Wilfred

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Wilfred

Post autor: najphil »

Obrazek

Jakoś nikt jeszcze nie wspomniał o zbliżającej się premierze tego serialu, to ja to zrobię, choć komedii nie oglądam.

Ryan jest zamkniętym w sobie samotnikiem z mnóstwem problemów psychicznych i nieco wypaczonym sposobem postrzegania świata. Jego życie się zacznie zmieniać w momencie, gdy jego sąsiadka poprosi go by zaopiekował się psem o imieniu Wilfred. Problem w tym, że o ile wszyscy ludzie postrzegają Wilfreda jako słodkiego Labradora, Ryan widzi w nim faceta w kostiumie psa. Ta dziwna przyjaźń doprowadzi do wielu zabawnych sytuacji.

W głównej roli Elijah Wood

http://www.imdb.com/title/tt1703925/

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Słyszałem o tym ale opis mnie w ogóle nie zaciekawił. I do tego Elijah Wood w roli głównej.
Odpadam. Nawet nie pokuszę się o pilota. :no
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Nie no, opis jest cudowny :) Inna rzecz, czy wyjdzie z tego coś faktycznie tak absurdalnego, jak brzmi.. Ale na pewno obejrzę pierwszy odcinek.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Ja też uważam, że to może być coś niezłego i pomiędzy tymi tandetnymi gagami z obłapianiem nogi, uda się przemycić kilka błyskotliwych prawd na temat życia. Platforma dla tego typu działań jest wprost wymarzona.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Hehe - niezłe - na pewno zobaczę przynajmniej pilot serialu.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Obrazek
Wilfred

Zapraszam na pierwszy odcinek - jeśli się spodoba to będą następne.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Damy szansę mu :)
Obrazek
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

To nie dla mnie. Pierwszy odcinek zupełnie mi nie podszedł.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2011, 08:17 przez gazebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pilot dziwny - niby to ma być komedia a jak na razie to jedynie pilot wywoływał małe grymasy na mojej twarzy - zazwyczaj z obrzydzenia bo wilfred jak to pies - jest szczery i bezpośredni.
Najgorzej jednak wypada sama rola głównego bohatera, którego gra Elijah Wood:

Obrazek

Nie tylko brak mu kunsztu aktorskiego, ale i wygląda fatalnie - jak niedorozwinięte dziecko z pomalowanymi oczami... A może to tylko moje odczucie? :scratch:

W każdym bądź razie wstrzymam się jeszcze z osądem i oglądnę drugi odcinek - może serial się rozkręci?
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Jak dla mnie pilot był świetny. Jeśli chodzi o humor, to wiadomo - kwestia gustu, ale ja się uśmiałem. A co do zarzutów odnośnie Elijah Wood - ma "pomalowane oczy" bo jest to skutek dość ciężkiej i nieprzespanej nocy, w następnym odcinku będzie zapewne wyglądał już normalnie. No i, szczerze mówiąc, nie wiem, czym ten brak kunsztu miałby się przejawiać, jak dla mnie jego gra aktorska była na poziomie...

Tak więc moje odczucia są zupełnie odwrotne :) i czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Może po prostu ja ciągle postrzegam go jako chłopca z baśniowej opowieści dlatego w żaden sposób nie mogę go dopasować do tej roli.
Spoiler:
To wszystko sprawiło, że serial ten odbieram jako niezbyt przemyślaną produkcję. Może i faktycznie nie chodzi tu o kunszt aktora tylko o źle przemyślany scenariusz?
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Oczywiście masz rację, że mnóstwo jest nielogicznych oraz odrealnionych scen i sytuacji (jak chociażby wspomniana przez Ciebie reakcja bohatera na pierwsze spotkanie z Wilfredem, picie piwa z butelki i palenie fajek przez psa, czy przeskakiwanie przez płot), ale mamy tu do czynienia z serialem, w którym pies przedstawiony jest jako ucharakteryzowany człowiek w futrzanym ubraniu (!). Wiele rzeczy się więc nie zgadza, ale myślę, że to po prostu taki już urok tego serialu i nie ma co się w tym doszukiwać sensu lub realizmu. Zdaję sobie jednak sprawę, że nie każdemu taka konwencja będzie odpowiadać...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Całkiem zabawne, choć faktycznie niektóre dowcipy usytuowane są dość nisko ;) Ale ogląda się dobrze, taki sympatyczny drobiazg, więc sprawdzę, jak się ta dość specyficzna historia potoczy. Aktorsko jest nieźle, nie wiem, w czym można się do Wooda przyczepić :)
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

xvidasd pisze:Może po prostu ja ciągle postrzegam go jako chłopca z baśniowej opowieści dlatego w żaden sposób nie mogę go dopasować do tej roli.
A oglądałeś Hooligans? Po tym filmie momentalnie mi się odbaśniowił.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

a ja jestem zdecydowanie pozytywnie nastawiony, po obejrzeniu pierwszego odcinka - dobra zabawa i charyzmatyczny pies;f
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Po obejrzeniu kilku odcinków muszę jednak stwierdzić, że Elijah doskonale nadaje się na rolę nieudacznika życiowego i fajtłapy. Zastanawiam się jednak do czego ten serial zmierza? Jaki będzie jego finał? Bo choć nawet fajnie się go ogląda to jednak zaczyna mnie trochę nudzić to ciągłe palenie fajki i seksualne wykorzystywanie miśka...
Zapewne Ryan w końcu zobaczy w Wilfredzie "zwykłego" psa i przestanie już być frajerem... pytanie tylko czy scenarzystom wystarczy pomysłów na zapełnienie tego sezonu oryginalnymi pomysłami??
Oby...

-- 22.06.2012 21:29 --

Zaczynamy drugi sezon! Zapraszam do oglądania :)

-- 10.08.2012 21:28 --

Wilfred schodzi na psy. Już właściwie to nie wiem o czym jest ten odcinek. Motyw główny jeśli w ogóle był to zaniknął doszczętnie. Zamiast tego mamy z odcinka na odcinek dowcip sytuacyjny niskich lotów.

Siódmy odcinek to już przegięcie - był normalnie niesmaczny.

Obrazek

Drugi sezon jest więc chyba ostatni jaki oglądam.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Re: Wilfred

Post autor: X-asd »

No i wziąłem trzeci sezon na tapetę niejako z rozpędu...
Ale nie wiem jeszcze czy dotrwam do końca sezonu - to co z początku było zabawne z czasem stało się smutne...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ