Dobrze, dobrze, ale nie musisz atakować zaraz wszystkich. Wyczułem nutkę nieprzyjemnego tonu w twojej wypowiedzi. A w końcu to tylko zabawa, niech ludzie sobie porozmawiają na ten temat jeśli chcą. Można sobie czasami posnuć fajne historie i po domyślać się różnych rzeczy, ot tak dla przyjemności.
W końcu nie zawsze trzeba odbierać wszystko na serio. Trochę luzu :lol:
Dobrze, dobrze, ale nie musisz atakować zaraz wszystkich. Wyczułem nutkę nieprzyjemnego tonu w twojej wypowiedzi. A w końcu to tylko zabawa, niech ludzie sobie porozmawiają na ten temat jeśli chcą. Można sobie czasami posnuć fajne historie i po domyślać się różnych rzeczy, ot tak dla przyjemności. W końcu nie zawsze trzeba odbierać wszystko na serio. Trochę luzu :lol:
Nie chciałem aby moja wypowiedź tak zabrzmiała, no ale wiesz historia świetnie naciągana i sklecona w tym zeitgeist:P, no i rozumiem że to raczej taki temat fantazja? ^^
Nie chciałem aby moja wypowiedź tak zabrzmiała, no ale wiesz historia świetnie naciągana i sklecona w tym zeitgeist:P, no i rozumiem że to raczej taki temat fantazja? ^^
Co do Zeitgeista, oglądałem to z przymrużeniem oka i nawet mnie zaciekawiło, więc trochę go opisałem. Uważam, że w biblii jest dużo sprzeczności i podobieństw do innych głównych nurtów. Jedno z najważniejszych przykazań, które jako prawo występuje w wielu wierzeniach mówi: nie zabijaj. Teraz pokaż mi, że jest w całym tym utworze respektowane. Spójrz np na wymordowanie pierworodnych, przed wyjściem z Egiptu (jedna z plag), nie tylko podstawa religii jest naruszona, ale także mówi to o braku szacunku dla innych wyznań, czyli o tym co się teraz dzieje na świecie i to co się działo przez setki lat we wszystkich tych wojnach o wiarę. Ja się dziwie ludziom którzy wierzą we wszystko co im sie mówi nie zastanawiając się nad tym nawet przez chwilę.
Co do Zeitgeista, oglądałem to z przymrużeniem oka i nawet mnie zaciekawiło, więc trochę go opisałem. Uważam, że w biblii jest dużo sprzeczności i podobieństw do innych głównych nurtów. Jedno z najważniejszych przykazań, które jako prawo występuje w wielu wierzeniach mówi: nie zabijaj. Teraz pokaż mi, że jest w całym tym utworze respektowane. Spójrz np na wymordowanie pierworodnych, przed wyjściem z Egiptu (jedna z plag), nie tylko podstawa religii jest naruszona, ale także mówi to o braku szacunku dla innych wyznań, czyli o tym co się teraz dzieje na świecie i to co się działo przez setki lat we wszystkich tych wojnach o wiarę. Ja się dziwie ludziom którzy wierzą we wszystko co im sie mówi nie zastanawiając się nad tym nawet przez chwilę.
Wiara opiera się na tym czego nie wiemy do końca i nie widzimy> bez wiary nie ma zycia> wierze w Boga niekoniecznie takiego jakim go wykreował kościół. Gdybyśmy znali boga bądź znali jego zamierzenia itd, nie byłby wtedy bogiem:)
Wiara opiera się na tym czego nie wiemy do końca i nie widzimy> bez wiary nie ma zycia> wierze w Boga niekoniecznie takiego jakim go wykreował kościół. Gdybyśmy znali boga bądź znali jego zamierzenia itd, nie byłby wtedy bogiem:)
witam nie znam sie na fizyca kwantowej ale jesli kiedys dobrze slyszalem to ś.p Einstein w swoich teoriach snow nawet podroze w czasie tylko problem z tego wdrazeniem tak samo z podrozami gwiezdnymi prosty przyklad na karte papieru koniec jednej strony kartki i drugiej jak najszybciej sie dostan z jednego konca na drugi pod wplywem zalamania no to na tyle moja wiedza sie konczy na tym
witam nie znam sie na fizyca kwantowej ale jesli kiedys dobrze slyszalem to ś.p Einstein w swoich teoriach snow nawet podroze w czasie tylko problem z tego wdrazeniem tak samo z podrozami gwiezdnymi prosty przyklad na karte papieru koniec jednej strony kartki i drugiej jak najszybciej sie dostan z jednego konca na drugi pod wplywem zalamania no to na tyle moja wiedza sie konczy na tym :p
[quote]Trzeba sie zgrac mam kilka sezonow , musial bym poszukac zawsze to mniej do sciagania , moze ktos ma tez i raz dwa bedzie [/quote]
:?: kilka sezonów czego ?? :?:
[b]@orestblod[/b] zapraszam do przeczytania [b] [url=http://www.tvshows.i365.pl//viewtopic.php?t=6]FAQ[/url] i [url=http://www.tvshows.i365.pl//viewtopic.php?t=5]Regulaminu[/url][/b].
Byłby to kolejny przykład prawa na naszym forum, które nazwałem od twórcy - prawem batmana. Batman2k3 zauważył kiedyś, że często jest tak, że ludzie nie czytają, co jest w temacie, dopisują się i zadowoleni idą gdzieś dalej. Co prowadzi do dublowania postów, ponownych odkryć tego samego, wyważania otwartych drzwi. W tym przypadku byłoby jeszcze ciekawiej. No ale że temat dotyczy dość efemerycznego zagadnienia, to i takie coś może się zdarzyć
Byłby to kolejny przykład prawa na naszym forum, które nazwałem od twórcy - prawem batmana. Batman2k3 zauważył kiedyś, że często jest tak, że ludzie nie czytają, co jest w temacie, dopisują się i zadowoleni idą gdzieś dalej. Co prowadzi do dublowania postów, ponownych odkryć tego samego, wyważania otwartych drzwi. W tym przypadku byłoby jeszcze ciekawiej. No ale że temat dotyczy dość efemerycznego zagadnienia, to i takie coś może się zdarzyć :)