Any Human Heart
produkcja: 2010 Wielka Brytania
Dramat/obyczajowy
4 odcinki
Z tego co udało mi sie ustalić to historia życia pisarza pokazana na tle Paryża lat 20-tych XX wieku przez Nowy Jork lat 50-tych i Londyn lat 80-tych. Po drodze takie sławy jak Ernest Hemingway, Ian Fleming, księcia i księżną Windsor.
Z opinii który przeczytałem jest świetny. Przez niektórych określany jako arcydzieło.
Zdobył dwie nagrody BAFTA (Najlepsza oryginalna muzyka telewizyjna i Najlepszy serial dramatyczny).
Autorem zdjęć jest nasz rodak Wojciech Szepel, który miał nominację.
W rolach głównych między innymi Gillian Anderson, Kim Cattrall, Hayley Atwell, Matthew Macfadyen.
Any Human Heart produkcja: 2010 Wielka Brytania Dramat/obyczajowy 4 odcinki [mimg]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/ahhh.jpg[/mimg]
Z tego co udało mi sie ustalić to historia życia pisarza pokazana na tle Paryża lat 20-tych XX wieku przez Nowy Jork lat 50-tych i Londyn lat 80-tych. Po drodze takie sławy jak Ernest Hemingway, Ian Fleming, księcia i księżną Windsor. Z opinii który przeczytałem jest świetny. Przez niektórych określany jako arcydzieło. Zdobył dwie nagrody BAFTA (Najlepsza oryginalna muzyka telewizyjna i Najlepszy serial dramatyczny). Autorem zdjęć jest nasz rodak Wojciech Szepel, który miał nominację. W rolach głównych między innymi Gillian Anderson, Kim Cattrall, Hayley Atwell, Matthew Macfadyen.
[quote="grego1980"]Z opinii który przeczytałem jest świetny. Przez niektórych określany jako arcydzieło.[/quote] W takim razie nie ma na co czekać - zabieram się za ten serial - premiera wkrótce.
Po obejrzeniu pierwszego epizodu jestem zawiedziony. Owszem - serial ten to dobrze opowiedziana historia życia pewnego pisarza ale niestety nie wybija się niczym co by mnie zainteresowało. Nie ma tam ani nieoczekiwanych zwrotów akcji, ani nietuzinkowych pomysłów. Brak zawiłości sprawia, że serial ten jest po prostu nudny.
Oczywiście może w pozostałych odcinkach fabuła się rozkręca ale wątpię, ponieważ nie wierzę w nagłą zmianę koncepcji scenariusza.
Dla tych co nie widzieli:
Starszy pisarz, który (najprawdopodobniej) cierpi na alzheimera niejako "opowiada" dzieje swojego życia, które toczyło się na przestrzeni XX wieku - jak to się stało, że na starość skończył w biedzie i samotności?
Na początku poznajemy go jako młodzieńca, który w pogoni za kobietami i marzeniami rezygnuje z fotela dyrektora przetwórni mięsnej (którą zostawił mu ojciec) i postanawia zostać pisarzem.
I to właściwie tyle tytułem streszczenia z pierwszego odcinka - reszta to jego perypetie miłosne i dylematy moralne... - trochę słabo...
Na razie więc nie widzę nic z "arcydzieła" w tej produkcji... choć oczywiście przypominam, że dopiero zacząłem przygodę z tym serialem i zamierzam oglądać go dalej.
Po obejrzeniu pierwszego epizodu jestem zawiedziony. Owszem - serial ten to dobrze opowiedziana historia życia pewnego pisarza ale niestety nie wybija się niczym co by mnie zainteresowało. Nie ma tam ani nieoczekiwanych zwrotów akcji, ani nietuzinkowych pomysłów. Brak zawiłości sprawia, że serial ten jest po prostu nudny. Oczywiście może w pozostałych odcinkach fabuła się rozkręca ale wątpię, ponieważ nie wierzę w nagłą zmianę koncepcji scenariusza.
Dla tych co nie widzieli: Starszy pisarz, który (najprawdopodobniej) cierpi na alzheimera niejako "opowiada" dzieje swojego życia, które toczyło się na przestrzeni XX wieku - jak to się stało, że na starość skończył w biedzie i samotności?
Na początku poznajemy go jako młodzieńca, który w pogoni za kobietami i marzeniami rezygnuje z fotela dyrektora przetwórni mięsnej (którą zostawił mu ojciec) i postanawia zostać pisarzem.
I to właściwie tyle tytułem streszczenia z pierwszego odcinka - reszta to jego perypetie miłosne i dylematy moralne... - trochę słabo...
Na razie więc nie widzę nic z "arcydzieła" w tej produkcji... choć oczywiście przypominam, że dopiero zacząłem przygodę z tym serialem i zamierzam oglądać go dalej.
[url=http://xvidasd.com/phpbb2/podstronapl.php?zmienna=anyhumanheart][img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/anyhumanheart_p.jpg[/img] [b]Any Human Heart [mini][/b][/url] Wszystko gotowe - zapraszam.