Najnowsza ekranizacja książki Terry'ego Pratchetta z serii "Świat Dysku". Dwuczęściowa seria została wyemitowana 30 maja w stanach na Sky 1. "Hogfather" i "Colour of Magic" wyszły w asd, dlatego dodaję tą propozycję. Za bardzo nie przepadam za Pratchettem i jego uniwersum, ale dwie wcześniejsze oglądałem, więc i tą obejrzę.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Najnowsza ekranizacja książki Terry'ego Pratchetta z serii "Świat Dysku". Dwuczęściowa seria została wyemitowana 30 maja w stanach na Sky 1. "Hogfather" i "Colour of Magic" wyszły w asd, dlatego dodaję tą propozycję. Za bardzo nie przepadam za Pratchettem i jego uniwersum, ale dwie wcześniejsze oglądałem, więc i tą obejrzę.
W końcu zebrałem się i obejrzałem. I powiem wam że bardzo fajny film na niedzielne dzień.
Przyjemnie spędzone 3 godziny. Film jest lekki i przyjemny. Nie dłużył się zupełnie.
Nie czytałem książek Pratchetta więc nie mam odniesienia. Ale to dobrze. Lepiej się ogląda oceniając tylko film i nie porównując do powieści.
Fajnie wykreowany klimat. Dobra scenografia i kostiumy.
Dobre aktorstwo. Na szczególną uwagę zasługuje David Suchet jako Reacher Gilt i Claire Foy jako Adora Belle Dearheart .
Ci którzy znają twórczość Pratchetta pewnie znaleźli by wiele szczegółów do których można się przyczepić ale tak jest przy wszystkich ekranizacjach.
W końcu zebrałem się i obejrzałem. I powiem wam że bardzo fajny film na niedzielne dzień. Przyjemnie spędzone 3 godziny. Film jest lekki i przyjemny. Nie dłużył się zupełnie. Nie czytałem książek Pratchetta więc nie mam odniesienia. Ale to dobrze. Lepiej się ogląda oceniając tylko film i nie porównując do powieści. Fajnie wykreowany klimat. Dobra scenografia i kostiumy. Dobre aktorstwo. Na szczególną uwagę zasługuje David Suchet jako Reacher Gilt i Claire Foy jako Adora Belle Dearheart . Ci którzy znają twórczość Pratchetta pewnie znaleźli by wiele szczegółów do których można się przyczepić ale tak jest przy wszystkich ekranizacjach.