Serial produkcji BBC Four
Pilot + 3 odcinki.
Pilot był wyprodukowany w 2010.
Oparty jest na podstawie prozy na podstawie prozy Douglasa Adams („Autostopem przez galaktykę”)
Są to przygody detektywa Dirka Gently, który stosuje nietypową nietypową holistyczną metodę dedukcji.
Są napisy do do pilota i dwóch odcinków na kinomania.org
Serial produkcji BBC Four Pilot + 3 odcinki. Pilot był wyprodukowany w 2010. Oparty jest na podstawie prozy na podstawie prozy Douglasa Adams („Autostopem przez galaktykę”) Są to przygody detektywa Dirka Gently, który stosuje nietypową nietypową holistyczną metodę dedukcji.
Są napisy do do pilota i dwóch odcinków na kinomania.org
Hmm, może być ciekawie. Z książek zapamiętałem pewien sposób, w jaki główny bohater - to a propos tego holizmu - radził sobie, gdy gdzieś miał dojechać, a nie widział dokładnie gdzie. Otóż jechał wtedy za samochodem, którego kierowca sprawiał wrażenie, że wie, gdzie jedzie I w ten sposób prędzej czy później udawało się detektywowi dotrzeć do celu
Hmm, może być ciekawie. Z książek zapamiętałem pewien sposób, w jaki główny bohater - to a propos tego holizmu - radził sobie, gdy gdzieś miał dojechać, a nie widział dokładnie gdzie. Otóż jechał wtedy za samochodem, którego kierowca sprawiał wrażenie, że wie, gdzie jedzie :) I w ten sposób prędzej czy później udawało się detektywowi dotrzeć do celu :)
holistyczne metody budzą wiele wątpliwości zwłaszcza, że Dirk nie do końca jest uczciwy... No bo przecież tak naprawdę nie wiadomo czy do rozwiązania sprawy ta lodówka była mu niezbędna (powiązania) czy po prostu naciągnął staruszkę... Jak sam przyznał drugiej nie potrzebował bo już ma
Samo zakończenie również wskazywało by na zwykłe naciągactwo... choć trzeba mu przyznać, że sprawę rozwiązał z nawiązką... i to jaką sprawę!! hehe
Bardzo, bardzo mi się spodobał i już żałuję, że tylko tak mało odcinków nakręcono - polecam!!
PS:Premiera siódmego.
Pilot niezły - [spoiler]holistyczne metody budzą wiele wątpliwości zwłaszcza, że Dirk nie do końca jest uczciwy... No bo przecież tak naprawdę nie wiadomo czy do rozwiązania sprawy ta lodówka była mu niezbędna (powiązania) czy po prostu naciągnął staruszkę... Jak sam przyznał drugiej nie potrzebował bo już ma :D Samo zakończenie również wskazywało by na zwykłe naciągactwo... choć trzeba mu przyznać, że sprawę rozwiązał z nawiązką... i to jaką sprawę!! hehe[/spoiler] Bardzo, bardzo mi się spodobał i już żałuję, że tylko tak mało odcinków nakręcono - polecam!! PS:Premiera siódmego.
Spokojnie... - i tak muszę dopasowywać napisy "ręcznie" więc w sam raz zejdzie...
-- 06.04.2012 21:38 --
Dirk Gently
Zapraszam do oglądania - kolejny odcinek w poniedziałek.
-- 16.04.2012 12:12 --
No to jest już komplet - zapraszam do oglądania bo to naprawdę świetny kryminał, przy którym naprawdę można się uśmiać! Dirk jest niesamowity a jego wspólnik (Asystent ) doskonale go uzupełnia.
Tradycyjnie szkoda, że tak mało go nakręcono... ale może jak i Sherlocka doczekamy się dokrętki - oby
Spokojnie... - i tak muszę dopasowywać napisy "ręcznie" więc w sam raz zejdzie...
-- 06.04.2012 21:38 --
[url=http://xvidasd.com/j/index.php/podstrona?zmienna=dirkgently][img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/dirkgently_p.jpg[/img] [b]Dirk Gently[/b][/url] Zapraszam do oglądania - kolejny odcinek w poniedziałek.
-- 16.04.2012 12:12 --
No to jest już komplet - zapraszam do oglądania bo to naprawdę świetny kryminał, przy którym naprawdę można się uśmiać! Dirk jest niesamowity a jego wspólnik (Asystent :D) doskonale go uzupełnia. Tradycyjnie szkoda, że tak mało go nakręcono... ale może jak i Sherlocka doczekamy się dokrętki - oby :ok
A mnie nie przekonał. Co prawda udało mi się obejrzeć tylko pilota ale wieje nudą z niego.
Serial mnie nie wciągnął i niczym nie zaciekawił. Historia nudna, główny bohater też jakiś taki bez wyrazu (mimo swoich wariactw). Ochłonę przez kilka dni i zrobię drugie podejście pod następne odcinki.
Może będzie lepiej.
A mnie nie przekonał. Co prawda udało mi się obejrzeć tylko pilota ale wieje nudą z niego. Serial mnie nie wciągnął i niczym nie zaciekawił. Historia nudna, główny bohater też jakiś taki bez wyrazu (mimo swoich wariactw). Ochłonę przez kilka dni i zrobię drugie podejście pod następne odcinki. Może będzie lepiej.
Chyba wiem dlaczego.
Aktor główny to Stephen Mangan i jest naprawdę specyficzny...
Pierwszy raz spotkałem się z nim w serialu Episodes i również miałem mieszane uczucia... na szczęście przełamałem się i od tego czasu bardzo go polubiłem.
Być może więc jego specyficzne "granie" wymaga czasu...
Chyba wiem dlaczego. Aktor główny to [url=http://www.imdb.com/name/nm0542118/]Stephen Mangan[/url] i jest naprawdę specyficzny... Pierwszy raz spotkałem się z nim w serialu [url=http://xvidasd.com/j/index.php/podstrona?zmienna=episodes]Episodes[/url] i również miałem mieszane uczucia... na szczęście przełamałem się i od tego czasu bardzo go polubiłem. Być może więc jego specyficzne "granie" wymaga czasu...
Właśnie skończyłem oglądać. Nawigacja zen, o czym już wspomniał Bostonq - genialna. Z resztą cały holistyczny styl działania detektywa bardzo mi się spodobał. Szczególnie zapadła mi w pamięć scena z początku pierwszego odcinka, gdy Dirk w nietypowy sposób dostał się do mieszkania klienta i co z tego potem wynikło
Właśnie skończyłem oglądać. Nawigacja zen, o czym już wspomniał Bostonq - genialna. Z resztą cały holistyczny styl działania detektywa bardzo mi się spodobał. Szczególnie zapadła mi w pamięć scena z początku pierwszego odcinka, gdy Dirk w nietypowy sposób dostał się do mieszkania klienta i co z tego potem wynikło :D
Kurczę, czyli nie ma wyjścia - trzeba obejrzeć Staram się, jak mogę, ograniczać liczbę seriali, ale skoro warto, to warto i to jest właśnie wartość (uważam, że ładna składnia wyszła) tego forum
Kurczę, czyli nie ma wyjścia - trzeba obejrzeć :) Staram się, jak mogę, ograniczać liczbę seriali, ale skoro warto, to warto i to jest właśnie wartość (uważam, że ładna składnia wyszła) tego forum :)
Mówisz o cegłówce? :D Mi się najbardziej spodobało jak w jedną sekundę rozwiązał sprawę tego prześladowcy klientki - okazało się, że... zobaczcie sami :ok
Niestety serial został anulowany, kolejny dobry serial umarł przedwcześnie. Link do newsa na Hataku http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/22109/Dirk_Gently_stacji_BBC_anulowany/