Extras [uk]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

W.BRYTANIA Extras [uk]

Post autor: asd »

obrazek

Oglądnąłem zaledwie dwa odcinki i dałem sobie spokój dlatego być może moja ocena nie będzie wiarygodna (potem jest lepiej??) ale...

Mamy tutaj do czynienia z tą samą sytuacją (i aktorem) co w serialu The Office (UK) - albo więc będziesz zachwycony(na) albo mocno zawiedziony(na) - nie ma stanów pośrednich. Jak dla mnie ten serial to porażka (podobnie zresztą ja The Office). Głównie dlatego, że to wcale nie jest komedia - to raczej jakiś dramat, który przedstawia sfrustrowanego, obleśnego faceta, który zrobi wszystko byle by dostać rolę. Niestety ani jedna sytuacja nie była tam śmieszna.
W pierwszym odcinku wystąpił Ben Stiller (jako on sam) - dziwne, że zgodził się zagrać tą rolę. Przedstawił siebie jako pompatycznego dupka (bynajmniej nie sympatycznego, którego znamy z filmów). Mało tego - jako zwykłego chama. Scena kiedy "przesadził" była co najmniej niesmaczna.

W drugim odcinku to samo - Andy jako statysta, próbuje dostać jakąś kwestię mówioną swoimi żenującymi sposobami a jego koleżanka Maggie (znowu) wyszukuje kandydata na męża.

Ani razu się nie zaśmiałem - było mi raczej wstyd za niego (Andiego), dlatego nie mogę polecić.
Ale przekonajcie się najlepiej sami.

PS:Fani The Office (uk) będą zadowoleni.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Ja nie znoszę The Office, a tym serialem jestem urzeczony. Każdy odcinek to inny film na którego planie toczy sie akcja, a co za tym idzie inny celebryta na gościnnych występach. Pojawiają się np. Samuel L.Jackson czy Kate Winslet. Humor nie jest, aż tak oczywisty jak w komedii slapstickowej dlatego jest dla mnie do przełknięcia.

Aktorstwo jest najmocniejszą stroną tej produkcji. Obserwowanie twarzy Ricky Gervaisa, gdy próbuje się wykaraskać z niezręcznych sytuacji w które wplątał się przez swoje niekontrolowane gadulstwo jest przezabawne.

Pierwszy sezon to zaledwie 6 odcinków po 20 minut. Polecam obejrzeć za jednym podejściem, tak jak ja i dopiero wtedy ocenić całość.

POLECAM!
ObrazekObrazek
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Czym się różni Extras_Special od Extras_Special part1 i part2? To samo tylko podzielone na dwa kawałki? Dopiero dobieram resztę i nie chce mi się ściągać tego samego.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ