Glee

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
VictoriNoRisuu
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się
youtube Warszawa

Glee

Post autor: VictoriNoRisuu »

Obrazek

Opis: Nauczyciel hiszpańskiego, Williama Schuester zostaje dyrektorem licealnego kółka musicalowego i próbuje przywrócić mu dawną świetność. Do zespołu przyłączają się bohaterowie o najróżniejszych zainteresowaniach i charakterach: gej, utalentowana wokalistka, inwalida, karierowiczka. Jednak ich działalność jest zdecydowanie nie w smak szkolnym cheerleaderkom i sekcji sportowej...

Serial barwny, bajkowy, pełen humoru i świetnej muzyki. Liceum przedstawione zostało przez twórców dość karykaturalnie, a postacie są wyraziste i pełne życia. Wg mnie serial idealny na długie zimowe wieczory :)

Trailer:
[youtube][/youtube]

Strona serialu:
http://www.fox.com/glee/
Filmweb:
http://www.filmweb.pl/f494916/Glee,2009
Imdb:
http://www.imdb.com/title/tt1327801/

Torrent odc 01: http://www.mininova.org/tor/2962645
Polskie napisy (do odc 06):http://napisy24.pl/search.php?str=glee
Ostatnio zmieniony 29 października 2009, 23:00 przez VictoriNoRisuu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

widzialam 1 odcinek i jakos mnie do siebie ten serial nie przekonal :rabbit:
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Ja jestem za. Już od dłuższego czasu mam się zabrać za ten serialik, ale zawsze brałem się za coś co już miałem na dysku.
Opis zachęcający, zwiastun też. Chętnie pobiorę jak się pojawi w xvid asd :D
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Wszyscy piszą że to nie będzie nowe serialowe high school musical, aczkolwiek jak obejrzałem pilota nic innego mi na myśl nie przyszlo tylko HSM. Chociaż przeróbka "Rehab" - Rewelacja.

Added after 3 minutes:

Fox nie pierwszy i nie ostatni raz się uwziął na jakiś serial, tym razem padło na Glee, poza torrentami ciężko znaleźć. Na rapidzie i innych serwerach na bieżąco kasują.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Zaglądnąłem ponownie z ciekawości do tego tematu ponieważ pamiętam, że w którymś Chartsie został mocno zdołowany ten serial...
Teraz już się nie dziwię :-p
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Heh, no widać że widownia do której skierowany jest serial nie należy do naszego forum, to dobrze :)
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Ja się przyznam, że udało mi się zobaczyć pierwsze 5 odcinków.
Spodziewałem się zupełnie czego innego. Przede wszystkim nie podobało mi się to, że serial skupia za bardzo się na nauczycielach, zwłaszcza opiekunie chóru. Postać jego żony jest za bardzo przerysowana i nienaturalna. Ponadto moim zdaniem negatywnie na odbiór wpływa irytująca postać wuefistki :alien: Problemy uczniów są tak naiwne, banalna a wręcz prostackie, że niekiedy żenujące. I te piosenki co 4-7 minut. Ja rozumiem, że to coś w stylu musicalu, no ale nieraz to się kupy nie trzyma a piosenki są robione na siłę.
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: CzekoladowyBlok »

Znowu będę w mniejszości :> Mi się bardzo podobał, łykałam po 2-3 odcinki dziennie. 4 odcinek z Single Ladies, mój ulubiony. Muzyka co chwila, dlatego, że to musical-comedy (za to też był Zloty Glob). Jeśli ktoś nie lubi tego gatunku, to nie ma po co oglądać.
I to nie jest serial o życiu przecież :) Dlatego ma "naiwne" problemy, to nie dramat jest. Postacie są przerysowane, ale tak ma być. I serialowi Glee z tym do twarzy.
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Musical...brr :x straszne :P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ja nie lubię musicali - zawsze mnie to denerwowało - niby normalna akcja a tu nagle wszyscy przyjmują dziwną pozę i zaczynają tańczyć/śpiewać, po czym (po piosence) nagle wszystko jak gdyby nigdy nic, i akcja toczy się dalej. Jak dla mnie to dziwny gatunek więc omijam.
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: CzekoladowyBlok »

No i słusznie, nie ma się co męczyć. Dlatego ja omijam horrory... choć dla kilku lepszych się skusiłam.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oczywiście powinno się spróbować - omijając niektóre seriale nie wiemy co tracimy. Nawet jeśli jest to nielubiany gatunek. Ja np. nie przepadam za kryminałami (w stylu NCIS czy CSI etc) ale Shark np. mnie powalił na obie łopatki.
Ale tutaj jakoś nie mogę - musical + problemy młodzieżowe... - to już chyba za dużo jak dla mnie :crazy

I być może stracęna tym ale jakoś nie chcę się o tym przekonywać... :]
Sott23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sott23 »

Obejrzałem to jakiś czas temu i nie wiem czemu bo nie jest on jakiś 'wypasiony' po pilocie zdecydowałem się na resztę, co nie znaczy, ze uważam go teraz za zły.
Awatar użytkownika
VictoriNoRisuu
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Po obejrzeniu wszystkich wyemitowanych do dziś odcinków mogę się szerzej wypowiedzieć. Przede wszystkim jestem wielką fanką musicali we wszelkiej formie, więc serial zapunktował u mnie już na starcie - muszę przyznać, że aranżacje utworów są wspaniałe, a głos Lei Michele jest naprawdę wyjątkowy.
To, czego nie lubi Don_Bazylian dla mnie jest atutem - wątek Willa i Emmy jest jednym z moich ulubionych. Oczywiście postać żony jest irytująco przerysowana, ale taka i konwencja serialu. A Sue Sylvester to dla mnie genialna postać komiczna, i do tego jak zagrana :D
"Problemy" młodzieży są banalne (no dobrze, może z wyjątkiem
Spoiler:
Ale w końcu nie o tym jest ten serial! Może trochę śmiesznie, ale mam na całej linii skojarzenie z Sailor Moon... Będą smutki, problemy i kłody rzucane pod nogi, ale będzie też radośnie i kolorowo. A tak naprawdę będzie mowa o przyjaźni, pozostawaniu sobą bez względu na okoliczności i spełnianiu marzeń - bo od tego je mamy. Banalne? Tak, ale jak bardzo czasem potrzebne :)
Ogółem jakieś 6 odcinków obejrzałam nieco z nudów, kolejne 7 już z najczystszą radością i zainteresowaniem. I czekam na wznowienie emisji w kwietniu z niecierpliwością :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Serial stał się całkiem popularny, zbiera dobre recenzje, został zamówiony też kolejny sezon. Może któryś z uploaderów się jednak pokusi o wystawienie go w formacie (XviD asd)?
Awatar użytkownika
VictoriNoRisuu
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Ciekawostka - Fox nawet zaszalał i zamówił trzeci sezon, zanim nawet skończył emitować pierwszy... Dawno ponoć nie mieli takiego hitu.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Raczej Kitu!!! To jest właśnie paranormalne w amerykańskiej telewizji. Super seriale, od których nie można się oderwać, zawsze mają problem z otrzymaniem kolejnego sezonu, natomiast durne chłamy, wszelkiego rodzaju durne komedie oraz seriale rozwiązujące kryminalne zagadki trwają w nieskończoność - paranoja!

Jeszcze raz odradzam wszystkim oglądanie Glee. Glee jest ble !!!!
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Widać FoX zmienił preferencje i już nie jest jest stacją puszczającą seriale sensacyjne / akcji, tylko seriale dla nastolatków. Szkoda :(
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

O serialu kiczowato, kolorowo, banda głupich nastolatków, dorośli nielepsi, żeby mi ktoś nie zarzucił(widziałem z 6 odcinków), w kółko to samo taniec i śpiew , dla fanów takich klimatów w sam raz, reszta towarzystwa omijać szerokim łukiem. :oops:
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Post autor: NIke »

Okej - zgadzam się z większością, że serial nie powala, ale SUE jest świetna (tylko dla niej oglądam)!
Kilka jej tekstów (odcinki 1-9) dla przekonania - na końcu są te (obecnie) w moim opisie (ale rozbudowane):
Spoiler:
Hasło/Password: xvidasd.com
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ