Event, The

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Event, The

Post autor: Shedao Shai »

NBC opublikowało trailery swoich seriali na nowy sezon:

http://showtv.pl/news_item_2771.htm

pierwszy to właśnie z The Event.

kospiracja mmm... tego nigdy za dużo. Tym bardziej że większość "moich" seriali się już pokończyła albo kończy więc trzeba szukać nowych. Zaintrygowało mnie. Dam mu szansę :)
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Jak nie zrypią może być potencjalny hit pożyjemy zobaczymy.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Trailer świetny i czy to przypadkiem nie muzyka z Avatara na końcu? Na sto procent będę oglądał. Po 24 trzeba znaleźć godnego następcę ;)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

ile ma być odcinków?
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Pewnie z początku 13 a jak się sprawdzi dojedzie do 22, nieraz się zastanawiam czy w USA nie powinni pomyśleć o mniejszej liczbie odcinków(moim zdaniem daje to okazje na lepsze dopracowanie fabuły a tak często jest z kilka zapchajdziur w sezonie i serial traci tempo,np. ostatnio Flashforward)wzorem Anglików.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Spoiler:
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

A mnie właśnie ta "chaotycznie prowadzona narracja" bardzo się spodobała. Mamy wiele wątków ukazanych z różnych stron na przestrzeni (jak na razie) roku czasu - myślę, że będzie bardzo ciekawie patrzeć jak wszystkie wydarzenia łączą się razem w jedną historię.
Spoiler:
Muszę przyznać, że podchodziłem do tego serialu niezbyt entuzjastycznie, spodziewałem się zupełnie czegoś innego, a tu takie pozytywne zaskoczenie. Jak na razie zapowiada się na niezły serial sensacyjno-zagadkowy (jeśli jeszcze w miarę sensownie wytłumaczą ostatnią scenę, to będzie super). Na pewno obejrzę kolejny odcinek.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Spoiler:
Nie jest źle, ale nie zachwycił. Ciężko powiedzieć po jednym odcinku. Ja na razie oglądam dalej i zobaczymy w jakim kierunku to pójdzie.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Jest szansa na wystawianie po epie? :)
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

gracek17 pisze:Jest szansa na wystawianie po epie? :)
Saper o to zadba, tylko trzeba się uzbroić w cierpliowść ;)
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

To bombowo :-)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

No i obejrzałem, ciekawy pilot, z początku robi wrażenie zbyt chaotycznego, ale daję mu szansę. Końcówka mi się oczywiście spodobała - to jest to co lubię :-) no ciekawe co to będzie dalej.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

serial ma potencjał. Pilot faktycznie troche chaotyczny, ale da sie to przeżyć. W pilocie wszystko wyglada jak normalny thiller polityczny to ostatniej sceny gdzie widz mowi WTF? i czeka na kolejny odcinek (przynajmniej ja tak miałem xd)
Spoiler:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Nie kumam o co wam chodzi z tą chaotycznością. Serial po prostu wymaga trochę większego skupienia niż przeciętna produkcja. Nie wychodźcie w trakcie oglądania robić herbatę to się nie będziecie narzekać ;)

Dla mnie rewelacyjny początek. To tego rodzaju opowieść, która w trakcie oglądania podniosła mi ciśnienie. Z całą pewnością dołączy do mojej cotygodniowej playlisty.
ObrazekObrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

2 odcinek o wiele lepszy od pilota... więc jednak zostaje na mojej liście "do oglądania na bieżąco" ... a myslalem ze sobie zluzuje grafik troche xd
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
PS Wydaje mi się, że ten serial bardziej pasuje do kategorii Sci-Fi, Fantasy... niż Seriale z dreszczykiem...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

seymour
Spoiler:
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Nuda, klon 4400
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Można znaleźć chyba tylko jeden wątek podobny do 4400, ale jest on tutaj zupełnie inaczej wykorzystany. Poza tym, wszystko jest inne. Tak więc moim zdaniem Twoje porównanie jest wyjątkowo nietrafione.

Nazwanie tego serialu klonem 4400 jest dla mnie bardzo zaskakujące - to dwa zupełnie różne (zarówno w formie, jak i w treści) seriale.
Ostatnio zmieniony 23 października 2010, 22:27 przez seymour, łącznie zmieniany 1 raz.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ