🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: batman2k3 »

S04E04:
Akcja nieco przyhamowała (i dobrze), co nie znaczy że było nieciekawie. W zasadzie całość skupiła się tylko na kilku postaciach, pominięto wielu innych lub po prostu odgrywali rolę epizodyczne. Kolejne flashforwardy raczej średnie z wyjątkiem zakończenia. I to tyle, tak na świeżo, bez spoilowania.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Odcinek 4x04 - zgadzam się, że raczej spokojny, bez jakiejś specjalnej akcji na wyspie. Za to FFW dwa ciekawe motywy się pojawiły. Zeznania Jack'a i końcówka. Naprawde dziwny motyw koncowy, ciekawe jak do tego doszło...
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

odcinek nudny ale końcowe słowa dają czadu :smile:
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Lost [4x04] Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Miałem się w ogóle w temacie nie odzywać, ale napiszę: na samym początku, jak Lock robi śniadanie Benowi, wyjmuje książkę - jest to "Valis" Philipa K. Dicka, jedna z jego najlepszych książek :) I najdziwniejszych jednocześnie :)
krisbaran
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: krisbaran »

Spoiler:
Obrazek Obrazek
"Cztery jupitery, gdy zapada zmrok..."
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Spoiler:
autolycus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: autolycus »

Zgadzam się, że odcinek spokojniejszy, nie działo się aż tak wiele. Za to było bardzo dużo drobiazgów, na które warto zwrócić uwagę.
Spoiler:
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pepe »

Ostatnie zdanie, rzeczywiście daje do myślenia. Ja stawiam na taką wersją:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Filmik z Dharmy. Dwa króliczki. Oba z takimi samymi numerkami. Naukowiec panikuje jak jeden się zbliża do drugiego. Pamiętają?

Samoloty się zduplikowały. Jakoś to tam fizycznie się da wytłumaczyć, ale ja jestem głupi i tego nie zrozumiałem jak mi kumpel tłumaczył.. Jeden wpadł do morza, wszyscy zginęli, świat uznał sprawę za zamkniętą. Drugi się rozbił na wyspie, ci co teraz w 4 przylecieli o tym wiedzieli. Szóstka rozbitków wróciła do cywilizacji, ta zrobiła :O ale się ucieszyła. Szóstka żyła nieszczęśliwie, reszta została i żyła długo i szczęśliwie. Ot i moja teoria.

A teraz idę spać bo jestem tak zalany że siedzę nad tym postem od parunastu minut i chyba go już dobrze napisałem. Za ewentualne błędy przepraszam :D
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Lost [4x05] Obrazek
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

dzięki zupełnie zapomniałem że wczoraj "losty" były
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

odcinek 4x05 - bardzo dobry, choć stwarza wiele nowych pytań to historia w tym odcinku jest bardzo dobra i trzyma się kupy. Świetnie połączone zostały FB z aktualnymi wydarzeniami
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Thx An25driu :grin:
Historia zaczyna się rozwijać, wciąż mam nadzieję, że wreszcie dowiem się co tak ryczało pierwszej nocy na wyspie, kiedy rozbitkowie rozpalili ogniska na plazy i co zjadło pierwszego pilota. Aha, i czym jest czarny dym.
Czasem mam wrażenie, że scenarzyści namnożyli zagadek, a potem zgubili fiszki z notatkami i zarzucili pewne pomysły :P
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
autolycus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: autolycus »

Nie przepadam za odcinkami z Desmondem i ten też oglądałem z pewną rezerwą. Podsumowując jednak, opowiedziana historia trzyma się kupy jednak chyba najbardziej istotnym elementem była aukcja i przedmiot na niej nabyty przez ...
Spoiler:
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

O ile dobrze pamiętam to ma być cały odcinek o liczbach jeszcze ;)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

@autolycus: niezle niezle, sam wyciagnales ten wniosek czy z jakiegos forum :)?
Ale prawda nareszcie cos zaczyna sie ze soba wiazac...
Spoiler:
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

4x04
Trochę spokojniejszy odcinek, momentami zbyt spokojny. Bardzo przewidywalna końcówka.

4x05
Krótko mówiąc rewelacja. Cieszy nawiązanie do Czarnej Skały. Każdy kolejny odcinek coś tam wyjaśnia ale od razu pojawiają się nowe pytania. Ale dobrze że w końcu dzieje się i to sporo.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Najnowszy odcinek super, znacznie lepszy od czwórki. Nie mam ochoty teraz spojlerować, więc ograniczę się tylko to wrażeń ;)
Nie mogę doczekać się kolejnego odcinka, mam coraz większe wrażenie, że stary dobry Lost wraca. Niech tylko dorzucą parę odpowiedzi (tylko żeby to nie było pytaniem, na pytanie) przed końcem sezonu i śmiało porównam 4 sezon do przełomu 1-2, kiedy tak naprawdę Lost kwitł :)
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

ja ma pytanie czy ktos pamieta kiedy rozbil się samolot???skoro coś jest z tym czasem to znaczy ze nie rozbili się 4 miesiące temu tylko im sie tak wydaje

autolycus dobrze ze napisaleś o tych liczbach bo ja tego nie wylapalam :)

Edit :0

Black Rock rozbiła się w XIX wieku w połowie drogi na Madagaskar. Jedynym zachowanym artefaktem był dziennik pokładowy - nigdy wcześniej nie ujawniony. Właścicielem był założyciel Dharmy. Teraz (w 1996) kupił go ojciec Pen. o.O

i jeszcze pewne spostrzezenie, skoro Des cofa sie w przeszlość to ją zmienia sprawia ze poznaje chemika i karze Peny czekać na tel
czyli jak ???Chemik przylatujac na wyspe nie zna Desmona, Des amienia przyszlość spotykajac się z chemikiem czy chemik pamieta spotkanie z Desmondem????czy Peny rozmawiająca z Charlim jest juz ze zmienionej teraźniejszości czy z tej nie zmienionej ????

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ