Dark Skies/ Mroczne niebo

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

grego1980 pisze:Wolał bym uniknąć wersji z lektorem ale jak nie będzie innej opcji...

A gdzieś ty znalazł wersję z lektorem? Bo ja już dość zdesperowana jestem bo się uparłam ;)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Podeśle zaraz źródło na PW.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Obrazek
Dark Skies

Zapraszam na dwa pierwsze odcinki! Tym razem wyjątkowo z lektorem. Najprawdopodobniej będzie to jedyna taka wstawka - to podwójna ilość pracy. Ale serial ponoć zacny. To czy pojawią siękolejne odcinki zależy już tylko i wyłącznie od Was. Piszcie co sądzicie.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Co w nim takiego wyjątkowego? Obejrzałem pilota kilka miesięcy temu na tele5 i naprawdę nie mam pojęcia jakim cudem akurat to zostało wystawione z lektorem. Nawet wychwalany Internat tego nie dokonał.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Już tłumaczę:
Propozycja wystawiona już od dawna, brak angielskich napisów (szanse na napisy praktycznie równe zeru), wielu podchodziło do tłumaczenia i zrezygnowało, przeglądając internet natrafiłem na wielu zwolenników - wygląda więc na "perełkę".

Nie będę też obłudny - jako fan gatunku sci-fi chciałbym sprawdzić co ten serial warty choć przyznaję, że nie wiem o nim praktycznie nic - postanowiłem więc pilotażowo sprawdzić tego typu wstawkę choć jest to dwa razy więcej roboty - nie przewiduję więc (raczej) innych tego typu wstawek.
Wystawienie kolejnych odcinków zależeć będzie od wielu pochlebnych opinii - jeśli takowych nie będzie to zrezygnuję.

Dlaczego więc nie np. El Internado? Bo patrząc na podobną produkcję - El Barco - muszę stwierdzić, że wyjątkowo nie gustuję w tego typu tasiemcowo-romansowych produkcjach, nawet jeśli z pozoru poruszają ciekawe tematy (które jednak jak się okazuje są tłem dla barwnych i burzliwych historii miłosnych).

Drugi powód: Jest to pilotażowy pomysł - pamiętajmy, że (XviD asd) zawsze jest kierowany dla dwóch typów widzów - tych znających język polski albo angielski. (El Barco był wyjątkiem - język Hiszpański!). Osobiście nie znoszę lektora/dubbingu -jestem więc raczej sceptyczny do tego pomysłu (nie oglądałem jeszcze DS). Jednak dzisiejsza wstawka spełnia nasze podstawowe wymogi - jeśli zdobędzie uznanie można będzie sporadycznie akcję powtarzać - na pewno jednak będzie to margines - gwarantuję.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Nienawidzę lektora, dobrze że dałeś ang wersję :) Dam mu szansę, może być ciekawy:)

Wie ktoś jako że miał tylko 1 sezon, czy ma zakończenie czy się kończy clifhangerem?
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pomimo upływu czasu serial doskonal się ogląda!
Oczywiście miejscami naiwny (koła w zbożach i cała agencja leci na miejsce??) ale bardzo wciągający.
Doskonały pomysł z wytłumaczeniem zabójstwa Kennediego - brawo za pomysł :ok
Pilot bardzo mi się spodobał - ciekawe jak jest dalej...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

A dalej jest lepiej pamiętam, że jakiś czas temu obejrzałem, kilka odcinków z napisami, ale z przyczyn niezależnych ode mnie musiałem zakończyć oglądanie serialu zanim dotarłem do połowy. W sumie chętnie bym sobie obejrzał jeszcze raz, ale teraz już całość.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ