Gwiezdne Wrota - wierzę

a long, long time ago..
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Gwiezdne Wrota - wierzę

Post autor: wujekjoe »

moim zdaniem to istnieja gwiezdne wrota i krecili serial na podstawie ich przygod ... :P bardzo dobrze wytlumaczone sa niektore niezrozumiale dla nas zjawiska.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

To tak samo jak UFO
Niby istnieje, a wszyscy zaprzeczają :P
Spawn
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Spawn »

ammm OKEJ, już widizałem taki temat na forum SG... no litości ;] "z bogiem";]
DWPL
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: DWPL »

Star Gate w realu = uczciwi politycy :alien: :twisted: :lol:
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

szczeze to nigdy nic nie wiadomo
Awatar użytkownika
Rushq
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Rushq »

fakt nigdy nic nie wiadomu...choc pierwsze moje odczucie po przeczytaniu posta bbuuhehehe
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Kiedyś już na forum Hataka prowadzili baaardzo rozwiniętą dyskusję na ten temat ;)
Gwiezdne wrota tłumaczyłyby też UFO - patrz Asgardczycy, którzy są łudząco podobni do tych niby ufosów, którym ktoś zrobił zdjęcia albo ich naszkicował ;)

Ogólnie można se pogadać, pośmiać się, ale też się z tym zgadzam - nigdy nic nie wiadomo :)
Spawn
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Spawn »

są tematy nad ktorymi mozna sobie gdybac i są te przez ktore trafia sie na terapie grupowe:P to jest drugi z tych ;] (te terapie o zrywaniu kontaktu z rzeczywistoscia;] )
i zalozmy jeszze watek "Kryminalni (detektywi/ W11) : z zycia wziete:P
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Ja już chyba prędzej uwierzę, że w biblia jest dziełem o charakterze wyłącznie religijnym (a nie politycznym).
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

Widziałam na własne oczy ... ;-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Trzeba przyznać, że to, że o czymś nie mamy pojęcia nie znaczy ze nie istnieje.
Dajmy na przykład zwykłe bakterie - kiedyś nie wiedziano, że coś takiego wogóle istnieje co skutkowało totalnym brakiem higieny a co za tym idzie dużą śmiertelnością ludzi...

Również 99,9% zjawisk utożsamianych jako UFO można wytłumaczyć...

Wiadomo, że to co dociera do wiadomości opinii publicznej jest juz dawno zbadane i wykorzystywane przez wojsko...

Zejdzmy więc "na ziemię".
Obrazek When Dreams Come True...
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

dokladnie, dlatego pewnie wojsko juz pokonalo guauldow ;p
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

szczeze w przeszlosci niektorzy rysowali promy kosmiczne itd wiecz czemu nasze seriale maja niebyc odzwierciedleniem tych ze rysunkow

porzyjemy zobaczymy
mareczek82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mareczek82 »

a ja mam teorię że wszystkie powieści, filmy czy seriale(no i komiksy oczywiście) to takie "oswajanie" ludzi. że jak nagle sie pojawia to pomyslimy " E.T. jest taki słodki, a Pi i Sigma tacy mądrzy" i w ten sposób nami zawładną.
jak się zastanowi w najstarszych historiach są "istoty wyższe" np. pole siłowe roztepujące może, antygrawitacyjne sandały do spacerów po wodzie czy molekularny transmutator cząstek do zamiany h20 i c02 w pewien uzależniający nas napój.
to samo w mitologii: pieta cyberczłowieka to tak naprawdę slot do ładowarki, grot w nim utknął , bateria padła i po Bradzie Pitt'cie
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

A mnie zastanawia, skąd się bierze niemal powszechna wiara w inteligentniejsze od nas cywilizacje, przecież równie prawdopodobne jest to, że ludzkość jest najbardziej technologicznie zaawansowana cywilizacją we wszechświecie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

... i najbliższą zagłady. Jeżeli nić się nie zmieni to pewnie dożyjemy końca świata. A jak nie dożyjemy to przynajmniej zobaczymy początki końca.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Eee tam. W 2012 i tak ma byc Koniec Swiata... wiec jak ufolce chcą czegos od nas to lepiej niech sie pospiesza.

A nowych technologii mamy dosc sporo. Wiele ciekawych rzeczy mozna obejrzec na Discovery bodajze w programie "Spojrzenie w przyszlosc" (nie pamietam nazwy, wybaczcie jesli sie pomylilem). Ale i tak:

1) Polska 10000 lat za murzynami i do nas te wynalazki nigdy nie dotrą, a jak dotrą to będą niesamowicie ciezkie do zdobycia, albo niesamowicie drogie.

2) 99,99% tych wszystkich bajerów zabiera "amerykanska armia" i te ich strefy 57

3) Co po nich jak i tak bardzo czesto jestesmy bezsilni wobec natury, chorob itp. Nich najpierw wymysla lekartwo na raka itd.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

kacperski pisze:Eee tam. W 2012 i tak ma byc Koniec Swiata...
No jak polska wyrobi się do Euro 2012 to rzeczywiście będzie koniec świata :P

Zresztą koniec świata miał być już nie raz, więc... może i ten jest pomyłką :roll:
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Polecam Zeitgeist. Podobno są błędy w tłumaczeniu Biblii i nie ma tam mowy o końcu świata tylko o końcu ery. Teraz mamy erę ryb - Jezus jest utożsamiany z rybami (wcześniej była era barana jeszcze wcześniej byka - złoty cielec w biblii). Każda era trwa 2150 lat. Następna będzie era wodnika - koleś z dzbanem wody który miał zaprowadzić apostołów na ostatnią wieczerzę. Ogólnie większość to bzdury ale fajnie się ogląda, szczególnie część właśnie o religii, chociaż teoria o zburzeniu WTC też była niezła i nawet dowody w miarę, szczególnie idealnie ścięte słupy utrzymujące WTC i kolejne wybuchy na coraz niższych piętrach, no i żadnych dowodów na to, że Binladen za tym stoi.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Kolego w tym Zeitgeist jest tyle błędów historycznych że po obejrzeniu go stwierdziłem że ten kto go wymyślił umiał nieźle mieszać w głowach ludziom.
Dobra ale nieważne, co do tematu strasznie mnie rozbawił, uważacie że naprawdę gdzieś tam jest Tealc albo bogowie Anubis, Seth itd.? A same gwiezdne wrota są niewykonalne, powiedz jak jakiś krążek za pomoca paru znaków połączy cię o miliardy lat świetlnych z innym krążkiem:P Jakby takie coś nastało byśmy posuneli się do przodu w fizyce kwantowej.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ