"Wojna" pre-paid

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

"Wojna" pre-paid

Post autor: asd »

No i stało się - Play wyszedł ze swoją ofertą "Play fresh" rozpętując tym samym wojnę cenową.

29gr za minutę do wszystkich (karta ważna przez rok od doładowania) no i za każde dwie minuty przychodzące dostajemy jedną na wygadanie.

Nie udało im sie tego do końca utrzymac w tajemnicy i dlatego naprędce Heyah wyskoczyło ze swoja ofertą 25gr/min do wszystkich (prócz play).
Jednak w heyah nie jest tak pięknie bo co miesiąc trzeba aktywowa tą usługę co chyba kosztuje 5.5 (za każde włączenie) - (no chyba, że zatankujesz co miesiąc za 50pln).

Czy w tej sytuacji opłaca się brac telefon na abonament?
Obrazek When Dreams Come True...
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

no Play zaszalał ze swoją ofertą, mi kończy się umowa w sierpniu i naprawdę zastanawiam się nad ofertą 'play fresh' ; )
a przy okazji jaki jest koszt zachowania numeru u innego operatora?
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Troche mnie zaskoczyłeś z tą ofertą, nie wiedziałem, że play tak szaleje i teraz poważnie zastanawiam się nad zmianą sieci. Tylko simlocka muszę ściągnąć z telefonu i muszę zapytać ile to będzie kosztować.
Obrazek
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

Ja juz jestem w nowym play (wczesniej bylem w heyah). Dla mnie najwazniejsza jest ta waznosc konta bo raczej mało dzwonie. A teraz za 10zł mam konto wazne przez rok i moge sobie doładowywac w razie potrzeby bez zbierania niewykorzystanej kasy na koncie tylko dla utrzymania numeru :)

Play ostatnio sie bardzo dynamicznie rozwija a nowa oferta to pierwsza znaczaca zmiana status quo od pamietnego wejscia na rynek Heyah. Wydaje mi sie ze to wlasnie Heyah moze najwiecej stracic i powinni sie bardziej postarac bo to co zaoferowali jest raczej mało kuszace.

Ciekawe ze play tak mocno stawia na karty bo nie słyszałem o jakiejs rewolucji w abonamencie czy mixie
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Co ciekawe, inni już ruszyli z podobnymi ofertami. Zapowiada się ciekawie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

spiderpp pisze:a przy okazji jaki jest koszt zachowania numeru u innego operatora
50pln i jest to opłata dla twojego starego operatora.

Właśnie też sie zastanawiam grubo nad przejściem - jestem teraz w Heyah i nie bardzo jestem zadowolony.
Nie przekonuje mnie ich pakiet, gdzie za minutę płacisz tylko 25gr ale:
1.Co miesiąc kosztuje to 5.9pln
2.Musisz pamiętac samemu kiedy kończy ci się ten pakiet (co miesiąc) bo heyah wysyła smsa z powiadomieniem - i owszem ale ma na to 48h od momentu zakończenia się pakietu. W praktyce jak nie zapamiętasz to przez ostatnie dwa dni będziesz rozmawiał w normalnej cenie nawet o tym nie wiedząc (tak robili w promocji "wybrany numer").

Wczoraj w telewizji usłyszałem reklamę Plusa - że też 29gr/min - wie ktoś coś o tym więcej?
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

xvidasd pisze: Wczoraj w telewizji usłyszałem reklamę Plusa - że też 29gr/min - wie ktoś coś o tym więcej?
Tu masz ładnie wytłumaczone:
http://www.simplus.pl/v.do?idx=1026084

W dodatku 'wszyscy' to Era, Orange i Plus. O Play'u zapomnieli. I w sumie w każdej sieci zapomnieli o Play'u. Więc kupując sobie Play'a, nie zapomnijcie, że co niektórzy nie będą mieli do Was ochoty zadzwonić ze względu na wyższe stawki.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No tak ale jak zachowam stary numer to kto będzie wiedział, że mam Play?

A poza tym to już nie mój problem - jak ktoś ma pilną sprawę to i tak zadzwoni - ja telefonu używam do załatwiania spraw a nie do wymieniania się przepisami kulinarnymi itp. więc ten problem mnie nie dotyczy.

Sam zresztą nigdy się nie zastanawiałem kto ma jakiego operatora i ile mnie będzie kosztowa rozmowa - muszę to dzwonie i już (no chyba, że numer zaczyna się od 0700... :D ).

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ