Samsung Galaxy i5700

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: 2 i pół

Samsung Galaxy i5700

Post autor: grego1980 »

Posiada ktoś może? Zastanawiam się nad kupnem jestem ciekaw opinii.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ja posiadam, i jestem bardzo zadowolony. Jak na te pieniądze ciężko o wielki wybór, ale nie mam żadnych problemów z nim. Kupiłem na allegro z 2 ręki i nie żałuje :)
Czytelny, nie ma problemów, bateria trzyma długo jeśli nie używam gier/nie oglądam filmów, wtedy to tak około ponad dnia wytrzyma. Jak tylko czytam (a sporo czytam na telefonie, niektórych to dziwi i męczy wzrok, mnie nie) to z baterią nie ma problemów.
Wifi jest i działa bardzo dobrze. Z czytelnością ekranu w słońcu nie ma problemu na 100% rozjaśnieniu, w "domu" mam nastawienie około 35% i jest OK.
Ekran się jakoś specjalnie nie rysuje, nie mam na nim żadnej nalepki/nakładki/folii ochronnej.
Co do dotyku i multitoucha - działa bez problemu. Nie mam problemu z pisaniem smsów czy notatek na klawiaturze ekranowej, zarówno tej dużej (w poziomie) jak i, co jest dla mnie zaskakujące, tej małej wersji (w pionie).
Wymiary mi osobiście odpowiadają.
oprogramowanie można zmieniać więc to kwestia trochę indywidualna, sporo jest dodatkowych programów, z których korzystam zresztą, darmowych na android markecie. (Można też wgrać pirackie nie-darmowe)

Pytaj to odpowiem jeśli będę wiedział :)

Added after 1 minutes:

Zapominam dodać: aparat ma, zdjęcia robi, niezła jakość, mnie odpowiada, ja rzadko pstrykam fotki, w sumie jedynie z tablic informacyjnych np tablicy odjazdów;-) i nie miałem problemów później z odczytaniem tego :P
Mp3 też odtwarza, jakość taka sobie.
Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Hmm chyba mnie ostatecznie przekonałeś. Czytałem właśnie sporo opinii pozytywnych na jego temat (również testów). Będzie to mój pierwszy smartphone. Chce wziąć w jakimś niższym abonamencie za 1pln. Więc wybór niewielki. NIe zamierzam też jakoś mocno wykorzystywać jego funkcji.
Czasem coś pograć czy obejrzeć ale to pewnie z ciekawości na początku. Awaryjnie do muzyki jeśli padnie mp3. I tyle.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Skoro nie zamierzasz używać tych wszystkich bajerów, to kup sobie Nokie 3330. Oryginalna bateria trzyma mi ponad tydzień, mimo intensywnego używania. Dodatkowo dokupiłem sobie najbardziej absurdalnie wystylizowaną obudowę z jakąś panterą i cekinami -szpan na mieście, że hej ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

grego1980 pisze:Hmm chyba mnie ostatecznie przekonałeś. Czytałem właśnie sporo opinii pozytywnych na jego temat (również testów). Będzie to mój pierwszy smartphone. Chce wziąć w jakimś niższym abonamencie za 1pln. Więc wybór niewielki. NIe zamierzam też jakoś mocno wykorzystywać jego funkcji.
Czasem coś pograć czy obejrzeć ale to pewnie z ciekawości na początku. Awaryjnie do muzyki jeśli padnie mp3. I tyle.[/quote
Ekhm, na androida sa bardzo fajne różne apliacje. Do filmów polecam mplayera od razu txt czyta. Do tego są fajne gry jakich nie uświadczysz na PC :D
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

AreQ_BAH pisze:bateria trzyma długo jeśli nie używam gier/nie oglądam filmów, wtedy to tak około ponad dnia wytrzyma.
A jeśli używasz "gier/filmów" to ile? 5min??

To jest właśnie problem dzisiejszych telefonów - wymagają codziennego ładowania (tak wiem - nówki wytrzymują kilka dni) co jest dosyć uciążliwe. Dlatego osobiście już dawno rozdzieliłem sobie te dwie czynności: Telefon i resztę (pda).
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

AreQ_BAH pisze:Ekhm, na androida sa bardzo fajne różne apliacje. Do filmów polecam mplayera od razu txt czyta. Do tego są fajne gry jakich nie uświadczysz na PC :D
A jak się ma ekran o rozdzielczości 240x400px to będą takie filmy działać?

Aktualnie mam HTC Touch Diamond i było by fajnie gdyby nie bateria, która potrafi się rozładować gdy się ładuje (przy np. korzystaniu z internetu).

Added after 2 minutes:
xvidasd pisze:A jeśli używasz "gier/filmów" to ile? 5min??
No właśnie, przez jaki czas możesz oglądać filmy?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Filmów nie oglądam, w "Węże" gram cały czas :D
Ale żeby uniknąć nieporozumień, może powinniście wklepać w google: Nokia 3330
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Nie musi być filmów, chcę mieć jakieś porównanie.

A co do Nokii 3330 to ja jestem również użytkownikiem Nokii 2220, ale kiedy sprawdziłem ceny tego telefonu na allegro to zdecydowałem się na zakup dotykowca najlepiej z qwerty.

A co myślicie o systemie Symbian ^1?
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

xvidasd pisze:
AreQ_BAH pisze:bateria trzyma długo jeśli nie używam gier/nie oglądam filmów, wtedy to tak około ponad dnia wytrzyma.
A jeśli używasz "gier/filmów" to ile? 5min??

To jest właśnie problem dzisiejszych telefonów - wymagają codziennego ładowania (tak wiem - nówki wytrzymują kilka dni) co jest dosyć uciążliwe. Dlatego osobiście już dawno rozdzieliłem sobie te dwie czynności: Telefon i resztę (pda).
Chyba źle napisałem, bo właśnie tyle ile tam masz, półtora dnia, wytrzyma jeśli gram, oglądam. Non stop oglądania pewnie kilkanaście godzin.
Jeśli nie gram to około tygodnia na spokojnie. Jeśli czytam do tego, to parę dni.

Można rozdzielić, ba mógłbym sobie jakiś e-ink kupić do czytania ebooków, ale to dla mnie bezsensu. Wolę 1 urządzenie i mniejsze mające wszystkie potrzebne mi funkcje (małe ale czytelne +mp3+czytanie, gry to dodatek, a oglądanie to od święta). Kwestia podejścia.

Co do filmów to spokojnie oglądałem seriale w asd i w normalnej jakości. Więc tak, u mnie działają.
Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Kupiłem i jak na razie (odpukać) wszystko jest ok. Słucham,oglądam, dzwonie i pisze. Działa poprawnie. Nic sie nie wiesza. Żadnych dziwnych akcji ni stwierdziłem. :D
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

grego1980 pisze:Kupiłem i jak na razie (odpukać) wszystko jest ok. Słucham,oglądam, dzwonie i pisze. Działa poprawnie. Nic sie nie wiesza. Żadnych dziwnych akcji ni stwierdziłem.
To dobra wiadomość. Ja się jakieś czas temu zastanawiałem czy może sobie takiego nie kupić, ale w końcu stwierdziłem, że nie potrzebny mi w tej chwili kolejny gadżet, z którego będę korzystał raz na rok. Jeśli jednak kiedyś będę zmuszony wymienić mojego wiekowego Sony Ericssona, no to dzięki temu tematowi wiem jaki model warto mieć na oku...
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ