Flight of the Conchords, The

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Serial bardzo przypadł mi do gustu. Żałowałem, że odcinki trwały tylko po 28 minut. Dzieje się tam wiele, śpiewają kapitalne, pastiszowe piosenki, które są niesamowicie zabawne.

Serial specyficzny, osobiście bardzo polecam, śmiałem się nieustannie w ciągu całego sezonu.

:)

Obie opinie są prawdziwe (w tym sensie, że obie dadzą się uzasadnić). Proszę zauważyć, że jedno sformułowanie pozostało niezmienione. "Serial specyficzny" - bo tak właśnie jest i nie da się tego ocenić, jeśli się nie zobaczy. A jak się zobaczy, to albo stanie się po stronie pierwszej z opinii, albo drugiej :)
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

ja wyraże jeszcze trzeci rodzaj opinii:

serial dobry, ale mi dość często brakowało czegoś,
bywało dziwnie, zabawnie jak tez i nudno i słabo
ale obejrzenia nie żałuje :smile:
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Już w styczniu 2 i niestety ostatni sezon.

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... cinek.html
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

O, piękna i smutna wiadomość jednocześnie :) A trailery rewelacyjne :D Zwłaszcza pierwszy :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Czy ktoś z naszych wspaniałych tłumaczy, przy okazji związany może bliżej z np. napisy24, wie może coś na temat tłumaczenia 2 sezonu? Nadszedł już 4 odcinek, a głucho o ewentualnych literkach :(
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Drogi Bostonie, sam szukałem do 2 sezonu i są one na napisy.info
Kolega joozeek je na bieżąco tłumaczy.
Pozdrawiam :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

O, no nie mogę. A ja się tym napiprojektem sugerowałem, a nic mi nie znajdował. Zapomniałem, że on nie bardzo z napisami.info się łączy. No to pięknie, cudowna wiadomość, najlepsza od wielu dni. Dziękuję :salut: I idę oglądać :)

No i nic się nie zmieniło. Serial jak był genialny, tak jest :) Pomysły inscenizacyjne nadal są świeże i oryginalne - wszystkie piosenki w pierwszym odcinku to perełki humoru: od operowego występu Murraya, przez reklamówkę pasty do zębów do opowieści o tym, czym zajmują się anioły w niebie :) Ja nie wiem, jak można tego nie polubić :) No i uroczy wątek polski i bodaj najbardziej nowatorska definicja covera :D
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

dyskografię Flight of The Conchords znam już kawał czasu (ostatnia płyta była jedną z lepszych jakie słyszałem w zeszłym roku) ale dotąd nie miałem jakoś czasu obejrzeć serialu...

jestem po 7. odcinkach i dla mnie to po prostu rewelacja
z każdym odcinkiem coraz lepiej, najmocniejszym punktem są oczywiście piosenki (cześć z nich powstała przed nagraniem serialu)

humor specyficzny, rzeczywiście może nie dla każdego ale warto...
bo takiego czegoś jeszcze nie było :)
nie ma co szukać porównań, oni są wyjątkowi i niepowtarzalni!

przed "seansem" polecam pooglądać na YouTube ich występy, na żywo piosenki wychodzą im dużo lepiej

"Jenny" - utwór/skecz, który moim zdaniem jest kwintesencją twórczości FotC :-]
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Kolega joozeek zakończył właśnie tłumaczenie drugiego sezonu i mamy komplet napisów...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

sciagnałem dwa pierwsze odcinki, jak narazie dałem rade oglądnąć 8 min. pierwszego, i chyba dam sobie spokój

ale muzyka jest super, juz mam płytke na mp3 (oczywiście legalnie ;) )
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze:Kolega joozeek zakończył właśnie tłumaczenie drugiego sezonu i mamy komplet napisów...
A gdzie są te napisy? Do tej pory wrzucał je na najbardziej lubianą przez internautów stronę z napisami ;), ale tam są tylko wszystkie do 8 odcinka.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Napisy już są u Merlina_ - który wkrótce wystawi cały sezon - kiedy? - atakujcie go!! :D
Obrazek When Dreams Come True...
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Dzisiaj

Added after 1 hours 26 minutes:

I drugi sezon siuuup

Flight of the Conchords Season2 Obrazek
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

super jest ten drugi sezon :)

muzycznie już słabiej (no może z wyjątkiem odcinka 2x05 ;) ) ale za to "sceny mówione" są na prawdę fajne
szkoda że to ostatni sezon

z niecierpliwością czekam na płytkę :-]

PS. jak ktoś lubi humor FotC to polecam film "Eagle vs Shark"

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ