"Wojna" pre-paid
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
"Wojna" pre-paid
No i stało się - Play wyszedł ze swoją ofertą "Play fresh" rozpętując tym samym wojnę cenową.
29gr za minutę do wszystkich (karta ważna przez rok od doładowania) no i za każde dwie minuty przychodzące dostajemy jedną na wygadanie.
Nie udało im sie tego do końca utrzymac w tajemnicy i dlatego naprędce Heyah wyskoczyło ze swoja ofertą 25gr/min do wszystkich (prócz play).
Jednak w heyah nie jest tak pięknie bo co miesiąc trzeba aktywowa tą usługę co chyba kosztuje 5.5 (za każde włączenie) - (no chyba, że zatankujesz co miesiąc za 50pln).
Czy w tej sytuacji opłaca się brac telefon na abonament?
29gr za minutę do wszystkich (karta ważna przez rok od doładowania) no i za każde dwie minuty przychodzące dostajemy jedną na wygadanie.
Nie udało im sie tego do końca utrzymac w tajemnicy i dlatego naprędce Heyah wyskoczyło ze swoja ofertą 25gr/min do wszystkich (prócz play).
Jednak w heyah nie jest tak pięknie bo co miesiąc trzeba aktywowa tą usługę co chyba kosztuje 5.5 (za każde włączenie) - (no chyba, że zatankujesz co miesiąc za 50pln).
Czy w tej sytuacji opłaca się brac telefon na abonament?

-
Wskaż do odpowiedzi
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
Ja juz jestem w nowym play (wczesniej bylem w heyah). Dla mnie najwazniejsza jest ta waznosc konta bo raczej mało dzwonie. A teraz za 10zł mam konto wazne przez rok i moge sobie doładowywac w razie potrzeby bez zbierania niewykorzystanej kasy na koncie tylko dla utrzymania numeru 
Play ostatnio sie bardzo dynamicznie rozwija a nowa oferta to pierwsza znaczaca zmiana status quo od pamietnego wejscia na rynek Heyah. Wydaje mi sie ze to wlasnie Heyah moze najwiecej stracic i powinni sie bardziej postarac bo to co zaoferowali jest raczej mało kuszace.
Ciekawe ze play tak mocno stawia na karty bo nie słyszałem o jakiejs rewolucji w abonamencie czy mixie

Play ostatnio sie bardzo dynamicznie rozwija a nowa oferta to pierwsza znaczaca zmiana status quo od pamietnego wejscia na rynek Heyah. Wydaje mi sie ze to wlasnie Heyah moze najwiecej stracic i powinni sie bardziej postarac bo to co zaoferowali jest raczej mało kuszace.
Ciekawe ze play tak mocno stawia na karty bo nie słyszałem o jakiejs rewolucji w abonamencie czy mixie
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
50pln i jest to opłata dla twojego starego operatora.spiderpp pisze:a przy okazji jaki jest koszt zachowania numeru u innego operatora
Właśnie też sie zastanawiam grubo nad przejściem - jestem teraz w Heyah i nie bardzo jestem zadowolony.
Nie przekonuje mnie ich pakiet, gdzie za minutę płacisz tylko 25gr ale:
1.Co miesiąc kosztuje to 5.9pln
2.Musisz pamiętac samemu kiedy kończy ci się ten pakiet (co miesiąc) bo heyah wysyła smsa z powiadomieniem - i owszem ale ma na to 48h od momentu zakończenia się pakietu. W praktyce jak nie zapamiętasz to przez ostatnie dwa dni będziesz rozmawiał w normalnej cenie nawet o tym nie wiedząc (tak robili w promocji "wybrany numer").
Wczoraj w telewizji usłyszałem reklamę Plusa - że też 29gr/min - wie ktoś coś o tym więcej?

-
Wskaż do odpowiedzi
Tu masz ładnie wytłumaczone:xvidasd pisze: Wczoraj w telewizji usłyszałem reklamę Plusa - że też 29gr/min - wie ktoś coś o tym więcej?
http://www.simplus.pl/v.do?idx=1026084
W dodatku 'wszyscy' to Era, Orange i Plus. O Play'u zapomnieli. I w sumie w każdej sieci zapomnieli o Play'u. Więc kupując sobie Play'a, nie zapomnijcie, że co niektórzy nie będą mieli do Was ochoty zadzwonić ze względu na wyższe stawki.
-
asd
-
Expert
No tak ale jak zachowam stary numer to kto będzie wiedział, że mam Play?
A poza tym to już nie mój problem - jak ktoś ma pilną sprawę to i tak zadzwoni - ja telefonu używam do załatwiania spraw a nie do wymieniania się przepisami kulinarnymi itp. więc ten problem mnie nie dotyczy.
Sam zresztą nigdy się nie zastanawiałem kto ma jakiego operatora i ile mnie będzie kosztowa rozmowa - muszę to dzwonie i już (no chyba, że numer zaczyna się od 0700...
).
A poza tym to już nie mój problem - jak ktoś ma pilną sprawę to i tak zadzwoni - ja telefonu używam do załatwiania spraw a nie do wymieniania się przepisami kulinarnymi itp. więc ten problem mnie nie dotyczy.
Sam zresztą nigdy się nie zastanawiałem kto ma jakiego operatora i ile mnie będzie kosztowa rozmowa - muszę to dzwonie i już (no chyba, że numer zaczyna się od 0700...