Falling Skies [TNT][2011]
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
- youtube Warszawa
Re: Falling Skies [TNT][2011]
Widzieliście pierwsze dwa odcinki 3 sezonu?
Na pewno jest to, lekki aczkolwiek przewidywalny serial, ale wciąga.
PS:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
We are against piracy, please don't attack ships.
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Niewiele wiemy, starzy wrogowie czyli władcy to rasa nazywana Espheni a nowi kosmici to Volmowie - wróg/przyjaciel (niepotrzebne skreślić).Nasz Tom doczekał się dziecka Trochę postrzelali, pogadali i 2 odcinki skończyły się szybko. Będę oglądać dalej i nie będę mieć wygórowanych żądań odnośnie fabuły wtedy serial wydaje się lepszy 
Spoiler:
Spoiler:

-
X-asd
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- Kontakt:
A ja odpuszczam. Liczyłem na to, że wątek z nowymi będzie się opierał na jakiś tajemniczych konszachtach, i skomplikowanych relacjach tak, - Głupio to teraz wygląda.
Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
Do ideału temu serialowi brakuje dużo, ale porównując do sf jakie teraz leci w tv (revolution, defiance) to jest dobrze
@Asd, ale przecież

@Asd, ale przecież
Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
No i masz. Już się skłaniałem do opcji odpuszczenia, choć odcinek leży na dysku, ale wpis w sumie nowego naszego forumowicza spowodował, że byłoby totalnym nietaktem zostawić go bez odpowiedzi - a żeby tę uczynić, muszę jednak się skusić i obejrzeć
(Przyznam, że najbardziej mnie poruszyła Twoja wypowiedź Gidi odnośnie "Defiance" - noszę się z wpisem, w którym będę bardzo chwalił ostatnie odcinki, więc byłoby nieuczciwością nie odnieść się do nowego sezonu "Falling Skies") 

-
Wskaż do odpowiedzi
W takim razie cieszę się, że Cię zmobilizowałem
a co do Defiance, to gdy już zrobisz ten wpis, odpiszę Ci w odpowiednim wątku

-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Oglądałem tylko ze dwa, może trzy odcinki pierwszego sezonu i odpuściłem. Z okazji premiery 3 sezonu postanowiłem zerknąć na nowy odcinek i muszę powiedzieć, że się polepszyło. Co prawda wszystkie zarzuty, jakie formowałem wówczas nadal są aktualne, ale przynajmniej tematy i dylematy bohaterów zrobiły się interesujące. Zagęścili atmosferę, dodali ciekawszą intrygę i większą ilość wątków.
To nadal jest przeciętny serial, o bardzo zmarnowanym potencjale, ale przynajmniej ktoś się zaczął starać zrobić z tego coś oryginalnego. Zerknę jeszcze na drugi odcinek, bo jestem ciekaw, czy ten powiew świeżości, to tylko tak z okazji startu nowej serii, czy też naprawdę scenarzyści wzięli się za robotę.
Ach, i brodaty doktor Wilson, cierpiący na agorafobię (w Polsce tak się chyba określa lęk przed Gazetą Wyborczą) - bezcenne!
To nadal jest przeciętny serial, o bardzo zmarnowanym potencjale, ale przynajmniej ktoś się zaczął starać zrobić z tego coś oryginalnego. Zerknę jeszcze na drugi odcinek, bo jestem ciekaw, czy ten powiew świeżości, to tylko tak z okazji startu nowej serii, czy też naprawdę scenarzyści wzięli się za robotę.

Ach, i brodaty doktor Wilson, cierpiący na agorafobię (w Polsce tak się chyba określa lęk przed Gazetą Wyborczą) - bezcenne!

-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Powiedziałbym, że to jak gwiazdka w czerwcunajphil pisze: Ach, i brodaty doktor Wilson, cierpiący na agorafobię (w Polsce tak się chyba określa lęk przed Gazetą Wyborczą) - bezcenne!

We are against piracy, please don't attack ships.
-
brexerb
Wskaż do odpowiedzi - spec
najphil napisał(a):
czyżbys zaznajomił się z nowym utworem zespołu Irydion we współpracy z Ptakiem
?
czyżbys zaznajomił się z nowym utworem zespołu Irydion we współpracy z Ptakiem

Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 23:09 przez brexerb, łącznie zmieniany 1 raz.
Si Vis Pacem Parabellum
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
No i drugi, a w zasadzie trzeci odcinek wciąż mi się podoba. Co prawda mnóstwo w nim patosu, i po raz kolejny widzimy przemówienie prezydenta pod koniec odcinka- czyżby to miało stanowić jakąś klamrę? Ale same wątki nudne ani irytujące już nie są.
Pomysł z nowymi wrogami i przede wszystkim powodem, dla którego zaatakowali, bardzo, ale to bardzo fajny.
Pomysł z nowymi wrogami i przede wszystkim powodem, dla którego zaatakowali, bardzo, ale to bardzo fajny.

-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Pierwszy sezon obejrzałem nawet z zainteresowaniem, drugi już nie tak porywający, ale miał swoje momenty. Trzeci pewnie też obejrzę, ale poczekam jak już będzie całość.
-
-
seriale znam jak kieszeń
W sumie trzeci odcinek to zapchajdziura, wszystko pozanie zasługuje nawet na wzmiankę. Zapowiedź kolejnego odcinka zwiastuje więcej akcji no i ten
Spoiler:
Spoiler:
-
-
seriale znam jak kieszeń
No to mamy 4 sezonhttp://hatak.pl/artykuly/falling-skies- ... ym-sezonemcieszyć się czy płakać, póki co trzeci sezon nie jest taki zły :roll:
-
X-asd
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- Kontakt:
Raczej płakać - nuda i tyle... 

-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm, nie jest dobrze. W końcu nadrabiam, więc tylko taki "flash" z pola walki. Jak już wspomniałem, nie jest dobrze, bo ... trzeci sezon ma więcej akcji niż dwa wcześniejsze razem wzięte, a co najgorsze, podoba mi się
Bardzo dobry przeskok czasowy, co pozwoliło na ukazanie nowego porządku, plus intrygujący wątek dziecka, do tego niezłe sceny ze "szpiegiem", plus wątek "prawdziwego" No i oczywiście
No nic, wracam do oglądania, taki dzień dzisiaj, może uda się całość nadrobić, choć pewny nie jestem
Ale nigdy bym nie przypuszczał, że akurat ten serial tak mnie wciągnie - ja wiem, że było sporo przemów typowo amerykańskich, że momentami za dużo gadają, ale naprawdę w tym sezonie dużo się dzieje i to na dodatek momentami całkiem nie głupio 

Bardzo dobry przeskok czasowy, co pozwoliło na ukazanie nowego porządku, plus intrygujący wątek dziecka, do tego niezłe sceny ze "szpiegiem", plus wątek "prawdziwego"
Spoiler:
Spoiler:

-
-
seriale znam jak kieszeń
Na Comic Conie reklamowali 3 ostatnie odcinki ale jak to trailer najlepsze wycinki tylko dali a 8 odcinek bardzo kiepski jak dla mnie. Myślałem, że jakoś przygotuje już nas widzów na finał zbuduje napięcie a tu klops. Ogólnie i tak 3 sezon wychodzi na plus w stosunku do poprzednich więc ja się cieszę z nadchodzącego w przyszłym roku 4 sezonu.
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm, lekko przyspieszając, ale to dlatego, że nie mogłem się doczekać, co będzie dalej, nadrobiłem
Odcinek 8 dla mnie jest najlepszym z wszystkich sezonów, a Ci, co przeczytali choć jedną książkę Dicka (dość mocno tu pasuje "Czas poza czasem"), zrozumieją, dlaczego
Świetny pomysł, tak - wiem, to mocna retardacja, ale jakże dobrze zrobiona! I ostatnia scena, piękna, na początku lekko kiczowata, a później surowa - jak obraz świata, który rozciąga się w ostatnim kadrze..
Nie przypuszczałem, że to powiem, ale czekam na finał sezonu z niecierpliwością - teraz na napisy do 9 odcinka również
Mocno się ten serial zmienił w tym sezonie, jest bardziej pomysłowy, lepiej skomponowany, wypełniony akcją, ba - nawet bardzo zaskakującymi sojuszami i - tu przyznam - trudnymi do odgadnięcia wrogami (strzał przez sufit!).. 

Nie przypuszczałem, że to powiem, ale czekam na finał sezonu z niecierpliwością - teraz na napisy do 9 odcinka również

-
Wskaż do odpowiedzi
Finał.
Jak to bywa w tym serialu, dość dużo dzieje się poza planem - a w samym odcinku - hop siup, słupek się wali, UFO zlatuje, no i dzieją się szybciutko inne rzeczy
Ten sezon był wyraźnie lepszy od wcześniejszych, co nie znaczy, że od razu bardzo dobry. Ot, miejscami wielce przyjemne kino katastroficzno-kosmiczne, nie wolne od dziur logicznych, ale i też aż tak bardzo nie obrażające inteligencji widza
Ot, rozrywka, w sam raz na wakacje 
Jak to bywa w tym serialu, dość dużo dzieje się poza planem - a w samym odcinku - hop siup, słupek się wali, UFO zlatuje, no i dzieją się szybciutko inne rzeczy

Spoiler:

-
-
seriale znam jak kieszeń
Spoiler:
Oceń ten serial