Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że wcale nie trzeba pobierac wszystkich plików zawartych w jednym torrencie. Otóż można np pobra tylko jeden odcinek serialu z torrenta, który "ma w sobie" np cały sezon.
Jak to zrobic?
To bardzo proste.
Dla przykładu posłużę się programem uTorrent gdyż jest wg. mnie najlepszym programem służącym do pobierania torrentów.
Przy wczytywaniu torrenta do tego programu (Plik/Dodaj torrent... Ctrl+O) wyskakuje nam takie oto okienko:
a w nim lista plików. Teraz możemy w prostu sposób zaznaczy myszką, które pliki nas interesują a które nie i klikamy na OK
Ściągną Ci się tylko te pliki, które zostawiłeś zaznaczone.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2010, 07:53 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że wcale nie trzeba pobierac wszystkich plików zawartych w jednym torrencie. Otóż można np pobra tylko jeden odcinek serialu z torrenta, który "ma w sobie" np cały sezon. Jak to zrobic? To bardzo proste. Dla przykładu posłużę się programem [url=http://utorrent.com/download.php][b]uTorrent[/b][/url] gdyż jest wg. mnie najlepszym programem służącym do pobierania torrentów.
Przy wczytywaniu torrenta do tego programu ([b]Plik/Dodaj torrent... Ctrl+O[/b]) wyskakuje nam takie oto okienko:
Dodam tylko, że jeśli chodzi o uToreenta to może być potrzebne włączenie opcji "pokaż okno z plikami zawartymi w torrencie". Opcje > Pobieranie > zaznaczamy "pokaż okno z plikami zawartymi w torrencie"
Dodam tylko, że jeśli chodzi o uToreenta to [u]może [/u]być potrzebne włączenie opcji "pokaż okno z plikami zawartymi w torrencie". [b]Opcje [/b]> [b]Pobieranie [/b]> [i]zaznaczamy [/i][b]"pokaż okno z plikami zawartymi w torrencie"[/b] ;)
No i oczywiście nawet po zatwierdzeniu ilości na początku można dowolnie modyfikować pliki jakie chcemy ściągać klikając po prostu nie pobieraj tak dla uzupełnienia...
No i oczywiście nawet po zatwierdzeniu ilości na początku można dowolnie modyfikować pliki jakie chcemy ściągać klikając po prostu nie pobieraj ;) tak dla uzupełnienia... :D
nie wiem jak jest w tym nowym Azureusie ale w starym trzeba było kliknąć na zakładkę plik i tam prawym klikało się na to co sie sciaga, wtedy mozna było ustawic priorytet i pominąć( bodaj skip)
nie wiem jak jest w tym nowym Azureusie ale w starym trzeba było kliknąć na zakładkę plik i tam prawym klikało się na to co sie sciaga, wtedy mozna było ustawic priorytet i pominąć( bodaj skip)