Ascension [SyFy]
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: Ascension [SyFy]
Nie wiem jak wam, ale ten trailer mi się podoba.
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
I najnowsze promo: http://www.spoilertv.com/2014/11/ascens ... promo.html
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
sindar
-
Expert
Premiera serialu miała być dzisiaj, ale została przesunięta na 15 grudnia.
-
sindar
-
Expert
A więc można rozpocząć odliczanie do startu serialu w godzinach.
Premiera Ascension już dzisiaj.
Premiera Ascension już dzisiaj.
-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Good Wife
Na Metacritic oceny w okolicach 50% więc szału chyba nie będzie 

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Napisy do pilota już są - jak wrażenia?
Bo nie wiem czy oglądać...
Bo nie wiem czy oglądać...

-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Miałem oglądać, ale wszędzie czytam, że kiszka, więc póki co się wstrzymam.
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
Po pierwszym odcinku - to jest kryminał (taki bardzo letni - na 20%) w stylu retro (50-te, wczesne 60-te lata) rozgrywający się na statku kosmicznym zamieszkałym przez drugie pokolenie wysłanników ludzkości. Są akurat w połowie drogi. A na koniec odcinka robi się twist w stylu Shyamalana (czyli również bardzo przewidywalny). Po pierwszym odcinku nie polecam, ale może po obejrzeniu całości coś się zmieni na lepsze? Szanse marne jednak.
-
sindar
-
Expert
I co z tymi zapowiedziami SyFy o poważnym podejściu do SF?
No nic, zacznę oglądać, bo w końcu to SF. Może jeszcze się rozkręci....
No nic, zacznę oglądać, bo w końcu to SF. Może jeszcze się rozkręci....
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
To jest tak, że to można potraktować jako klasyczne s-f. Jest sporo powieści, opowiadań s-f napisanych w takim stylu. Tyle, że z lat 50-tych. Ta stylizacja na te lata w serialu, nie wiem czy celowo czy przypadkiem, dotknęła też scenariusza. Nikt teraz tak nie tworzy literatury czy filmów bo w obecnych czasach to wydaje się bardzo naiwne. Te motywy setki razy przerobione, styl nie pasujący już nawet do lat 70-tych w s-f itd. Jeśli taki był zamiar twórców, by nawiązać do tamtych lat, to znacznie przesadzili.
-
sindar
-
Expert
Nie jest to takie SF na jakie oczekiwałem. Ja123 ma rację, jest to bardziej kryminał. Jeśli chodzi o elementy SF - akurat tutaj mam nieco inne przemyślenia - bardziej mi naprawdę przypominają rozwiązania z przełomu lat 70/80-tych.
Sama w sobie taka koncepcja ni byłaby zła, tylko po co było rozdmuchiwać oczekiwania widzów, zapowiadając serial jako space operę?
Ascension obejrzę do końca, gdyż jestem ciekaw jak się skończy, w końcu to tylko 6 odcinków wyemitowanych w 3 częściach.
Co prawda mam pewne obawy, czy na koniec nie będzie cliffhangera, gdyż zapowiadano możliwość, że Ascension dostanie dalsze zamówienie.
Po odbiorze serialu przez widzów i poznaniu koncepcji serialu, raczej jego kontynuacji się nie spodziewam.
Spoiler:
Ascension obejrzę do końca, gdyż jestem ciekaw jak się skończy, w końcu to tylko 6 odcinków wyemitowanych w 3 częściach.
Co prawda mam pewne obawy, czy na koniec nie będzie cliffhangera, gdyż zapowiadano możliwość, że Ascension dostanie dalsze zamówienie.
Po odbiorze serialu przez widzów i poznaniu koncepcji serialu, raczej jego kontynuacji się nie spodziewam.
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
bardzo sie napalilam na ten serial, bo lubie sci-fi i nawet maz ze mna obejrzal, choc on nie ma tyle czasu (nie lubi marnowac tyle czasu
) na seriale, ale po pierwszej czesci mam mieszane uczucia. oczywiscie koncowka mnie zaintrygowala, ale jakos nie mam cisnienia, zeby szybko obejrzec kolejna czesc...obejrze z tego samego powodu co sindar, to tylko 3 czesci, ale mialam duzo wieksze oczekiwania, a tu dostalismy raczej retro niz sci-fi 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Kolejna produkcja w stylu retro... - Tanio wyszło bo to już drugi serial tej stacji zrealizowany w tym stylu. Po kwadransie zacząłem przewijać i wszystko co zobaczyłem to gadające głowy.
Strata czasu jednym słowem... - i to ma to być ten wielki powrót SyFy?
Strata czasu jednym słowem... - i to ma to być ten wielki powrót SyFy?

-
najphil
- Kontakt:
Moim zdaniem bardzo przyzwoite SF, przynajmniej jak na tę Stację. Początkowo się zraziłem, potem poszło już jak z płatka. Oczywiście można się doszukać sporych dziur logicznych, ale mi to jakoś wyjątkowo nie przeszkadzało. Nawet fatalne aktorstwo dałem radę przełknąć. 
Jeśli chodzi o skojarzenia z grami, to dla mnie nieco deep space nine w stylistyce bio shocka. 7/10

Jeśli chodzi o skojarzenia z grami, to dla mnie nieco deep space nine w stylistyce bio shocka. 7/10

-
sindar
-
Expert
Ma ktoś może bliższe informacje kiedy mogą pojawić się napisy do 3. części Ascension?
Poprzednie dwie zaczęły mi się już zacierać w pamięci i jeszcze trochę, a będę je sobie musiał odświeżyć przed obejrzeniem trzeciej...
Poprzednie dwie zaczęły mi się już zacierać w pamięci i jeszcze trochę, a będę je sobie musiał odświeżyć przed obejrzeniem trzeciej...
-
najphil
- Kontakt:
-
sindar
-
Expert
Pewnie jakieś wakacje.
Nic, trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Nic, trzeba uzbroić się w cierpliwość.
-
najphil
- Kontakt:
Nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzić, ale tutaj trzeci odcinek jest online z napisami. Czyjego autorstwa i jakiej jakości nie wiem.
http://www.tvseriesonline.pl/ascension/1x03-224/
http://www.tvseriesonline.pl/ascension/1x03-224/

-
sindar
-
Expert
Na napiprojeckie też się pojawiły napisy.
Rzuciłem okiem na zawartość - wydają się ok.
Rzuciłem okiem na zawartość - wydają się ok.
-
sindar
-
Expert
Cóż, napisy są co najwyżej średnie - ortografy, kiepska edycja itd., ale tłumaczenie jest poprawne, więc da się oglądać.
A co z samym Ascension?
Kurcze, po początkowych sporych rozterkach muszę przyznać, że serial z każdym odcinkiem bardziej mnie zaskakiwał i podobał mi się coraz bardziej.
W finałowej części mieliśmy bardzo dużo akcji i sporo wistów. No i wist finałowy... Nie zdradzając za wiele - znów bardziej w kierunku SF i otwierający bardzo wiele możliwości na przyszłość!
Muszę przyznać, że będę czekał na decyzję SyFy, co do zamówienia dalszych odcinków i rozbudowania Ascension do rozmiarów pełnoprawnego serialu. O takiej możliwości stacja informowała. I na takie rozwiązanie będę czekał.
A co z samym Ascension?
Kurcze, po początkowych sporych rozterkach muszę przyznać, że serial z każdym odcinkiem bardziej mnie zaskakiwał i podobał mi się coraz bardziej.
W finałowej części mieliśmy bardzo dużo akcji i sporo wistów. No i wist finałowy... Nie zdradzając za wiele - znów bardziej w kierunku SF i otwierający bardzo wiele możliwości na przyszłość!
Muszę przyznać, że będę czekał na decyzję SyFy, co do zamówienia dalszych odcinków i rozbudowania Ascension do rozmiarów pełnoprawnego serialu. O takiej możliwości stacja informowała. I na takie rozwiązanie będę czekał.
Oceń ten serial