem że to raczej taki temat fantazja? ^^
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Co do Zeitgeista, oglądałem to z przymrużeniem oka i nawet mnie zaciekawiło, więc trochę go opisałem. Uważam, że w biblii jest dużo sprzeczności i podobieństw do innych głównych nurtów. Jedno z najważniejszych przykazań, które jako prawo występuje w wielu wierzeniach mówi: nie zabijaj. Teraz pokaż mi, że jest w całym tym utworze respektowane. Spójrz np na wymordowanie pierworodnych, przed wyjściem z Egiptu (jedna z plag), nie tylko podstawa religii jest naruszona, ale także mówi to o braku szacunku dla innych wyznań, czyli o tym co się teraz dzieje na świecie i to co się działo przez setki lat we wszystkich tych wojnach o wiarę. Ja się dziwie ludziom którzy wierzą we wszystko co im sie mówi nie zastanawiając się nad tym nawet przez chwilę.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Wiara opiera się na tym czego nie wiemy do końca i nie widzimy> bez wiary nie ma zycia> wierze w Boga niekoniecznie takiego jakim go wykreował kościół. Gdybyśmy znali boga bądź znali jego zamierzenia itd, nie byłby wtedy bogiem:)
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Mnie zawsze irytował jeden paradoks:
Jeżeli Bóg jest wszechmogący to czy może stworzyć tak ciężki przedmiot, że go nie będzie mógł podnieść??
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Bóg nie podnosi, bóg to po prostu robii gdyż jest wszechmocny ;]xD
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Gdyby tylko obił to by był wszechrobiący, a ponoć jest wszechmogący.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Ale wszechrobiący zalicza się do jego wszechmocności i w tym rzecz:)
snipes
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: snipes »

witam nie znam sie na fizyca kwantowej ale jesli kiedys dobrze slyszalem to ś.p Einstein w swoich teoriach snow nawet podroze w czasie tylko problem z tego wdrazeniem tak samo z podrozami gwiezdnymi prosty przyklad na karte papieru koniec jednej strony kartki i drugiej jak najszybciej sie dostan z jednego konca na drugi pod wplywem zalamania no to na tyle moja wiedza sie konczy na tym :p
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

Trzeba sie zgrac mam kilka sezonow , musial bym poszukac zawsze to mniej do sciagania , moze ktos ma tez i raz dwa bedzie :D
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Trzeba sie zgrac mam kilka sezonow , musial bym poszukac zawsze to mniej do sciagania , moze ktos ma tez i raz dwa bedzie
:?: kilka sezonów czego ?? :?:

@orestblod zapraszam do przeczytania FAQ i Regulaminu.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2008, 18:36 przez despo, łącznie zmieniany 2 razy.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Ma wrażenie, że kolega nie wstrzelił się w temat, czy wręcz w ogóle go nie przeczytał, a zobaczył jedynie nazwę serialu w temacie :lol:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Byłby to kolejny przykład prawa na naszym forum, które nazwałem od twórcy - prawem batmana. Batman2k3 zauważył kiedyś, że często jest tak, że ludzie nie czytają, co jest w temacie, dopisują się i zadowoleni idą gdzieś dalej. Co prowadzi do dublowania postów, ponownych odkryć tego samego, wyważania otwartych drzwi. W tym przypadku byłoby jeszcze ciekawiej. No ale że temat dotyczy dość efemerycznego zagadnienia, to i takie coś może się zdarzyć :)
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

nie tu kliknalem :/ mialo byc do innego tematu sorki za spam
DJTOM
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: DJTOM »

chcialbys Aye ;p

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial