Falling Skies [TNT][2011]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista
youtube Warszawa

Re: Falling Skies [TNT][2011]

Post autor: kendzi »

Widzieliście pierwsze dwa odcinki 3 sezonu?
Spoiler:
Na pewno jest to, lekki aczkolwiek przewidywalny serial, ale wciąga.
Spoiler:
PS:
Spoiler:
We are against piracy, please don't attack ships.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Niewiele wiemy, starzy wrogowie czyli władcy to rasa nazywana Espheni a nowi kosmici to Volmowie - wróg/przyjaciel (niepotrzebne skreślić).
Spoiler:
Nasz Tom doczekał się dziecka
Spoiler:
Trochę postrzelali, pogadali i 2 odcinki skończyły się szybko. Będę oglądać dalej i nie będę mieć wygórowanych żądań odnośnie fabuły wtedy serial wydaje się lepszy :-p
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

A ja odpuszczam. Liczyłem na to, że wątek z nowymi będzie się opierał na jakiś tajemniczych konszachtach, i skomplikowanych relacjach tak,
Spoiler:
- Głupio to teraz wygląda.
Gidi
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gidi »

Do ideału temu serialowi brakuje dużo, ale porównując do sf jakie teraz leci w tv (revolution, defiance) to jest dobrze :)
@Asd, ale przecież
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No i masz. Już się skłaniałem do opcji odpuszczenia, choć odcinek leży na dysku, ale wpis w sumie nowego naszego forumowicza spowodował, że byłoby totalnym nietaktem zostawić go bez odpowiedzi - a żeby tę uczynić, muszę jednak się skusić i obejrzeć :) (Przyznam, że najbardziej mnie poruszyła Twoja wypowiedź Gidi odnośnie "Defiance" - noszę się z wpisem, w którym będę bardzo chwalił ostatnie odcinki, więc byłoby nieuczciwością nie odnieść się do nowego sezonu "Falling Skies") :)
Gidi
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gidi »

W takim razie cieszę się, że Cię zmobilizowałem :) a co do Defiance, to gdy już zrobisz ten wpis, odpiszę Ci w odpowiednim wątku
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Oglądałem tylko ze dwa, może trzy odcinki pierwszego sezonu i odpuściłem. Z okazji premiery 3 sezonu postanowiłem zerknąć na nowy odcinek i muszę powiedzieć, że się polepszyło. Co prawda wszystkie zarzuty, jakie formowałem wówczas nadal są aktualne, ale przynajmniej tematy i dylematy bohaterów zrobiły się interesujące. Zagęścili atmosferę, dodali ciekawszą intrygę i większą ilość wątków.

To nadal jest przeciętny serial, o bardzo zmarnowanym potencjale, ale przynajmniej ktoś się zaczął starać zrobić z tego coś oryginalnego. Zerknę jeszcze na drugi odcinek, bo jestem ciekaw, czy ten powiew świeżości, to tylko tak z okazji startu nowej serii, czy też naprawdę scenarzyści wzięli się za robotę. :)

Ach, i brodaty doktor Wilson, cierpiący na agorafobię (w Polsce tak się chyba określa lęk przed Gazetą Wyborczą) - bezcenne!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

najphil pisze: Ach, i brodaty doktor Wilson, cierpiący na agorafobię (w Polsce tak się chyba określa lęk przed Gazetą Wyborczą) - bezcenne!
Powiedziałbym, że to jak gwiazdka w czerwcu :santa:
We are against piracy, please don't attack ships.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

najphil napisał(a):
Ach, i brodaty doktor Wilson, cierpiący na agorafobię (w Polsce tak się chyba określa lęk przed Gazetą Wyborczą) - bezcenne!

czyżbys zaznajomił się z nowym utworem zespołu Irydion we współpracy z Ptakiem :) ?

Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 23:09 przez brexerb, łącznie zmieniany 1 raz.
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

No i drugi, a w zasadzie trzeci odcinek wciąż mi się podoba. Co prawda mnóstwo w nim patosu, i po raz kolejny widzimy przemówienie prezydenta pod koniec odcinka- czyżby to miało stanowić jakąś klamrę? Ale same wątki nudne ani irytujące już nie są.

Pomysł z nowymi wrogami i przede wszystkim powodem, dla którego zaatakowali, bardzo, ale to bardzo fajny.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Ja odpuściłam po 1 odcinku 1-go sezonu :)
:)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Pierwszy sezon obejrzałem nawet z zainteresowaniem, drugi już nie tak porywający, ale miał swoje momenty. Trzeci pewnie też obejrzę, ale poczekam jak już będzie całość.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

W sumie trzeci odcinek to zapchajdziura, wszystko poza
Spoiler:
nie zasługuje nawet na wzmiankę. Zapowiedź kolejnego odcinka zwiastuje więcej akcji no i ten
Spoiler:
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

No to mamy 4 sezonhttp://hatak.pl/artykuly/falling-skies- ... ym-sezonemcieszyć się czy płakać, póki co trzeci sezon nie jest taki zły :roll:
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

Raczej płakać - nuda i tyle... :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, nie jest dobrze. W końcu nadrabiam, więc tylko taki "flash" z pola walki. Jak już wspomniałem, nie jest dobrze, bo ... trzeci sezon ma więcej akcji niż dwa wcześniejsze razem wzięte, a co najgorsze, podoba mi się :shock:

Bardzo dobry przeskok czasowy, co pozwoliło na ukazanie nowego porządku, plus intrygujący wątek dziecka, do tego niezłe sceny ze "szpiegiem", plus wątek "prawdziwego"
Spoiler:
No i oczywiście
Spoiler:
No nic, wracam do oglądania, taki dzień dzisiaj, może uda się całość nadrobić, choć pewny nie jestem :) Ale nigdy bym nie przypuszczał, że akurat ten serial tak mnie wciągnie - ja wiem, że było sporo przemów typowo amerykańskich, że momentami za dużo gadają, ale naprawdę w tym sezonie dużo się dzieje i to na dodatek momentami całkiem nie głupio :)
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Na Comic Conie reklamowali 3 ostatnie odcinki ale jak to trailer najlepsze wycinki tylko dali a 8 odcinek bardzo kiepski jak dla mnie. Myślałem, że jakoś przygotuje już nas widzów na finał zbuduje napięcie a tu klops. Ogólnie i tak 3 sezon wychodzi na plus w stosunku do poprzednich więc ja się cieszę z nadchodzącego w przyszłym roku 4 sezonu.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, lekko przyspieszając, ale to dlatego, że nie mogłem się doczekać, co będzie dalej, nadrobiłem :) Odcinek 8 dla mnie jest najlepszym z wszystkich sezonów, a Ci, co przeczytali choć jedną książkę Dicka (dość mocno tu pasuje "Czas poza czasem"), zrozumieją, dlaczego :) Świetny pomysł, tak - wiem, to mocna retardacja, ale jakże dobrze zrobiona! I ostatnia scena, piękna, na początku lekko kiczowata, a później surowa - jak obraz świata, który rozciąga się w ostatnim kadrze..

Nie przypuszczałem, że to powiem, ale czekam na finał sezonu z niecierpliwością - teraz na napisy do 9 odcinka również :) Mocno się ten serial zmienił w tym sezonie, jest bardziej pomysłowy, lepiej skomponowany, wypełniony akcją, ba - nawet bardzo zaskakującymi sojuszami i - tu przyznam - trudnymi do odgadnięcia wrogami (strzał przez sufit!).. :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Finał.

Jak to bywa w tym serialu, dość dużo dzieje się poza planem - a w samym odcinku - hop siup, słupek się wali, UFO zlatuje, no i dzieją się szybciutko inne rzeczy :)
Spoiler:
Ten sezon był wyraźnie lepszy od wcześniejszych, co nie znaczy, że od razu bardzo dobry. Ot, miejscami wielce przyjemne kino katastroficzno-kosmiczne, nie wolne od dziur logicznych, ale i też aż tak bardzo nie obrażające inteligencji widza :) Ot, rozrywka, w sam raz na wakacje :)
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ