Opis: Nauczyciel hiszpańskiego, Williama Schuester zostaje dyrektorem licealnego kółka musicalowego i próbuje przywrócić mu dawną świetność. Do zespołu przyłączają się bohaterowie o najróżniejszych zainteresowaniach i charakterach: gej, utalentowana wokalistka, inwalida, karierowiczka. Jednak ich działalność jest zdecydowanie nie w smak szkolnym cheerleaderkom i sekcji sportowej...
Serial barwny, bajkowy, pełen humoru i świetnej muzyki. Liceum przedstawione zostało przez twórców dość karykaturalnie, a postacie są wyraziste i pełne życia. Wg mnie serial idealny na długie zimowe wieczory :)
Opis: Nauczyciel hiszpańskiego, Williama Schuester zostaje dyrektorem licealnego kółka musicalowego i próbuje przywrócić mu dawną świetność. Do zespołu przyłączają się bohaterowie o najróżniejszych zainteresowaniach i charakterach: gej, utalentowana wokalistka, inwalida, karierowiczka. Jednak ich działalność jest zdecydowanie nie w smak szkolnym cheerleaderkom i sekcji sportowej...
Serial barwny, bajkowy, pełen humoru i świetnej muzyki. Liceum przedstawione zostało przez twórców dość karykaturalnie, a postacie są wyraziste i pełne życia. Wg mnie serial idealny na długie zimowe wieczory :)
Ja jestem za. Już od dłuższego czasu mam się zabrać za ten serialik, ale zawsze brałem się za coś co już miałem na dysku.
Opis zachęcający, zwiastun też. Chętnie pobiorę jak się pojawi w xvid asd
Ja jestem za. Już od dłuższego czasu mam się zabrać za ten serialik, ale zawsze brałem się za coś co już miałem na dysku. Opis zachęcający, zwiastun też. Chętnie pobiorę jak się pojawi w xvid asd :D
Wszyscy piszą że to nie będzie nowe serialowe high school musical, aczkolwiek jak obejrzałem pilota nic innego mi na myśl nie przyszlo tylko HSM. Chociaż przeróbka "Rehab" - Rewelacja.
Added after 3 minutes:
Fox nie pierwszy i nie ostatni raz się uwziął na jakiś serial, tym razem padło na Glee, poza torrentami ciężko znaleźć. Na rapidzie i innych serwerach na bieżąco kasują.
Wszyscy piszą że to nie będzie nowe serialowe high school musical, aczkolwiek jak obejrzałem pilota nic innego mi na myśl nie przyszlo tylko HSM. Chociaż przeróbka "Rehab" - Rewelacja.
[size=75][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
Fox nie pierwszy i nie ostatni raz się uwziął na jakiś serial, tym razem padło na Glee, poza torrentami ciężko znaleźć. Na rapidzie i innych serwerach na bieżąco kasują.
Zaglądnąłem ponownie z ciekawości do tego tematu ponieważ pamiętam, że w którymś Chartsie został mocno zdołowany ten serial...
Teraz już się nie dziwię
Zaglądnąłem ponownie z ciekawości do tego tematu ponieważ pamiętam, że w którymś Chartsie został mocno zdołowany ten serial... Teraz już się nie dziwię :-p
Ja się przyznam, że udało mi się zobaczyć pierwsze 5 odcinków.
Spodziewałem się zupełnie czego innego. Przede wszystkim nie podobało mi się to, że serial skupia za bardzo się na nauczycielach, zwłaszcza opiekunie chóru. Postać jego żony jest za bardzo przerysowana i nienaturalna. Ponadto moim zdaniem negatywnie na odbiór wpływa irytująca postać wuefistki Problemy uczniów są tak naiwne, banalna a wręcz prostackie, że niekiedy żenujące. I te piosenki co 4-7 minut. Ja rozumiem, że to coś w stylu musicalu, no ale nieraz to się kupy nie trzyma a piosenki są robione na siłę.
Ja się przyznam, że udało mi się zobaczyć pierwsze 5 odcinków. Spodziewałem się zupełnie czego innego. Przede wszystkim nie podobało mi się to, że serial skupia za bardzo się na nauczycielach, zwłaszcza opiekunie chóru. Postać jego żony jest za bardzo przerysowana i nienaturalna. Ponadto moim zdaniem negatywnie na odbiór wpływa irytująca postać wuefistki :alien: Problemy uczniów są tak naiwne, banalna a wręcz prostackie, że niekiedy żenujące. I te piosenki co 4-7 minut. Ja rozumiem, że to coś w stylu musicalu, no ale nieraz to się kupy nie trzyma a piosenki są robione na siłę.
Znowu będę w mniejszości :> Mi się bardzo podobał, łykałam po 2-3 odcinki dziennie. 4 odcinek z Single Ladies, mój ulubiony. Muzyka co chwila, dlatego, że to musical-comedy (za to też był Zloty Glob). Jeśli ktoś nie lubi tego gatunku, to nie ma po co oglądać.
I to nie jest serial o życiu przecież Dlatego ma "naiwne" problemy, to nie dramat jest. Postacie są przerysowane, ale tak ma być. I serialowi Glee z tym do twarzy.
Znowu będę w mniejszości :> Mi się bardzo podobał, łykałam po 2-3 odcinki dziennie. 4 odcinek z Single Ladies, mój ulubiony. Muzyka co chwila, dlatego, że to musical-comedy (za to też był Zloty Glob). Jeśli ktoś nie lubi tego gatunku, to nie ma po co oglądać. I to nie jest serial o życiu przecież :) Dlatego ma "naiwne" problemy, to nie dramat jest. Postacie są przerysowane, ale tak ma być. I serialowi Glee z tym do twarzy.
Ja nie lubię musicali - zawsze mnie to denerwowało - niby normalna akcja a tu nagle wszyscy przyjmują dziwną pozę i zaczynają tańczyć/śpiewać, po czym (po piosence) nagle wszystko jak gdyby nigdy nic, i akcja toczy się dalej. Jak dla mnie to dziwny gatunek więc omijam.
Ja nie lubię musicali - zawsze mnie to denerwowało - niby normalna akcja a tu nagle wszyscy przyjmują dziwną pozę i zaczynają tańczyć/śpiewać, po czym (po piosence) nagle wszystko jak gdyby nigdy nic, i akcja toczy się dalej. Jak dla mnie to dziwny gatunek więc omijam.
Oczywiście powinno się spróbować - omijając niektóre seriale nie wiemy co tracimy. Nawet jeśli jest to nielubiany gatunek. Ja np. nie przepadam za kryminałami (w stylu NCIS czy CSI etc) ale Shark np. mnie powalił na obie łopatki.
Ale tutaj jakoś nie mogę - musical + problemy młodzieżowe... - to już chyba za dużo jak dla mnie
I być może stracęna tym ale jakoś nie chcę się o tym przekonywać...
Oczywiście powinno się spróbować - omijając niektóre seriale nie wiemy co tracimy. Nawet jeśli jest to nielubiany gatunek. Ja np. nie przepadam za kryminałami (w stylu NCIS czy CSI etc) ale Shark np. mnie powalił na obie łopatki. Ale tutaj jakoś nie mogę - musical + problemy młodzieżowe... - to już chyba za dużo jak dla mnie :crazy
I być może stracęna tym ale jakoś nie chcę się o tym przekonywać... :]
Obejrzałem to jakiś czas temu i nie wiem czemu bo nie jest on jakiś 'wypasiony' po pilocie zdecydowałem się na resztę, co nie znaczy, ze uważam go teraz za zły.
Obejrzałem to jakiś czas temu i nie wiem czemu bo nie jest on jakiś 'wypasiony' po pilocie zdecydowałem się na resztę, co nie znaczy, ze uważam go teraz za zły.
Po obejrzeniu wszystkich wyemitowanych do dziś odcinków mogę się szerzej wypowiedzieć. Przede wszystkim jestem wielką fanką musicali we wszelkiej formie, więc serial zapunktował u mnie już na starcie - muszę przyznać, że aranżacje utworów są wspaniałe, a głos Lei Michele jest naprawdę wyjątkowy.
To, czego nie lubi Don_Bazylian dla mnie jest atutem - wątek Willa i Emmy jest jednym z moich ulubionych. Oczywiście postać żony jest irytująco przerysowana, ale taka i konwencja serialu. A Sue Sylvester to dla mnie genialna postać komiczna, i do tego jak zagrana
"Problemy" młodzieży są banalne (no dobrze, może z wyjątkiem
Spoiler:
ciąży Quinn i jej relacji z chłopakiem oraz ojcem dziecka - to mój drugi ulubiony wątek. Poważniejszy od reszty, a postać Quinn świetnie się rozwija.
Ale w końcu nie o tym jest ten serial! Może trochę śmiesznie, ale mam na całej linii skojarzenie z Sailor Moon... Będą smutki, problemy i kłody rzucane pod nogi, ale będzie też radośnie i kolorowo. A tak naprawdę będzie mowa o przyjaźni, pozostawaniu sobą bez względu na okoliczności i spełnianiu marzeń - bo od tego je mamy. Banalne? Tak, ale jak bardzo czasem potrzebne
Ogółem jakieś 6 odcinków obejrzałam nieco z nudów, kolejne 7 już z najczystszą radością i zainteresowaniem. I czekam na wznowienie emisji w kwietniu z niecierpliwością
Po obejrzeniu wszystkich wyemitowanych do dziś odcinków mogę się szerzej wypowiedzieć. Przede wszystkim jestem wielką fanką musicali we wszelkiej formie, więc serial zapunktował u mnie już na starcie - muszę przyznać, że aranżacje utworów są wspaniałe, a głos Lei Michele jest naprawdę wyjątkowy. To, czego nie lubi Don_Bazylian dla mnie jest atutem - wątek Willa i Emmy jest jednym z moich ulubionych. Oczywiście postać żony jest irytująco przerysowana, ale taka i konwencja serialu. A Sue Sylvester to dla mnie genialna postać komiczna, i do tego jak zagrana :D "Problemy" młodzieży są banalne (no dobrze, może z wyjątkiem [spoiler]ciąży Quinn i jej relacji z chłopakiem oraz ojcem dziecka - to mój drugi ulubiony wątek. Poważniejszy od reszty, a postać Quinn świetnie się rozwija.[/spoiler] Ale w końcu nie o tym jest ten serial! Może trochę śmiesznie, ale mam na całej linii skojarzenie z Sailor Moon... Będą smutki, problemy i kłody rzucane pod nogi, ale będzie też radośnie i kolorowo. A tak naprawdę będzie mowa o przyjaźni, pozostawaniu sobą bez względu na okoliczności i spełnianiu marzeń - bo od tego je mamy. Banalne? Tak, ale jak bardzo czasem potrzebne :) Ogółem jakieś 6 odcinków obejrzałam nieco z nudów, kolejne 7 już z najczystszą radością i zainteresowaniem. I czekam na wznowienie emisji w kwietniu z niecierpliwością :)
Serial stał się całkiem popularny, zbiera dobre recenzje, został zamówiony też kolejny sezon. Może któryś z uploaderów się jednak pokusi o wystawienie go w formacie (XviD asd)?
Serial stał się całkiem popularny, zbiera dobre recenzje, został zamówiony też kolejny sezon. Może któryś z uploaderów się jednak pokusi o wystawienie go w formacie (XviD asd)?
Raczej Kitu!!! To jest właśnie paranormalne w amerykańskiej telewizji. Super seriale, od których nie można się oderwać, zawsze mają problem z otrzymaniem kolejnego sezonu, natomiast durne chłamy, wszelkiego rodzaju durne komedie oraz seriale rozwiązujące kryminalne zagadki trwają w nieskończoność - paranoja!
Jeszcze raz odradzam wszystkim oglądanie Glee. Glee jest ble !!!!
Raczej Kitu!!! To jest właśnie paranormalne w amerykańskiej telewizji. Super seriale, od których nie można się oderwać, zawsze mają problem z otrzymaniem kolejnego sezonu, natomiast durne chłamy, wszelkiego rodzaju durne komedie oraz seriale rozwiązujące kryminalne zagadki trwają w nieskończoność - paranoja!
Jeszcze raz odradzam wszystkim oglądanie Glee. Glee jest ble !!!!
O serialu kiczowato, kolorowo, banda głupich nastolatków, dorośli nielepsi, żeby mi ktoś nie zarzucił(widziałem z 6 odcinków), w kółko to samo taniec i śpiew , dla fanów takich klimatów w sam raz, reszta towarzystwa omijać szerokim łukiem. :oops:
O serialu kiczowato, kolorowo, banda głupich nastolatków, dorośli nielepsi, żeby mi ktoś nie zarzucił(widziałem z 6 odcinków), w kółko to samo taniec i śpiew , dla fanów takich klimatów w sam raz, reszta towarzystwa omijać szerokim łukiem. :oops:
Okej - zgadzam się z większością, że serial nie powala, ale SUE jest świetna (tylko dla niej oglądam)!
Kilka jej tekstów (odcinki 1-9) dla przekonania - na końcu są te (obecnie) w moim opisie (ale rozbudowane):
Spoiler:
Sue & Will pisze:Sue: Iron tablet? It keeps your strength up when you menstruate [miesiączkowanie]. Will: I don't menstruate. Sue: Neither do I.
Sue pisze:Not everyone is gonna have the walnuts [~jaja] to take a pro-littering [jest za zaśmiecaniem] stance. But I will not rest until every inch of our fair state is covered in garbage.
Sue pisze:I am going to create an environment that it so toxic, no one will want to be a part of that club. Like the time I sold my house to a nice young couple, and I salted the earth in the backyard so that nothing living could grow there for a hundred years. You know why I did that? Because they tried to get me to pay their closing costs [płacone po finalizacji transakcji sprzedaży domu, np. opłata za prawnika, ~wpis do księgi wieczystej, ubezpieczenie itp.].
Sue & Will pisze:Sue: When you hear your name called, cross over to this side of this black shiny thing. Will: That's called a piano, Sue. Sue [wywołuje dzieci z mniejszości narodowych]: Santana, Wheels, Gay Kid. Come on, move it! Asian, Other Asian, Aretha, and Shaft.
Sue pisze:I always thought the desire to procreate [rozmnażania się] showed deep personal weakness.
Sue pisze:[do Emmy] Ellen, that blouse is just insane.
Sue pisze:I can't stand the sight of kids getting emotional, unless it's from physical exhaustion.
Sue pisze:You're right, Will. I have been trying to destroy your club with a conviction I can only call "religious."
Sue pisze:Schuester! I'll need to see that set list for Sectionals after all. I want it on my desk warm from the laminator at 5:00 P.M., and if it is one minute late, I will go to the animal shelter and get you a kitty cat. I will let you fall in love with that kitty cat. And then, on some dark, cold night I will steal away [włamię się] into your home and punch you in the FACE.
Sue pisze:Sometimes people ask me, "Sue, how come you're so sensitive to minorities?" Well, I'll tell you why. Because I know firsthand how hard it is to struggle as a minority in America today. I'm 1/16th Comanche Indian. In fact, I like minorities so much, I'm thinking of moving to California to become one.
Sue & dyrektor & Will pisze:Sue: That was the most offensive thing I've seen in twenty years of teaching. And that includes an elementary school production of Hair [musical]. Dyrektor Figgins: We've received angry e-mails from a number of concerned parents, many of whom thought that their children were going to hear a Special Olympian speak about overcoming adversity [pokonywanie przeciwności]. Will: I... I really don't know what to say. Sue: Well, let me help you out then. My first thought was that your students should be put into foster care [rodzina zastępcza].
Sue pisze:Glee Club. Every time I try to destroy that clutch of scab-eating [jedzący świerzb, strup] mouth-breathers [pajac, klaun, głupek] it only comes back stronger like some sexually ambiguous horror movie villain. Here I am, about to turn 30 [cytat wyżej mówi, że jest nauczycielem od 20 lat], and I've sacrificed everything only to be shanghaied [~zostać przez kogoś upitym i siłą wciągniętym na statek] by the bi-curious machinations of a cabal of doughy [ciastowaty, zakalcowaty], misshapen [zdeformowany, zniekształcony] teens. Am I missing something, Journal? Is it me? Of course its not me. Its Will Scheuster. What is it about him, Journal? Is it the arrogant smirk [uśmieszek]? Is it the store-bought home perm ["trwała"]?
Sue & Will pisze:Will: Wait, hold on a second [~chwileczkę] Sue. Sue: I resent being told to hold on to anything, William. I will not be treated like a second class citizen because of my gender.
Sue pisze:If I have a pregnant girl doing a handspring [przerzut w przód] into a double layout [chyba: ~salta, ale z wyprostowanymi nogami, cała postać jest wyprostowana], the judges aren't going to be admiring her impeccable [nieskazitelną, nienaganną] form, they're going to be wondering if the centrifugal force [siła odśrodkowa] is going to make the baby's head start crowning [ukazanie się głowy przy porodzie].
Sue pisze:When Sandy [~gejowski? nauczyciel, wyrzucony za ~molestowanie ucznia] said that he wanted to write himself in as Cleopatra, I was aroused, then furious.
Sue pisze:Dear Journal, Feeling listless [osowiała, apatyczna] again today. It began at dawn, when I tried to make a smoothie [podobne do shake, ale bez mleka] out of beef bones, breaking my juicer [sokowirówka]. And then at Cheerios practice, disaster. It was unmistakable. It was like spotting the first spark on the Hindenburg. A quiver. That quiver will lose us Nationals. Without a championship, I'll lose my endorsements, and without those endorsements, I won't be able to buy my hovercraft [poduszkowiec].
Sue pisze:I've never wanted kids... don't have the time, don't have the uterus [macica].
Sue pisze: [Rampy dla inwalidów] are what I call lazy-makers. They discourage able-bodied [silny, krzepki] students from getting proper exercise by using the stairs.
Sue & Terri pisze:Sue: Let me put it to you this way. If it's not a full blown affair [romans], well it's certainly heading in that direction. You need a machete to cut through the haze of lust that surrounds them. Terri: Oh God. What am I going to do? Sue: I think you should both pack up and move out of the district. Unless you want lost your man to a mentally ill ginger pygmy [pigmej, liliput] with eyes like a bushbaby [małpiatki o nocym trybie życia z wieeeelkimi oczami].
dyrektor & Sue pisze:Dyrektor Figgins: Sue, Will did a little research and according to our test records most of your cheerleaders are functionally illiterate [analfabeta funkcjonalny]. Sue: Oh so what. Dyrektor Figgins: And why only last Friday at the football game they tried to spell out "Go Team" and they spelled out "To Game".
Sue & Emma pisze:Emma: Wow. Sue: Wow is the word Alma! You know I wasn't always in the spot light. [do Emmy]But I didn't want to end up stuck in a lousy high school, wrestling with mental illness. [do Kena]Or fourty, and single, coaching the worst football team in the history of our state. [do Willa]Or having to go to the salon every week to have my hair permed ["trwała"]. I didn't want to end up like that.
Sue pisze:I'll often yell at homeless people [bezdomni]: "Hey, hows that homelessness working out for you?" Give NOT being homeless a try!
Sue pisze:I hear people say, "That's not how I define marriage". Well, to them I say, "Love knows no bounds." Why can't people marry dogs? I'm certainly not advocating intimacy with your pets. I, for one, think intimacy is no place in marriage. Walked in on my parents once, and it was like seeing two walruses [morsy] wrestling.
Sue pisze:Your delusions of persecution are a telltale sign of early stage paranoid schizophrenia.
Z opisu:
Sue pisze:You think this is hard? Try waterboarding [~tortura]. / Try living with Hepatitis [żółtaczka]. / Try auditioning for Baywatch ["Słoneczny patrol"] and being told they're going in another direction. That's hard!
Sue pisze:Caning [chłosta] works! And I think it's about time we did a little more of it right here... yes, we cane [chłostać]!
Sue pisze:You're dealing with children. They need to be terrified. It's like mother's milk to them - without it their bones won't grow properly.
Sue pisze:I empower my Cheerios to live in fear by creating an environment of irrational, random terror.
Sue pisze:I empower my Cheerios to be champions. Do they go to college? I don't know. I don't care. Should they learn Spanish? Sure, if they wanna become dishwashers and gardeners. But if they wanna be bankers and lawyers and captains of industry, the most important lesson they can possibly learn is how to do a round-off!
Sue & Will pisze:Will: One of your Cheerios misspelled her name and answered every question with a drawing of a sombrero! Sue: Oh Will, we all know about your devotion to that dying language [hiszpański]...
Hasło/Password: xvidasd.com
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Okej - zgadzam się z większością, że serial nie powala, ale [b]SUE[/b] jest świetna (tylko dla niej oglądam)! Kilka jej tekstów (odcinki 1-9) dla przekonania - na końcu są te (obecnie) w moim opisie (ale rozbudowane): [spoiler][quote="Sue & Will"][b]Sue[/b]: Iron tablet? It keeps your strength up when you menstruate [[i]miesiączkowanie[/i]]. [b]Will[/b]: I don't menstruate. [b]Sue[/b]: Neither do I.[/quote] [quote="Sue"]Not everyone is gonna have the walnuts [[i]~jaja[/i]] to take a pro-littering [[i]jest za zaśmiecaniem[/i]] stance. But I will not rest until every inch of our fair state is covered in garbage.[/quote] [quote="Sue"]I am going to create an environment that it so toxic, no one will want to be a part of that club. Like the time I sold my house to a nice young couple, and I salted the earth in the backyard so that nothing living could grow there for a hundred years. You know why I did that? Because they tried to get me to pay their closing costs [[i]płacone po finalizacji transakcji sprzedaży domu, np. opłata za prawnika, ~wpis do księgi wieczystej, ubezpieczenie itp.[/i]].[/quote] [quote="Sue & Will"][b]Sue[/b]: When you hear your name called, cross over to this side of this black shiny thing. [b]Will[/b]: That's called a piano, Sue. [b]Sue[/b] [[i]wywołuje dzieci z mniejszości narodowych[/i]]: Santana, Wheels, Gay Kid. Come on, move it! Asian, Other Asian, Aretha, and Shaft.[/quote] [quote="Sue"]I always thought the desire to procreate [[i]rozmnażania się[/i]] showed deep personal weakness.[/quote] [quote="Sue"][[i]do [u]Emmy[/u][/i]] Ellen, that blouse is just insane.[/quote] [quote="Sue"]I can't stand the sight of kids getting emotional, unless it's from physical exhaustion.[/quote] [quote="Sue"]You're right, Will. I have been trying to destroy your club with a conviction I can only call "religious."[/quote] [quote="Sue"]Schuester! I'll need to see that set list for Sectionals after all. I want it on my desk warm from the laminator at 5:00 P.M., and if it is one minute late, I will go to the animal shelter and get you a kitty cat. I will let you fall in love with that kitty cat. And then, on some dark, cold night I will steal away [[i]włamię się[/i]] into your home and punch you in the FACE.[/quote] [quote="Sue"]Sometimes people ask me, "Sue, how come you're so sensitive to minorities?" Well, I'll tell you why. Because I know firsthand how hard it is to struggle as a minority in America today. I'm 1/16th Comanche Indian. In fact, I like minorities so much, I'm thinking of moving to California to become one.[/quote] [quote="Sue & dyrektor & Will"][b]Sue[/b]: That was the most offensive thing I've seen in twenty years of teaching. And that includes an elementary school production of [i][b]Hair[/b][/i] [[i]musical[/i]]. [b]Dyrektor Figgins[/b]: We've received angry e-mails from a number of concerned parents, many of whom thought that their children were going to hear a Special Olympian speak about overcoming adversity [[i]pokonywanie przeciwności[/i]]. [b]Will[/b]: I... I really don't know what to say. [b]Sue[/b]: Well, let me help you out then. My first thought was that your students should be put into foster care [[i]rodzina zastępcza[/i]].[/quote] [quote="Sue"]Glee Club. Every time I try to destroy that clutch of scab-eating [[i]jedzący świerzb, strup[/i]] mouth-breathers [[i]pajac, klaun, głupek[/i]] it only comes back stronger like some sexually ambiguous horror movie villain. Here I am, about to turn 30 [[i]cytat wyżej mówi, że jest nauczycielem od 20 lat[/i]], and I've sacrificed [u]everything[/u] only to be shanghaied [[i]~zostać przez kogoś upitym i siłą wciągniętym na statek[/i]] by the bi-curious machinations of a cabal of doughy [[i]ciastowaty, zakalcowaty[/i]], misshapen [[i]zdeformowany, zniekształcony[/i]] teens. Am I missing something, Journal? Is it me? Of course its not me. Its Will Scheuster. What is it about him, Journal? Is it the arrogant smirk [[i]uśmieszek[/i]]? Is it the store-bought home perm [[i]"trwała"[/i]]?[/quote] [quote="Sue & Will"][b]Will[/b]: Wait, hold on a second [[i]~chwileczkę[/i]] Sue. [b]Sue[/b]: I resent being told to hold on to anything, William. I will not be treated like a second class citizen because of my gender.[/quote] [quote="Sue"]If I have a pregnant girl doing a handspring [[i]przerzut w przód[/i]] into a double layout [[i]chyba: ~salta, ale z wyprostowanymi nogami, cała postać jest wyprostowana[/i]], the judges aren't going to be admiring her impeccable [[i]nieskazitelną, nienaganną[/i]] form, they're going to be wondering if the centrifugal force [[i]siła odśrodkowa[/i]] is going to make the baby's head start crowning [[i]ukazanie się głowy przy porodzie[/i]].[/quote] [quote="Sue"]When Sandy [[i]~gejowski? nauczyciel, wyrzucony za ~molestowanie ucznia[/i]] said that he wanted to write himself in as Cleopatra, I was aroused, then furious.[/quote] [quote="Sue"]Dear Journal, Feeling listless [[i]osowiała, apatyczna[/i]] again today. It began at dawn, when I tried to make a smoothie [[i]podobne do shake, ale bez mleka[/i]] out of beef bones, breaking my juicer [[i]sokowirówka[/i]]. And then at Cheerios practice, disaster. It was unmistakable. It was like spotting the first spark on the Hindenburg. A quiver. That quiver will lose us Nationals. Without a championship, I'll lose my endorsements, and without those endorsements, I won't be able to buy my hovercraft [[i]poduszkowiec[/i]].[/quote] [quote="Sue"]I've never wanted kids... don't have the time, don't have the uterus [[i]macica[/i]].[/quote] [quote="Sue"] [[i]Rampy dla inwalidów[/i]] are what I call lazy-makers. They discourage able-bodied [[i]silny, krzepki[/i]] students from getting proper exercise by using the stairs.[/quote] [quote="Sue & Terri"][b]Sue[/b]: Let me put it to you this way. If it's not a full blown affair [[i]romans[/i]], well it's certainly heading in that direction. You need a machete to cut through the haze of lust that surrounds them. [b]Terri[/b]: Oh God. What am I going to do? [b]Sue[/b]: I think you should both pack up and move out of the district. Unless you want lost your man to a mentally ill ginger pygmy [[i]pigmej, liliput[/i]] with eyes like a bushbaby [[i]małpiatki o nocym trybie życia z wieeeelkimi oczami[/i]]. [/quote] [quote="dyrektor & Sue"][b]Dyrektor Figgins[/b]: Sue, Will did a little research and according to our test records most of your cheerleaders are functionally illiterate [[i]analfabeta funkcjonalny[/i]]. [b]Sue[/b]: Oh so what. [b]Dyrektor Figgins[/b]: And why only last Friday at the football game they tried to spell out "Go Team" and they spelled out "To Game".[/quote] [quote="Sue & Emma"][b]Emma[/b]: Wow. [b]Sue[/b]: Wow is the word Alma! You know I wasn't always in the spot light. [[i]do Emmy[/i]]But I didn't want to end up stuck in a lousy high school, wrestling with mental illness. [[i]do Kena[/i]]Or fourty, and single, coaching the worst football team in the history of our state. [[i]do Willa[/i]]Or having to go to the salon every week to have my hair permed [[i]"trwała"[/i]]. I didn't want to end up like that.[/quote] [quote="Sue"]I'll often yell at homeless people [[i]bezdomni[/i]]: "Hey, hows that homelessness working out for you?" Give NOT being homeless a try![/quote] [quote="Sue"]I hear people say, "That's not how I define marriage". Well, to them I say, "Love knows no bounds." Why can't people marry dogs? I'm certainly not advocating intimacy with your pets. I, for one, think intimacy is no place in marriage. Walked in on my parents once, and it was like seeing two walruses [[i]morsy[/i]] wrestling.[/quote] [quote="Sue"]Your delusions of persecution are a telltale sign of early stage paranoid schizophrenia.[/quote] Z opisu:[quote="Sue"]You think this is hard? Try waterboarding [[i]~tortura[/i]]. / Try living with Hepatitis [[i]żółtaczka[/i]]. / Try auditioning for Baywatch [[i]"Słoneczny patrol"[/i]] and being told they're going in another direction. That's hard! [/quote] [quote="Sue"]Caning [[i]chłosta[/i]] works! And I think it's about time we did a little more of it right here... yes, we cane [[i]chłostać[/i]]! [/quote] [quote="Sue"]You're dealing with children. They need to be terrified. It's like mother's milk to them - without it their bones won't grow properly. [/quote] [quote="Sue"]I empower my Cheerios to live in fear by creating an environment of irrational, random terror. [/quote] [quote="Sue"]I empower my Cheerios to be champions. Do they go to college? I don't know. I don't care. Should they learn Spanish? Sure, if they wanna become dishwashers and gardeners. But if they wanna be bankers and lawyers and captains of industry, the most important lesson they can possibly learn is how to do a round-off![/quote] [quote="Sue & Will"][b]Will[/b]: One of your Cheerios misspelled her name and answered every question with a drawing of a sombrero! [b]Sue[/b]: Oh Will, we all know about your devotion to that dying language [[i]hiszpański[/i]]...[/quote][/spoiler]