kospiracja mmm... tego nigdy za dużo. Tym bardziej że większość "moich" seriali się już pokończyła albo kończy więc trzeba szukać nowych. Zaintrygowało mnie. Dam mu szansę
NBC opublikowało trailery swoich seriali na nowy sezon:
http://showtv.pl/news_item_2771.htm
pierwszy to właśnie z The Event.
kospiracja mmm... tego nigdy za dużo. Tym bardziej że większość "moich" seriali się już pokończyła albo kończy więc trzeba szukać nowych. Zaintrygowało mnie. Dam mu szansę :)
Trailer świetny i czy to przypadkiem nie muzyka z Avatara na końcu? Na sto procent będę oglądał. Po 24 trzeba znaleźć godnego następcę
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Pewnie z początku 13 a jak się sprawdzi dojedzie do 22, nieraz się zastanawiam czy w USA nie powinni pomyśleć o mniejszej liczbie odcinków(moim zdaniem daje to okazje na lepsze dopracowanie fabuły a tak często jest z kilka zapchajdziur w sezonie i serial traci tempo,np. ostatnio Flashforward)wzorem Anglików.
Pewnie z początku 13 a jak się sprawdzi dojedzie do 22, nieraz się zastanawiam czy w USA nie powinni pomyśleć o mniejszej liczbie odcinków(moim zdaniem daje to okazje na lepsze dopracowanie fabuły a tak często jest z kilka zapchajdziur w sezonie i serial traci tempo,np. ostatnio Flashforward)wzorem Anglików.
Obejrzałem pilota i szczerze jest jak dla mnie za chaotycznie prowadzona narracja(te przeskoki w czasie denerwują), każdy bohater wie o co chodzi(że stoją za tym obcy?), bohaterowie słabo scharakteryzowani; na koniec odcinka mamy znikający samolot(Sliders prawie?), ale nie przekreślam jeszcze.
[spoiler]Obejrzałem pilota i szczerze jest jak dla mnie za chaotycznie prowadzona narracja(te przeskoki w czasie denerwują), każdy bohater wie o co chodzi(że stoją za tym obcy?), bohaterowie słabo scharakteryzowani; na koniec odcinka mamy znikający samolot(Sliders prawie?), ale nie przekreślam jeszcze.[/spoiler]
A mnie właśnie ta "chaotycznie prowadzona narracja" bardzo się spodobała. Mamy wiele wątków ukazanych z różnych stron na przestrzeni (jak na razie) roku czasu - myślę, że będzie bardzo ciekawie patrzeć jak wszystkie wydarzenia łączą się razem w jedną historię.
Spoiler:
Jedyny minus to ten nieszczęsny znikający samolot - prawie do końca odcinka myślałem, że ta historia to będzie niezła konspira, a tu nagle wyskakują z "ufo". Będzie ciężko wyjaśnić to zdarzenie bez odwoływania się do sił nadprzyrodzonych...
Muszę przyznać, że podchodziłem do tego serialu niezbyt entuzjastycznie, spodziewałem się zupełnie czegoś innego, a tu takie pozytywne zaskoczenie. Jak na razie zapowiada się na niezły serial sensacyjno-zagadkowy (jeśli jeszcze w miarę sensownie wytłumaczą ostatnią scenę, to będzie super). Na pewno obejrzę kolejny odcinek.
A mnie właśnie ta "chaotycznie prowadzona narracja" bardzo się spodobała. Mamy wiele wątków ukazanych z różnych stron na przestrzeni (jak na razie) roku czasu - myślę, że będzie bardzo ciekawie patrzeć jak wszystkie wydarzenia łączą się razem w jedną historię.
[spoiler]Jedyny minus to ten nieszczęsny znikający samolot - prawie do końca odcinka myślałem, że ta historia to będzie niezła konspira, a tu nagle wyskakują z "ufo". Będzie ciężko wyjaśnić to zdarzenie bez odwoływania się do sił nadprzyrodzonych...[/spoiler]
Muszę przyznać, że podchodziłem do tego serialu niezbyt entuzjastycznie, spodziewałem się zupełnie czegoś innego, a tu takie pozytywne zaskoczenie. Jak na razie zapowiada się na niezły serial sensacyjno-zagadkowy (jeśli jeszcze w miarę sensownie wytłumaczą ostatnią scenę, to będzie super). Na pewno obejrzę kolejny odcinek.
Nie jest źle, ale nie zachwycił. Ciężko powiedzieć po jednym odcinku. Ja na razie oglądam dalej i zobaczymy w jakim kierunku to pójdzie.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
No i obejrzałem, ciekawy pilot, z początku robi wrażenie zbyt chaotycznego, ale daję mu szansę. Końcówka mi się oczywiście spodobała - to jest to co lubię no ciekawe co to będzie dalej.
No i obejrzałem, ciekawy pilot, z początku robi wrażenie zbyt chaotycznego, ale daję mu szansę. Końcówka mi się oczywiście spodobała - to jest to co lubię :-) no ciekawe co to będzie dalej.
serial ma potencjał. Pilot faktycznie troche chaotyczny, ale da sie to przeżyć. W pilocie wszystko wyglada jak normalny thiller polityczny to ostatniej sceny gdzie widz mowi WTF? i czeka na kolejny odcinek (przynajmniej ja tak miałem xd)
Spoiler:
Ale jeśli się okaże że ci ludzie przetrzymywani na alasce od X lat to ci sami co ze znijakacego samolotu to sie zbulwersuje i chyba nie bede dalej ogladal xd. Mam nadzieje ze tak nie bedzie
serial ma potencjał. Pilot faktycznie troche chaotyczny, ale da sie to przeżyć. W pilocie wszystko wyglada jak normalny thiller polityczny to ostatniej sceny gdzie widz mowi WTF? i czeka na kolejny odcinek (przynajmniej ja tak miałem xd)
[spoiler]Ale jeśli się okaże że ci ludzie przetrzymywani na alasce od X lat to ci sami co ze znijakacego samolotu to sie zbulwersuje i chyba nie bede dalej ogladal xd. Mam nadzieje ze tak nie bedzie ;)[/spoiler]
Nie kumam o co wam chodzi z tą chaotycznością. Serial po prostu wymaga trochę większego skupienia niż przeciętna produkcja. Nie wychodźcie w trakcie oglądania robić herbatę to się nie będziecie narzekać
Dla mnie rewelacyjny początek. To tego rodzaju opowieść, która w trakcie oglądania podniosła mi ciśnienie. Z całą pewnością dołączy do mojej cotygodniowej playlisty.
Nie kumam o co wam chodzi z tą chaotycznością. Serial po prostu wymaga trochę większego skupienia niż przeciętna produkcja. Nie wychodźcie w trakcie oglądania robić herbatę to się nie będziecie narzekać ;)
Dla mnie rewelacyjny początek. To tego rodzaju opowieść, która w trakcie oglądania podniosła mi ciśnienie. Z całą pewnością dołączy do mojej cotygodniowej playlisty.
Ha! A jednak ufo i wątek z kosmitami... Przyznam, że było to dla mnie zupełne zaskoczenie. Ale to dlatego, że wcześniej nic o tym serialu nie wiedziałem - myślałem, że oglądam serial sensacyjny, a okazało się, że to jest jednak sci-fi. Ale jest fajnie; o ile w kolejnych odcinkach też będzie się działo, to może być całkiem niezły serial.
PS Wydaje mi się, że ten serial bardziej pasuje do kategorii Sci-Fi, Fantasy... niż Seriale z dreszczykiem...
[spoiler]Ha! A jednak ufo i wątek z kosmitami... Przyznam, że było to dla mnie zupełne zaskoczenie. Ale to dlatego, że wcześniej nic o tym serialu nie wiedziałem - myślałem, że oglądam serial sensacyjny, a okazało się, że to jest jednak sci-fi. Ale jest fajnie; o ile w kolejnych odcinkach też będzie się działo, to może być całkiem niezły serial.[/spoiler]
PS Wydaje mi się, że ten serial bardziej pasuje do kategorii [b]Sci-Fi, Fantasy...[/b] niż [b]Seriale z dreszczykiem...[/b]
jeszcze bym nie prorokował czy wątek z kosmitami... jeśli okażą się kosmitami to bedzie coś w styku "jak powinno wygladać V" bo ten serial naprawde jest dobry. Ja bardzie obstawiam przybyszów z przyszłości/alternatywnej rzeczywistości. Skoro DNA różni się "tylko" o 1% to albo równoległą ewolucja w innej rzeczywistości albo wyewoluowani ludzie z tej... moze cos sie wyjaśni w next ep. Dobrze że tu na odpowiedzi nie trzeba czekać 6 sezonów jak w LOST
[b]seymour[/b] [spoiler]jeszcze bym nie prorokował czy wątek z kosmitami... jeśli okażą się kosmitami to bedzie coś w styku "jak powinno wygladać V" bo ten serial naprawde jest dobry. Ja bardzie obstawiam przybyszów z przyszłości/alternatywnej rzeczywistości. Skoro DNA różni się "tylko" o 1% to albo równoległą ewolucja w innej rzeczywistości albo wyewoluowani ludzie z tej... moze cos sie wyjaśni w next ep. Dobrze że tu na odpowiedzi nie trzeba czekać 6 sezonów jak w LOST[/spoiler]
Przyznaję, że nawet nie pomyślałem o tym, że to może być coś innego niż kosmici. Wojsko powiedziało prezydentowi, że to to kosmici; w dodatku przybyli oni w "pojeździe latającym", który spadł na ziemię - od razu założyłem, że to ufo. Ale chyba faktycznie masz rację; najbardziej odpowiadałoby mi wyjaśnienie, że są z przyszłości - ładnie wytłumaczyłoby to ewentualne zaawansowanie technologiczne i zmiany w DNA.
[spoiler]Przyznaję, że nawet nie pomyślałem o tym, że to może być coś innego niż kosmici. Wojsko powiedziało prezydentowi, że to to kosmici; w dodatku przybyli oni w "pojeździe latającym", który spadł na ziemię - od razu założyłem, że to ufo. Ale chyba faktycznie masz rację; najbardziej odpowiadałoby mi wyjaśnienie, że są z przyszłości - ładnie wytłumaczyłoby to ewentualne zaawansowanie technologiczne i zmiany w DNA.[/spoiler]
Można znaleźć chyba tylko jeden wątek podobny do 4400, ale jest on tutaj zupełnie inaczej wykorzystany. Poza tym, wszystko jest inne. Tak więc moim zdaniem Twoje porównanie jest wyjątkowo nietrafione.
Nazwanie tego serialu klonem 4400 jest dla mnie bardzo zaskakujące - to dwa zupełnie różne (zarówno w formie, jak i w treści) seriale.
Ostatnio zmieniony 23 października 2010, 22:27 przez seymour, łącznie zmieniany 1 raz.
Można znaleźć chyba tylko jeden wątek podobny do [i]4400[/i], ale jest on tutaj zupełnie inaczej wykorzystany. Poza tym, wszystko jest inne. Tak więc moim zdaniem Twoje porównanie jest wyjątkowo nietrafione.
Nazwanie tego serialu klonem [i]4400[/i] jest dla mnie bardzo zaskakujące - to dwa zupełnie różne (zarówno w formie, jak i w treści) seriale.