FlashForward

a long, long time ago..
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

Beznadziejna jakosc, poczekam jednak na 350tke
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

zgadzam się że jakość beznadziejna, obejrzalem 6 minut i dalem sobie spokój. jak bedzie normalny tvrip dam serialowi szanse. myślę że to będzie ciekawa pozycja, wszystko zależy od gry aktorów i rozwoju akcji w dalszych odcinkach
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Jakość faktycznie cienka ale da się ją przeboleć.

Sam pilot, jak już Igloo666 wspomniał miażdży! Coś czuje że mamy nowy hit, i trzeba przyznać że to jeden z najlepszych pilotów jakie w życiu widziałem.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Tak. Pilot jest najprawdopodobniej najlepszym otwarciem, jakie widziałem (w kategorii seriali akcji, bo trudno to porównywać np. z klasycznym dramatem obyczajowym). Niezwykle dynamiczny, od razu lądujemy w środku akcji i to nie byle jakiej, bo wyglądającej prawie jak apokalipsa, do tego jest wypełniony po brzegi zagadkami - i to nie byle jakimi, główna tajemnica wydaje się jedną z lepszych, jakie zaserwowali nam scenarzyści, bohaterowie są całkiem ciekawi (choć po raz enty stereotypowi - wątpiący, pijący, wierzący), stają przed nimi dość niezwykłe wyzwania, a na dodatek całość jest kapitalnie sfilmowana, efekty specjalne bardzo dobre, świetnie powiązane z fabułą.

No. Kiedyś podobnie, choć nie aż tak entuzjastycznie, myślałem o pilocie "Travelera". Co w rezultacie otrzymaliśmy, w dalszej części serialu, lepiej nie wspominać, bo nie wolno tu używać słów powszechnie uznawanych za wulgarne :)

Dlatego też pozostanę lekko sceptyczny, aczkolwiek oczekiwania mam spore, a więc łatwo o rozczarowanie - sami twórcy są winni - trzeba było nie robić tak dobrego pilota :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Pilot byl robiony na zamowienie HBO - reszta to juz bedzie robota ABC - czyli wiadomo jak sie to wszystko skonczy... :-]
Nie napalajcie sie wiec bo moze juz byc tylko gorzej (przez najblizsze osiem sezonow)....
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Bostonq pisze:bohaterowie są całkiem ciekawi (choć po raz enty stereotypowi - wątpiący, pijący, wierzący)
Bostonq a skąd weżmiesz innych bohaterów? Ludzie tacy są. Niektózy są wierzący, sporo ludzi pije, a większość ma wątpliwości. Jeżeli ktoś ich nie ma, uważa wszzystkie swoje wybory za dobre i ścieżką któą podąża za idealną- to albo jest fanatykiem, albo psychopatą :D Serial ma opowiadac o zwykłych ludziach postawionych w niezwykłaej sytuacji ( tak jak Lost , czy - zachowując proporcje- BSG) Takie seriale mają za zadanie spowodowac, abyśmy przynajmniej w części utożsamili się z bohaterami. Przyznaj, że oglądając serial, który lubisz, jeżeli w jakimś stopniu identyfikujesz sie z jego bohaterem, myślisz sobie nie raz-" ja bym postąpił inaczej", albo "zrobiłbym dokładnie to samo".
Rozgadałam się trochę... wracając do meritum, pilot bardzo mi się podobał, fakt. Ale już nie spodobało mi się ostatnie kilka minut serialu.
Spoiler:
W każdym razie czekam na rozwinięcie akcji z duuuużym zaciekawieniem. :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Sott23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sott23 »

Tak właśnie zainteresował Mnie ten serial jak przeglądałem ramówki, widziałem dość mizerny trailer ale jednak coś ciekawego się wydaje no zobaczymy, wiem,ze trzeba sprawdzić .
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie oglądałem jeszcze ze względu na jakość (nie chcę sobie psuć wrażenia) ale na pewno obejrzę i najprawdopodobnej będę wystawiał ten serial odcinkowo. Mam prośbę: ktośmoże napisać krótki opis na potrzeby podstrony?
adamek1974
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: adamek1974 »

Pierwszy odcinek bardzo dobry, zabieram sie za drugi. Czy ktoś wie ile bedzie odcinków?
Shen
Wskaż do odpowiedzi

niech ktos edytuje nazwe tematu ;p

Drugi odcinek sredni, wynudzilem sie troche, moze to wina tez ze chwile wczesniej skonczylem supernatural ;p
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Uroczyście ogłaszam że FlashForward będzie emitowane na AXN!! :-D
Prawdopodobnie od 12 listopada pójdzie 1 odc!

Źrodło www.popcorner.pl
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

OOo to dobra wiadomość.
Dzięki za cynk Sieniu
ObrazekObrazek
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Pomyłka :) 14 listopada! Nieznacznie ale zawsze dokładniejsza wiadomość.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No to oglądamy:

FlashForward [1x01] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=2QTP93AZ
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Drugi odcinek dobry. Oczywiście, już nie tak spektakularny jak pilot, ale zagadka się rozwija, dochodzą nowe elementy Mozaiki.

I tak się zastanawiam: czy ten serial powinien być w dziale s-f, skoro tu mają być te "prawdziwe". Czy bardziej nie pasuje tam, gdzie siedzi "Lost" czy "Heroes"? To chyba ten sam rodzaj fantastyczności. Ale się nie upieram :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

nie chce byc upierdliwy ale tytul serialu to FlashForward nie Flash Forward
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

FlashForward [1x02] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=BUFQXDAG
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Wielkie Dzięki Asd !!!

Czy można mieć nadzieję, że będziesz dalej, na bieżąco, wypuszczał epizody ?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oczywiście, że tak.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Bardzo m isię podobał 2 odcinek, obawiałem się utraty impetu, że pójdą w tronę Fringe: mega pilot, po czym zarzucenie ciągłego wątku fabularnego na rzecz "jeden odcinek - jedna sprawa kryminalna, i gdzieś tam, tylko w 2 ostatnich minutach odcinka przewija się głóny wątek", tutaj nad rozwiązaniem tajemnicy pracuje się od początku do końca, a ewentualne sprawy kryminalne są tylko środkami do osiągnięcia celu. Bardzo, bardzo dobrze, widać że celują troszkę chociaż wyżej niż w niedzielnego serialowicza który obejrzy co 3 odcinek, jeśli to dalej utrzymają to może tym godnym następcą LOST rzeczywiście będą.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ