powituje
mam pytanie. czy zauwazyl ktos, ze od okolo tygodnia, dwoch filmiki, spoilery na youtube i tego typu serwisach podczas odtwarzania nie leca plynnie tylko delikatnie skacza?
moze jakies nowe patche wgrali o ktorych nic nie slyszalem ?
powituje mam pytanie. czy zauwazyl ktos, ze od okolo tygodnia, dwoch filmiki, spoilery na youtube i tego typu serwisach podczas odtwarzania nie leca plynnie tylko delikatnie skacza? moze jakies nowe patche wgrali o ktorych nic nie slyszalem ?
Nie zauważyłem. Ja oglądam tylko bezpośrednio na YT i tam o ile filmik jest załadowany to nie tnie (jeśli jest na granicy zbuforowanego, to oczywiście że może ciąć). Ale też od jakiegoś czasu mają funkcję oglądania w lepszej jakości, może przy słabszym kompie ona tnięcie powoduje jeśli ją włączysz, a być może jest gdzieniegdzie domyślnie włączona?
Powiedz, problem ten dotyczy tylko innych serwisów z linkami do YT czy samego YT też?
Odczekiwałeś jakiś czas żeby filmik się załadował (niekoniecznie do samego końca) zanim zacząłeś oglądać, by wykluczyć że to wolne ładowanie jest tego przyczyną?
Nie zauważyłem. Ja oglądam tylko bezpośrednio na YT i tam o ile filmik jest załadowany to nie tnie (jeśli jest na granicy zbuforowanego, to oczywiście że może ciąć). Ale też od jakiegoś czasu mają funkcję oglądania w lepszej jakości, może przy słabszym kompie ona tnięcie powoduje jeśli ją włączysz, a być może jest gdzieniegdzie domyślnie włączona? Powiedz, problem ten dotyczy tylko innych serwisów z linkami do YT czy samego YT też? Odczekiwałeś jakiś czas żeby filmik się załadował (niekoniecznie do samego końca) zanim zacząłeś oglądać, by wykluczyć że to wolne ładowanie jest tego przyczyną?
U mnie przycina w przypadku oglądania w wersji HD. Można to obecnie rozpoznać po czerwonej (oznaczającej aktywność) ikonce HD (nie mylić z HQ) w playerze (obok głośności, full screena itp.) lub ewentualnie (gdy jest to link) po dodatkowym parametrze "&fmt=22" na samym końcu adresu.
Generalnie to HD w YT wydaje się kompletnie nie zoptymalizowane i dużo jemu (trybowi, metodzie) brakuje do doskonałości.
U mnie przycina w przypadku oglądania w wersji HD. Można to obecnie rozpoznać po czerwonej (oznaczającej aktywność) ikonce HD (nie mylić z HQ) w playerze (obok głośności, full screena itp.) lub ewentualnie (gdy jest to link) po dodatkowym parametrze "&fmt=22" na samym końcu adresu. Generalnie to HD w YT wydaje się kompletnie nie zoptymalizowane i dużo jemu (trybowi, metodzie) brakuje do doskonałości.
Jeżeli to wina tego HD to można zanaczyć, żeby filmik z automatu leciał w tej zwykłej jakości. Wtedy zamułki być nie powinno, sam mam szybkiego neta, ale mimo wszystko czasem zamula przy opcji HD. Ostatnio mam tak, że filmik się zatrzymuje tak jak bym to ja go zatrzymał. YT zaczyna szaleć :-]
Jeżeli to wina tego HD to można zanaczyć, żeby filmik z automatu leciał w tej zwykłej jakości. Wtedy zamułki być nie powinno, sam mam szybkiego neta, ale mimo wszystko czasem zamula przy opcji HD. Ostatnio mam tak, że filmik się zatrzymuje tak jak bym to ja go zatrzymał. YT zaczyna szaleć :-]
a wiec tak:
używam liska foxa
filmiki tną nawet przy zbuforowanym do polowy pliku
problem występuje na większości serwisów typu youtube, joemonster, itp
wcześniej nie miałem tego problemu, nie zmieniałem kodeków itp
a opcja hd, ona jest w ustawieniach przeglądarki czy po prostu można załadować plik w jakości hd?
a wiec tak: używam liska foxa filmiki tną nawet przy zbuforowanym do polowy pliku problem występuje na większości serwisów typu youtube, joemonster, itp wcześniej nie miałem tego problemu, nie zmieniałem kodeków itp a opcja hd, ona jest w ustawieniach przeglądarki czy po prostu można załadować plik w jakości hd?
Opcja ta jest w oknie z filmikiem, na dole, za paskiem postępu.
Może zapytam jaki masz proesor? Ja też FF używam oczywiście, i nie tnie mi. Początkowo po włączeniu HD cięło mi, bo wolniej się łądowało, ale oczywiście wystarczyło trochę zapauzować i szło dobrze.
Jaką amsz wersję flasha? Ja mam 10.0 r12
Sprawdzić to możesz klikając na
Narzędzia, Dodatki, tutaj wybierasz zakładkę wtyczki na górze i powinieneś mieć tam Shockwave Flash i numer wersji.
Opcja ta jest w oknie z filmikiem, na dole, za paskiem postępu. Może zapytam jaki masz proesor? Ja też FF używam oczywiście, i nie tnie mi. Początkowo po włączeniu HD cięło mi, bo wolniej się łądowało, ale oczywiście wystarczyło trochę zapauzować i szło dobrze. Jaką amsz wersję flasha? Ja mam 10.0 r12 Sprawdzić to możesz klikając na Narzędzia, Dodatki, tutaj wybierasz zakładkę wtyczki na górze i powinieneś mieć tam Shockwave Flash i numer wersji.