seymour pisze:Drugi sezon może faktycznie jest trochę słabszy od poprzedniego, ale moim zdaniem nadal trzyma bardzo wysoki poziom.
Oczywiście że trzyma. Ale tak zżyłem się z pacjentami z pierwszego, że ci z drugiego nie mieli szans...
Ale dajcie znać jak oglądnięcie jak się serial kończy - czy ma jakieś zakończenie zamykające całość czy po prostu kończy się wyjściem jakiegoś pacjenta z pokoju.
Cieszy mnie, że więcej osób chce go oglądnąć. [quote="seymour"]Drugi sezon może faktycznie jest trochę słabszy od poprzedniego, ale moim zdaniem nadal trzyma bardzo wysoki poziom.[/quote]Oczywiście że trzyma. Ale tak zżyłem się z pacjentami z pierwszego, że ci z drugiego nie mieli szans... Ale dajcie znać jak oglądnięcie jak się serial kończy - czy ma jakieś zakończenie zamykające całość czy po prostu kończy się wyjściem jakiegoś pacjenta z pokoju.
Może nie jest to popularna opinia, ale dla mnie sezon 2 jest lepszy niż pierwszy.
Sezon pierwszy przyciągnął mnie oryginalnością formy, napięciem, aktorstwem Gabriela Byrna, ale pacjentów zwyczajnie nie lubiłam - Laura i Alex irytowali mnie niemiłosiernie, w problem małżeństwa w żaden sposób wczuć się nie mogłam, tylko gimnastyczce naprawdę kibicowałam. W kolejnym sezonie problemy pacjentów naprawdę mnie wciągają, budzą empatię, naprawdę życzę im jak najlepiej. Jedyny wątek którego z radością bym się pozbyła to
Spoiler:
ojciec Alexa i obwinianie Paula o śmierć pacjenta. Na końcu pierwszego sezonu bardzo się cieszyłam, że kończymy ten nieszczęsny motyw, a tu masz, niemiła niespodzianka :roll:
.
Jeśli sezon 3 przedstawia pacjentów tak ciekawych jak drugi, na pewno po niego sięgnę.
Tak na marginesie, czy ktos oglądał wersję polską serialu? Jak wrażenia?
Może nie jest to popularna opinia, ale dla mnie sezon 2 jest lepszy niż pierwszy. Sezon pierwszy przyciągnął mnie oryginalnością formy, napięciem, aktorstwem Gabriela Byrna, ale pacjentów zwyczajnie nie lubiłam - Laura i Alex irytowali mnie niemiłosiernie, w problem małżeństwa w żaden sposób wczuć się nie mogłam, tylko gimnastyczce naprawdę kibicowałam. W kolejnym sezonie problemy pacjentów naprawdę mnie wciągają, budzą empatię, naprawdę życzę im jak najlepiej. Jedyny wątek którego z radością bym się pozbyła to [spoiler]ojciec Alexa i obwinianie Paula o śmierć pacjenta. Na końcu pierwszego sezonu bardzo się cieszyłam, że kończymy ten nieszczęsny motyw, a tu masz, niemiła niespodzianka :roll: [/spoiler]. Jeśli sezon 3 przedstawia pacjentów tak ciekawych jak drugi, na pewno po niego sięgnę.
Tak na marginesie, czy ktos oglądał wersję polską serialu? Jak wrażenia?