W końcu zaczęła się długo oczekiwana premiera tego świetnie zapowiadającego sie serialu.
Zapewne pamiętacie, że pół roku temu można było oglądnąć juz pierwszy odcinek (wykradziony)
- teraz serial rusza już naprawdę.
Cechuje go niesamowity dynamizm i pełna napięcia akcja
Pierwszy odcinek naprawdę nieźle sie prezentuje - jak będzie dalej - czas pokaże.
A poki co zapraszam na pierwszy odcinek tego serialu
Nie oglądałem go jeszcze więc nie jestem w stanie powiedzieć czy różni sie czymś od tego, który oglądaliśmy pół roku temu.
Miłego oglądania:
The Sarah Connor Chronicles [1x01]b Pilot
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2010, 22:16 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
W końcu zaczęła się długo oczekiwana premiera tego świetnie zapowiadającego sie serialu. Zapewne pamiętacie, że pół roku temu można było oglądnąć juz pierwszy odcinek (wykradziony) - teraz serial rusza już naprawdę.
A poki co zapraszam na pierwszy odcinek tego serialu Nie oglądałem go jeszcze więc nie jestem w stanie powiedzieć czy różni sie czymś od tego, który oglądaliśmy pół roku temu.
Miłego oglądania: The Sarah Connor Chronicles [1x01]b Pilot [url=http://www.torrentportal.com/details/1658413/&uploaded=1][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
już sciągam aby się przekonać czy czymś się różni od tego wykradzionego w wakacje. Podobno miał się zmienić aktor grający ścigającego terminatora chyba (albo chodzilo o tego gostka z FBI chyba, juz nie pamietam bo dawno tego newsa czytalem)
już sciągam aby się przekonać czy czymś się różni od tego wykradzionego w wakacje. Podobno miał się zmienić aktor grający ścigającego terminatora chyba (albo chodzilo o tego gostka z FBI chyba, juz nie pamietam bo dawno tego newsa czytalem)
Helventis pisze:z tego co zauważyłem to 1 odcinek sie niczym nie różni od pilota który wyciekł w wakacje. Czekam na kolejny ep w 120MB
różni się (niewiele) ... właśnie obejrzałem i ... inny aktor gra "chłopaka" Sary Connor i jest inne zakończenie odcinka, dodano muzyczkę i tytuł ... niewielkie zmiany ale jednak są, oraz parę scen jest lekko zmienionych jednak nie wpływa to na fabułę ... to takie pierwsze szybkie wrażenia po obejrzeniu "nowego" odcinka i na szybkiego porównania go z "pre" z wakacji
[quote="Helventis"]z tego co zauważyłem to 1 odcinek sie niczym nie różni od pilota który wyciekł w wakacje. Czekam na kolejny ep w 120MB[/quote] różni się (niewiele) ... właśnie obejrzałem i ... inny aktor gra "chłopaka" Sary Connor i jest inne zakończenie odcinka, dodano muzyczkę i tytuł ... niewielkie zmiany ale jednak są, oraz parę scen jest lekko zmienionych jednak nie wpływa to na fabułę ... to takie pierwsze szybkie wrażenia po obejrzeniu "nowego" odcinka i na szybkiego porównania go z "pre" z wakacji :)
Hmm, oglądalność nie dziwi, zważywszy na markę samego Terminatora. Jest to również obciążenie dla twórców - zmierzyć się w sumie z legendą to rzecz nie błaha, łatwo można zwieść oczekiwania.
Drugi odcinek dobry. Dynamiczny, dobrze zagrany. Zwłaszcza tytułowa bohaterka gra wiarygodnie, można uwierzyć w jej siłę. Dobrze wypada Summer Glau - ma mniej do zagrania, ale wygląd ma rzeczywiście dość odrealniony, w sam raz na machinę. A do tego dochodzi ładny motyw żelaznego drwala z Krainy Oz. Całkiem dobry pomysł
Dobrze, że twórcy nie zapominają o humorze, który jest przecież charakterystyczny dla serii. Nie jest go dużo, w końcu to o apokalipsie jest, ale te drobne elementy ładnie "wcierają się" w fabułę.
Oczywiście, przy produkcjach, w których pojawia się motyw podróży w czasie, należy zapomnieć o logice, paradoksach, bo to tylko zabija przyjemność z oglądania. Po prostu taka konwencja i tyle.
Wniosek - zapowiada się dobrze, może nie wybitne, ale na pewno warto czekać na kolejne odcinki
Hmm, oglądalność nie dziwi, zważywszy na markę samego Terminatora. Jest to również obciążenie dla twórców - zmierzyć się w sumie z legendą to rzecz nie błaha, łatwo można zwieść oczekiwania.
Drugi odcinek dobry. Dynamiczny, dobrze zagrany. Zwłaszcza tytułowa bohaterka gra wiarygodnie, można uwierzyć w jej siłę. Dobrze wypada Summer Glau - ma mniej do zagrania, ale wygląd ma rzeczywiście dość odrealniony, w sam raz na machinę. A do tego dochodzi ładny motyw żelaznego drwala z Krainy Oz. Całkiem dobry pomysł :)
Dobrze, że twórcy nie zapominają o humorze, który jest przecież charakterystyczny dla serii. Nie jest go dużo, w końcu to o apokalipsie jest, ale te drobne elementy ładnie "wcierają się" w fabułę.
Oczywiście, przy produkcjach, w których pojawia się motyw podróży w czasie, należy zapomnieć o logice, paradoksach, bo to tylko zabija przyjemność z oglądania. Po prostu taka konwencja i tyle.
Wniosek - zapowiada się dobrze, może nie wybitne, ale na pewno warto czekać na kolejne odcinki :)
Serial zapowiada się ciekawie, chociaż nie widzę sensu kręcenia czegoś co zostało zgrabnie i logicznie zakończone. Historia opowiedziana w Terminatorze 3- bunt maszyn jak mało która kontynuacja, była sensowna i ładnie spinała cały cykl Terminatorów.
Rozumiem że jest to część historii, która dzieje się pomiędzy 2 a 3 częścią. Mimo wszystko mam wrażenie że zaczyna scenarzystom brakować pomysłów na tematy serialui science- fiction.
Ale zobaczymy- dopiero kiedy obejrzę całość będę oceniać.
Miłego oglądania wszystkim.
Serial zapowiada się ciekawie, chociaż nie widzę sensu kręcenia czegoś co zostało zgrabnie i logicznie zakończone. Historia opowiedziana w Terminatorze 3- bunt maszyn jak mało która kontynuacja, była sensowna i ładnie spinała cały cykl Terminatorów. Rozumiem że jest to część historii, która dzieje się pomiędzy 2 a 3 częścią. Mimo wszystko mam wrażenie że zaczyna scenarzystom brakować pomysłów na tematy serialui science- fiction. Ale zobaczymy- dopiero kiedy obejrzę całość będę oceniać. Miłego oglądania wszystkim. :D
A mi się coś o uszy obiło że nie koniec terminatora na 3 części, bo chyba w napisach ktore miałem kiedyś do filmu to pisało coś o tym i był link do wiadomości która mówiła że powstaną kolejne częśći a przynajmiej jedna, ale nie wiem ile w tym prawdy było to w 2003r. chyba więc nie wiem czy to prawda.
A mi się coś o uszy obiło że nie koniec terminatora na 3 części, bo chyba w napisach ktore miałem kiedyś do filmu to pisało coś o tym i był link do wiadomości która mówiła że powstaną kolejne częśći a przynajmiej jedna, ale nie wiem ile w tym prawdy było to w 2003r. chyba więc nie wiem czy to prawda.
Serial tworzy zupełnie inną historię. Tworzą alternatywną historie w stosunku do Terminatora 3.
W planach jest cała nowa filmowa trylogia Terminatora (pierwsza część w 2009 roku). I ona ma kontynuować to co się wydarzyło się w końcówce 3 części filmowego Terminatora. Ale podobno w pierwszym z tych filmów ma nie być Johna Connora albo będzie ale tylko w krótkiej roli.
Wiec serial powinien skończyć się podobnie jak 3 część filmowego Terminatora, albo powstanie niezłe zamieszanie.
Serial tworzy zupełnie inną historię. Tworzą alternatywną historie w stosunku do Terminatora 3.
W planach jest cała nowa filmowa trylogia Terminatora (pierwsza część w 2009 roku). I ona ma kontynuować to co się wydarzyło się w końcówce 3 części filmowego Terminatora. Ale podobno w pierwszym z tych filmów ma nie być Johna Connora albo będzie ale tylko w krótkiej roli.
Wiec serial powinien skończyć się podobnie jak 3 część filmowego Terminatora, albo powstanie niezłe zamieszanie.