Full Metal Alchemist

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

JAPONIA Full Metal Alchemist

Post autor: Shen »

Niedawno rozpoczela sie emisja nowej serii FMA, tym razem scislej ma sie trzymac mangi. Jesli ktos jest zainteresowany to pod tym linkiem sa dwa pierwsze odcinki http://www.animecrazy.net/full-metal-al ... episode-1/
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

2 serial fajna, a narazie się dość dobrze mangi trzymają (2 odcinek) ale martwi mnie to że seria przewidziana jest narazie na 1 rok czyli 51 epków, a mangi są narazie 94 chaptery. Oby nie popełnili błędu i nie powicinali najlepszych scen :/.
A tym którzy chcą poznać historie braci Elric polecam przeczytać mange. jest zajebiaszcza :D, fabuła 100 razy lepsza od historii 1 serii, i manga ma bardzo dużo zabawnych smaczków (które pewnie w tym anime beda juz uwzględnione, ale lepiej to przeczytać, niż czekać na np. 20 odcinek anime :) )
http://www.onemanga.com/Full_Metal_Alchemist/
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Ja do 1 odcinka tej nowej serii nie mialem pojecia, ze stare odcinki FMA maja malo wspolnego z manga i ze manga caly czas wychodzi. Myslalem ze manga i anime niczym sie nie roznia, tak bym kupowal fma wydawane przez jpf.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

oj, różnią się, i to bardzo różnią. kilka przykładowych różnic:
Spoiler:
a co do kupowania mangi od jpf. też mam zamiar sobie ją skolekcjonować... tylko skad wziąść kase na te ... 15 chyba już wydanych tomów ...
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Mówiąc szczerze wcale mi się ta seria nie podobała, a oglądnąłem kilka odcinków. Trochę za dziecinne jak dla mnie. Ale za to podobał mi się Full Metal Panic! - jednak nie ma nic wspólnego z Alchemistem. Polecam jak ktoś nie widział, humor na bardzo wysokim poziomie.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Mnie się ta seria alchemista podoba bardziej. Troszke zmienili kreske, niektórym postaciom troche głosy zmieniono. Pokładam w tej serii nadzieje na zgodność z mangą.
A co do Full Metal Panic! właśnie ogladam 2 raz pierwszą serie a potem Second Raid obejrze. Anime naprawde fajne, Sousuke Sagara rządzi :D . Wszystkim odradzam oglądanie serii Fumoffu bo to straszna kiszka. Ale to nie temat o Panic'u! wiec koniec offtopa :P
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Ta nowa seria FMA wydaje sie mroczniejsza. Co do mangi, jak zbierasz od 1 tomu to tak nie wali po kieszeni.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ