Ciekiawe drinki
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
- youtube Warszawa
Ciekiawe drinki
Szykuje mi się w weekend impreza i szukam ciekawych, niezbyt wymyślnych przepisów na drinki. Macie jakieś propozycje ?
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm, ja wręcz pokochałem
To pyszny drink, prosty, a wiele dający radości 
Bardzo lubię też wódkę z sokiem pomidorowym, taką bardzo uproszczoną Bloody Marry. Czyli mieszam sok pomidorowy pikantny z wódką
Mi to strasznie smakuje. Podobnie zresztą jak oryginalna Krwawa Marry:
50 ml czystej wódki,
100 ml soku pomidorowego,
szczypta soli i pieprzu,
kilka kropli sosu tabasco,
kilka kostek lodu.
Do wysokiej szklanki wrzuć kilka kostek lodu. Wlać alkohol, dodać sok pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, dodać 2 - 4 kropel sosu tabasco. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podaję za kuchnia.kisa.pl, pewnie są również inne sposoby na przyrządzenie

Bardzo lubię też wódkę z sokiem pomidorowym, taką bardzo uproszczoną Bloody Marry. Czyli mieszam sok pomidorowy pikantny z wódką

50 ml czystej wódki,
100 ml soku pomidorowego,
szczypta soli i pieprzu,
kilka kropli sosu tabasco,
kilka kostek lodu.
Do wysokiej szklanki wrzuć kilka kostek lodu. Wlać alkohol, dodać sok pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, dodać 2 - 4 kropel sosu tabasco. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podaję za kuchnia.kisa.pl, pewnie są również inne sposoby na przyrządzenie

-
Wskaż do odpowiedzi
Temat rzeka... Wszystko zależy kto co lubi. Czy likiery, czy alkohole białe czy złote. Dla każdego z tego rodzaju jest sporo możliwości.
Fanom tequili polecam margarite (tequila, triple sec i sól)
Coś równie dobrego, ale i widowiskowego to tzw. płonąca stodoła (trzeba mieć wprawę do przygotowania, potrzebna jest sambuca i kawa w ziarenkach)
Również dobry i fajnie wyglądający drink to mojito (na bazie rumu z mineralką, cukrem trzcinowym, limonką i miętą)
Jak impreza kobieca - to polecam malibu (podobno to kobiety lubią
), B52 (liker kawawowy (np. kahlua), bailey's i triple sec.
Dobra jest również tatanka (choć różne sa sposoby przyrządzania, ja preferuję żubrówke, sok jabłkowy i cynamon)
Zawsze można proste też proste drinki type Cuba libre (rum z colą i limonką, ew. cytruną), whisky z colą/spritem (choć to profanacja).
Jak byś sie określiła bardziej co towarzystwo lubi - to mogę ci pomóc w doborze.
Fanom tequili polecam margarite (tequila, triple sec i sól)
Coś równie dobrego, ale i widowiskowego to tzw. płonąca stodoła (trzeba mieć wprawę do przygotowania, potrzebna jest sambuca i kawa w ziarenkach)
Również dobry i fajnie wyglądający drink to mojito (na bazie rumu z mineralką, cukrem trzcinowym, limonką i miętą)
Jak impreza kobieca - to polecam malibu (podobno to kobiety lubią

Dobra jest również tatanka (choć różne sa sposoby przyrządzania, ja preferuję żubrówke, sok jabłkowy i cynamon)
Zawsze można proste też proste drinki type Cuba libre (rum z colą i limonką, ew. cytruną), whisky z colą/spritem (choć to profanacja).
Jak byś sie określiła bardziej co towarzystwo lubi - to mogę ci pomóc w doborze.
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm albo ja inaczej pilem albo nie wiem xD Oczywiscie Wsciekly pies ale...
10ml soku malinowego
35ml czystej wodki
Sos tabasco
---
Wlewasz do kieliszka sok malinowy, potem wlewajac wodke wlewasz ją po kancie kieliszka pod katem, by sie nie zmieszalo z sokiem. Po wlaniu sok powinien zostac na samym wole i ani sprobowac sie zmieszac z wodka (wodka ma byc wciaz czysta;) ), na koncu dodajesz tabasco i chlup za ojczyzne :>
Bynajmniej ja takie pijam, i takie sam czasem robie :>
---
A do drinkow babskich xD moge CI polecic malibu ;] Chyba najlepszy z babskich drinkow :>
Składniki:
- malibu
- mleko z puszki (kondens)
- wiórki kokosowe i czekoladowe
Wszystko wymieszać z lodem i dodać wiórki kokosowe i czekoladowe… podawać w pucharku ze słomka… proporcje 3/5. To tego nawet mozna sobie kupic takie specjalne mieszadlo :> Ale tak mieszac okolo 10 minut :>
Smacznego xD
10ml soku malinowego
35ml czystej wodki
Sos tabasco
---
Wlewasz do kieliszka sok malinowy, potem wlewajac wodke wlewasz ją po kancie kieliszka pod katem, by sie nie zmieszalo z sokiem. Po wlaniu sok powinien zostac na samym wole i ani sprobowac sie zmieszac z wodka (wodka ma byc wciaz czysta;) ), na koncu dodajesz tabasco i chlup za ojczyzne :>
Bynajmniej ja takie pijam, i takie sam czasem robie :>
---
A do drinkow babskich xD moge CI polecic malibu ;] Chyba najlepszy z babskich drinkow :>
Składniki:
- malibu
- mleko z puszki (kondens)
- wiórki kokosowe i czekoladowe
Wszystko wymieszać z lodem i dodać wiórki kokosowe i czekoladowe… podawać w pucharku ze słomka… proporcje 3/5. To tego nawet mozna sobie kupic takie specjalne mieszadlo :> Ale tak mieszac okolo 10 minut :>
Smacznego xD
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
A ja proponuję coś co uwielbiam, chociaż przyznam, że nie wszyscy akceptują ten smak.
Po prostu gin z tonikiem
Gin ( może być Seagram albo tańszy Lubuski)
Tonic (ale najlepiej Kinley)
Plasterek cytryny
Lód można albo nie, kwestia wyboru.
A pisałaś co prawda o drinkach na bazie wódki, ale tak na przyszłość na przykład na letnie imprezy fantastyczna, orzeżwiająca, włąsnoręcznie zrobiona Sangria- po prostu boska
a przepis następujący:
1 duża słodka pomarańcza
1 grapefruit
2 limonki
gożdziki
ziele angielskie
1 litr czerwonego słodkiego wina
Woda mineralna
Owoce trzeba obrać ze skórki i pokroić w plasterki (ważne jest żeby ściągnąc jak najdokładniej tą białą skórkę)
włożyć owoce do jakiejś dużej szklanej miski ( na przzykład takiej na sałatkę), dodać ze 3-4 gożdziki i ze dwa ziarenka ziela angielskiego
zalać winem i wstawić do lodówki na całą noc
Potem wyjąć , odcedzić, przelać do dzbanka
Podawać wymieszane w proporcji pół na pół z wodą mineralną i z lodem
Orzeźwiające, lekkie i fantastycznie smakuje jak jest gorąco.
A dla idących na skróty można kupić gotową sangrię, ale to nie to samo
Po prostu gin z tonikiem

Gin ( może być Seagram albo tańszy Lubuski)
Tonic (ale najlepiej Kinley)
Plasterek cytryny
Lód można albo nie, kwestia wyboru.
A pisałaś co prawda o drinkach na bazie wódki, ale tak na przyszłość na przykład na letnie imprezy fantastyczna, orzeżwiająca, włąsnoręcznie zrobiona Sangria- po prostu boska
a przepis następujący:
1 duża słodka pomarańcza
1 grapefruit
2 limonki
gożdziki
ziele angielskie
1 litr czerwonego słodkiego wina
Woda mineralna
Owoce trzeba obrać ze skórki i pokroić w plasterki (ważne jest żeby ściągnąc jak najdokładniej tą białą skórkę)
włożyć owoce do jakiejś dużej szklanej miski ( na przzykład takiej na sałatkę), dodać ze 3-4 gożdziki i ze dwa ziarenka ziela angielskiego
zalać winem i wstawić do lodówki na całą noc
Potem wyjąć , odcedzić, przelać do dzbanka
Podawać wymieszane w proporcji pół na pół z wodą mineralną i z lodem
Orzeźwiające, lekkie i fantastycznie smakuje jak jest gorąco.
A dla idących na skróty można kupić gotową sangrię, ale to nie to samo

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl