11 odcinek poprostu rewelacja i wprowadzenie do wielkiego boom ;D bedzie sie dzialo a co do sezonu 4 to mozna powiedziec ze przewyzsza nawet sezon 3 ktorego final byl wprost rewelacyjny jednak mam takie jakies glupie przeczucie ze Doktorkowi w tym sezonie stanie sie cos zlego...wlaszcza iz w zapowiedzi kolejnego odcinka wypowiadane jest tajemnicze zdanie: to tylko początek...
11 odcinek poprostu rewelacja i wprowadzenie do wielkiego boom ;D bedzie sie dzialo :D a co do sezonu 4 to mozna powiedziec ze przewyzsza nawet sezon 3 ktorego final byl wprost rewelacyjny :D jednak mam takie jakies glupie przeczucie ze Doktorkowi w tym sezonie stanie sie cos zlego...wlaszcza iz w zapowiedzi kolejnego odcinka wypowiadane jest tajemnicze zdanie: to tylko początek... :D
Obejrzałem właśnie na BBC1 i ciągle jeszcze pod wrażeniem...
Spoiler:
Najstraszniejsza moim zdaniem scena...Doktor się regeneruje...i oczywiście koniec odcinka. Nie wiadomo czy będzie inny aktor. Po mojemu to Tardis zawroci czas i będzie wszystko tak jak było. Poza tym Torchwood, Sarah Jane, Martha Jones, no i w końcu się spotkali...Doktor i Rose Tyler (tak jakby...biegli do siebie ale Doktor dostał laserem od daleka i ... patrz początek spoilera)
Obejrzałem właśnie na BBC1 i ciągle jeszcze pod wrażeniem...
[spoiler]Najstraszniejsza moim zdaniem scena...Doktor się regeneruje...i oczywiście koniec odcinka. Nie wiadomo czy będzie inny aktor. Po mojemu to Tardis zawroci czas i będzie wszystko tak jak było. Poza tym Torchwood, Sarah Jane, Martha Jones, no i w końcu się spotkali...Doktor i Rose Tyler (tak jakby...biegli do siebie ale Doktor dostał laserem od daleka i ... patrz początek spoilera)[/spoiler]
Doktor rządzi
Poza jednym a właściwie dwoma szczegółami wszystko można było przewidzieć, ale przyznam że z niecierpliwością czekałam na ten odcinek (a nanastępny czekam z jeszcze większą) i nie rozczarowałam się. Dostałam nawet więcej
soban pisze:
Spoiler:
Najstraszniejsza moim zdaniem scena...Doktor się regeneruje...i oczywiście koniec odcinka. Nie wiadomo czy będzie inny aktor. Po mojemu to Tardis zawroci czas i będzie wszystko tak jak było. Poza tym Torchwood, Sarah Jane, Martha Jones, no i w końcu się spotkali...Doktor i Rose Tyler (tak jakby...biegli do siebie ale Doktor dostał laserem od daleka i ... patrz początek spoilera)
Spoiler:
A ja mam cichą nadzieje , że Doktor zregeneruje się w postaci swojego poprzednika. :roll: Christopher był najlepszym z Doktorów , co tu mówić i mimo całego szacunku dla Davida ... Ale co tam , pomarzyć zawsze można :roll: A problem robi się niemały bo jak wiadomo Doktor może się odradzać tylko 12 (? jeśli się nie myle) razy i może zabraknąć wkrótce możliwości. Mamy już 10-ciu Doktorów , teraz może powstać 11-ty jeszcze jeden i koniec A gdyby się tak cofnąc to byłoby coś
Pozostaje jeszcze jedna sprawa:
Spoiler:
To coś dalekowatego twierdziło że : "patrz mam tyle dzieci i wszystkie moję , a ty co ... ?" Doktor też ma przecież , choć nie do końca chyba jest tego świadomy . I tu pojawia się następna możliwość Może zobaczymy Jenny w finale :roll: A jeśli nie to brytyjczycy mogą pokombinować i powstanie kolejny obok Torchwood i S.J. Adventures spin-off
Doktor rządzi :D Poza jednym a właściwie dwoma szczegółami wszystko można było przewidzieć, ale przyznam że z niecierpliwością czekałam na ten odcinek (a nanastępny czekam z jeszcze większą) i nie rozczarowałam się. Dostałam nawet więcej :D
[quote="soban"] [spoiler]Najstraszniejsza moim zdaniem scena...Doktor się regeneruje...i oczywiście koniec odcinka. Nie wiadomo czy będzie inny aktor. Po mojemu to Tardis zawroci czas i będzie wszystko tak jak było. Poza tym Torchwood, Sarah Jane, Martha Jones, no i w końcu się spotkali...Doktor i Rose Tyler (tak jakby...biegli do siebie ale Doktor dostał laserem od daleka i ... patrz początek spoilera)[/spoiler][/quote]
[spoiler]A ja mam cichą nadzieje , że Doktor zregeneruje się w postaci swojego poprzednika. :roll: Christopher był najlepszym z Doktorów , co tu mówić i mimo całego szacunku dla Davida ... Ale co tam , pomarzyć zawsze można :roll: A problem robi się niemały bo jak wiadomo Doktor może się odradzać tylko 12 (? jeśli się nie myle) razy i może zabraknąć wkrótce możliwości. Mamy już 10-ciu Doktorów , teraz może powstać 11-ty jeszcze jeden i koniec :( A gdyby się tak cofnąc to byłoby coś :alien: [/spoiler]
Pozostaje jeszcze jedna sprawa:
[spoiler]To coś dalekowatego twierdziło że : "patrz mam tyle dzieci i wszystkie moję , a ty co ... ?" Doktor też ma przecież , choć nie do końca chyba jest tego świadomy . I tu pojawia się następna możliwość :) Może zobaczymy Jenny w finale :roll: A jeśli nie to brytyjczycy mogą pokombinować i powstanie kolejny obok Torchwood i S.J. Adventures spin-off :D [/spoiler]
Jak Doktor pali Mistrza na stosie? Później ktoś podnosi jego pierścień z popiołów. Może Mistrz powróci? Pewnie nie w ostatnim odcinku bo to za mało czasu żeby ten wątek rozwinąć ale w sezonie 5...kto wie. No i pewnie w ostatnim odcinku powróci córka Doktora
A co tu gdybać...jeszcze tylko 5 dni i wszystko będzie jasne.
A pamiętacie zakończenie 3 sezonu? [spoiler]Jak Doktor pali Mistrza na stosie? Później ktoś podnosi jego pierścień z popiołów. Może Mistrz powróci? Pewnie nie w ostatnim odcinku bo to za mało czasu żeby ten wątek rozwinąć ale w sezonie 5...kto wie. No i pewnie w ostatnim odcinku powróci córka Doktora[/spoiler]
A co tu gdybać...jeszcze tylko 5 dni i wszystko będzie jasne.
Przez kilka ostatnich odcinków nie jestem w stanie podnieść szczęki z podłogi (że się tak obrazowo wyrażę).
Jak na razie mistrzostwo świata. Co mnie jeszcze mocniej utwierdza w przeknaniu ze Doctor to najlepszy serial s-f jaki dotąd nakręcono. Wszystko jest spójne i logiczne.
A Sabon:
soban pisze:
Spoiler:
Jak Doktor pali Mistrza na stosie? Później ktoś podnosi jego pierścień z popiołów. Może Mistrz powróci? Pewnie nie w ostatnim odcinku bo to za mało czasu żeby ten wątek rozwinąć ale w sezonie 5...kto wie. No i pewnie w ostatnim odcinku powróci córka Doktora
Spoiler:
Jestem stuprocentowo pewny że końcówka bieżącego sezonu będzie powiązana z końcówką poprzedniego.
Co więcej wydaje mi się że będzie też podhaczona do drugiego i Rose która wówczas zajrzała w wir czasu.
Cała akcja z "Bad Wolf" nie da się inaczej wytłumaczyć. Pamiętacie, że wtedy (końcówka 2 serii) była identyczna sytuacja?
Przez kilka ostatnich odcinków nie jestem w stanie podnieść szczęki z podłogi (że się tak obrazowo wyrażę).
Jak na razie mistrzostwo świata. Co mnie jeszcze mocniej utwierdza w przeknaniu ze Doctor to najlepszy serial s-f jaki dotąd nakręcono. Wszystko jest spójne i logiczne.
A Sabon:
[quote="soban"][spoiler]Jak Doktor pali Mistrza na stosie? Później ktoś podnosi jego pierścień z popiołów. Może Mistrz powróci? Pewnie nie w ostatnim odcinku bo to za mało czasu żeby ten wątek rozwinąć ale w sezonie 5...kto wie. No i pewnie w ostatnim odcinku powróci córka Doktora[/spoiler][/quote]
[spoiler]Jestem stuprocentowo pewny że końcówka bieżącego sezonu będzie powiązana z końcówką poprzedniego.
Co więcej wydaje mi się że będzie też podhaczona do drugiego i Rose która wówczas zajrzała w wir czasu.
Cała akcja z "Bad Wolf" nie da się inaczej wytłumaczyć. Pamiętacie, że wtedy (końcówka 2 serii) była identyczna sytuacja?[/spoiler]
rudzielec z odcinka w bibliotece twierdziła , że w przyszłości Doktora (TEGO) będą razem podróżować , co jęcej twierdziła że młodo wygląga , co znaczy że znała go jako starszego , ale Z TĄ SAMĄ twarzą , Jestem ciekawa czy o tym pomysleli
Jest jeszcze jedna sprawa [spoiler] rudzielec z odcinka w bibliotece twierdziła , że w przyszłości Doktora (TEGO) będą razem podróżować , co jęcej twierdziła że młodo wygląga , co znaczy że znała go jako starszego , ale Z TĄ SAMĄ twarzą , Jestem ciekawa czy o tym pomysleli :) [/spoiler]
bweb pisze:Przez kilka ostatnich odcinków nie jestem w stanie podnieść szczęki z podłogi (że się tak obrazowo wyrażę).
Podpisuję się wszystkimi kończynami! Doctor Who to zdecydowanie najlepszy serial sci-fi (a na moim top10 zajmuje 1sze miejsce). Nie wiem jak Was, ale mnie podczas odcinka 4x12 prawie cały czas przechodziły ciarki Nie mogę się doczekać ostatniego odcinka. Jestem jednak spokojny bo Tennant ma podpisany kontrakt i bedzie w nastepnym sezonie
[quote="bweb"]Przez kilka ostatnich odcinków nie jestem w stanie podnieść szczęki z podłogi (że się tak obrazowo wyrażę).
[/quote]
Podpisuję się wszystkimi kończynami! Doctor Who to zdecydowanie najlepszy serial sci-fi (a na moim top10 zajmuje 1sze miejsce). Nie wiem jak Was, ale mnie podczas odcinka 4x12 prawie cały czas przechodziły ciarki :D Nie mogę się doczekać ostatniego odcinka. Jestem jednak spokojny bo Tennant ma podpisany kontrakt i bedzie w nastepnym sezonie :)
[spoiler]Ja osobiście uważam, że Doktora przez dokończeniem regeneracji powstrzyma Donna.
Nie wiem w jaki soosób to zrobi, ale cały czas jest mowione, ze jest ona kims wyjatkowym.
Przez wszystkie wcześniejsze odcinki miałem wrażenie że w odroznieniu od wczesniejszych towarzyszek Doktora jest ona do czegoś przygotowywana...[/spoiler]
No i rok czekania na 5 sezon...Ale co tu sie działo:
Spoiler:
Regeneracja - pamiętacie ręke którą Doktor stracił podczas walki z Sykoraxami? Później Kapitan Jack nosił ją w słoiku jako "wykrywacz Doktora". No to podczas regeneracji Doktor pobrał energię z tej ręki i został przy swoim ciele. Pózniej Donna w ten sam sposób pobrała moc i stała się pół człowiekiem - pół Władcą Czasu oprócz tego z tej samej ręki powstał drugi Doktor a w zasadzie drugi pół człowiek - pół Time Lord (podwójna rola Tennanta).
Córka Doktora nie powróciła. Dalekowie zostali pokonani. Nikt nie zginął jak mówiła przepowiednia o śmierci najwierniejszego towarzysza - no może nie fizycznie. Człowiek nie może posiadać umysłu Władcy Czasu i Doktor musiał wymazać wszystkie wspomnienia o sobie z głowy Donny (w 5 serii raczej jej nie będzie).
Rose - musiała wrócic do świata równoległego ale jako bonus dostała tego drugiego Tennanta. Oprócz tego pojawiła sie Jackie Tyler.
Klucz który dostała Martha on swojego dowódcy w U.N.I.T. to kody dostępowe do 24 głowic nuklearnych rozmieszczonych w strategicznych miejscach na ziemi. Ostateczna obrona gdyby "cierpienia ludzi były tak ogromne, że nic nie dało by się z tym zrobić". W skrócie klucz do rozwalenia ziemi. Na szczęscie nie musiała go uzyc.
No i Christmas Special - powrócą cybermani
No i rok czekania na 5 sezon...Ale co tu sie działo:
[spoiler] Regeneracja - pamiętacie ręke którą Doktor stracił podczas walki z Sykoraxami? Później Kapitan Jack nosił ją w słoiku jako "wykrywacz Doktora". No to podczas regeneracji Doktor pobrał energię z tej ręki i został przy swoim ciele. Pózniej Donna w ten sam sposób pobrała moc i stała się pół człowiekiem - pół Władcą Czasu oprócz tego z tej samej ręki powstał drugi Doktor a w zasadzie drugi pół człowiek - pół Time Lord (podwójna rola Tennanta). Córka Doktora nie powróciła. Dalekowie zostali pokonani. Nikt nie zginął jak mówiła przepowiednia o śmierci najwierniejszego towarzysza - no może nie fizycznie. Człowiek nie może posiadać umysłu Władcy Czasu i Doktor musiał wymazać wszystkie wspomnienia o sobie z głowy Donny (w 5 serii raczej jej nie będzie). Rose - musiała wrócic do świata równoległego ale jako bonus dostała tego drugiego Tennanta. Oprócz tego pojawiła sie Jackie Tyler. Klucz który dostała Martha on swojego dowódcy w U.N.I.T. to kody dostępowe do 24 głowic nuklearnych rozmieszczonych w strategicznych miejscach na ziemi. Ostateczna obrona gdyby "cierpienia ludzi były tak ogromne, że nic nie dało by się z tym zrobić". W skrócie klucz do rozwalenia ziemi. Na szczęscie nie musiała go uzyc. No i Christmas Special - powrócą cybermani :) [/spoiler]
Szkoda, że teraz trzeba tak długo czekać...:( lipa
Jedno co mi się sunie na myśl po obejrzeniu najnowszego odcinka to "smutne zakończenie". Doktor znowu został sam,,,
Nieźle zakręcony odcinek ale oglądało się przyjemnie. Troche zdziwiła mnie scena z regenreacją - cały czam myślałem, że Donna w jakiś sposób zatrzyma ten proces.
Niemniej nadal nie zostało pokazane nic co by nawiązywało do 3x13 i kobiety która zabrała pierścień Mastera. Sądziłem, że to będzie związane z kluczem który otrzymała Martha, ale po raz kolejny się zdziwiłem.
Albo scenarzyści trzymają to na specjalną okazję albo wycofali się z pomysłu. Już minął okrągły sezon i dalej nic...
[spoiler]Jedno co mi się sunie na myśl po obejrzeniu najnowszego odcinka to "smutne zakończenie". Doktor znowu został sam,,,
Nieźle zakręcony odcinek ale oglądało się przyjemnie. Troche zdziwiła mnie scena z regenreacją - cały czam myślałem, że Donna w jakiś sposób zatrzyma ten proces.
Niemniej nadal nie zostało pokazane nic co by nawiązywało do 3x13 i kobiety która zabrała pierścień Mastera. Sądziłem, że to będzie związane z kluczem który otrzymała Martha, ale po raz kolejny się zdziwiłem.
Albo scenarzyści trzymają to na specjalną okazję albo wycofali się z pomysłu. Już minął okrągły sezon i dalej nic...[/spoiler]
Po obejrzeniu 4x13 muszę przyznać, że Doctor Who to IMO najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał. Widać, że wielki finał, był przygotowywany od dawna, a nie wymyślony na poczekaniu. Nie mogę doczekać się kolwjnej Świątecznej Inwazji, a przede wszystkim piątego sezonu.
Spoiler:
Pomysł z Donną świetny. Jej "udawanie" Doktora było po porostu genialne : D Widome było, że wszystko się skończy dobrze (chociażby dlatego, że był z nimi kpt. Jack, który przecież za wiele tysięcy lat musi wypowiedzieć słowa "YUMA" ) . Mam tylko wielką nadzieję, że zarówno odcinek specjalny jak i kolejny sezon nie będą gorsze od poprzednich. W końcu, ile można oglądać powracających Cybermenów? Żeby tylko nie wyszedł z tego odgrzewany kotlet. Chyba że będzie tak jak z Dalekami. Doktor pokonywał ich cały ród za każdym razem, a oni powracali na przestrzeni wieków odkrywając kolejne swoje tajemnice (np. postać Davrosa). No i ciekawe czy pierścień Mistrza znajdzie swoją rolę w piątym sezonie. Aha, jeszcze jedno. Na zwiastunie odcinka świątecznego był pokazany jakiś chłopak - oby nie był on następnym towarzyszem Doktora! : D
Po obejrzeniu 4x13 muszę przyznać, że Doctor Who to IMO najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał. Widać, że wielki finał, był przygotowywany od dawna, a nie wymyślony na poczekaniu. Nie mogę doczekać się kolwjnej Świątecznej Inwazji, a przede wszystkim piątego sezonu.
[spoiler]Pomysł z Donną świetny. Jej "udawanie" Doktora było po porostu genialne : D Widome było, że wszystko się skończy dobrze (chociażby dlatego, że był z nimi kpt. Jack, który przecież za wiele tysięcy lat musi wypowiedzieć słowa "YUMA" :) ) . Mam tylko wielką nadzieję, że zarówno odcinek specjalny jak i kolejny sezon nie będą gorsze od poprzednich. W końcu, ile można oglądać powracających Cybermenów? Żeby tylko nie wyszedł z tego odgrzewany kotlet. Chyba że będzie tak jak z Dalekami. Doktor pokonywał ich cały ród za każdym razem, a oni powracali na przestrzeni wieków odkrywając kolejne swoje tajemnice (np. postać Davrosa). No i ciekawe czy pierścień Mistrza znajdzie swoją rolę w piątym sezonie. Aha, jeszcze jedno. Na zwiastunie odcinka świątecznego był pokazany jakiś chłopak - oby nie był on następnym towarzyszem Doktora! : D[/spoiler]
kacperski pisze:Nie mogę doczekać się kolwjnej Świątecznej Inwazji, a przede wszystkim piątego sezonu.
Z tym piątym sezonem to może być ciężko, gdyż jest zapowiedziany na... 2010 rok. W 2009 mają być tylko 4 odcinki specjalne, coś w podobie do Christmas Specials.
A przy okazji zapraszam do pobierania finałowego odcinka 4. sezonu:
Doctor Who [4x13] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Added after 9 hours 20 minutes:
No i zapraszam do pobierania całego sezonu czwartego, jeżeli jeszcze nie oglądałeś to na co czekasz???
Doctor Who 2008 Season4 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2008, 10:30 przez djjasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="kacperski"]Nie mogę doczekać się kolwjnej Świątecznej Inwazji, a przede wszystkim piątego sezonu.[/quote] Z tym piątym sezonem to może być ciężko, gdyż jest zapowiedziany na... 2010 rok. W 2009 mają być tylko 4 odcinki specjalne, coś w podobie do Christmas Specials.
A przy okazji zapraszam do pobierania finałowego odcinka 4. sezonu:
[b]Doctor Who [4x13] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL[/b] [url=http://www.mininova.org/tor/1575024][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
[size=75][color=#999999]Added after 9 hours 20 minutes:[/color][/size]
No i zapraszam do pobierania całego sezonu czwartego, jeżeli jeszcze nie oglądałeś to na co czekasz???
[b]Doctor Who 2008 Season4 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL[/b] [url=http://www.mininova.org/tor/1576518][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
to co odroznia Doktora od innych seriali to przede wszystkim dobrze przemyslana fabula i ten final poprostu miodzio wszystko ulozylo sie w jedna calosc ;D a teraz tyle trzeba czekac za kolejnym sezonem ...
to co odroznia Doktora od innych seriali to przede wszystkim dobrze przemyslana fabula i ten final poprostu miodzio :D wszystko ulozylo sie w jedna calosc ;D a teraz tyle trzeba czekac za kolejnym sezonem ...
Słuchajcie mam sprawe, widze ze duzo osób chwali ten serial. Ostatnio chcialem pociągnąc I sezon a tu co? Okazało sie ze 0 seedków. Wiec pozostaje jedno, prosic was o reseeda.
Słuchajcie mam sprawe, widze ze duzo osób chwali ten serial. Ostatnio chcialem pociągnąc I sezon a tu co? Okazało sie ze 0 seedków. Wiec pozostaje jedno, prosic was o reseeda. :P
Mr.Wolf pisze:Słuchajcie mam sprawe, widze ze duzo osób chwali ten serial. Ostatnio chcialem pociągnąc I sezon a tu co? Okazało sie ze 0 seedków. Wiec pozostaje jedno, prosic was o reseeda.
Ewentualnie sciagaj z serwisow typu rapidshare.com (polecam).
Wejdz na peb.pl albo nedds.pl i bez trudnu cos znajdziesz.
[quote="Mr.Wolf"]Słuchajcie mam sprawe, widze ze duzo osób chwali ten serial. Ostatnio chcialem pociągnąc I sezon a tu co? Okazało sie ze 0 seedków. Wiec pozostaje jedno, prosic was o reseeda. :P[/quote]
Ewentualnie sciagaj z serwisow typu rapidshare.com (polecam).
Wejdz na peb.pl albo nedds.pl i bez trudnu cos znajdziesz.
Przepraszam za dubla, ale inaczej nie byloby widać, że pisałem coś nowego w temacie.
Zauważyłem dziś na torrentach coś takiego jak Doctor Who Proms, który miał premiere wczoraj (tj 27 lipca). Ale z tego co widze to są tylko dwa duże pliki mp3.
Przepraszam za dubla, ale inaczej nie byloby widać, że pisałem coś nowego w temacie.
Zauważyłem dziś na torrentach coś takiego jak Doctor Who Proms, który miał premiere wczoraj (tj 27 lipca). Ale z tego co widze to są tylko dwa duże pliki mp3.