[Propozycja]Samurai Deeper Kyo

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Tvshows
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

[Propozycja]Samurai Deeper Kyo

Post autor: Tvshows »

Obrazek

Napisy : animesub.info
Czas trwania: 26×24 min
Rok wydania: 2002
Gatunki: Fantasy, Przygodowe

W 1600 r. w bitwie pod Sekigahara wojska Ieyasu Tokugawy pokonały armię rodu Toyotomi. Był to pierwszy krok do niepodzielnego władania szogunatu Tokugawa w Japonii. W czasie tej właśnie bitwy doszło do starcia dwóch niezrównanych wojowników – Kyoushirou Mibu i Onime no Kyo, czyli Diabelskookiego Kyo.

Cztery lata później młodziutka łowczyni nagród, Yuya Shiina, bez większego trudu aresztuje poszukiwanego za jakiś drobiazg sprzedawcę lekarstw. Sympatyczny, niezdarny i pełen dobrej woli chłopak nosi imię Kyoushirou Mibu… A gdy zagrozi im śmiertelne niebezpieczeństwo, okaże się, że władzę nad nim przejmuje uśpiona głęboko druga osobowość – Diabelskookiego Kyo. Mężczyzny pozbawionego uczuć, mężczyzny żyjącego tylko dla walki, mężczyzny, który pod Sekigahara zabił tysiąc wojowników… Mężczyzny, który nad wszystko na świecie nienawidzi Kyoushirou Mibu, w którego ciele został uwięziony. Przebudzenie Kyo wiele znaczy dla różnych osób, których prawdziwe motywy długo jeszcze pozostaną ukryte przed widzami. Co jest jego celem? Kim są ci, którzy go otaczają? Ile walk przyjdzie mu stoczyć?
ObrazekObrazekObrazek

Obejrzałem całość i powiem ze mi sie podobało .Jest to anime dla tych trochę mniej wymagających. Dużo w nim akcji także sa barwne postacie. Warto wspomnieć ze kreska miejscami jest niedopracowana i wielki plus za opening jest naprawde dobry.

http://pl.youtube.com/watch?v=CaJs2BU5wmQ opening:)

Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rand »

sporo tych anime o samurajach :) Ja tam z miłą chęcią jakieś anime bym obejrzał jak już skończe Full metal Alchemista. Jeśli jest ktoś kto wstawi ja z chęcią ściągnę :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

hmmm zapowiada się interesująco, całkiem fajna, miła dla oka kreska, mam nadzieje ze fabuła również trzyma poziom... jeśli ktoś skompresuje to napewno ściągnę (o ile juz wczesniej nie będę miał w 175-tkach :))
Awatar użytkownika
Szycha
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Szycha »

Obejrzałem jakiś czas temu i muszę przyznać, że naprawdę dobre i ciekawe anime :) Ładnie ukazana postać głównego bohatera, ale za to nie poszło im pod koniec, tak jakby kończyli na siłe...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ